Změna MAC adresy v iPhone

vše co vás napadne
Odpovědět
xxlukas

Změna MAC adresy v iPhone

Příspěvek od xxlukas »

Dobrý den,

rád bych se zeptal, jestli jde na iPhone nejakou aplikaci zmenit pohodlne MAC adresa. Jestli to tu uz nekdo resil, prosim nekamenujte me, mam pomaly net a hledat cokoliv na netu je pro me proto peklo...(a zkousel jsem to hledat i tady). Jestli je to nekde v telefonu, tak jsem na to zatim neprisel (mam ho den)...

Predem diky za odpoved.

dirt.bike

Re: Změna MAC adresy v iPhone

Příspěvek od dirt.bike »

No myslim že tohle snad ani nejde je to napevno daný k tomu HW, kterej má na starosti wifi.
Pokud to tak neni nechám se poučit... 8)

xxlukas

Příspěvek od xxlukas »

Myslel jsem něco jako je tohle: http://www.tuaw.com/2008/01/14/tuaw-responds-mac-addresses-on-the-iphone/

ale nevim odkud to stahnout...

nasel jsem tohle:

I hope someone will find this useful. You will need Terminal app already installed.

Launch terminal.

To check your current mac setting type:
ifconfig

You will see sth like this:
lo0 : ... - this is unimportant
en0: flags= 8863 <UP,BROADCAST, ... bla bla bla
and finally ether xx:xx:xx:xx:xx:xx

where: en0 is wifi's network interface and xx:xx:xx:xx:xx:xx is current mac address setting.

To set new mac address for your iphone's wifi card type:
ifconfig en0 lladdr yy:yy:yy:yy:yy:yy

where: yy:yy:yy:yy:yy:yy is new mac address.

After rebooting iphone mac address will return to factory setting.
This method has been tested with firmware/bb 1.0.2.
The new mac is included in packets send by iphone.

Zkousel to uz nekdo?

Tak já jsem to vyzkoušel a funguje, kdyby někdo potřeboval - podrobnosti na trvalou zmenu a skript jsou ještě tady: http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=12244

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

zajimalo by me k cemu ti to bude dobre ?

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

jeho provider mu pridelil len jednu IP adresu a tak chce ho trochu klamat.

rovnako sa to pouziva na skolach, ked ziaci ukradnu cudziu mac adresu na pristup do siete atd.

Ak to chce na doma, tak je snad lepsie kupit bezny router, ktory toto vsetko robi a robi to 100x lepsie pretoze router pre internetoveho providera vystupuje ako jedina ip s danou mac (ktoru si navolis aku chces) a co za router popripajas je uz tvoja vec.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

xxlukas

Příspěvek od xxlukas »

To prece neni tezke domyslet. Zadne klamani, zadna jedna IP adresa...o tu stejne nejde, protoze v jednu chvili lze v siti pouzivat pouze unikatni IP-ale to neni problem, protoze jsem na siti, ktera ma pro klienty volny IP rozsah (10.X.X.X)... Zkratka muj poskytovatel pouziva pro pristup do site filtrovani MAC adres a jelikoz je AP kousek ode me, muzu vyuzivat internet i na svem telefonu. Jelikoz zaneseni nove MAC je pro meho poskytovatele beh na dlouhou trat, poresil jsem to timto nejjednodussim zpusobem (zadne naklady na router, zadna cekaci doba). Myslim, ze podobny problem by mohlo mit vice lidi...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

jasne :) nebolo treba vysvetlovat, to klamanie moze byt technickeho charakteru, proste ked nejde mohamed k hore... :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

rajce007
Host
Host

Příspěvek od rajce007 »

Je to určitě dobré, pokud chcete použít více než jeden iPhone na stejném WiFi hotspotu, který zrovna přiděluje IP podle MAC adresy.

Nevím jestli to ještě přetrvává u novějších FW, ale všechny iPhony měly přes Wi-Fi stejnou mac adresu.
Rajce007 - iPhone4 32GB (iOS 5)
bylo iPhone8 US (bylo 1.1.4 - nyni FW3.1.3 (JB-redsn0w))
Vodafone CZ

xxlukas

Příspěvek od xxlukas »

Takze problem solved :) Mozna by bylo dobry nakopcit postup do sekce navody, treba to nekdy nekdo bude jeste hledat.

