Hlasitější a "kvalitnější" zvuk iPhone 1. generace

haluza

Re: Reproduktor iphone 8GB - projekt Amiga :)

Příspěvek od haluza »

asi to bude znít divně, ale je možný že se mi tim propíchnutim zlepšil signál? měl jsem dlouho problémy s no-service, je u nás špatný signál, a od včerejšího propícjnutí jsem to ještě na mobilu neviděl :)

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

dkn0l píše:me nejde sundat ten zadni kryt.. zkousel jsem to obcanku a akorat jsem si ji odjebal.. :D kdyz to propicham, ma to stejnej efekt?

Stačí propíchat a jako kdyby vykvedlat. Kamoš to dnes chtěl sundat a při odkrytovávání si rýpl do toho plechu.

jenicekk píše:jak nejlip sundat ten cerny kryt, strcit neco mezi sedej a cernej kryt a timpadem mezeru rozevrit, nebo to zacit pacit z druhe strany od konektoru? co je mirnejsi na poskozeni krytu, vzdycky tam musi zustat nejaky otlacek.

Koukni znova na rozborku, jsou tam takový dvě packy, nak terý by ses měl zaměřit při rozvírání mezerou. Od konektoru jsem to nezkoušel a když jsem pak kryt měl dole je dobře, že jsem nezkoušel, protože plast je v tom místě hodně jemný.

haluza píše:asi to bude znít divně, ale je možný že se mi tim propíchnutim zlepšil signál? měl jsem dlouho problémy s no-service, je u nás špatný signál, a od včerejšího propícjnutí jsem to ještě na mobilu neviděl :)

To nemá absolutně na signál vliv. pokud si jen propichoval, tak nemáš šanci ani pohnout s antením konektorem. Čili IMHO sugesce.

dkn0l

Příspěvek od dkn0l »

tak jsem ho odpanil jehlou.. ty jo, uplne parada.. doporucuju vsem, nemejte strach, je tam takovej ten tunylek(jako u subwooferu) takze se nebojte zatlacit, to ucejtite, kdyz projedete tou blanou :lol: a pak s tim pekne zakrutte

zacnete z leva do prava, protoze v levo je ten tunylek, v pravo uz jsou prekazky.. ja zacal z druhy strany, a pak jsem mel strach ze to jde cim vic do prava tim lip.. (pravou stranu beru tu bliz konektoru)

ale fakt je to podle me tak o 60% hlasitejsi.. a je pekne cejtit jak dejcha 8)

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

tak sem taky zkusil, nepovedlo se mi je propichat vsechny protoze se do nekterych, predevsim tech okrajovych, nepovedlo jehlu procpat

ale i presto je zvuk mnohem hlasitejsi a o dost cistejsi

vsem doporucuju

ava
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ava »

Teda vy jste, takle ničit tlf. Myslíš že je to tak rapidně u 8G znát?
Iphone 16G 1.1.4, po delší době 3.2.3 a šilhám po Iphone 4' , iPad 2 stále IPhone 1 a 4S, New iPhone 5S,

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

rapidne? Mechamegaterramocalne moc znat a to nemam propichanou skoro pulku der :)

ava
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ava »

Známej má 8G, tak mu to poradím, jak hluboko píchat? Teda to zní blbě :D
Iphone 16G 1.1.4, po delší době 3.2.3 a šilhám po Iphone 4' , iPad 2 stále IPhone 1 a 4S, New iPhone 5S,

Chrono Leggionaire
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Chrono Leggionaire »

OT...Hlavně pls buďte k jablíčkům něžní a předtím se s nimi chvilku mazlete....a když to nepůjde dnes tak na ni netlačte a zkuste to za pár dní znovu a třeba špičku jehly namočte do lubrikačního gelu, mohlo by to pomoci...dále při odpanění doporučuji zapálit svíčky a nějaké jemné aroma do okolí, iPhonka se uvolní :mrgreen:
Galaxy Note 20 Ultra 5G Mystic White [QS 865+] | Samsung Galaxy Watch 3 | Galaxy Buds+ White

ava
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ava »

No to si mě pomohl?

Chrono Leggionaire

Příspěvek od Chrono Leggionaire »

no to doufám, teorie je důležitá :-) zvláště u záležitostí, kterou si iPhonek ponese do konce života :wink:
Galaxy Note 20 Ultra 5G Mystic White [QS 865+] | Samsung Galaxy Watch 3 | Galaxy Buds+ White

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

to pozna az tam bude neboj... proste se to protrhne, proklouzne a pak tam jen trosku zakvrdla a vytahne a takhle dokola..

uchylne tema

ava
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ava »

Kde najdeš 2x23 direk, kde to máš co?

