Polovica majiteľov iPhone ho nikdy nezálohovala cez iTunes

Kedy ste naposledy synchronizovali svoj iPhone s iTunes v počítači?

Anketa končí za pát črc 15, 2011 11:58 am

Nepamätám sa
4
4%
Pred pár mesiacmi
4
4%
Tento mesiac
4
4%
Pred týždňom
13
13%
Včera či predvčerom
31
32%
Dnes
41
42%

Celkem hlasů: 97

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Katastrofa? Prečítajte si to v článku na iphonehacks

Polovica ludi si telefon naprvykrat aktivovala (v iTunes) a potom sa uz na pripajanie vykaslala. Zda sa im to zrejme "otravne".

Je to operácia, ktorej zmysel príliš nechápu a očakávajú, že všetko, čo potrebujú musí vedieť samotný prístroj. Má to dva aspekty:

- plne chápem, že zmysel záloh dát ľudia nechápu, ťažko to rozoberať, istý typ ľudí potrebuje katastrofu so stratou dát, inak na to sami neprídu, ani nepochopia dobre mienené rady. Nerozoznávajú ani "systémovú" zálohu iPhone ako celku a zálohu dát.

- plne chápem, že ľudía potrebujú mať pohodlný a neotravujúci systém, prístroj, v ktorom riešia len "radostné" a "potrebné" veci. žiadne starosti o údržbu, žiadne premýšľanie a úkony naviac. Pravdepodobne je aj JEDEN úkon (nastavenie synchronizácie) príliš veľa a asi je aj potom príliš veľa pravidelne to pripojiť k počítaču a počkať.

- už moc nechápem, že veci, ktoré práve prepojením s iTunes sa riešia celkom elegantne, sa snažia riešiť vo vnútri telefónu a napodiv sú ochotní k neuveriteľne zložitým úkonom, snažia sa tráviť čas neproduktívnym skúšaním a hľadaním vecí, ktoré sú v konečnom dôsledku predpripravené a jediná vec je "počítač s pripojeným telefónom"

- plne chápem, že ľudia často nemajú doma počítač, ktorý by k svojmu iPhone pripájali. Presnejšie aj majú ale nemajú ho v stave, ktorý by sa dal chápať ako spoľahlivý počítač (často ho reinštalujú, lebo ho domrvia a pod.).

Obrázek

Je to doslova komické, pretože ľudia, ktorí sa o zálohovanie iPhone pedantne starajú najčastejšie nemajú problém so stratou dát. Nikdy nie sú v stave, že "hu, data preč". Naopak práve ľudia, ktorí žmolia iPhone a panicky sa boja synchronizácie, pripájaniu a PRAVDEPODOBNE ani nikdy nepoužiju iCloud (čo je bezdrôtová synchronizácia), títo sú obeťami strát telefónu, kontaktov, dát. Najčastejšie riešia tieto veci prakticky v čase, keď je už na čokoľvek neskoro alebo namiesto preventívnych záloh sa snažia omnoho namáhavejšie a zdĺhavejšie o záchranu katastrofy.

Pritom pedant zálohovania sa chvíľu venuje "oživeniu" telefónu, nastaveniu softwaru a v skutočnosti nerobí nič len pripojí telefón a počká (do minúty, dvoch je vybavený). Nájde si počas dňa okamih, kedy to vždy urobí a už nad tým nešpekuluje.

iCloud je snaha pomôcť tej nešťastnej polovici, avšak ja si myslím, že kým ich to nepotiahne za ručičku, tak naďalej budú plakať nad kontaktami, pozíciami v hrách, SMSkami a inými nezmyslami, ktoré si mohli v kľude a bez stresov môžu nastaviť už teraz.

Patríte medzi nich? Máte chuť objaviť čosi, čo vám raz zachráni kopec času? Postupne klikajte, pozerajte videá a čítajte. Pokúste sa podľa toho urobiť aj svoj systém života s telefonom.

[edit=RONY]MetalGirl natočila úžasné videá ako sa pracuje s iTunes:
viewtopic.php?f=96&t=29414

Máte jailbreaknutý telefón? Viete, na čo nezabudnúť pri zvyšovaní verzie firmware? Rony popisuje ako to urobil on:
viewtopic.php?f=96&t=43608

Synchronizácia kontaktov, jej jednoznačné výhody, ktoré nedokážeme oceniť jedným slovom:
viewtopic.php?f=96&t=20348[/edit]

Nie je toho veľa. Zúčastnite sa ankety.

