Nokia N9
-
- Mírně pokročilý
Re: Nokia N9
Používal som Maemo 5 na telefóne Nokia N900 a musím povedať, že lepší systém som nemal. Každému samozrejme podľa vkusu. Z videí na N9 sa mi páči rýchlosť systému MeeGo, odozvy displeja, výborný multitasking a rýchlosť fotoaparátu.
iPad 2 32GB 3G white
-
- Moderator fóra
Mi se líbí teda hodně. škoda, že takový mobil nepřišel od Nokie rok a půl zpátky.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- iPhone expert
Jen pro zajímavost, taky používá MicroSIM jako iPhone4.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
-
- Klub čistého iOS
Taky stale vlastnim Nokii N700 s Maemem.. samozrejme to uz nepouzivam.. neni to ani vhodne uz pro vyvoj cehokoliv
Ale tadle nokijka se mi hodne libi.. Opravdu nad tim systemem premysleli kdyz ho delali. Ale bez app se bude chytat hodne spatne, snad pouze na cenu ktera u Nokie urcite nebude mala.. To stou microSim vidim jako dobry marketingovy tah Apple na to nema nikde patent Cili pokud to zacne pouzivat nokia nepotrva to moc dlouho a budou to mit vsichni
N900 jsem sveho casu chtel taky ale bohuzel podpora vyvojaru sla jinym smerem
Ale tadle nokijka se mi hodne libi.. Opravdu nad tim systemem premysleli kdyz ho delali. Ale bez app se bude chytat hodne spatne, snad pouze na cenu ktera u Nokie urcite nebude mala.. To stou microSim vidim jako dobry marketingovy tah Apple na to nema nikde patent Cili pokud to zacne pouzivat nokia nepotrva to moc dlouho a budou to mit vsichni
N900 jsem sveho casu chtel taky ale bohuzel podpora vyvojaru sla jinym smerem
Leap motion
-
- Klub čistého iOS
Nokia N9
Mna to nejako nezaujalo. Ale cas uvidi, lenze uvedenie do konca roka (kolko takych slubov uz nokia dala) asi nie uplne vela aplikacii nie je dobra startovacia pozicia.
Na druhu stranu zalezi na aku cielovu skupinu to zacielia. Ak na nejakych managerov a dovtedy ponuknu vyborne nativne aplikacie, moze to stacit, nie kazdy potrebuje tonu bezcenneho balastu, ktore ponuka appstore ci androidmarket.
Mozno by nokia, ci ine spolocnosti mohli zvazit svoje portfolio mobilov. Namiesto mnozstva neporiadnych mobilov(hlavne u nokie ani jeden, ktory by zvladal "vsetko poriadne") ich zuzit na par poriadnych a jasne zacielenych.
Na druhu stranu zalezi na aku cielovu skupinu to zacielia. Ak na nejakych managerov a dovtedy ponuknu vyborne nativne aplikacie, moze to stacit, nie kazdy potrebuje tonu bezcenneho balastu, ktore ponuka appstore ci androidmarket.
Mozno by nokia, ci ine spolocnosti mohli zvazit svoje portfolio mobilov. Namiesto mnozstva neporiadnych mobilov(hlavne u nokie ani jeden, ktory by zvladal "vsetko poriadne") ich zuzit na par poriadnych a jasne zacielenych.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
-
- Starý pes fóra :)
Fakt super telefon. Museli uzavřít všechny běžící aplikace, aby se to nesekalo .
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
Na Nokii N9 bezi Dalvik Virtual Machine, takze tam budou fungovat vsechny apk aplikace naprogramovane pro Android (podobne jak pro BlackBerry Playbook, ale tam je to o kousek slozitejsi). Ten mobil me naprosto nadchnul (u produktu ktere nejsou od Applu se mi to stava jednou za uherskej rok), ale ma prilis mnoho otazniku - dostupnost, cena, podpora od Nokie (MeeGo uz jednou zavrhli a navic adoptovali Windows Phone 7)?