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

chlapi super.... :D a je pravda, je to znát megamegamoc - u 8GB verze totální mazec....

jinak s tím lubrigačním gelem - to ne, protože by tam pak dělal stejný bordel jako ty origo síťky s lepící vrstvou :wink:

jerrx
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od jerrx »

Tak jsem si pekne odrbal kryt nez jsem prisel jak na to :D .. nevim jestli je ta zmena tak uzasna jak vsichni pisou ale dejme tomu .. uz by nekdo mohl ale vymyslet cim ten filtr nahradit abych to nemusel furt cistit od prachu, protoze kazde dalsi otevirani u me znamena vic zniceny kryt :D
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Dívej, pokud DESÍTKY LIDÍ na světě napíšou, že změna je markantní a ani si nepodělají kryt, tak bude problém asi někde jinde :wink:

ava
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ava »

Jo, když někdo píchá jinam kam nemá :D

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

to je vlákno.. ježiši .. 8)

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Legally Blond
Host
Host

Příspěvek od Legally Blond »

Takže úspěšně odpaněno jehla a torchu strachu a pokud to není vyloženej davovej placebo efekt tak mě to připadá opravdu hlasitejší 8)

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

Tak koukám, že zatím vede spíš to propichování, než rozborka a úplný ostranění.
Můžu mít dotaz? Pícháte i do mikrofonu? Na YouTube je video, kde nějakej maník tvrdí, jak ho při hovoru po odstranění výrazně líp slyší druhá strana.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

Legally Blond
Host
Host

Příspěvek od Legally Blond »

Tak tam teda zatím nepíchám 8) Na jeden den toho strachu bylo až dost

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Potvrzuji, že mi teď lidi říkají, že mě slyší líp - jeden kámoš myslel, že mám zas nový foun :D

ava
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ava »

Julek píše:to je vlákno.. ježiši .. 8)

.

Člověk si zapíchá a hned lépe slyší, co se divíš :D

jerrx
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od jerrx »

7luke.com píše:Dívej, pokud DESÍTKY LIDÍ na světě napíšou, že změna je markantní a ani si nepodělají kryt, tak bude problém asi někde jinde :wink:

taky nikde nerikam ze za muj zniceny kryt muze nekdo jiny :D
ale stejne ma iPhone v porovnani s Nokii 5300 v hlasitosti co dohanet ..
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10

ExEricss
Host
Host

Re: Hlasitější a "kvalitnější" repro iphone - projekt Amiga :)

Příspěvek od ExEricss »

Rozebráno, vyjmuto, vyčištěno, složeno - hlasitost lepšejší :-D
Chvilkama jsem se sice potit i na prdeli, ale povedlo se bez poškození.
A jentak mimochodem - ze všech těch díreček jsem jich měl průchozích cca. 10.
Ostatní ucpány blíže nespecifikovatelným humusem.... :mrgreen:
nyní po letech z5 k IP -> 3G 8GB CZ O2 3.1.3 JB by Blackra1n & Android

V Hradci Králové a okolí nabízím pomocnou paži, pokud s iPhonem potřebujete pomoct, JB, fw update a pod.

susty

Příspěvek od susty »

7luke.com napisal:
-->susty7: OMG to je logické že tam ten filtr z nějakého důvodu je! Akortát že ten origo je divný <---

hmm vazne? :D
asi neuveris ale myslel som to ironicky :wink:

huuligan

Příspěvek od huuligan »

kdo pomuze,poradi?
spatny zvuk z vrchniho sluchatka....kdyz prepnu na repro pri volani je to v pohode ale nahore i kdyz pridam hlasitost,nejde skoro nic slyset!je problem v nastaveni nebo ve sluchatku?

watterman

Příspěvek od watterman »

když se na ten vrchní repráček zadíváš pod světlem, uvidíš tam zase tu blánu, takže -> vem jehlu a zkus to propíchnout, ale jistý a potvrzený to nemám ;)

Dave

Příspěvek od Dave »

chtělo by to nějakej českej návod jak přesně rozebrat/vyndat tu věc která brání tomu zvuku. prečetl jsem celý todle téma a nikde sem nenašel pořádnej popis :(

Zedjunior

Příspěvek od Zedjunior »

jerrx píše:..ale stejne ma iPhone v porovnani s Nokii 5300 v hlasitosti co dohanet ..