Obrázek
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

sidlas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od sidlas »

Tak me kdyz vyhorel notebook tak jsem si iphone prizpusobil tak ze jsem uz nepotreboval ho pripojovat kdyz je JB tak tam clovek nataha vsechno :)
Iphone 6 128gb 8.4 Jailbroken + Ipad mini retina 32GB Wifi

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Polovica majiteľov iPhone ho nikdy nezálohovala cez iTun

Příspěvek od rony »

a vobec nemas strach, ze ked ti iphone "zmizne", co teraz?
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Já používám iTunes jen kvůli hudbě a natahání knih/PDF. No a ještě teda aktualizace aplikací, protože je jednodušší je natahat do iTunes a poté aktualizovat v iPhonu a iPadu. Kontakty a kalendář mám na Gmailu.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

McDog

Příspěvek od McDog »

No vacsina majitelov iPhone 4,co stretavam ani nevie co to je...jednoducho ma ten telefon lebo su IN,vyovuje im jednoduchost,spolahlivost,intuitativnost...vedia s nim telefonovat,pisat sms a maju tam iba zakladne aplikacie...vlastna skusenost:jedna sa o priblizne 15 ludi z 20...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

eRiper: ja mam kontakty radsej privatne :) inak by som uz syncoval vzduchom.

Co ale najviac mam rad je Podcast. Akonahle ho objavis, tak odrazu chces cokolvek riesit podcastom a si nasrany, ze ho niektori ludia neposkytuju. Je to uzasna vec na VSETKY media, ktore postupne vydavaju "diely/vydania" svojich relacii. Absolutne nemyslis na to, ci je nieco nove a mas to v telefone "samo". Naviac sa aj z iphonu relativne slusne prezeraju nove podcasty a ak nieco narychlo chces, stiahnes aj z neho. Samozrejme na videopodcast je lepsie to sosat itunesom :)

mcdog a davas im sugestivne otazky ako "Predstav si, ze teraz ti telefon zmizne, ako sa citis?"

McDog

Příspěvek od McDog »

Nie.Su to zakaznici u nas a naucil som sa drzat od nich odstup....je to ich vec a ja som neni technicka podpora....uz som sa dost narobil dobrocinnych skutkov ohladne iphone :evil:

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

spravny postoj. ak je to clovek, ktory by ta neskor otravoval, ze pomoz mi, tak tomu by som ju kladol :) myslel som, ze su to kamarati a tak

McDog

Příspěvek od McDog »

Kamarati by aj iPhone chceli,ale jeden ho stratil a ostatní si ho nemozu dovolit....

sidlas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od sidlas »

Pro me je nejlepsi moznost zapnout v iFile sdileni a pres kompa pohodlne to tam natahat pres wifi kdyz si napriklad pres SSH nataham do ipadu 20gb filmu tak nasledujici back up logicky trva klidne 3 hodiny to sem mozna prehnal ale trva to fakt hrozne dlouho. Zalohuje to vsechno i obsah aplikaci a ja ty filmy stejne smazu po shlednuti takze se chci vyhnout tomu back upu spis je to nadlouho strasne.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ale no :) ked si nahadzem cez smartlisty serialy, tak mi to kablom trva rozhodne kratsie ako to iste wifinou :) samozrejme mp4 a ked obcas davam cez itunes avi do buzz player, tak je to zasa kablom rychlejsie. na backupe som si nic nevsimol a naviac, taky ten krizik preskoci backupovanie. technicky je kabel rychlejsi

ja mam playlist s filmami, z neho smartlist, ktory vybera nepozrete a ten syncujem v sekcii Movies. takze to co pozriem sa pri syncovani odmazava samo. zaroven viem smartlist obmedzit napr. na x videi, aby sa mi tam necpalo vsetko a priebezne sa to obmiena samo :) takto napr. robim kolecko serialu RedDwarf.

plnenie buzzplayeru mi pride primitivne pretoze taketo veci nevie. ziadne automaticke naplnanie, automaticke odstranovanie pozretych a podobne vymozenosti.

mne sa ipad aj iphone naplna dokolecka, takze moju niekolko desiatok gigabajt kniznicu puhym syncovanim obehnem bezobsluzne :))) u videa je to trochu ine kedze tam je to naozaj pozriet a skoncit, no ja video v ipade pozeram sporadicky :) a obmedzujem sa na ten RD :)))

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

No ja to mám trocha horšie compl mám len doma stolny a notas má segra takze na jej notase by to šlo ale kedže každý mesiac cestujem domov tak si to tam synchujem ale ešte cca 4 mesiace a kupujem macbook :) len má trápi že musím toľko cakat :(

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Tak, ale vacsina uzivatelov to neriesi ani pri inych platformach, ci mobiloch. Co poznam, tak ani pri PC :-)

Ja si syncujem iphone cca 1x tyzdenne, cez vikend. A pre istotu v praci na druhom kompe aspon backup spravim.

