A hlavne pred tim synch se udela backup, takze kdyz se ty kontakty vymazou, tak udelam v itunes restore from backup, vyberu ten posledni a kontakty mam zpatky, ono vesmes staci udelat jenom ten backup, ktery obsahuje veskere nastaveni vcetne kontaktu,sms, kalendare atd. Pokud je pro nekoho problem navolit si spravne synch kontaktu.
Ja mam v itunes nastavenou synch skoro u vseho, pritelkyni delam jenom backup a synch app a staci
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky " Manual iPhone iPhone 5S 32GB SpaceGreyMacBook White 2010iPad Mini 16GB Black wifi
Prečítal som si ten návod a nič nové som sa nedozvedel. Proste som označil že chcem zazálohovať kontakty a ono mi ich všetky zmazalo. V tej múdrej príručke buď niečo dôležité stále prehliadam, alebo je niekde problém a ja neviem kde. Mne to pripadá akoby mi neprenieslo kontakty z iPhone do pc, ale opačne ... a keďže v pc žiadne kontakty nemám , tak mi nahrá do iP prázdne miesto
No spravil si chybu, chlapsky si ignoroval prirucku :-) a naviac tvrdis odvazne, ze zalohovanie je zle :-) Je nedela, absurdit mam uz dost :-) konstatoval si to a vies velmi dobre, kde je chyba :-) a my tiez. Ked sa rozhodnes nezalohovat, tak druhy raz sa ti stane to iste.
Cloveku, ktory sa dokaze poucit sa zle stane raz. Hlupakovi sa stanu tie iste zle veci viackrat :-) Vzdy je to na kazdom cloveku kadial pojde.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
OT: MG, koukám, že ses tady pěkně rozohnila a při tom mluvíš o zcela jiné věci. Já jsem chtěl svým příspěvkem naznačit to, že se na nás čecho-slováčky zvysoka se** a to nejen konkrétně u iTunes, ale here, there and ev'rywhere, že prostě nemáme nárok. Kam se podívám, je všechno v polštině, ruštině, arabštině a několika jazycích s vysypaným čajem a čeština málokdy. Dříve jsme nadávali na Rusáky a to tady nic v azbuce nebylo. V angličtině je většina návodů a označení přístrojů, u mnoha SW pro Windows už čeština je, chválabohu. Starší generace anglicky neumí, připadá mi to jak když někdo nepřemýšlí, protože spousta lidí si výrobky nekoupí, protože jim nerozumí. Někdo ani neví, co to je ON/OFF, natož jiné popisky. Divíme se pak, že lidi přístroje porouchají? To už dokonce došlo tak daleko, že na jednom dálkovém ovladači nemám ON/OFF, ale NO/OFF, hlavně, aby to vypadalo americky. Mám rád angličtinu, vždycky jsem ji považoval za světový jazyk č. 1, ale žijeme v Čechách. Copak je problém, aby pár českých zaměstnanců firmy Apple přeložilo iTunes tak, abych nemusel civět do návodu při jeho obsluze, když od toho jsou tam ovládací prvky s popisky? To, že je návod na iTunes nedostatečný, o tom raději pomlčím. Co to je za pokrok, když k televizi už nedostanu ani ten papírový návod k použití, ale flash disk, kde je manuál v elektronické podobě? Tu flešku zstrčíme do USB TV a můžeme si číst návod v němž se pohybovat je tak trochu horor, jsou to jpg obrázky. A nastavit podle něj televizi je nemožné. Takže tužka, papír a udělat si poznámky. O co jednodušší to bylo např. u TV Finlux, kde byl elektronický manuál, ze kterého se přímo vše nastavovalo. Toto moje postesknutí nepatří do tématu, ale souvisí s ním principiálně. Nechci si tady číst o tom, že jsme to my chlapi, kteří nečtou návody, to už jsi zabrusila někam jinam, totéž mohu tvrdit já o ženských a nikoli proto, abych tě parafrázoval, ale protože to je pravda. O tom to ale opravdu není.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.
