Samsung S8500 Wave
Samsung S8500 Wave
Zdravím vás s dotazem, jestli náhodou někdo zde nemáte nějaké zkušenosti s tímto telefonem. Hardwareově na tom určitě není zle (1GHz procesor, grafický čip, Super Amoled disple...atp. - vlastně je na tom podobně jako iP4). Měl jsem možnost asi tak na minutku se s tím seznámit a překvapila mě neskutečně rychlá odezva, neskutečný displej s plnohodnotný multi tačem a co víc, že prostředí (teď nemyslím jeho nadstvabu) vypadá dost podobně jako u iP. Celkově na mě samsung wave udělal dobrý dojem - iP vlastním skoro třetím rokem a jen tak se mi něco nelíbí . Je tedy fakt, že OS Bada je tu neskutečně krátce... No co říkáte vy ostatní ?
-
- Klub čistého iOS
Re: Samsung S8500 Wave
Měl jsem (defakto jsem z něj přešel přes 3GS na 4). Luxusní stroj, perfektní zpracování vč. použitých materiálů, displej byl "boží". Jen ta Bada byla ještě v plenkách a přišlo mi, že je to kopie iOS stříknutá Androidem /tak proč si nepořídit originál ). Ale nějak na mně neudělal dojem Samsung s updaty nato, že je to jeho dítě. To Apple se stará daleko víc.
Takže se dá říci, že samsung nedělá takovou podporu pro wave? Jinak když jsi ho měl, také jsi flashoval a pod.? Předpokládám, že je to něco jako JB. Něco jsem četl na různých forech, ale nic o tom nevím
-
- Senior uživatel
skus se zeptat 7Luke ma o tom mobilu i menší web tak by ti snad mohl pomoct
- iPhone 7+ 128GB
- iPad 2 WiFi 16GB iOS 7
Koukal jsem se na jeho (7Luke ) stránky a vypadá to vcelku hodně dobře. A když 7Luke má slabost pro Samsung S8500 Wave tak to bude asi hodně dobrej foun
-
- Klub čistého iOS
2 Bill: už je to nějaký pátek, ale český FW byl dost pozadu oproti světu, tak se tam musel flashnout neofiko. Nevím jak je to teď, třeba se to zlepšilo. Nebo zkus navštívit forum mojebada.cz tam se toho dočteš mnoho.
Edit: Tady máš článek, který trochu potvrzuje moje slova.
http://www.mojebada.cz/bada/31-nezaraze ... t-samsungu
Edit: Tady máš článek, který trochu potvrzuje moje slova.
http://www.mojebada.cz/bada/31-nezaraze ... t-samsungu
Měl jsem ten telefon cca 2 měsíce. Telefon je opravdu skvěle spracován. Ale jak už zde bylo napsáno, brzda je jeho OS. Musím říct, že fotky a videa dělá exkluzivní a displej je také špičkovej. Mě osobně vadil menší displej pri projíždění na webu. Další věc která mě trochu štvala je mp3 přehrávač (byl jsem zvyklí z iPodu). Kdyby tě něco zajímalo, tak napiš.
for kodyjunior
no tak jestli ti to nebude vadit , napiš přímo sem plusy a mínusy Wavu. Jaký jsi z toho founu měl pocit, co tam je vymakaný a co naopak postrádá logiku a pod.. Prostě nějakou mini recenzi založenou na tvé osobní praxi .
Něco jsem už četl na netu, koukal na youtube a pod., ale pohled iPhoňáka jsem nikde nečetl.
no tak jestli ti to nebude vadit , napiš přímo sem plusy a mínusy Wavu. Jaký jsi z toho founu měl pocit, co tam je vymakaný a co naopak postrádá logiku a pod.. Prostě nějakou mini recenzi založenou na tvé osobní praxi .
Něco jsem už četl na netu, koukal na youtube a pod., ale pohled iPhoňáka jsem nikde nečetl.
Kdysi jsem pohled iFouňáka napsat chtěl, ale u toho jsem skončil . Tak se pokusím vše alespoň shrnout do pár bodů.
1) Displej a výdrž - no pixely uvidíš, SAMOLED má ale příšernej rastr. Mě osobně se barvy na Wave líbí mnohem víc než na Retině, někdo zas tvrdí, že jsou moc přepálené/přehnané - nejspíš záleží na osobním vkusu. Baterka je přibližně stejně velká, ale při podobném využití (s na obou telefonech vyplou 3G sítí) se mi dřív vybije iPhone 4. Sem tam něco dohledám na Wi-Fi, pár telefonátů a cca 10-20 SMS denně a vydrží mi takto 3 dny, iPhone "jen" něco málo přes 2.