Tiez zalezi od dat, ktore tam useri maju. Pre vacsinu ludi su to max. kontakty.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

prave tie kontakty si myslia, ze "vsak ich mam" ale prave o tie im ide TAKMER vyhradne a vzdy :-) staci ked si predstavia, ze to zmizne :) ale nepredstavia :) je to chyba, no bolo by chyba do nich tlacit, ze to musia robit :) kto na to prisiel sam alebo aspon natrafil na rady, co urobit naviac, ten je ok. ti ostatni narazia, poucia sa, pripadne ti najhlupejsi pridu sa predviest a vypytaovat ako zmiznute odzmiznut :)

vseobecne plati, ze takmer NIKTO nezalohuje preto, ze si nevie pod tym pojmom nic predstavit.

sidlas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od sidlas »

Tak ja na todle pouzivam vodafone 360 nebo jak se to menuje jen zapnu probehne sync a kontakty mam ulozene nekde na nejaky serveru popripade z tyhle aplikace obnovim ze zalohy. A ani sem nemusel kvuli tomu zapinat itunes

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

a ked desat dni zabudnes? ja mam vsetko v jednom. jedine, co urobim kazdy den (dajme tomu) prikablujem k pocitacu a urobi sa vsetko :-)

ty dnes prides o telefon a budes niekolko hodin dumat, o co si vlastne prisiel :)))

Este pre istotu: smartphone typu iphone neznamena kontakty v style "desat znakov nejake haluzne meno" a k nemu jedno t. c.

Takze mam skupiny, mam solidne vyplnene mena, priezviska, kopec dalsich udajov, fotky, zvonenia...

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ti lidi jsou zvlastni, pripojim iPhone, z menu vyberu back up, pockam tech par vterin a vse je v pc. Potom v zalozce info mam vybrane syncovani kontaktu s outlookem, vubec to neboli, prave naopak, kontakty na jednom miste, daji se upravovat, nadhera. No a pak je jeste z outlooku zalohuji do .pst souboru bokem na druhy disk. Tech par MB v pocitaci me nezabije a mam kontakty ulozene i v pripade, ze by mi nahodou winy nechtely nabehnout.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

ja teda osobne synchronizuji iphone s macam kazdy den kdyz je to mozno, krome vikendu :) mam v kalendari vsechny veci a kazdy den se mi doplnuji, a kalendar potrebuji, tak samo kontakty. Takze kazde rano nez jdu do prace pichnu iphone k macovi a do dvou minut hotovo a vim ze kdyz by pres den neco stalo mam doma vsechno zalohovane. Ale treba pritelkyni delam backup jednou zacas :D ta ma iphone vylozene jako telefon, kalendar a kontakty vesmes ma stejny, takze jednou za mesic ji to pripichnu k macovi udelam back up a hotovo :)
bude to asi tim ze mam iphone v praci jako mobil kancelar a tak se o ty data v nem i staram ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

burr0head
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od burr0head »

Vubec bych se bez iTunes neobesel..:D kazdy den backup, sync, update, ... samo, kdyby byl jiny program, mozna bych ho i zkusil, ale zvyk je zelezna kosile, a iTunes je iTunes..:D
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

Pošta, kontakty, kalendář přes OTA (MobileMe, firemní Exchange a čekám na konektor BES od RIM). iTunes víceméně jen k záloze a k synchronizaci hudby, fotek a aplikací.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

No to je na kazdom, kto si co zalohuje a co jenajcennejsie pre neho. Pre mna napr. su to kontakty, ale tie mi nepribudaju nejakym geometrickym radom, takze aj keby som prisiel o mesiac stare data, tak v podstate asi nic nestratim, mozno jeden kotakt, dva za par mesiacov. Tazko povedat presne /nie som obchodnik :D/. Cize podla toho zalohujem. Ostatne veci nie su problem - obrazky, co ma zaujimaju mam v pc, ine su balast zbytocny.
A obcas si urobim zalohu z awesome note, cez wifi.
Jo, a gro dolezitych kontaktov mam aj v zopar starsich (funkcnych) mobiloch doma, takze prinajhorsom... :D

