Zdravím, jak se píše v předmětu, mám potíž s mikrofonem, ale než se dostanu přímo k problému samotnému, rád bych vám popsal, jak se to vlastně stalo a co tomu předcházelo... (je to trošku delší čtení za což se omlouvám)
(Předem bych měl ještě zmínit, že už mě asi rok trápil problém s hláškou "This accessory is not optimized for this iphone", pravděpodobně kvůli zanesenému nabíjecímu portu, ale nepodařilo se mi to vyčistit, tak jsem to tak nechal, žít se stím dalo.)
Asi tak před 2 týdny se mi porařil takový ošklivý, nepěkná věc a to, že jsem si polil iPhona(ruským pivem ), tím způsobem, že část natekla do portu. Bylo toho celkem málo, takže by šel v pohodě zachránit, kdybych se nezachoval jako naprostý idiot. Považuji se za celkem technicky schopného člověka, takže ani sám sobě si nedokážu vysvětlit to, jak jsem se zachoval potom. Místo toho, abych přístroj okamžitě vypnul a začal důkladně vysušovat, tak jsem ho jen otřel ubrousky a chvilku nechal jen tak ležet. Pak jsem ho vzal a začal normálně používat abych zjistil jaké jsou škody. S uspokojením jsem shledal, že žádná velká chyba není, tak jsem si pustil hru. Asi po dvou minutách hraní mi ovšem, k mému zděšení, zbělal celý displey a iPhone přestal reagovat. Snažil jsem se ho vypnout což se mi po pěti minutách mačkání Power buttonu povedlo. Nechal jsem ho 2 hodiny ležet, pak jsem ještě vzal fén a studeným vzduchem jsem se ho snažil vysušit, ale znova už zapnout nešel. Celý nešťasný jsem šel spát a ráno se ho pokusil znova zapnout, tentokrát však začal reagovat. Na displeyi se objevil takový ten obrázek dožadující se připojení iPhona k iTunes, což jsem udělal. V iTunes mi napsal že je iP v Recovery modu a jediné co mi dovolil byl Restore, tak jsem to udělal... teď následovala delší bitva s iT, kde on mi i po Restore hlásil že je iP v recovery, tak jsem to udělal znova atd. stím, že jsem se nakonec nějak dostal k situaci, kdy iPhone měl znova všechna data a displey fungoval tak jak měl jen mi asi co 20s vyskakovala hláška "This accessory...", otravné, ale snesitelné.
Pln optimismu jsem tedy pustil nejakou App, zjistil že běhá výborně a pomocí Home button ji zkusil vypnout a ejhle, nic se nestalo. Mačkám Home jak blbý, ale bohužel žádná reakce. Tak jsem byl znova v dupě, jediný způsob jak jsem s tím mohl trochu fungovat byl ten, že pokaždé když jsem chtěl přejít z jedné App do druhé, tak sem musel vypnout iP a když jsem ho znova zapnul, tak byl v základním menu a takový způsob fungování bych vám fakt nepřál... Nicméně iP teoreticky fungoval, mohl jsem příjmat hovory všechno. Tak jsem s tím zatím nic nedělal s nadějí, že se časem dostaví nějaká změna. A taky žejo, po týdnu mi přestal jít mikrofon... Dál jsem mohl posílat sms, ale když mi někdo volal a opačně tak jsem je slyšel, ale oni mě ne. V té chvíli jsem se citil beznadějně jako Kocour když zjistil že je Duane Dibbley.
Po dalším dnu jsem vytáhnul iP z kapsy a zjistil jsem, ze se mi automaticky "mačká" Home button(když byl iP v Stand-by modu tak se mi pořád zapínal a vypínal iPod ovladač, normálně aktivní mi skákal mezi obrazovkou1 a vyhledáváním). Tak jsem ho zkusil vypnout, což vedlo k sérii vyfocení Screensaverů a až po chvíli jsem zjistil, že když fyzicky držím Home button tak přestane fungovat(ironie) a tak jsem iP vypnul. Po zapnutí už Home button fungoval normálně, takže jsem se dostal telefon, který fungoval ve všech směrech, jen se z něj nedalo telefonovat
Nechal jsem to tak další den a pak mi volal kamarád a překvapivě mikrofon šel, v pozadí sice šel slyšet šum, jakoby nás rušil nějaký signál, ale oba jsme si rozuměli. Poté na pár dní dokonce fungoval mikrofon jako zastara, ale teď jsem bohužel ve fázi, kdy opět začal mikrofon šumět(rozuměj, já předpokládám, že to bude mikrofonem, protože on samozřejmě nešumí, protože nevydává žádný zvuk, ale vzhledem k tomu že předtím nešel a že ten zvuk slyší obě strany, tak myslím, že problém bude tam). A to tak, že někdy slyším slabý šum, který se dá lehce ignorovat, ale druhá strana(údajně) mě slyší slabě a šum je hodně hlasitý a otravný. iPhona mám skoro třetím rokem, takže na reklamaci můžu zapomenout, takže mě napadlo, jestli z vás neví co s tím, případně jestli to stojí nechávat opravovat, protože cena opravy by se mohla vyšplhat na hodnotu iPhona samotného
P.S.: Perličkou je, že se mi postupně přestávala zjevovat hláška "This accessory..." až nakonec přestala úplně, takže paradoxně iPhone fungoval chvíli(když šel čistě mikrofon) lépe než před politím tzn. ruské pivo = výborná kapalina na čistění přístrojů
Trable s mikrofonem
Trable s mikrofonem
Naposledy upravil(a) Bubu dne stř srp 10, 2011 9:54 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Starý pes fóra :)
Trable s mikrofonem
Ot: hezkyyy
---
- Odoslané z môjho iPhonu cez Tapatalk.
---
- Odoslané z môjho iPhonu cez Tapatalk.
iPod, iPhone and iPad Firmware Download
MacBook Pro13,Early 2011,OS X Yosemite
iPhone6+,64GB,iOS 9beta3
MacBook Pro13,Early 2011,OS X Yosemite