Čeština do iPhone 1.0.2,1.1.1.,1.1.2

Odpovědět
Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Tak jsem si koupil jeste jeden iPhone a tam je verze FW 1.1.1 a tak to muzu rovnou porovnavat. Je to presne jak rikas. Ve verzi FW 1.1.1 je Carrier jako treti polozka a terpve potom je Usage. Verze FW 1.1.2 tam polozku Carrier vubec nema.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Tak nejak nevim......jestli je chyba v cestine ci u mne s FW 1.1.1.
Je to normalni,ze kdyz mi nekdo vola a telefon je ve Standby zobrazi se tohle?,slider se musi posunout,uvolni tel. a zaroven prijme hovor...ze by umysl proti nechtenemu dotyku a prijeti hovoru?

Kdyz je telefon zapnuty a pracuji s nim,pri prichozim hovoru se normalne objevi CER. a ZEL. tlacitko se symboly telefonu a textem

Obrázek

Predem se omlouvam, jestli se ptam na zbytecnosti,iPhone mam od patku a vlastni neoptarnosti jsem ho nemohl pres tyden pouzivat...

EDIT:
Tak jsem se na to informoval a takhle se ma iPhone chopvat...je to O.K

TO Mooren
Prosim kdyz jsi cestinu upravoval,kde najdu prelozeni textu na pozadi SLIDE pri prijeti hovoru?
Radsi bych si editoval kdyz nekdo vola ODPOVEDET na PRIJMOUT :wink:

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

dyndym píše:Myslím, že pokud CZ nebude ofiko v iPhonu od Applu, tak IMHO bude stále vidět jak původní EN hlášku přepisuje CZ. Je to tak i u WMobile jen to daleko více brzdí systém, u iPhone je to opravdu mžik. iPhone je bomba s češtinou i bez :D .

Vzhledem k tomu ze jsem presel na FW 1.1.1,nahral jsem si hned iCzech cestinu a problem prekreslovani je vyresen!

crusader
Starý pes fóra :)

Příspěvek od crusader »

Tak jsem malinko upravoval, jelikož se mi v překladu u FW 1.1.1 nelíbily chybné stringy v nastavení iPhonu, tak jsem se je snažil opravit. Kdyby jste někdo našel ještě nějaký chybný string nebo překlad v nastavení, dejte mi vědět. Zkusím, co bude v mých silách. http://www.parkury.cz/downloads/iCzech-1.1.1_1.1.2.zip.

JoU

Příspěvek od JoU »

Chceš tím říct že je tohle téměř dokonalý překlad pro 1.1.1 na který čekám? :o

jakubroz

ipod

Příspěvek od jakubroz »

mam dotaz, jde tahle čeština použít i do ipodu touch?

crusader

Příspěvek od crusader »

To asi neni, k tomu bych potreboval originalni zdrojaky FW 1.1.1. Tato cestina vychazi z 1.0.2, kde se dost stringu lisi.

crusader

Re: ipod

Příspěvek od crusader »

jakubroz píše:mam dotaz, jde tahle čeština použít i do ipodu touch?

To opravdu netusim.Teoreticky by mohla.

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

4 jakubbroz: já osobně bych to nedělal, nevíme zda Touch má stejnou strukturu stringu atd atd...

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

JoU píše:Chceš tím říct že je tohle téměř dokonalý překlad pro 1.1.1 na který čekám? :o

Dokonalá čeština bude přesně tak dokonalá jak si jí přeložíme. Proto se zapoj a směle do práce :)

Obrázek

ALEX

Re: iPhone

Příspěvek od ALEX »

Cau , delal sem vcera 2 iphone , mam cestinu a myslim si ze je celkem fajn , jestli budes mit zajem muzu ti ji poslat .

Julek píše:
JoU píše:Chceš tím říct že je tohle téměř dokonalý překlad pro 1.1.1 na který čekám? :o

Dokonalá čeština bude přesně tak dokonalá jak si jí přeložíme. Proto se zapoj a směle do práce :)

skullik
Host
Host

Příspěvek od skullik »

PLS pošli na mail drofa"áčko v kroužku"drofovi.eu
THX

JoU

Příspěvek od JoU »

I já bych teda jeden kousek prosil, na mejl jou81 zavinac seznam.cz - děkuju moooc :D A jak ji hodnotíš? Co jí chybí k dokonalosti?

szoustal
Host
Host

Příspěvek od szoustal »

ALEX píše:Cau , delal sem vcera 2 iphone , mam cestinu a myslim si ze je celkem fajn , jestli budes mit zajem muzu ti ji poslat .