Nokia 5300 šeptá oproti 6234. Měl jsem tyhle dva telefony vedle sebe a hráli to stejné, 5300 nebyla slyšet a 6234 dělala docela bordel. To samé Nokie E90, má také jako 6234 dva repráky :mrgreen:

ava
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ava »

watterman píše:když se na ten vrchní repráček zadíváš pod světlem, uvidíš tam zase tu blánu, takže -> vem jehlu a zkus to propíchnout, ale jistý a potvrzený to nemám ;)

No já bych do toho nahoře napíchal, ten repráček je hned pod tím. :!:

slavozv
Host
Host

Příspěvek od slavozv »

po precitani celej temy som sa rozhodol aj ja podstupit hw upravu - "odstranenie akejsi folie + nejakeho humusu" z vnutra IP. Myslel som aj ja ze IP hra naozaj oproti niektorym mobilom potichsie. Pozel som navod na YouTube na otvorenie krytu vzal som pevnu a tenku kreditku a otvoril som bez nejakych poskodeni. O to vacsie bolo moje prekvapko co som videl oproti tomu co som cital: Ziadne folie ale jemnucka sietka - na strane repraku vlepena napevno do plastoveho krytu a na strane micro nieco podobne (uz nie vlepene do krytu ale samolepkou prilepene na micro - mozne aj odlepit a znovu prilepit). No bol som dobre prekvapeny oproti tomu co som cital. Skusal som zvuk bez krytu - s volnym reprakom a potom s nasadenym krytom - ziadny badatelny rozdiel. Z toho vyplyva ze ta sietka ktoru mam v kryte vlepenu ja (a nie je tam ziadny chumac lepidla) absolutne neznizuje uroven hlasitosti repraku. Naopak musim povedat - ze na tej sietke co bola na micro (prilepena samolepkou - samozrejme ze lepidlo nebolo na tej casti ktora tvori privod zvuku do mikrofonu) bolo vidiet dost prachu, ktory na nu prenikol cez spodne dierky v kryte. No nemohol sa cez nu dostat do telefonu. Tym chcem len upozornit ze ak tie folie niektori odstranite urcite tam nieco nalepte. Ja som tam chcel dat kusky z toho jemneho molitanu ktory sa pouziva napr. na male sluchadla pri telefonoch , alebo mp3 prehravacoch - vystrihnut obdlznik podla potreby a minikvapka sekundaku.
Ale z toho vyplyva, ze asi nie je iphon ako iphon, zrejme zalezi na tom kde sa vyraba aj ked asi vsetky maju Assembled in China. Ale aj chalani co s tym uz par nejakych mesiacov laboruju hovoria, ze najmensie problemy maju pokial je IP z USA a nie z Europy. Neviem len pisem co tvrdia ludia, ktorym uz par stovak fonov preslo cez ruky. Ja ho mam priamo z USA , Serial: 88807JC6WH8 - to len ak chce niekto porovnavat.
Tymto prispevkom vobec nechcem znizovat uroven prispevkov vyssie uverejnenych, sledujem forum uz dlho, vela som si z neho zobral, viem ze ludia to tu uverejnuju preto aby sme si pomohli a aj ja prave preto odosielam tento prispevok

headlong
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od headlong »

Tak jsem také "odpanil" blánu na repráčku, stačilo ji tenkou jehlou propíchat skrz otvory v černém plastu. Zvuk je neuvěřitelně hlasitější, musel jsem vypnout zvuk u klávesnice. Ale spokojenost 8)
Obrázek
Mám iPhone 8. V rodině ještě další tři iPhone :-)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

slavozv: zrejme mas novsi kus, kde to nahradili niecim inym.

Ja osobne som pouzil iba prepichnutie cez dierky - hra to silnejsie - ja som prepichol len par dierok, nie vsetko

Aj na angl. forach sa pise, ze napr. 16G verzie uz maju zvuk v pohode. Ide teda o nas, ktori tam mame zrejme nejaku foliu.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

ava
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ava »

Slazov. To už máš jak u 16G.

fajnman

Re: Hlasitější a "kvalitnější" repro iphone 8G -projekt Amiga :)

Příspěvek od fajnman »

chapu to dobre, ze jste propichali jehlou ty otvory na krytech majku a repro, bez toho aniz by jste oddelali ten cerny plast a hraje vam to lepe aniz by se to poskodilo?

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ano.

nasiel som tenku ihlu a

O P A T R N E

nie HLBOKO, NIE HLBOKO

som to JEMNE, JEMNE potlacil.

ale to uz bolo par stranok dozadu preberane :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

fajnman

Příspěvek od fajnman »

ja jsem to jen preletel. takze i majk, no nevim jestli to riskovat nebo ne.. mam pocit, ze ta folie tam asi z nejakeho duvodu bude. prijde mi to jako hezky kousek, kterym by se dalo odrovnat repro.

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

OMG už jsem se tady jednou rozčiloval, že je KUA logické, že tam ta fólie z nějakého důvodu je :roll: všechny mobily mají minimálně před sluchátkem "síťku"... akorát že to, co je minimálně u 8GB verzí, je "plastová-silonová" šílenost

fajnman

Příspěvek od fajnman »

no tak jsi me utvrdil v tom, ze ji nemam odstranovat a zakroku se vyhnout dekuji. :lol:

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Jojo nedělej to :wink: hlavně, že mě to hraje dobře :D

Odpovědět