- rony
- Klub čistého iOS
Nokia N9
u nokie je to tak, ze maju pricasto vymenu vlajkovych lodi medzi svojimi produktami. prestalo ma to bavit, vypol som prepinac do polohy Nokia = nezaujima ma nic. A napodiv to funguje, pretoze kopce nadsenych ludi ma nadeje vzdy no novoohlaseneho a vzdy rychlo pridu hlasy, ze to ci ono je zle a tak som spokojny.
Nokia je vyborna v najnizsej triede, tj. mobily pre ludi, ktorych zaujima ze je zakazdy ina plastova skrupinka, ze je to tak lacne, ze tym mozu zasypat zamestnancov vo firme a co davat deckam kazdy pol rok, a hlavne je to pre operatorov lahke riesenie klientom ktori su radi, ze maju dalsi mobil za dvojrocny upis. tam je nokia doma.
ale aby urobila nieco nadupane, sory ludia, to uz davno neurobila. casy ked si zalubene pozeral na Communicator v rukach niekoho, casy, ked si kukal ako puk na vystrelovacku 7110 skoncili. Nokia zacala byt lowend niekde v casoch ked sa takmer vsetci vybavili telefonmi ako 6110 ci co to bolo s tym chameleon lakom.
to boli casy, ked mi doslo, ze takzvane manazerske telefony si kukuju nemanazeri a tito ludia sposobili pad segmentu exkluzivnych manazerskych nadupanych telefonov, ale aj preto, ze ten segment asi nikdy neexistoval, skutocny manazer mobil potrebuje na prijem volani. ti co tvrdia inak, nie su skutocni manazeri ))
a tak sa segment preorientoval na zmesku deti, geekov ci na zabavu, co je uz cista loteria a aj Nokia v tom evidentne pobehuje ako slede v akvariu.
Nokia je vyborna v najnizsej triede, tj. mobily pre ludi, ktorych zaujima ze je zakazdy ina plastova skrupinka, ze je to tak lacne, ze tym mozu zasypat zamestnancov vo firme a co davat deckam kazdy pol rok, a hlavne je to pre operatorov lahke riesenie klientom ktori su radi, ze maju dalsi mobil za dvojrocny upis. tam je nokia doma.
ale aby urobila nieco nadupane, sory ludia, to uz davno neurobila. casy ked si zalubene pozeral na Communicator v rukach niekoho, casy, ked si kukal ako puk na vystrelovacku 7110 skoncili. Nokia zacala byt lowend niekde v casoch ked sa takmer vsetci vybavili telefonmi ako 6110 ci co to bolo s tym chameleon lakom.
to boli casy, ked mi doslo, ze takzvane manazerske telefony si kukuju nemanazeri a tito ludia sposobili pad segmentu exkluzivnych manazerskych nadupanych telefonov, ale aj preto, ze ten segment asi nikdy neexistoval, skutocny manazer mobil potrebuje na prijem volani. ti co tvrdia inak, nie su skutocni manazeri ))
a tak sa segment preorientoval na zmesku deti, geekov ci na zabavu, co je uz cista loteria a aj Nokia v tom evidentne pobehuje ako slede v akvariu.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Mírně pokročilý
Neviem, ci som manazer, ale Nokia E71 bola jediny telefon, ktory som mal az pol roka kvoli neskutocnej praktickosti, jednoduchosti a perfektnemu dielenskemu spracovaniu. Tolko mi nevydrzal ani iPhone.
Suhlasim s tvrdenim, ze Nokia nevie vyrobit poriadnu vlajkovu lod, ako keby sa hladala. Ja osobne davam Nokii N9 sancu prave kvoli MeeGu. Nie som geek, ale Maemo5 je proste skvely system, treba vyskusat.
Suhlasim s tvrdenim, ze Nokia nevie vyrobit poriadnu vlajkovu lod, ako keby sa hladala. Ja osobne davam Nokii N9 sancu prave kvoli MeeGu. Nie som geek, ale Maemo5 je proste skvely system, treba vyskusat.
iPad 2 32GB 3G white
- rony
- Klub čistého iOS
az pol roka? :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
Kdyby ten telefon stál 7-8 tisíc, uvedli ho +/- jako iPhone 4, tak dobrý.
Ale teď bohužel přichází v době, kdy už většina výrobců má/bude mít dvoujádrové procesory.