Julek píše:

Tak ji hoď někam na rapid, nebo edisk ať to můžeme vyzkoušet :D
iPhone 3GS 32G FW 3.1.2, Nokia 6303

szoustal
Host
Host

Příspěvek od szoustal »

crusader píše:Tak jsem malinko upravoval, jelikož se mi v překladu u FW 1.1.1 nelíbily chybné stringy v nastavení iPhonu, tak jsem se je snažil opravit. Kdyby jste někdo našel ještě nějaký chybný string nebo překlad v nastavení, dejte mi vědět. Zkusím, co bude v mých silách. http://www.parkury.cz/downloads/iCzech-1.1.1_1.1.2.zip.

Tak jsem ji zkusil a zase o kousek blíže k dokonalosti. Díky moc.
iPhone 3GS 32G FW 3.1.2, Nokia 6303

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

szoustal píše:
crusader píše:Tak jsem malinko upravoval, jelikož se mi v překladu u FW 1.1.1 nelíbily chybné stringy v nastavení iPhonu, tak jsem se je snažil opravit. Kdyby jste někdo našel ještě nějaký chybný string nebo překlad v nastavení, dejte mi vědět. Zkusím, co bude v mých silách. http://www.parkury.cz/downloads/iCzech-1.1.1_1.1.2.zip.

Tak jsem ji zkusil a zase o kousek blíže k dokonalosti. Díky moc.
¨

Opravil jsi toho hafo to se musi nechat dobra pracicka :wink:
Muzu jen poprosit,da se neco delat s tema ikonama Photos a Camera,jdou prelozit,resp. zobrazuji se u tebe take v EN? pouzivam FW 1.1.1
Co se tyka odemykaci obrazovky a v kalendari,nazvy dnu a mesicu nejspis prelozit nelze co?

crusader

Příspěvek od crusader »

Jsem rád, že se Vám čeština líbí. Rád bych opravil i ten zbytek nedostatků, ale k tomu bych potřeboval vidět originální soubory z nepřeloženého FW 1.1.1.

Pokud máte někdo nepřeložený iPhone, můžete zabalit a někam uploadovat tyto adresáře z iPhonu?

/Aplications
/System/Library/PreferenceBundles
/System/Library/CoreServices
/System/Library/Frameworks
/System/Library/SystemConfiguration

Tam bych se snad měl dočíst správné stringy pro překlad :)

Bohužel názvy dnů v kalendáři jsem nějak nenašel :(

Edit: Názvy dnů v kalendáři jsem našel, ale jsou přímo v systémovém souboru. Jelikož nevládnu uměním případného restore iPhonu a následného odblokování, tak pokud někdo chce udělat pokusného králíka, mohu upravený system file dát na stažení.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Mohu udelat RESTORE FW 1.1.1 a pak iPhone aktivovat/odblokovat....neni to problem,protoze uz vim jak na to :wink:
Ty soubory z uvedenych adresaru by ti pomohly? a vyresiklo by to pocesteni ikon Photo a Camera v hlavnim menu? Jestli je to tak hned se do toho pustim!! :wink:

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Takže poslední verze češtiny :

Crusaderova verze + opravený překlep v kalendáři a drobné úpravy
Dále místo odemknou mám odemkni iPhone, vypnou iPhone, pár velkých písmenek v názvech atd.

http://www.fullcontact.cz/cz.zip

Obrázek

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Mas ty nazvy ikon Photos a Camera take anglicky?

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

Ano, pořád EN zatím...

Obrázek

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Je to zvlastni...v FW 1.0.2 byly preklady O.K,verze 1.1.1 je trochu odlisna a stringy jinak umistene.Asi se preci jen obetuji,udelam RETORE a vytahnu potrebne soubory,treba se mu v nich povede nazve nalezt a prelozit...bylo by to fajn

Julek
Administrator
Administrator

iPhone

Příspěvek od Julek »

Pokud tě Camera a Photos tak dráždí :) směle do toho. Originál soubory se budou hodit.

