Pomoc s vyberem domaciho WiFi routeru
-
- Mírně pokročilý
Re: Pomoc s vyberem domaciho WiFi routeru
ls8: Nevis jestli uz umi dd-wrt na RT-N16 firewall na IPv6? Staci mi jen ty jaderny moduly a binarka ip6tables, i v TomatoUSB to nahazuju pres up-script.
Ja DD-WRT moc nesleduju, kdyz ho nemam, protoze tam je docela slusnej bugr v tom kde sehnat posledni firmware (v sekci download je starej a kde je novej netreba vypisovat kdyz to prece "kazdej" vi) a co je s kterou jakou beta ci nebeta verzi.
Ja DD-WRT moc nesleduju, kdyz ho nemam, protoze tam je docela slusnej bugr v tom kde sehnat posledni firmware (v sekci download je starej a kde je novej netreba vypisovat kdyz to prece "kazdej" vi) a co je s kterou jakou beta ci nebeta verzi.
MBP 15" 2.66GHz, 8GB RAM, GF9600M GT
iP4 16GB
iP4 16GB
-
- Starý pes fóra :)
Netuším, IPv6 nepoužíváme a firewallujeme centrálně na samostatném serveru.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Senior uživatel
Nedávno som prešiel z G-čkového Belkina na Netgear 3700. Interných antén sa IMHO netreba báť, ja ho mám normálne naležato, teda z hľadiska antén asi v úplne najhoršej polohe a prenos veľkých súborov je 8-9MB/s v 2,4GHz pásme a 10-11MB/s v 5GHz pásme, čiže v podstate na úrovni fast ethernetu (2.4Ghz je tu celkom vyťažené, v okolí je asi 20 ďalších sietí, na 5GHz jedna). To všetko v rámci izby, so vzdialenosťou rýchlosť samozrejme klesá, ale stále sa drží nad 5MB/s. Pre porovnanie, Belkin mal strop niekde na 3 a niečo MB/s.
No jo, ale když chce člověk pokrýt patro rodinného domu a užít si signál v pásmu 2,4 GHz i na zahradě, tak interní antény asi nebudou správná volba.
-
- Moderator fóra
macuser:
Taky si říkám, jestli pro pokrytí celého patra nebude lepší něco s externími anténami.
Taky si říkám, jestli pro pokrytí celého patra nebude lepší něco s externími anténami.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
A asi i 5GHz jestli máš, karty v zařízeních, obsazené kanály v pásmu 2,4 GHz, chceš či potřebuješ rychlou WiFi bez nějakých výrazných ztrát.
-
http://www.zive.cz/clanky/test-deviti-d ... fault.aspx
V testu jsme zjistili třeba fakt, že integrované antény mohou být lepší, než externí, nebo že při 5GHz spojení se budete muset smířit s menším dosahem. Určitě si jej nenechte ujít.
-
- Moderator fóra
Jo ten test routerů bych si i přečetl, ale nechce se mi kupovat Computer jenom kvůli němu. Četl to někdo?
Včera mi shodou okolností přišel newsletter od alfacomp.cz, propagující nějaký router pro mě úplně neznámé značky s teoretickým dosahem 100 metrů..
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=14M145&utm_source=mailkit&utm_medium=mailing&utm_campaign=DM138+Site
Včera mi shodou okolností přišel newsletter od alfacomp.cz, propagující nějaký router pro mě úplně neznámé značky s teoretickým dosahem 100 metrů..
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=14M145&utm_source=mailkit&utm_medium=mailing&utm_campaign=DM138+Site
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
ls8 píše:(ASUS RT-N16 s firmwarem) DD-WRT. Dále máme několik Netgear WNDR3700 také s DD-WRT, a potom nějaké Cisco WRVS4400N s originálním Cisco firmwarem.
Máme dobré zkušenosti se všemi těmito, domů bych si asi koupil toho Netgeara.
Obyčejně se do zařízení s integrovanými anténami dávají výkonnější antény než do zařízení s externími a odnímatelnými. Test jsem, ale nečetl. Interní mají jednu nevýhodu - většinou vázané na polohu routeru a se signálem již člověk nic neudělá.
5GHz má smysl pokud jsi fakt v nějaké zasíťované lokalitě. 5GHz má poměr síla signálu/rychlost o něco větší než 2,4 GHz.
Recenzi na Netgear 3700 jsem četl a většinou má problémy se zákoutími. Netgear 3700 bych si uměl představit do nějakého menšího bytu, otevřeného prostoru, ale ne rodinného domu.
5GHz má smysl pokud jsi fakt v nějaké zasíťované lokalitě. 5GHz má poměr síla signálu/rychlost o něco větší než 2,4 GHz.
Recenzi na Netgear 3700 jsem četl a většinou má problémy se zákoutími. Netgear 3700 bych si uměl představit do nějakého menšího bytu, otevřeného prostoru, ale ne rodinného domu.
-
- Mírně pokročilý
ls8 píše:
Máme dobré zkušenosti se všemi těmito, domů bych si asi koupil toho Netgeara.
Nakonec jsem objednal Netgear 3700...teď čtu na heurece hodnocení od nějakého týpka, který píše :
Proti:
Problémy s iPhone nebo různými druhy wifi karet.
Doufám, že to bude s iphonem fungovat OK. Měli jste někdo nějaký problém?
Iphone 6 64GB, iOS 8.1.3.
-
- Host
Mám ho doma a žádný problémy s nim nemám.Jsem na nej pripojenej Iphonem , NTB Asus i Acer bez problemů.
Jediný co jsem myslel,že bude mit lepší výkon než můj stávající TP-LINK 1043ND.Ale na pokrytí signálu ve 2 patrech baráku to stačí.
Jediný co jsem myslel,že bude mit lepší výkon než můj stávající TP-LINK 1043ND.Ale na pokrytí signálu ve 2 patrech baráku to stačí.
-
- Mírně pokročilý
Super, to jsi mě uklidnil, díky za info....říkal jsem jestli jsem po dlouhém vybírání nesáhnul úplně vedle. Chtěl jsem koupit původně Netgear 3500, ale když jsem dneska viděl rozdíl v ceně 250kč, tak jsem objednal 3700ku. Pokud to pokryje 2 patra vbaráku tak budu spokojen, to druhé patro není ani podmínka, ale potěší to pokud to půjde.
Iphone 6 64GB, iOS 8.1.3.