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Keď som začal s iPhone tak som prepisoval kontakty ručne a potom synchronizoval, neraz ich nejakým spôsobom vymazal keď som nepoznal poriadne ani iTunes ani nič a radšej som ich nechcel synchronizovať aby som znova niečo nepokazil a nejako ich nevymazal. Som žiak končiaci základku takže toho veľa nemám, ale tak či tak, teraz už zálohujem skoro každý deň a aspoň neriešim stratu alebo čo, také slovko už spojené s kontaktami nepoznám
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

To je pravda, treba zmienit, ze pre bezneho cloveka malo zbehleho v praci s PC a mobilmi (plus ledva ovladajucich anglictinu), proste iTunes popletie a skor im na prvy krat vsetko zmaze z mobilu, ako im to zazalohuje. Cize nadavajuc to uz nikdy nepouziju. Tiez mam obcas problem pochopit myslienkove pochody architektov iTunes.

Ale mam na vas jednu otazocku - trosku OT (ale musim vyriesit sefa s iPhoneom). Na jednom PC si na novy iphone prehral pomocou iTunes kontakty z outlooku do iPhone (cez synchro). A pytam sa, ked si zoberiem druhy PC (iny ako ten prvy), viem dostat tie kontakty z iPhone do toho pc cez iTunes do outlooku a nastavit to na pravidelnu synchro?

Asi by som to mal urobit tak, ze:
- na tom prvom PC pripojim ten iphone, zrusim tu synchronizaciu s OU (teda policko nebude s outlookom zakliknute), odpoviem iTunes, ze ma nechat kontakty v telefone
- pripojim iP na druhy PC a dam synchro s OU a nastavim, aby sa kontakty z telefonu dostali do outlooku

Dobry postup? (lebo nemam tolko skusenosti s tym a nexcem mu sposobit stratu kontaktov).

Dakujem.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

dobry postup. Ide to takto.

Istota je gulomet: na prvom pc tie kontakty nenicit :) az ked uspesne spojim iphone s druhym kompom.

Otazka je preco neexportnut kontakty z prveho pc a neimportnut do druheho

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

preto, lebo prva synchro medzi mezi iP a PC1 bola asi tak v januari 2011 (odvtedy nic) a teraz urcite pribudlo par kontaktov do iP, ktore nie su v PC1 (teda su, ale len v ramci backup-u iOS z iphone). A ciel je, neupouzivat pc1 ale iba vyhradne pc2.
Samozrejme, ze pst subor z pc1 je uchovany.

Cize mi ide o to, ze defacto jediné ucelené kontatky ma v iphone (a v pc1, len ako backup celeho systemu v iphone) a toto by som rad dostal do druheho pc (nielen ako sucastou backup-u, ale aj synchro s outlookom), ktory je zatial prazdny.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

pri troche pozornosti do druheho pc narve kontakty z iphone.

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

presne o to mi ide :D.

beno78
Host
Host

Příspěvek od beno78 »

Ďakujem za vyhecovanie .... dal som si urobiť zálohu a prišiel som o všetky kontakty z mobilu. Vedel som prečo si tú zálohu nerobím, a teraz to viem ešte lepšie ... záloha - nikdy viac :-(

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

urobil si chybu a obvinujes inych? :-) LOL

mas pravdu nikdy nic nezalohuj :)

viewtopic.php?f=96&t=20348

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

beno78: Ono treba čítať :) iTunes na to upozorňuje, nie bezhlavo klikať (ano, aj ja som to tak už raz zmazal)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

beno78
Host
Host

Příspěvek od beno78 »

Nikoho neobviňujem. Proste som len chcel poukázať na to že ľudia si iPhone nezálohu podľa mňa hlavne preto že s tým majú problém. Niesom sám ktorý si zmazal celý tel. zoznam a povedal si že to už radšej nebude robiť. Ja v tom vidím chaos. Je síce pravda že anglicky dobre neviem .... o to väčší dôvod prečo do zálohovania neísť :-(

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Ver, že je lepšie zálohovať. Radšej to prekonať a naučiť sa to ako potom plakať keď sa niečo stane, alebo keď vymeníš mobil ako preniesť kontakty a pod.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