Rony: asi ťa nechápem. po 1. netvrdím že zálohovanie je zlé. Je to dobrá vec ak vieš ako na to .... ja v prípade zálohovania kontaktov neviem ako na to. A po 2. stále neviem kde sa stala chyba pri mojom zálohovaní ..... čiže radšej už viac zálohovať nebudem aby som si nezmazal znova všetky kontakty ktoré teraz pracne zháňam.
ale ano pravda je, ze itunes nie je cesky :-) pravda je, ze prirucku mame pekne v cestine aj slovencine, pravda je, ze nikto z vas si ju neotvoril ani v stave najvacsej zufalosti. pravda je, ze itunes v skutocnosti obsahuje mozno niekolko desiatok dolezitych napisov, ktore je mozne v priebehu jedneho dna osvojit so slovnikom a potom uz nevnimam ci je to anglicky alebo nie. pravda je, ze by sa snad Appple mohol starat o ceske ci slovenske prostredie a pravda je, ze zrejme nechce poskytovat zlu CZ/SK podporu k veciam, kde to nema zvladnute.
pravda je, ze clovek, ktory nahodne klika, urobi chybu, pravda je, ze naprvykrat by mal clovek najskor premyslat odkial kam pojde a akym postupom, mal by na vsetkych krokoch premyslat, ci vie, co sa stane a ak to netusi, tak sa musi zastavit. Pravda je, ze vacsina pokracuje napriek varovaniam :-)
pravda je.
beno: sam si povedal, ze zalohovanie nebudes robit. Nemam chut s atu natahovat nad hlupostami, je to tvoj problem, nie moj. Vyssie som napisal, co je idealny sposob. Nechapem ako sa ti v telefone ocitli tie kontakty, to si ich prepisoval rucne? Ani na sekundu ta nenapadlo ze by to bolo lepsie mat v pocitaci a do telefonu len nasypat? nenapadlo ta to si natrenovat ako to funguje? Ak nie, preco nie? Nemrzi ta to, ze trivialitu, ktoru zvladne tolko ludi a funguje im, si nezvladol a radsej sa poskodzujes a stracas cas? ale to su otazky pre teba, ja nepotrebujem odpoved ani od teba ani od inych :)
Rony: áno máš pravdu ... pred iP som mal Nokiu a nevedel som ako dostať kontakty z jedného mobilu do druhého, tak som to pracne prepisoval. Vieš, nie každý sa narodil múdry a keď som počul že so zálohovaním kontaktov je problém /dvom známym sa stalo to isté čo mne - vymazali si komplet kontakty pri zálohovaní/, tak som to radšej neskúšal. Až dnes som sa rozhodol že to predsa len skúsim keď sa všetci tvária aké je to jednoduché. Stalo sa čo sa stalo a nejchcem to riešiť. A ďakujem že namiesto toho aby mi tu niekto poradil kde som urobil chybu sa všetci do mňa len obuli že neviem prečítať návod (v ktorom som mimo iné nič dôležité nezistil), a že keby som mal urobenú zálohu tak by som neprišiel o kontakty. Zálohu nebudem mať nikdy urobenú kým ju nevytvorím. Človek by si ju aj vytvoril ale keď nevie ako tak to asi robiť nebude - nechápem čo je na tom nepochopiteľné
beno diky, mne veta "nie kazdy sa narodil mudry" v dialogu napoveda, ze si nebudeme rozumiet a dany clovek ma uplne zbytocne nejaky komplex menejcennosti, ktory by som mu asi aj vedel odstranit a uistit ho, ze chyba je len v nepozornosti a nie v tom, ze je hlupak. ale na to nemam v nedelu ani cas ani naladu. Tento obrat mi napoveda, ze clovek je viac lenivy ako hlupy, a tak sa vzdy, ked sa na nom pozaduje urobit o nieco viac ako obvykle robi, tak sa polozi na chrbat, vytrci drapky a povie, ze "nie kazdy sa narodil mudry". take porazenecke myslenie. :-) ale to nevadi, skoda je vzdy na strane toho, kto ten obrat pouziva vzdy, ked chce vysvetlit svoju lenivost :-) a ako vieme, lenivost pohana ludstvo k objavom. no tak ty si objavil, ze ZALOHOVANIE skodi :-)
Beno, ale ja se to taky naucila pracovat s kontakty, az kdyz jsem mela iPhone. Ale vsechno se da, mate slovniky online, neni problem si prelozit cokoliv i tu blbou hlasku, kdyz na tebe vyskoci, tak neni problem prepsat, jen chtit a nevymlouvat se, ze ten zly, zly, anglicky iTunes ti smazal kontakty. No a nezlob se na me, v te prirucce je vse popsane detailne, je tam do pide popsana kazda sekce synchronizace, je tam napsane co znamena co.
