K iTunes Match malinko podrobněji, protože stručně to úplně nejde:
Vytvořil jsem si výrazně zredukovanou jsem iTunes knihovnu, vyházel z ní vše české, klasiku, soundtracky, dětské, audioknihy a veškeré mluvené slovo vůbec a nechal tam v zásadě jen zahraniční hudbu, povětšinou Rock & Pop. A koupil a pustil iTunes Match (iTM). Významně dlouho to chroustalo a výsledky jsou asi tyto:
* naprostou většinu mé oblíbené muziky to nenašlo, byť se jedná o velmi známé interprety a prakticky klasiku
* po každém zapnutí iTunes se celý proces iTM spustí znova, což u velké knihovny obnáší desítky minut intenzivního chroustání
* změna knihovny nebo přidání nadlimitního množství skladeb jsou činnosti s iTM prakticky neslučitelné, vynadá vám to, iTunes zblázní atd.
* v iOS můžete mít BUĎ audio obsah naládovaný z počítače, NEBO obsah z cloudu z iTM. Ne obojí. Aktivace iTM v iPhonu smaže všechny skladby, které v něm dosud byly.
* nepřišel jsem na to, jak se skladby z cloudu dostávají do iPhonu. Ale tak jako tak, není tam žádná selekce, co stáhnout k přehrání. Podle toho, co iPhone prováděl, soudím, že buďto se tam bude z cloudu snažit stáhnout úplně všechno, nebo stahuje onfly teprve v okamžiku, kdy to chci přehrát. V prvním případě se do iPhonu celý obsah cloudu nevejde ani náhodou (cca 7 GB místa vs desítky GB v cloudu), v druhém případě je to prima voser (zvlášť mimo wifi, neřku-li mimo signál). Po zapnutí iTM jsem v iPhonu měl seznam všech interpretů a alb z cloudu, ale všechny skladby šedé a nedostupné, po čtvrthodině čekání žádná změna, žádné oznámení aktivity. Nevím, co se děje pak, vypnul jsem to.
* poslal jsem Apple žádost o zrušení služby iTM a vrácení peněz.
Začínám mít intenzivní pocit, že tahle sračka je navržená na míru frikulínům, co mají 10 cédéček aktuálních hitparádových hitů – a je zcela (ale naprosto) nepoužitelná pro každého, kdo má velkou sbírku a ještě ke všemu skladby, které zrovna neleté v žebříčkách. A po tom, co jsem nevěřícně hleděl na zobrazení žánru v přehrávači v iOS (abecední seznam skladeb přes všechny interprety bez možnosti změnit aspoň třídění), soudím, že Apple míří přímou cestou do řiti.
*) doplnění: tak prý se skladby stahují z cloudu od iPhonu na vyžádání. Tedy je třeba si vybrat, počkat na stažení (stáhnout předem doma) a pak lze poslouchat. Přehrávání prý začne hned už během stahování, poté skldaby zůstávají v zařízení. Já se nedočkal ani po čtvrthodině. A jak se to řeší, když dojde místo, netuším.
http://tl.gd/f98kkf · Reply
Report post (?)