Obrázek

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Julek píše:Pokud tě Camera a Photos tak dráždí :) směle do toho. Originál soubory se budou hodit.

Tak me zase nedrazdi ale kdyz uz preklad tak kompletni navic lepe vypada Fotografie a Fotoaparat jako to ma cestina od MacWell :wink:

crusader

Příspěvek od crusader »

Názvy dnů se objevují v souborech "system" nacházejících se v adresáři /System/Library/Frameworks/System.framework/ a /System/Library/Frameworks/System.framework/Versions/B/

Zkusil jsem tedy nahradit anglické výrazy za české (zatím pouze u názvu dnů), ale opravdu si nemyslím, že by to bylo až tak jednoduché. Pokud má tedy někdo odvahu nahradit stávající soubory za upravené a vyzkoušet funkčnost, zde je upravený soubor http://www.parkury.cz/downloads/System.zip . Případné problémy jsou na vlastní riziko.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Kam se to ma prersne nakopirovat? nevim co tim mam prepsat...
Jinak ty nazvy ikon Photo a Camera v

languagespack/English/System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/English.lproj/LocalizedApplicationNames.strings jsou nazvy spravene prejmenovane na Fotoaparat a Galerie,FW je ale bohuzel nejak nebere...u 1.0.2 to chodilo(preklad) na 1.1.1 to nejak nezabira.

Kdyz tedy restoruji iPhone na FW 1.1.1 a poslu ti ty sy soubory jak jsi psal,mysliz ze by se s tim dalo neco delat? Tahle verze FW ma trochu jinou strukturu a nazvy Photo a Camera jsou asi ulozene jeste nekde jinde.

crusader

Příspěvek od crusader »

Ten soubor "system" by se měl nakopírovat do adresářů ve výše uvedeném příspěvku. Alespoň odtud se stáhl.

Jinak original soubory z FW. 1.1.1 by se na opravy moc hodily.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

crusader píše:Ten soubor "system" by se měl nakopírovat do adresářů ve výše uvedeném příspěvku. Alespoň odtud se stáhl.

Jinak original soubory z FW. 1.1.1 by se na opravy moc hodily.

Ani jsem si toho nevsimnul.
Kazdopadne RESTORE jsem pred chvilkou dokoncil.Ted se zase budu chvil trapit s aktivaci pres http://jailbreakme.com ... ono se to napoprve nikdy nechytne.
Uvidim jestli budu mit na balkone dobrej Wi-Fi signal,prinejhorsim sjedu do kavarny kde jej maji a pak soubory v RAR archivech nekam uploaduji.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

Takze FW 1.1.1 ma RESTORnutej iPhone pres jailbreak aktivovany a zvlastni je ze jsem nemusel znovu pouzit anySIM...telefonni cast zustala i pres restore odblokovana...to jsou ale veci :shock:

Za chvili uploadnu ty soubory :P

EDIT:

Otevrel jsem filesystem iPhonu v iBricker ale tech sozuboru je tam strasne moooc :shock: a jdou kopirovat jen po jednom.
Je nejaky jiny zpusob??

crusader

Příspěvek od crusader »

No, asi jediný jiný způsob je přes WinSCP. Ale to jde tuším jen přes WIFI (tak to dělám já).

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

crusader píše:No, asi jediný jiný způsob je přes WinSCP. Ale to jde tuším jen přes WIFI (tak to dělám já).

No tak to je v cudu...ja tu sice Wi-Fi mam ale strasne mizernej signal(jsem rad ze se mi iPhona vubec podarilo aktivovat)

Ktery konkretni soubory potrebujes? myslim na ty ikony v hlavnim menu (Photo a Camera)

Tady jsou soubory z System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/English.iproj/
(treba LocalizedApplicationNames.strings se od toho v cestine hodne lisi)

http://www.edisk.cz/stahni/93575/System.rar_8.66KB.html

Uz nekdo zkousel ty prelozene nazvy dnu v tydnu?