Rony: no ako vidím ty si tiež rád vykladáš niektoré veci po svojom, ale však to je tvoj problém. Nebudem ti x krát písať že si niečo nepochopil, keď v ďalšom príspevku ma v tom že si to nepochopil uistíš. Skús aj ty niekedy lepšie čítať po druhých, vyhodnotiť to a potom uvidíš že sa sem-tam mýliš ..... a ešte raz ti ďakuje za pomoc. tvoje príspevky sú poučné a hlavne vecné
EDIT:
Metalgirl: Ja mám zazálohované všetko okrem kontaktov. Nerozumiem čo mi malo vyskočiť, aká hláška .... V tej príručke nieje napísané nič viac než som vedel, čiže ma v ničom nepoučila. Oki tu nemá význam sa o tom baviť, lebo sa moceme všetci iba okolo toho že som to dnes pohnojil ale nikto mi nepovie kde.
No ti povim, chtel jsi synchronizovat kontakty, iTunes zjistily, ze kontakty, ktere jsi mel v iPhonu, nejsou v pocitaci, tak na tebe vyskocila hlaska s dotazem, co ma s temi kontakty delat, jestli je ma spojit (MERGE) nebo jestli je ma nahradit (REPLACE), ale ne, jestli je ma nahradit v pocitaci, ale jestli ma nahradit kontakty v iPhonu tim, co je v pocitaci. Bohuzel, vetsina lidi nevi co to je, ani je nenapadne si to prelozit a kliknou na REPLACE misto na MERGE, no tim padem iTunes nahradi kontakty v iPhonu tim, co je v pocitaci a jelikoz v pocitaci neni nic, tak do iPhonu iTunes nic nenahraje, naopak smaze to, co tam bylo, protoze se ridi tim, co je v pc a jelikoz v pc nic neni, tak po takovem replace (nahrazeni) neni ani nic v iPhonu. A verim, ze to tak urcite bylo, me se to predtim taky stalo, v outlooku jsem v ten moment nemela kontakty, dala jsem je synchronizovat, samozrejme ta hlaska na me vyskocila a dala jsem replace. Ale diky bohu jsem mela kontakty zazalohovane mimo outlook, jako *.pst soubor, takze jsem si obnovila tu zalohu v outlooku a znovu synchronizovala kontakty do iPhonu, ty potom byly jak v outlooku, tak i v iPhonu.
Metalgirl: Ja som sa pri týchto hláškach zastavil a aplikácia pre iPhone LanguagePro mi "Merge" preložila ako "spojiť" a to som vyhodnotil že mi chce premiešať nejaké kontakty ktoré možno mám niekde vytvorené s tým čo mám v iP - to som nechcel .... a nakoľko "Replace" je premiestniť, tak som teda klikol na "Replace". Konečne sme sa dopracovali (aj keď pracne) k tomu kde bola chyba. Ja som si výrazy ktorým som nerozumel prekladal, ale ako vidíš aj tak mi to prd pomohlo ...
