Hlasitější a "kvalitnější" zvuk iPhone 1. generace
-
- Senior uživatel
Re: Hlasitější a "kvalitnější" repro iphone 8G -projekt Amiga :)
Taky jsem jehlou propichal tu sitku a rekl bych ze se to nejak extremne nezlepsilo, sice jsem nesundaval tu sitku, jelikoz jsem si netrouf sundat zadni cerny kryt, ale cetl jsem ze novejsi iphone uz tam tu sit nebo co to je, uz ani nemaj a zvuk se nezlepsi, tot mpje zkusenost s odpanenim, shrnuti= kdybych to vedel tak bych to vubec nedelal:-) ale sranda musi byt i kdyby vlastniho fotra vesili
Edit: sorry, sitka tam je, ale neni uz tam ta folie jak byla na starsich verzi...blbe jsem to napsal
Edit: sorry, sitka tam je, ale neni uz tam ta folie jak byla na starsich verzi...blbe jsem to napsal
Iphone 5 16gb white
Macbook pro 13"....
Macbook pro 13"....
to schmiedy. to je dulezity poznatek, ktery jsem se tady snazil prosadit.
Já sundal tu síťkua hraje to o kotel lépe... ASpoň se mi teda zdá navíc slyším sms a i volání ).. Jen mám dotaz má někdo vyfocenou jak vypúdá ta folie?
Ja jsem se do toho nakonec taky pustil.Ta moje 16giga se mi zdala strasne ticha.To propichnuti se mi ale vubec nelibi,myslim ze to nema ani moc efekt.Tak jsem to rozebral.Slo to docela lehce.Jednou rukou jsem chytil iphone a druhou rukou mezi palec a ukazovacek jsem chytil ten cernej plast a trosku jsem zkusil zahoupat a byl venku.Jedna sitka mi drzela primo na telefonu,bylo tam nejake lepidlo nebo folie a ta druha sitka mi drzela na tom plastu.Bylo to ale totalne nepruchodny,tak jsem je obe odstranil a je klid.Zvuk je o mnoho hlasitejsi a hlavne cistsi.
Zde nejake foto
http://leteckaposta.cz/595095395
Zde nejake foto
http://leteckaposta.cz/595095395
KUA FAJNMANE už jsem tady psal, že není 16GB jako 16GB
Romanek: díky za fotky, jednu jsem si dovolil dát do prvního postu:
Romanek: díky za fotky, jednu jsem si dovolil dát do prvního postu:
nebudu pouzivat zadne vyrazi jako lukecosi v pm. , jen dodam, ze ja se ve vetsine pripadu bavim o propichovani ne o odstraneni folie.
Pro ostatní (a pomalejší jako jeden člověk tady):
Viz mé texty dříve - doporučuji spíše sejmutí krytu antény a odstranění síťek (jsou opravdu z divného materiálu a poté nahradit jiným materiálem, třeba z náhradního krytu na nějaký starší mobil). Odpanění jehlou je sice svým způsobem vzrušující, ale síťka tam bude "rezonovat" apod. stále, navíc to propíchnutí nemá takový efekt pro průchod vzduchu. Za domácí úkol si zkuste ucpat hadrem díru na subwooferu od "levné" 5.1 sestavy a (ne)poslouchejte ty basy
Viz mé texty dříve - doporučuji spíše sejmutí krytu antény a odstranění síťek (jsou opravdu z divného materiálu a poté nahradit jiným materiálem, třeba z náhradního krytu na nějaký starší mobil). Odpanění jehlou je sice svým způsobem vzrušující, ale síťka tam bude "rezonovat" apod. stále, navíc to propíchnutí nemá takový efekt pro průchod vzduchu. Za domácí úkol si zkuste ucpat hadrem díru na subwooferu od "levné" 5.1 sestavy a (ne)poslouchejte ty basy
luke diky. Hele ale ja se hrozne bejim strkat tam nuz na sundani nebo tak. Jak to sundavas ty?
hned na první straně píšu toto:
7luke.com píše:Otvíral jsem to podle tohoto videonávodu:
http://www.youtube.com/watch?v=X1z0pw2VK7M
Ale bacha! Jako vždy každý dělá něco na vlastní zodpovědnost, mrzelo by mě, kdyby si třeba někdo podělal kryt nebo něco jiného... U mě nic poznat nejde, až na super hlasitý zvuk z repro Oni to asi vývojáři původně měli v úmyslu hlasité (i když ten ekvalizér stejně na kokota ) a pak to podělá blbá síťka v krytu
aha dík, to jsem videl, z toho mám prave strach na to "zatlačit"
Tak jsem to u meho IP 8GB udelal taky. Sundal jsem zadni kryt a dal pryc ty sitky.Za cas se podivam, jestli se tam neprasi, jestli ano a nejak vyrazne, dam tam neco jineho.
čim jsi to otevíral? zatlačil jsi na ten kryt hodně?
Nevim proc ale me se proste nedari sundat ten zadni cerny plastovy kryt.