2) Bada OS - na zabití. Na první pohled je to fajn, oproti "hloupejm" telefonům a levnějším Androidům je odezva opravdu skvělá, ale s tím OS jsem si fakt nesednul. Samsung Apps (Store) je šíleně malej a spousta aplikací tam stojí za hov... houby. Celkově je systém dobrý, ale tragédií jsou maličkosti - přístroj neumí pořádně pracovat s pamětí RAM (což se hodně projeví při hraní her a prohlížení větších stránek). To, že má Hardware témeř totožný s iPhone 4, se mi vůbec nezdá. A co mě neskutečně se*e je Dolphin Browser - umí zarovnat stránky, ale písmo je přitom stále malé, apod. maličkosti. Místo toho jsem radši používal Operu Mini v Javě...
Ale co je naprosto geniální věcí jsou ale widgety, možnost vidět narozeniny, události v kalendáři a poznámky hned po odemčení telefonu je skvělá věc. Co mě ještě uchvátilo jsou možnosti synchronizace s adresářem - každej kontakt se dá sesynchronizovat s Exchange serverem, Facebookem i Twitterem, tzn. narozeniny, email, adresy, čísla - všechno na jednom přehledném místě.
3) Ostatní - Naprosto skvělý zpracování! Upřímně Wave se mi líbí víc než iPhone 4 (ne zas o moc, ale i tak). Foťák jak již bylo řečeno výbornej.Jo a Wave na poslouchání hudby moc není. Sluchátka co k němu dodávaj jsou úplně na nic a ten zvukovej výstup taky nic moc...
Víc mě toho nenapadá, kdybys měl ještě nějakej dotaz, tak se zeptej
1) Displej a výdrž - no pixely uvidíš, SAMOLED má ale příšernej rastr. Mě osobně se barvy na Wave líbí mnohem víc než na Retině, někdo zas tvrdí, že jsou moc přepálené/přehnané - nejspíš záleží na osobním vkusu. Baterka je přibližně stejně velká, ale při podobném využití (s na obou telefonech vyplou 3G sítí) se mi dřív vybije iPhone 4. Sem tam něco dohledám na Wi-Fi, pár telefonátů a cca 10-20 SMS denně a vydrží mi takto 3 dny, iPhone "jen" něco málo přes 2.
2) Bada OS - na zabití. Na první pohled je to fajn, oproti "hloupejm" telefonům a levnějším Androidům je odezva opravdu skvělá, ale s tím OS jsem si fakt nesednul. Samsung Apps (Store) je šíleně malej a spousta aplikací tam stojí za hov... houby. Celkově je systém dobrý, ale tragédií jsou maličkosti - přístroj neumí pořádně pracovat s pamětí RAM (což se hodně projeví při hraní her a prohlížení větších stránek). To, že má Hardware témeř totožný s iPhone 4, se mi vůbec nezdá. A co mě neskutečně se*e je Dolphin Browser - umí zarovnat stránky, ale písmo je přitom stále malé, apod. maličkosti. Místo toho jsem radši používal Operu Mini v Javě...
Ale co je naprosto geniální věcí jsou ale widgety, možnost vidět narozeniny, události v kalendáři a poznámky hned po odemčení telefonu je skvělá věc. Co mě ještě uchvátilo jsou možnosti synchronizace s adresářem - každej kontakt se dá sesynchronizovat s Exchange serverem, Facebookem i Twitterem, tzn. narozeniny, email, adresy, čísla - všechno na jednom přehledném místě.
3) Ostatní - Naprosto skvělý zpracování! Upřímně Wave se mi líbí víc než iPhone 4 (ne zas o moc, ale i tak). Foťák jak již bylo řečeno výbornej.Jo a Wave na poslouchání hudby moc není. Sluchátka co k němu dodávaj jsou úplně na nic a ten zvukovej výstup taky nic moc...
Víc mě toho nenapadá, kdybys měl ještě nějakej dotaz, tak se zeptej
BaX píše:skus se zeptat 7Luke ma o tom mobilu i menší web tak by ti snad mohl pomoct
Nebýt iPhone (potažmo iPhone 4), je pro mě Samsung WAVE jasná volba Wave byl u mě mezistupeň - měl jsem všechny iPhone hned jak vyšly, ale pak už mi prostě s 3GS chyběla LED u foťáku, navíc tam byl i tak nekvalitní foťák (což se u iPhone 4 velmi napravilo).
Prošel jsem si vším možným, mobily dělám od roku 1998. iPhone 4 je můj 49-tý telefon. Desítky a desítky dalších mobilů jsem měl v rukách - upravoval, flashoval, vylepšoval, plnil.