Edit: a ten .pst súbor v Outlooku si ako vytvorila?
No pracně, jak se to veme, už ve svém prvním příspěvku jsem psala toto:
Metalgirl píše: A kdyz synchronizujete kontakty a vyskoci vam hlaska, tak vzdy klikejte na MERGE
Což mi bylo hned jasné, jak se to stalo. Protože jiným způsobem ani o kontakty přijít v iTunes nelze. No a máme jádro pudla, replace je nahradit a merge je spojit, ve smyslu skopírování toho, co je v iPhonu do počítače. Přiznávám, je to krapet blbě vymyšlené.
Jinak k tomu outlooku:
Nahoře v hlavním menu zvolíš soubor, tam pak v menu vybereš import a export. Vyskočí ti okno s možnostmi, v něm vybereš exportovat do souboru a dáš dále. V další nabídce zvolíš úplně dole Soubor osobních složek (PST) a dáš dále. A pak vybereš složku, ze které chceš exportovat, což jsou kontakty. Vytvoří se ti na disk *.pst soubor se zálohou kontaktů.
Dá se takto zálohovat i všechna pošta v outlooku, pokud si zvolíš nahoře osobní složky. Takto zálohuji jak kontakty, tak i vše, co je v outlooku.
ako si mam vylozit hlasku ze kazdy nie je mudry? a co mam vyhodnotit zle, ked tvrdim, ze chybu si urobil ty?
Já když jsem zálohoval kontakty, tak jsem přišel na to, že Replace (Přemístění) znamená to, že bude aktualizován adresář ten, který je novější. Čili: během nějaké doby mi přibyly do iPhone např. dva kontakty. Při volbě Replace se tedy tento adresář přenese synchronizací do Outlooku (do jeho složky Kontakty). Když to bude obráceně, tedy přibudou mi nějaké mailové adresy v Outlooku (a ty si tam musím ručně zapsat, nejsou to adresy lidí, kterým nově píšu a jejich mailovka se mi sama dopisuje při jejím zadávání do pole Komu...), při syncu stiskem Replace se o tyto adresy obohatí adresář v iPhone. Samozřejmě, že nejen to, v obou případech to budou všechny změny, které jsem kde provedl. Snad to funguje i tak, že pokud jsem udělal před syncem změny v obojím zařízení(iPhone i Outlook), sjednotí se aktuální adresáře v obou. Možná jsem to popsal krkolomně, možná nemám tak docela pravdu (i když jsem nezjistil nějaký problém) a budu rád, když mě někdo opraví nebo doplní. Pokud pravdu mám, chtěl jsem to vyjádřit "polopaticky", aby to pochopil každý. Více o tom popisuji ve vláknu o zálohování kontaktů viewtopic.php?f=13&t=30209&p=273194&hilit Problém je v tom, že tam nikde nepoužívám tlačítko Replace. Možná to bude tím, že používám starší českou verzi iTunes.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.
Jenže ty zvolíš volbu merge, pokud v jednom z adresářů, které chceš synchronizovat, nic není. To znamená v PC nic nebylo, v iPhonu bylo, proto si musel zvolit merge. No a zvolil jsi replace a podívej, co ti to udělalo. Tato hláška ti stejně vyskočí jen v tu dobu, když v jednom z obou synchronizovaných adresářů nic není. Potom už se ta hláška neobjevuje a oba adresáře se synchronizují automaticky, pokud máš tu volbu nastavenou. Takže, když přidám kontakt v iPhonu, dám sync v iTunes, tak se mi ten kontakt objeví i v outlooku, přibyde tam, bez jakékoliv hlášky.
obe verzie funguju len kazda na nieco konkretne. a obe len pri prvej synchronizacii, nie zakazdym. akonahle mas v pc a iphone tie iste kontakty tak uz nic neriesis len syncujes. to uz snad doslo vsetlym
Inak nahodou, nemohlo sa stat, ze beno78 predtym ako prisiel o kontakty, sa mu urobil back-up v itunes celeho mobilu aj s tymi kontaktami o ktore prisiel? Nevedel by ich pomocou restore obnovit (teda samozrejme cely stav telefonu)?
