Zamrznuté XPéčka- nereaguje nic

vše co vás napadne
Zamčeno
Skoty
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Skoty »

Zdravím,
vím že toto forum je určené pro iPhone a ostatní Apple hračičky, i přes to vím, že je tady hodně počítačových expertu.

Píšu z iphonu, takže se se předem omlouvám za všechny chyby.

Abych začal. Jednoho dne se mi zdálo, že muj notebook ASUS F5N je pomalý.
Po doporučení od kamaráda jsem si stáhl ESET NOD 4 trial, abych notebook případně vyčistil. Antivirus ESET se sekl ve 34% a nereagovalo nic. Jedině Hard resset. Po zapnutí notebooku se mi změnilo rozlišení na něco strašného.
Nevím kolik na kolik, ale pro přehled je ikona na ploše velká asi 1,5 x 1,5 cm.

Po restartu také nereagoval panel, který se sekl tak, že čas ukazuje takový jaký byl třeba před hodinou. Nemužu nic dělat. Ani zapnout ovládací panely, abych změnil rozlišení a ani koordinovat s ničím jiným.

Po kliknutí na tkačítko power se začnou vypínat aplikace jako explorer.exe,RTHDMF.exe a když se to hrozně pomalu ukončuje tak to hodí hlášku, že neodpovída. Tudíš se to nedá vypnout jinak, než podržení power tlačítka cca 5sekund.

Po každém restartu to samé, ale tak jednou za 4 restarty se spustí panel tak,že je uplně bez problému, ale po cca 2minutách systém zamrzne a je to to samé.

Tímto zpusobem odpadá možnost přeinstalace windowsu, protože CD nelze spustit.
Muj takový první dotaz? Dá se přeinstalovat windowsi, aniž bych se dostal uplně dovnitř? (chápete jak to myslím?, jako třeba přes BIOS)

Po nějaké době se mi podařilo spustit windowsi v pohodě, dokonce se mi podařilo změnit rozlišení na klasické, ale při prohlížení internetu mi to opět zamrzlo. Po restartu se vše vrátilo na začátek.

Myslím si, že je to nějaký virusem.
Jde s tím něco dělat?

Děkuji všem co něco navrhnou, prosím všechny co s widlema zažili hodně, aby se vyjádřili. Děkuji
Follow me on instagram - Skoty (PS: mám na profilovce fotku pepsi)
iPhone 2G Totality Expert

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Ahoj, píši taky z iPhonu, taky mám (měl jsem) Asus F5N a měl jsem úplně stejný problém, reinstalace nebyla potřeba, po 3-4 hodinách jsem to rozjel. Instaloval jsi něco v poslední době, krom toho Esetu? Já večer nainstaloval, a ráno už nerozjel. Já to rozjel v nouzovým režimu, povypínal vše, co se spouští při startu (vyhledej na google), a pak spustil windowsy, nezamrzly - odinstaloval jsem vše, co jsem večer instaloval - restartoval, v pohodě naběhly, projel 2 antiviry, našlo to vir, vir odstranilo. Pak jsem měl problém s wifinou, ale stačil nainstalovat ovladač, nebo něco takového. Tak hodně zdaru, snad jsem pomohl. Jsou to tak 3 měsíce, a počítač dodnes jede suprově.

macuser

Re: Zamrznuté XPéčka- nereaguje nic

Příspěvek od macuser »

Nabootuj system z CD, mela by tam byt moznost opravit instalaci. Jak si matne pamatuji stiskem tlacitka R.

Spravce uloh nespustis, ze?

Zachraneni dat - mas sdilene disky, vidis PC v siti? Vyjmout disk a dat do ramecku, zkopirovat data.

Skoty
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Skoty »

Křeček píše:Ahoj, píši taky z iPhonu, taky mám (měl jsem) Asus F5N a měl jsem úplně stejný problém, reinstalace nebyla potřeba, po 3-4 hodinách jsem to rozjel. Instaloval jsi něco v poslední době, krom toho Esetu? Já večer nainstaloval, a ráno už nerozjel. Já to rozjel v nouzovým režimu, povypínal vše, co se spouští při startu (vyhledej na google), a pak spustil windowsy, nezamrzly - odinstaloval jsem vše, co jsem večer instaloval - restartoval, v pohodě naběhly, projel 2 antiviry, našlo to vir, vir odstranilo. Pak jsem měl problém s wifinou, ale stačil nainstalovat ovladač, nebo něco takového. Tak hodně zdaru, snad jsem pomohl. Jsou to tak 3 měsíce, a počítač dodnes jede suprově.

Děkuji,jsem rád že nejsem jedinný... Vyzkouším vše...
Zatím děkuji pak napíšu...

OT: psát takovou slohovku na iPhonu je dost náročné :D

Edit:
Tak se povedlo! Vše se zdálo ok. Po dalším restartu je opět stejné rozlišení.
Nevím jak to natrvlo nastavit.

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Rozlišení nastav v normálním režimu, né v nouzovém.

Skoty
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Skoty »

Teď sem tě nepochopil.

Jsem v normálním režimu.... nebo když dám OVLACÍ PANELY/ZOBRAZENÍ/NASTAVENÍ..

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Klikni pravým na plochu, dej vlastnosti, pak nastavení, a nastav rozlišení, pak dej použít.

Skoty
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Skoty »

Jo Děkuji za radu,ale to vím :)

Vždy když to tak nastavím... vydrží to do restartování.... :(

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Tak jsi to bude neulozil nebo mas nakopnute drivery VGA.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Buď to co píše Tea, nebo pokud máš F5N, zřejmě by jsi tam měl mít nVIDII (GeForce 7000M - tu tam mám já), tak na ploše klikni pravým, a dej nVIDIA Control Panel, a tam nastav rozlišení.

Skoty
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Skoty »

Ok, vše vyřešeno... Děkuji hlavně Křečkovi a všem co se snažili... dík.

Mužete LOCK

Tak tedy Lock. MG

Zamčeno