Ale pěknej je
Ale teď bohužel přichází v době, kdy už většina výrobců má/bude mít dvoujádrové procesory.
Ale pěknej je
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
-
- Klub čistého iOS
U mna naopak je iphone prvy mobil, ktory ma neprestal bavit ani po 3/4 roku.
A na nom velmi ocenujem, ze nemusim vobec riesit preco mi pomerne casto nefunguju nejake zakladne veci.
A rony spravne poznamenava - dobry manazer potrebuje najma volat, volat a volat potom dobru aplikaciu na pripomienky/ulohy/etc... a este mozno dobrehy mailovy klient (tuto iphone zaostava trochu), ale najma potrebuje telefon, ktory je okamzite a vzdy k dispozicii ked je potreba.
Na druhu stranu by som sa potesil, keby sa nokii predsa len podarilo mat spickovy konkurencie-schopny mobil (pripadne v niecom revolucny), jednak vzdy moze clovek presedlat na lepsiu vec ako ma a za dalsie je dobre pre nas zakaznikov, ked su dobri viaceri, nielen jeden, nech je z coho vyberat.
A na nom velmi ocenujem, ze nemusim vobec riesit preco mi pomerne casto nefunguju nejake zakladne veci.
A rony spravne poznamenava - dobry manazer potrebuje najma volat, volat a volat potom dobru aplikaciu na pripomienky/ulohy/etc... a este mozno dobrehy mailovy klient (tuto iphone zaostava trochu), ale najma potrebuje telefon, ktory je okamzite a vzdy k dispozicii ked je potreba.
Na druhu stranu by som sa potesil, keby sa nokii predsa len podarilo mat spickovy konkurencie-schopny mobil (pripadne v niecom revolucny), jednak vzdy moze clovek presedlat na lepsiu vec ako ma a za dalsie je dobre pre nas zakaznikov, ked su dobri viaceri, nielen jeden, nech je z coho vyberat.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
-
- iPhone expert
Na prvni pohled zajimavy kousek HW, jen me trochu odrazuje zpusob pripojeni sychronizacniho a nabijeciho kabelu, je to dost krkolomne...
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
-
- Klub čistého iOS
Po HW aj SW stránke tento foun vyzerá celkom slušne, ale bojím sa, že ako asi každá Nokia prestane mať po opadnutí záujmu akúkolvek podporu zo strany Nokie. Nehovorím, že to má byť až tak ako u iPhonu (2G až do iOS 3.1.3), ale nie že teraz strašné plány aký to bude silno podporovaný model, ale o tri-štyri mesiace sa situácia zopakuje s ďalším modelom. (to sa btw týka asi všetkých výrobcov, nie len Nokie...HTC, Samsung,...)
ScorpionSX - nepovedal by som ze iphone 2G uz nema podporu stale vydavaju hry na ios 3.0 aj dnes aj ked velke "pecky" su väcsinou minimum poziadavky 4.0 ale podstata je ze aj dnes si na 2G mozes stiahnut nejaku novu hru napr : angry birds, prince of .. , asphalt 5.. Atd
-
- Klub čistého iOS
No ja mám skôr na mysli to, že už nemá podporu zo strany Apple, ale keď ešte mal, tak to bolo dosť dlho. Toto sa Nokii nikdy nestane či už so Symbianom a ani s telefónom takto "unikátnym" (MeeGo OS a pod.).
-
OT : neviem , je to vlákno ešte o N9 ???
N9 - microSIM no musia sa líšiť,furt niečo vymýšlať,celý svet ma SIM len on musia mať microSIM,ako to budem meniť na druhý mobil,robím to denne 7-8x
či to bolo pred rokom o iPhone 4 ???
no a zabije to predaj - koniec roka 2011 čreva z polovice roka 2010
N9 - microSIM no musia sa líšiť,furt niečo vymýšlať,celý svet ma SIM len on musia mať microSIM,ako to budem meniť na druhý mobil,robím to denne 7-8x
či to bolo pred rokom o iPhone 4 ???
no a zabije to predaj - koniec roka 2011 čreva z polovice roka 2010
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB