Ahoj.
Vzhledem k tomu, že si hudební knihovnu teprve zakládám, vkládám artworky do iTunes ručně a teď můj dotaz:
Ručně se to dělá, že se vlevo dole zobrazí tabulka pro artwork (drag and drop here) a klikne se na song a poté se přetáhne obrázek do té tabulky. Ovšem toto sice zobrazí artwork pro celý album, ale v té tabulce vlevo dole bude ten artwork jen u té písničky, na kterou jsem to přitáhl. Proto se chci zeptat.
Stačí jen klikat na jeden song nebo mám brát celé album "do bloku" a přetáhnout tam artwork? Když to udělám, iTunes chvili chroustaj, ukáže mi to "Processing..." a počkám, než dojede progress bar. Není tato metoda "do bloku" více náročná na místo? A snad jen každé písni upraví či alokuje daný artwork.
Ruční vkládání artworků
-
- Moderatorka fóra
Re: Ruční vkládání artworků
Musíš brát všechny písničky najednou pro celé album, abys ten artwork měl pro celé album. Takže vybereš všechny písničky z alba, pravý klik, get info a tam dole vpravo je album artwork, do toho okýnka drag and drop metodou přetáhneš obrázek a potvrdíš. Artwork bude u všech písniček pro celé album. Přidaný artwork nijak nenavýší velikost souboru. Jedině, že by si tam vkládal 5 MB obrázky, což je blbost. Stačí bohatě nějaký jpg o velikosti 500x500 (může být i větší např. 1000x1000), což tyto mají pár kB.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Host
Aha takže jsi mi poradila ještě lepší metodu. Já už se naučil spravovat knihovnu pomocí get info, protože některé písně nejsou vždy dobře otagované. Chvíli jsem se pral, ale už zvládám
Děkuju.
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
-
- Moderatorka fóra
V návodech tu na fóru mám videonávody na základy s iTunes, jak otagovat správně alba, jak přidávat artworky atd. Takže pokud budeš chtít, tak to tam najdeš.
Ono správně pojmenované písně a správně zařazené pak dělají krásnou knihovnu. ![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.