Dival sem se na Videa na YouTube ... ruzne rady a tipy jak na to , zkousel ruzne nastroje ale nic nepomaha , drzi to tam neuveritelne silne . Kdybych pouzil trochu vic nasili a drastictejsi nastroje tak to otevru ale zaroven tim prijdu o zadni kryt a to mi za trochu hlasitejsi repracek nestoji.
Dival sem se na Videa na YouTube ... ruzne rady a tipy jak na to , zkousel ruzne nastroje ale nic nepomaha , drzi to tam neuveritelne silne . Kdybych pouzil trochu vic nasili a drastictejsi nastroje tak to otevru ale zaroven tim prijdu o zadni kryt a to mi za trochu hlasitejsi repracek nestoji.
-
- Administrator
ot. to je rukama, mě to taky nejde
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
Myslim ze na mechanickou praci nejsem zas takovy antitalent a odendat nejaky kryt u telefonu neni zas takova veda .... kuprikladu zvladam i radu domacich praci , ale neleze mi to do hlavy kdyz vidim jak to na tech videich jde tak krasne oddelat , u me to proste šetrně moc nejde ...
nápodobně. chjo muj iPhonek se dusí
-
- Starý pes fóra :)
Nedalo mi to a podla Navodu som rozobral iPhone a vymenil tu original mriezku za gulaty molitan k sluchadlam.
A teraz? Pocujem iP aj ked doma na mna mama krici . Zvuk je silnejsi, cistejsi neviem, ale je ho viac pocut
Som spokojny s tym co som urobil
A teraz? Pocujem iP aj ked doma na mna mama krici . Zvuk je silnejsi, cistejsi neviem, ale je ho viac pocut
Som spokojny s tym co som urobil
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Sons of Jailbreak
Paly: a co pri klasickych hovorech. Nestezuji si lide, ze slysi echo, kdyz ti volaji?
-
- Starý pes fóra :)
No tak k tomu telefonovaniu.
Nepocuju echo, ale pocuju ma velmi dobre , kludne si sepkam ked volam a oni ma pocuju ako keby som krical. Ani sum ani nic tam nie je.
Som spokojny, uvidim do kedy , dufam, ze mi tam nenajde prach, ale nemal by ... ten molitanik by to mohol zadrzat
Nepocuju echo, ale pocuju ma velmi dobre , kludne si sepkam ked volam a oni ma pocuju ako keby som krical. Ani sum ani nic tam nie je.
Som spokojny, uvidim do kedy , dufam, ze mi tam nenajde prach, ale nemal by ... ten molitanik by to mohol zadrzat
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Sons of Jailbreak
Paly: ale nejde o to, jak pocuju tebe, ale naopak, kdyz sami mluvi, ze je to jak do hrnce.
-
- Mírně pokročilý
tak sem si akorat pekne voskubal a odrbal iphona, a stejnak mi ten kryt nejde vubec sundat.....Ach jo!
edit: a nakonec to vsechno bylo naprosto zbytecny, pacicku jsem ulomil ( a sitka na repracku stejnak nebyla......jen na mikrofonu, tak sem ji sundal.....Kurnik, ze ja se do toho poustel!
edit: a nakonec to vsechno bylo naprosto zbytecny, pacicku jsem ulomil ( a sitka na repracku stejnak nebyla......jen na mikrofonu, tak sem ji sundal.....Kurnik, ze ja se do toho poustel!
Mac Mini Late 2012 Core i5, OSX 10.9.5
iPhone 4s 64GB, JB iOS 9.0.2
iPhone 4s 64GB, JB iOS 9.0.2
joxerveliky píše:...a sitka na repracku stejnak nebyla...
Třeba tenhle iPhone odpanil sám Steve Jobs
Tak dneska sem to prubnul a lidi...to je zvuk Ne opravdu je to lehké a velice účinné
hoši, je to úplně skvělá záležitost....sice mi to trvalo sundat asi půl hodiny, ale nakonec se to podařilo a zvuk je úžasný(přeřve to i mou starou nokii n70 a to je jeden z nejhlasitějšich mobilů co znám).Bohužel jsem si na plastové části udělal celkem dost malých vrypů(jsem strašný nervák, tak jsem se to snažil urychlit) ale ty vrypy jsou malinké a zamaskoval jsem je malým proužkem izolační pásky...
takže teďka slyším svůj iphone vždyšude, doporučuji všem
btw: tu plastovou pásku na mikrofonu jsem si nechal, ostatní mě vždy slyšeli dobře a mě se tím alespoň zamezí přístup prachu di iP
takže teďka slyším svůj iphone vždyšude, doporučuji všem
btw: tu plastovou pásku na mikrofonu jsem si nechal, ostatní mě vždy slyšeli dobře a mě se tím alespoň zamezí přístup prachu di iP
caufko mohl by mi někdo řict... co to ten chlápekpoužívá na otevření iphonika ?..