Diky za pomoc.
Cao.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

vyřešeno, lock až bude čas vytípnu z toho něco pro návod

Obrázek

_Boss_
Host
Host

Příspěvek od _Boss_ »

a kdyby mel jeste nekdo podobny "problem", nezapominejte, ze pod tim pozlatkem na kterem posunujete tlacitka dotykem prstu bezi UNIXovy system, takze se da ocekavat, ze bude mit kupu veci podobnych. Takze byva rychlejsi najit si reseni toho problemu pro linux nebo macOS a pak ho zkusit pres terminal na iPhone... vetsinou jde o stejny zakladni prikaz, jen prepinace se lehce lisi.
Have you tried turning it off and on again?
[ iPhone 2G 16GB @ FW 3.0 ]
[ iPad wifi 16GB @ FW 4.2 ]
[ iPhone 4S 32GB @ FW 7.0.6 ]

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

návod jsem nakopíroval + přesouvám do software

Obrázek

babca
Host
Host

Příspěvek od babca »

Chybí tu pořádný návod.
Ani po chvíli studování mi změna MAC nešla, v anglických fórech nebyla odpověď na můj problém s "not permitted denied", nic. Nakonec jsem na řešení přišel v úplně jiným topicu...
Takže kompetní návod pro ty, kteří s terminalem moc nepracují a v příkazech se tolik neorientují:

Předpoklady:
jailbreak+unlock apod. - to snad nemusím zmiňovat :wink:
nainstalovanej BSD Subsystem
nainstalovanej Terminal (vt100)
nainstalovanej Su Replacement
a pak na PC použiju např. iPhone PC Suite (využití viz níže)

Příprava:
1) stáhněte si přiložené skripty mac a mac2
2) mac2 potřebujete, pokud máte nějakou konkrétní MAC adresu, na kterou se budete nastavovat často... tzn otevřete v poznámkovém bloku a upravte obsaženou MAC na tu co se vám hodí :)
3) otevřete iPhone PC Suite a v podprogramu Files otevřete adresář usr/bin
4) nahrajte do něj oba skripty, a pak na oba klikněte pravým>Properties a nastavte purview 755

Postup:
1) spustit Terminal
2) přihlásit se jako root, jinak vám při pokusu o změnu MAC bude hlásit "Operation not permitted" - napište "su -l root" (bez uvozovek; to druhý je malý L :wink: ) a zadejte heslo alpine (firmware 1.1.4+) a potvrďte (přihlášeni budete do restartu iphonu)
nyní bude na začátku každého řádku místo dolaru $ znak křížek #
3) napište příkaz mac nebo mac2
-příkaz mac vám zobrazí vaši aktuální MAC adresu
-příkaz mac 00:11:22:33:44:55 změní MAC adresu na 00:11:22:33:44:55
-příkaz mac2 změní adresu na Vaši přednastavenou (Příprava-bod 2)

Díky za poděkování :wink:
Naposledy upravil(a) babca dne stř črc 16, 2008 6:44 pm, celkem upraveno 1 x.
4x iP 2G 16GB US + 2x iP 3G 16GB US 4.0 + 2x iP 3GS 32GB US 4.1 SB + iP4 16GB 4.1 GP JB + iP4 32GB 4.3.3 RS JB

xxlukas

Příspěvek od xxlukas »

Vzdyt to zase neni tak tezky ne? Nevyhoda je pouze v tom, ze s mym postupem si telefon MAC udrzi jen do pristiho restartu telefonu, v cemz nevidim zas az takovy problem, protoze duvodu ke zmene MAC neni zas az tak moc a kdyz pozadas poskytovatele netu, tak ti telefon na AP po domluve povoli ;-)

ifconfig en0 lladdr yy:yy:yy:yy:yy:yy (kde yy:yy:yy:yy:yy:yy predstavuje novou docasnou MAC)

Je to presne tak, jak pise Boss "nezapominejte, ze pod tim pozlatkem na kterem posunujete tlacitka dotykem prstu bezi UNIXovy system, takze se da ocekavat, ze bude mit kupu veci podobnych..." jenom me to zkratka nenapadlo :-)

Jedine, co tedy potrebujete, je funkcni winscp, kterym se vam musi podarit pripojit do telefonu, spustit prikaz uz je hracka...

Lukáš Petr
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Lukáš Petr »

Mam problem: Prihlasim se jako root, pak zadam to mac nebo mac2 a nic...
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015

Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com

babca
Host
Host

Příspěvek od babca »

xxlukas: kdo rika ze je to tezky? :)

!_UK@$:
prikaz mac2 nema vypisovat nic... a mac s parametrem taky ne...
a prikaz mac (bez parametru) ti musi vypsat aktualni mac adresu (pro toto nemusis byt ani prihlasen) - hodi se napr pro kontrolu, zda zmena opravdu probehla :)
4x iP 2G 16GB US + 2x iP 3G 16GB US 4.0 + 2x iP 3GS 32GB US 4.1 SB + iP4 16GB 4.1 GP JB + iP4 32GB 4.3.3 RS JB

Odpovědět