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE iPad mini 5, 64GB, wifi, SG MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
samozrejme, ze vedel :-) postup je, ze urobim sync (prebehne binarny backup), ak by som domotal nieco, tak restornem ako poslednu zachranu.
samozrejme NAJLEPSIE je prejst z "kontakty po jednom pretukavam z mobilu do mobilu" na pohodlnejsi tak, ze kontakty pretukam v POCITACI do MS Outlook, Windows Adresara alebo ASPON do nejakej tabulky (CSV format, Excel). Potom sa ich snazim cez obsluzny software pre dany mobil zosyncovat kontakty do mobilu.
Chapem, ze to znie zlozite :-)
Beno: no od teba som ju ani necakal . Ale inak. Ked robis sychro iphone s itunes, tak sucastou toho procesu je aj kompletny backup (zaloha) tvojho telefonu. T.j. komplet zaloha vsetkeho, nainstalovanych aplikacii a dokumentov v nich, hier a ich zaloh, sms, kontaktov, proste celeho systemu telefonu. Cize aj po tej aktualizacii, ktora ti zmazal kontakty v tel. by mala byt v itunes/pc zaloha tvojho systemu celeho zo stavu pred synchronizaciou. Z tejto zalohy je mozno obnovit tie tvoje stratene kontakty, pravdepodobne - preto som sa pytal na to. Avsak tato obnova obnovi vzdy cely stav telefonu, neda sa selektivne vyberat co chces obnovit - bud vsetko alebo nic. Jasne?
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE iPad mini 5, 64GB, wifi, SG MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
Anndy: myslím že chápem, lenže ja som nikdy predtým zálohu kontaktov nerobil a preto si neviem predstaviť že by po vymazaní boli tie kontakty niekde uložené. Proste vždy zosynchronizujem iP s PC, ale mal som synchronizáciu iba na applikácie, hudbu, zvonenia, videá ... ale nie kontakty.
Ale však před synchronizací, i když použiješ tlačítko sync, místo tlačítka backup, tak se ti udělá před samotnou synchronizací backup automaticky. I před instalací nových aplikací se dělá automaticky backup. To je to, co ti chtěl říct. A v tom backupu jsou veškeré informace, i kontakty, smsky, poznámky, nastavení celého iPhonu atd. Chápeš?
Proste a jednoducho. Vzdy ked stlacis tlacitko "sync" (a je jedno co syncujes), tak najprv sa ti urobi komplet backup-zaloha stavu telefonu pred tou synchronizaciou.
[mod=RONY] OFFTOPIC, nereagujte[/mod]
Prosím jak provést tu obnovu zálohy. Asi stárnu ale nevím vůbec jak. Jen vím, že se záloha provádí, ale jak ji obnovit, to netuším. Přitom v C:\Documents and Settings\Tatínek\Data aplikací\Apple Computer\MobileSync\Backup\ mám záloh hodně.
Naposledy upravil(a) neogen dne pát srp 26, 2011 7:43 pm, celkem upraveno 1 x.
Zkus tedy udělat ten backup, pokud si doposud nedělal, stejným způsobem z toho menu, jestli se ti tam pak objeví položka restore from backup. Pokud ne, tak jedině přeinstalovat iTunes.
Chcel by som synchronizovat kontakty v iphone4 s outlookom 2003. To viem spravit. Avsak mam v outlooku kontakty, ktore chcem mat mimo zoznamu iphone, resp. chcel by som mat v otulooku 2 druhy kontaktov - jeden druh tie, ktore su synchro s iphone a druhy, ktore nie su synchro. Pre konkretnu predstavu - mam iphone4 plny kontaktov a outlook2003 tiez plny kontaktov (ale inych a nechcem ich spojit/pomiesat).
