Řazení soundtracků v iPodu

Odpovědět
charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Řazení soundtracků v iPodu

Příspěvek od charlie77 »

Mám takový problém. Dal jsem ségře k narozeninám iPod Nano 4. generace a ona poslouchá dost soundtracků. Tam nastal problém. iTunes zobrazoval albumy X krát podle toho, kolik bylo v soundtracku interpretů. Takže jsem hledal a našel jsem, že musím vyplnit Album Artist. U soundtracků jsem do tohoto pole vyplnil "Soundtrack". Teď mám takový problém, že iTunes řadí podle mě poněkud podivně. Protože když dám zobrazit všechny Artists tak mi to neukáže všechny Artists, protože všechny písničky, kde mám vyplněno u Album Artist "Soundtrack" hodí do jednoho pytle a Soundtrack je tedy Artist. Docela blbě se to vysvětluje, ale snad chápete. Přikládam radši obrázek:
Obrázek
Tohle by docela i šlo přežít, protože v iPodu se to zobrazuje korektně. Když dám zobrazit umělce, žádné pole Soundtrack tam není a jsou tam vypsáni všichni jednotliví umělci. V iPodu se ale vyskytuje jiný problém. Když přepnu na Cover Flow tak mi to zobrazuje soundtracky několikrát, ale ne tolikrát, kolik je tam umělců. Je to asi náhodné nebo nevím, protože když je to tam např. 3x (ačkoliv interpretů je v soundtracku víc) tak v každém z těch 3 jsou tam všechny písničky ze soundtracku. Doufám, že mi někdo dokáže poradit. :(
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

Marthin
iPhone expert
iPhone expert

Re: Řazení soundtracků v iPodu

Příspěvek od Marthin »

Označ všechny skladby z jednoho soundtracku (10 Things I Hate About You) a dej Get Info.
Do Album Artist a Album vyplň např. název filmu - 10 Things I Hate About You.
Do Genre vyplň Soundtrack a všechno potvrď.

charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Re: Řazení soundtracků v iPodu

Příspěvek od charlie77 »

Díky za radu, ale nakonec jsem to vyřešil tím, že jsem Album Artist vymazal a u těch písniček jsme zaškrtnul "part of a compilation". Takhle všechno funguje správně. :)
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

Odpovědět