Wave - za tu cenu je to prostě jednoznačně NEJLEPŠÍ KOUPĚ (konkurence za tu cenu má prostě vždycky něco špatně). Wave má nádherný SUPER AMOLED displej, lehké kovové tělo (hliník), velká výdrž (nízká spotřeba komponent + vysokokapacitní baterie), pěkné fotky + silná LED dioda, super HD videokamera, Bada = rychlý, intuitivní, promakaný systém... Bezvadně se to drží v ruce. Pokud to někomu klouže, doporučuju krásný nacvakávací kryt s příjemným povrchem:
? ? http://www.7luke.com/portal/samsung-wav ... ouzdro.php
Vřele doporučuji nejnovější FW !!! Plno lidí píše o nějakém (malém) nedostatku / chybě, na Wave vyšlo už ALE v ČR několik updatů - Samsung opravdu nekašle na podporu, na Wave mu záleží.
V ČR je na Wave přes 2000 free aplikací. Další nejsou, protože ještě u nás nejede placený market, ale pracuje se na tom. iPhone měl obchod s aplikacemi teprve až rok po vydání !!! Bada přišla na trh v červnu 2010. Za půl roku se to pohlo pěkně a pracuje se na dalších vylepšeních (už nyní je Wave podpora práce s mobilem i při připojení k PC, dále je ve Wave podpora T9 trace psaní táhnutím po písmenách (lepší než Swype)). Hry jsou taky pecka:
? ? http://www.7luke.com/portal/samsung-wav ... -games.php
Přehrávač je špičkově promakaný !!! a má ještě lepší funkce než iPod v iPhone (ekvalizér přímo v přehrávači, grafické efekty, rozpoznání písniček zabudované od výroby, atd.... ) Navíc je ve Wave i FM rádio s RDS (píše radiostanici, název písně, ...)
Ukázka rychlosti a promakanosti Wave:
? ?
Zobrazit video na http://youtu.be/nH4Eql5o_og
Kód do fóra: [youtube]nH4Eql5o_og[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
informace:
? http://7luke.com/wave/
můj (nyní již moc neaktualizovaný) promakaný web se specialitama ohledně Wave (přes 7000 návštěv měsíčně):
? http://www.samsungwave.cz
? http://www.7luke.com/portal/samsung-wave
Tak myslím si, že už ti kluci vše napsali. Každej máme svůj názor, s některými věcmi souhlasím s 7Luke ale třeba ten přehrávač mě osobně trochu štval. Další věc co mě také štvala je Kies, což si myslím, že se s 7Luke možná i shodnem. Je to program na propojení telefonu s počítačem, ale zde si myslím že by mohli pání inženýři ještě trochu zapracovat. Jinak ale je ten telefon špičkovej, je hrozně pohodlnej do ruky, z výborného materiálu, foták s displejem exelentní a až spustí placený market na badu tak to také bude o ničem jiném. Já osobně pak přešel ještě na Samsung Galaxy S a pak až z5 na iPhone 4 a jsem rád že jsem si mohl tyhle dva samsungy chvilku nechat zahřát v ruce. Dokonce můj Táta má Wave furt
kodyjunior: a víš, že je úplně čerstvý FW pro Wave a úplně čerstvý KIES 2 pro PC?
P.S. Vřele doporučuji shlédnout to video výše.
-
- Moderator fóra
Uvazuji o nem pro pritelkyni akorat kdyz jsme na neho koukali tak jsme neprisli nato jak nastavit kdyz je tel na vysky aby byla qwerty klavesnice a ne jenom kdyz ho pretocim do landscape,
Tak se ptam zkusenejsich jestlinto nejak jde
Jinak tel vypada moc dobre a pokud ne iphone tak asi wave )
Tak se ptam zkusenejsich jestlinto nejak jde
Jinak tel vypada moc dobre a pokud ne iphone tak asi wave )
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
Pro ženskou ručku je jako dělaný.