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

ALEX píše:Cau , delal sem vcera 2 iphone , mam cestinu a myslim si ze je celkem fajn , jestli budes mit zajem muzu ti ji poslat .

Julek píše:

Nebylo by spatne kdyby ALEX tu cestinu jak nabizel nekam uploadnul...nebo kdyby mel nekdo tu od MacWell,to by bylo neco...nemuseli by jsme se s tim trapit (warez by tu asi neprosel co?)

Stale nevim co si myslet o tomhle: http://code.google.com/p/iphone-language/
Pry se to stahuje primo pomoci uveenho odkazu v safari,ale jestli to na FW 1.1.1 chodi a jaka je uroven lokalizace,kdo vi..

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

crusader píše:Názvy dnů se objevují v souborech "system" nacházejících se v adresáři /System/Library/Frameworks/System.framework/ a /System/Library/Frameworks/System.framework/Versions/B/

Zkusil jsem tedy nahradit anglické výrazy za české (zatím pouze u názvu dnů), ale opravdu si nemyslím, že by to bylo až tak jednoduché. Pokud má tedy někdo odvahu nahradit stávající soubory za upravené a vyzkoušet funkčnost, zde je upravený soubor http://www.parkury.cz/downloads/System.zip . Případné problémy jsou na vlastní riziko.

Ted jsem to zkousel,nikdo to NEDELEJTE!!!
Po restartu naskoci cerna obrazovka s bilym jablkem a iPhone na ni zustane viset,pomuze jen RESTORE.

crusader

Příspěvek od crusader »

Myslel jsem si to. Byl to zásah do systému a byl to spíše pokus z nouze. Ale díky moc za vyzkoušení. Soubor stahuju pryč.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

crusader píše:Myslel jsem si to. Byl to zásah do systému a byl to spíše pokus z nouze. Ale díky moc za vyzkoušení. Soubor stahuju pryč.

Zkousel jsi ty soubory co jsem uploadoval?

crusader

Příspěvek od crusader »

Zkoušel. Přeložil jsem je pro jistotu celé znovu a výsledek je stejný. U foťáku a alba zůstávají stále anglické popisky. Tak už nevím... :( Je to mezi nebem a zemí.

Martas06

Příspěvek od Martas06 »

crusader píše:Zkoušel. Přeložil jsem je pro jistotu celé znovu a výsledek je stejný. U foťáku a alba zůstávají stále anglické popisky. Tak už nevím... :( Je to mezi nebem a zemí.

To si rikam taky....ted jsem udelal RESTORE a zatim marne se pokousim pres jailbreakme iPhone aktivovat,ono se to musi nekolikrat nez se aktivace "chytne"...ach jo,ze ja se do toho vrtal. :(

crusader

Příspěvek od crusader »

Tak to me mrzi a doufam, ze das tu chytrou krabicku s jablickem brzy dohromady.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Koukam jeden tady par dnu neni a jak se to tu vsechno rozjelo. :) Je dobre, ze se v tom vrta vice lidi a objevuje se tady nova a nova cestina. Mozna by bylo dobre vytvorit a pripichnout prispevek s aktualnim linkem na cestinu na prvni stranu teto diskuse.

Taky jsem si hral s myslenkou vybrakovat cestinu od Macwellu. :)

Jinak originalni soubory nepotrebujes tahat z FW1.1.1. Proste si vzdy otevri NEMECKY ekvivalent a tam to vidis. :) Ja mam ted iPhone s FW1.1.1 a chci vyzkouset nahrani cestiny do jineho jazyka nez je anglictina. Treba misto Italstiny. Pak si budu moci iPhone vzdy jednoduse prepnout na anglictinu a zkontrolovat originalni zneni te ktere hlasky. :) Jeste by to chtelo nekde najit ty nazvy jazyku a zmenit ITALSTINU za CESTINU. To by byla uplna parada. Ale pokud je to v systemovem souboru, vrtat se mi do toho nechce, kdyz vidim jake s tim mohou byt problemy.

lukee_cz
Host
Host

Příspěvek od lukee_cz »

Tu Italstinu na cestinu si jednoduse zmenis v International.strings v Preferences.app Ale samozrejme to musis menit v English folderu:-)

Odpovědět