Mne to napadlo urobit tak, ze v outlooku budem mat v priecinku "odobne priecinky/moje kontaky" dalsi priecinok s kontaktami (napr. "iphone Kontakty") a len s tymto priecinkom synchronizovat iphone.
Avsak rony spominal, ze toto sa da riesit cez skupiny. Skupiny pozna (ak sa nemylim) iba outlook 2010/2007. Resp. skupiny v OU2010 sa v OU2003 volali distribucny zoznam. t.j. nieco ako "alias" na vybrane kontakty. Rad by som sa ronyho spytal, ci je toto je to, co on mal na mysli pod skupinami kontakov v outlooku a tiez ktore riesenie je vyhodnejsie.
Dakujem
Metalgirl píše:Zkus tedy udělat ten backup, pokud si doposud nedělal, stejným způsobem z toho menu, jestli se ti tam pak objeví položka restore from backup. Pokud ne, tak jedině přeinstalovat iTunes.
Tak jsem Itunes přeinstaloval a nic. Restore from backup tam nemám. Na noťasu mám ne Xp ale win7 a tam to jde. Překopíroval jsem zálohu tam a mobil obnovil. Uffff. Díky za radu Metalgirl
diky Ronymu a nakonec i Macwellu mam zalohy: itunes ( i kdyz jednou se mi nepodarilo backupovat) outlook (na dvou pc) gmail phonecopy excellcontacts
zalohu delam skoro kazdy den do iTunes
diky domu jsem s naprostym klidem prijal novy iPhone v Britaxu jako vysledek reklamace. zalohuju uz od Nokia 7110. tenkrat jsem na diskete dostal od servisu Nokie krom sveho seznamu kontaktu i kontakty K. Svobody (RIP) na Gotta.... vse jsem samozrejme smazal
Takze stezovat si na dnesni moznosti,kdy iTunes resi updates, zalohy pkus alternativni moznosti, viz vyse, je zbytecne.
Ja dnes provedl restore na 4.2.1 přes iFaith. To ale nen důležité. Každopádne po připojení k iTunes jsem chtěl provést obnovu ze zálohy a nikde zde nemám restore from backup.Najdu někde v PC předchozí zálohy?
AppleTV 2nd geniOS 5.0.1AppleTV4tvOS 10.2.2 iPhone 11 Pro black 64GBiOS 13.1.3 iPad AIR 2 64GB Wi-Fi+4GiPadOS 13.1.3 Je Vaše zařízení jailbreaknutelné? Co to s námi vlastně hraje Apple za hry?
A dělal jsi backup předtím? Jestli ne, tak ani nemůžeš udělat restore from backup. Jinak po restore by se tě měl zeptat, jestli chceš nastavit iPhone jako nový anglicky set up iPhone as new, nebo jestli chceš obnovit ze zálohy anglicky restore from backup. Ještě potom, připojíš iPhone, uvidíš v levém sloupci jeho ikonu, klik pravým tlačítkem myšidla a z menu vybrat restore from backup.
Ano, zálohu jsem dělal již dříve mnohokrát.Nyní když se podívám do C:\Documents and Settings\uživatel\Data aplikací\Apple Computer\MobileSync\Backup tak tam ten backup je. Po připojení mi to vůbec nedalo na výběr zda chci restore backup. Nyní když kliknu na název sveho iphonu tak tam vůbec nemám nabídku restore back up pouze. New playlist Sync Transfer Purchaches Back up Restore Warnings. Tak nevím kde je může být chyba
Naposledy upravil(a) ABAB dne ned zář 18, 2011 12:58 pm, celkem upraveno 1 x.
AppleTV 2nd geniOS 5.0.1AppleTV4tvOS 10.2.2 iPhone 11 Pro black 64GBiOS 13.1.3 iPad AIR 2 64GB Wi-Fi+4GiPadOS 13.1.3 Je Vaše zařízení jailbreaknutelné? Co to s námi vlastně hraje Apple za hry?