Při psaní na výšku nabízí 4 druhy klávesnic:
1) QWERTY
2) Standardní jako na starých telefonech (matice čísel a vyťukávají se písmenka) - ALE v kombinaci se zaplou T9 se na tom píše luxusně rychle !!! I když jsem používal QWERTY a jel jsem hodně rychle (vyškolený z iPhone), standardní + aktivovaná T9 bylo taky moc fajn
3) Psaní prstem (rozpoznává napsané písmo) v daném okně
4) Psaní prstem (rozpoznává napsané písmo) v rámci plochy celého displeje
Přepínají se někde přímo na SW klávesnici (taky globus jako na iPhone)
Nyní navíc přibylo i T9 Trace (lepší, než Swype) ? http://www.7luke.com/portal/samsung-wav ... g-wave.php
Při psaní na výšku nabízí 4 druhy klávesnic:
1) QWERTY
2) Standardní jako na starých telefonech (matice čísel a vyťukávají se písmenka) - ALE v kombinaci se zaplou T9 se na tom píše luxusně rychle !!! I když jsem používal QWERTY a jel jsem hodně rychle (vyškolený z iPhone), standardní + aktivovaná T9 bylo taky moc fajn
3) Psaní prstem (rozpoznává napsané písmo) v daném okně
4) Psaní prstem (rozpoznává napsané písmo) v rámci plochy celého displeje
Přepínají se někde přímo na SW klávesnici (taky globus jako na iPhone)
Nyní navíc přibylo i T9 Trace (lepší, než Swype) ? http://www.7luke.com/portal/samsung-wav ... g-wave.php
Naposledy upravil(a) 7luke.com dne pon úno 07, 2011 8:27 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderator fóra
Diky moc, koukal jsem na neho chvili v samsunguna meli tam nastavenou moznost 2 a docela me to zarazilo a neprisel jsem behem te chvilky jak to zmenit :p asi se tam zajdu podivat znova
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
Manual iPhone
7luke.com píše:kodyjunior: a víš, že je úplně čerstvý FW pro Wave a úplně čerstvý KIES 2 pro PC?
Tak to jsem nevěděl. Vidíš to tak u nás to funguje tak, že táta chce stíhat dobu a furt si kupuje co mám já a já hledám různé aplikace, vychytávky a nové FW a pak to dávám sobě i jemu. Ale ted se seknul z Wave a já už mu to nehlídám . Je to velká změna ten nový FW a hlavně Kies 2?
for 7luke.com:
tak je vidět, když jsem si prohlížel tvůj web a něco na fórech, že o počítačích a mobilech toho budeš vědět asi z nás nejvíc - máš praxi, možnosti a nadšenost . Tvoje sbírky osmi-bitů, pak jak sám píšeš 49 telefonů apod.. Takže tě od této chvíle považuji za odborníka přes pc a mobil techniku .
Samsung Wave je opravdu hodně zajímavá záležitost a rychlost je popravdě ohromující. Někde na forech jsem četl, že není moc dobrá podpora, ale ty jsi to vyvrátil. Pak také prý špatná práce s RAMkou (kde je to vidět na hrách a pod.). Nevím, spíš se tě chci zeptat jak to vidíš a máš odzkoušené z praxe sám. Samsung Wave se již dneska dá sehnat něco málo přes 6 tis. na netu. A když uvážím, že iP4 se dá pořídít víc než jednou co stojí Wave, tak Wave je jasný - zatím - pro mě vítěz. Na iPhone toho už trochu něco vím, ale jak s Wave (proč flashovat, jak získat ty hry, co máš umístěné na webu a pod. - to spíš do soukromé zprávy ) . A ještě jedno srovnání: mohl by jsi ve stručnosti srovnat iP4 a Samsung Wave?
Díky
PS: to video je mazec
Edit: a jak je to s navigací???
tak je vidět, když jsem si prohlížel tvůj web a něco na fórech, že o počítačích a mobilech toho budeš vědět asi z nás nejvíc - máš praxi, možnosti a nadšenost . Tvoje sbírky osmi-bitů, pak jak sám píšeš 49 telefonů apod.. Takže tě od této chvíle považuji za odborníka přes pc a mobil techniku .
Samsung Wave je opravdu hodně zajímavá záležitost a rychlost je popravdě ohromující. Někde na forech jsem četl, že není moc dobrá podpora, ale ty jsi to vyvrátil. Pak také prý špatná práce s RAMkou (kde je to vidět na hrách a pod.). Nevím, spíš se tě chci zeptat jak to vidíš a máš odzkoušené z praxe sám. Samsung Wave se již dneska dá sehnat něco málo přes 6 tis. na netu. A když uvážím, že iP4 se dá pořídít víc než jednou co stojí Wave, tak Wave je jasný - zatím - pro mě vítěz. Na iPhone toho už trochu něco vím, ale jak s Wave (proč flashovat, jak získat ty hry, co máš umístěné na webu a pod. - to spíš do soukromé zprávy ) . A ještě jedno srovnání: mohl by jsi ve stručnosti srovnat iP4 a Samsung Wave?
Díky
PS: to video je mazec
Edit: a jak je to s navigací???
Kamarad to maa stezuje si na Badu a pres by ho 100% za iPhone vymemnil ( i 3GS ) a bavily sme se o tom ze by nejakej hacker mohl prevest iOS asi jako CFW a nak ho tam hodit. Urcite by to bylo zajimave. Bada =? iOS. Snad skoro ve vsem. Je to iBada