a kde se to dá koupit )) dikes
a kde se to dá koupit )) dikes
Je to kit na opravy iphone, dá se koupit samostatně, nebo třeba k nové baterii třeba tady:
http://www.maczone.cz/_produkt/iphone-o ... 059029452/
http://www.maczone.cz/_produkt/ipower-b ... 243278635/
Ale za tu cenu... kup to na ebay, nebo tak, výjde tě to na pár korun
http://www.maczone.cz/_produkt/iphone-o ... 059029452/
http://www.maczone.cz/_produkt/ipower-b ... 243278635/
Ale za tu cenu... kup to na ebay, nebo tak, výjde tě to na pár korun
-
- iPhoneHolik
Rad bych podekoval za toto skvele tema,moc mi pomohlo.Dnes jsem prodal iPhone3G 8GB a koupil velmi zachovaly iPhone2G 16GB (Prvni verze je co do zpracovani stejne lepsi).
O problemu s hlasitosti jsem vedel takze jsem se hned podival sem.
Podle prispevku zde,jsem propichal dirky jehllu a pak jeste pro jistotu "protahnul" tenkym hodinarskym sroubovakem.Byla tam takova blana a myslim ze je to vycpane i molitanem ci jinou hmotou.
Hlasitost se zvysil mi nimalne o 70-procent a repro "dycha".
V tuhle chvili je tedy "otevrene" stejne jako u iPhone3G ktery jej ma chranene kovovou mrizkou.
Zkousel jsem sundat kryt anteny ale ani ridicakem ci jinym vhodnym predmetem se mi to nedari,navic nechci kryt ponicit.
Zeptam se mam se o to pokouset zlepsi se jeste hlasitost nebo staci jen propichat vsechny "dirky" ktere jdou???
O problemu s hlasitosti jsem vedel takze jsem se hned podival sem.
Podle prispevku zde,jsem propichal dirky jehllu a pak jeste pro jistotu "protahnul" tenkym hodinarskym sroubovakem.Byla tam takova blana a myslim ze je to vycpane i molitanem ci jinou hmotou.
Hlasitost se zvysil mi nimalne o 70-procent a repro "dycha".
V tuhle chvili je tedy "otevrene" stejne jako u iPhone3G ktery jej ma chranene kovovou mrizkou.
Zkousel jsem sundat kryt anteny ale ani ridicakem ci jinym vhodnym predmetem se mi to nedari,navic nechci kryt ponicit.
Zeptam se mam se o to pokouset zlepsi se jeste hlasitost nebo staci jen propichat vsechny "dirky" ktere jdou???
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
-
- Sons of Jailbreak
Tak sem na to vlítnul po hlavě, propíchal všechny dírky který šli a hned je to znát Díky
iPhone 4 (16GB White)
MacBook Air 11 (4.2)
MacBook Air 11 (4.2)
-
- Moderator fóra
Gekko gecko: a to nemusím mít strach, že propíchnu samotný repráček?
-
- iPhoneHolik
No ja "pichal" necely pulcentimetr dovnitr....repro je myslim podle screenu jeste hloubeji,pomohlo to a vyzvaneni je dostatecne silne jako u 3G.
-
- Moderator fóra
A kde máš ten screen?
-
- iPhoneHolik
Tady,paty prispevek a repro je opravdu dost hluboko,nemusis se bat: viewtopic.php?f=85&t=4138&st=0&sk=t&sd=a
-
- Mírně pokročilý
můžu se zeptat těch co to už dělali hned na začátku jak to dopadlo s tím prachem dostal jse pod displej nebo do repračku
-
- Moderator fóra
Tak jsem to také propíchal jehlou, zvuk se zesílil a zmohutněl. A to "dýchání" je opravdu znát. Když pustím hudbu a dám repro např. k otevřenému oku, cítím odtamtud závany studeného vzduchu.
-
- Mírně pokročilý
tak jsem ho odpanil a je to tak o 35% lepsí čím jste to propíchovali ja jehlo a všude se nedostanu
-
- Moderator fóra
Některé dírky jsou jen kvůli designu, není to po celé perforované ploše průchozí.
-
- Mírně pokročilý
taky jsem zistil a všem se starýma iphonama doporučuju ted to hraje líp jak w700i a jak je to s tím prachem skoušel jsete to někdo
Tak po dlouhém zvažování, jsem se do toho taky pustil, sice to odneslo pár drobných škrábanečků, ale povedlo se a to je hlavní.Po ztrhnutí jemné síťovinky na umělé části krytu se kupodivu zvuk na mém iPhone 2G 16GB zlepšil zvuk tak o dobrých 50% a to potěší
Ja by som to skusil mile rad no nejde mi dat dole zadny kryt a kedze je s plastu akuratne som ho dobre doskrabal. Navodou som videl uz kopu ale ale aj tak mi to nejde.
-
- Moderator fóra
A na co jej chceš sundavat? Propíchej to zespodu jehlou, jak píšu o pár příspěvků výše.