OT: Můj názor je ten, že když Apple vyváží iPhony do celého světa a FW mají jazykové lokalizace, čili u nás je česky (slovensky), měla by také vydávat iTunes v jazykových variantách. Z toho vyplývá, že iPhone je pro ně kšeft, proto udělají pro zákazníka maximum. iTunes jsou zadarmo a nikoho už nezajímá, že v Čechách se většinou mluví česky iT bude vyvíjen třeba ve 20 jazycích, kromě češtiny. Nikdy jsem nepochopil to, proč my musíme být stále na ocase a každý na nás dlabe. Není to jen problém Apple, stejně tak to je např. u zahraničních filmů na DVD a BD, které jsou u nás prodávány. Bonusové materiály jsou nezřídka ochuzeny byť jen o české titulky.
Ne každý majitel iPhone ovládá angličtinu a není pak divu, že po připojení k iTunes se dělají chyby, mnohdy nevratné. Proto velká část uživatelů na iTunes nadává a bojí se prvádět zálohy. Ne každý majitel iP navštěvuje naše fórum. Mnozí o něm ani nevědí.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Vite co? Tu brecite, ale kolik zvas v safari v iPhonu klikli na tu zalozku s ceskym navodem na iPhone, iPad, kde je vse krasne popsane a CESKY! Je tam takova krasna prirucka na iPhone v iPhonu a nadherna prirucka v iPadu na iPad, komplet cesky. Staci jen cist, je to primo v tom zarizeni, od zakladu po pokrocilejsi funkce. Kdyz jste lini, pak tu nebrecte.

Je tam takova krasna cela ceska kapitola nastaveni synchronizace se jmenuje.

A kdyz synchronizujete kontakty a vyskoci vam hlaska, tak vzdy klikejte na MERGE :)

beno78
Host
Host

Příspěvek od beno78 »

Ale nikto tu "nebrečí" .... len sa tu popísali niektoré veci v takom stave, v akom sú. To je predsa neodškriepiteľné, že iTunes nieje v českom, ani slovenskom jazyku. Ja v tom tiež nevidím žiadny problém prečo by to Apple nemohol prekladať, tak ako to prekladá aj do iných jazykov .... sme snáď horší než iné národy? Jasné, dá sa namietať kadečo, v konečnom dôsledku aj to že som sa mal najprv poradiť s niekym kto zálohovať vie, resp. kto vie dobre anglicky .... ale to nemení nič na fakte, že ten iTunes po tých pár rokoch už mohol byť preložený a odpadlo by potom množstvo problémov pre ľudí ktorí proste anglicky moc dobre nevedia :-)

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Sme tak dokopy koľko, 15-16 miliónov ľudí? Z celého sveta to je maličko takže preto ;) ale keď už za chvíľu bude lion v češtine, myslím si že iTunes bude tiež
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

beno78
Host
Host

Příspěvek od beno78 »

ale však tu sa jedná o servis pre zákazníka, ktorému by mala firma ako Apple v takýchto banálnych veciach výjsť v ústrety aj bez toho aby o preklad softwareu ako iTunes žiadal. iPhone je v slovenčine, ale software ktorý je potrebný, ba až nutný na používanie tohoto zariadenia v slovenčine nieje .... pre mňa je to teda divné

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Beno78: ale je to tvoje vec, ze jsi si v safari nenacetl tu krasnou prirucku v rodnem jazyce a ze jsi nejdrive nestudoval tu prirucku predtim, nez jsi konal. Ano u vas chlapu to je typicke: na co bych pouzil manual, kdyz to zku... jde i bez nej, ze? :) navic na strankach apple je taky cela ceska prirucka, dokonce tu je i na foru na ni odkaz, dokonce tu je i cesky navod na zaklady s iTunes, jeste jednoho dne, jak budu mit cas, tak udelam i navod na synchronizaci kontaktu, emailu, fotek atd.

To, ze lidi nectete a hrnete se do neceho tak zasadniho bez znalosti, na to vam ani ten nejlepsi preklad iTunes programu samotneho nepomuze, je to jen vymluva, ze ono to neni slovensky, ono to neni cesky, proto se mi to posralo. Neni pravda, apple vydal ceske prirucky, jak na to, to, ze jste si lini je precist predtim, nez jednate, to je jenom ve vas, toto ani preklad iTunes nezachrani. :)

EDIT: tady je dukaz, abych nekecala, dokonce i apple stranky umi cesky http://support.apple.com/cs_CZ/manuals/

beno78
Host
Host

Příspěvek od beno78 »

Metalgirl: Prepáč, možno neviem hľadať .... ale ja to v tej príručke v Safari fakt neviem nájsť kde píšu o tom ako mám zazálohovať tel. zoznam

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Podivej se na muj predchozi post, dodala jsem odkaz na 277 strankovou prirucku v cestine :) od str. 54 je pak popsana synchronizace.

EDIT: a abych taky myslela i na slovenske kolegy, tak jeste slovenska prirucka http://support.apple.com/sk_SK/manuals/

Odpovědět