Výdrž baterie v iPhone

Odpovědět
Julek
Administrator
Administrator

Re: Výdrž baterie v iPhone

Příspěvek od Julek »

pokud máš takové problémy jsou 2 řešení

1) udělej restore, něco ti běží pořád na pozadí a žere to neuvěřitelně baterku - nainstaluj si app sysinfo kde procesy vidíš a popřípadě je kilni

2) máš v háji baterku a tu vyměň... dá se sehnat za pár kour třeba na maczone nebo jinde

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

WerakuluS

Příspěvek od WerakuluS »

Předem děkuji za každé info :o)..

Julku tak jak píšeš jdu na restore a uvidím co telefon vydrží.

dalco
Host
Host

Příspěvek od dalco »

to Julek: ...hmm, asi ta pocuvnem, restore som vsak nikdy nerobil, neviem co to spravi s telefonom, nemam s tym skusenosti, dufam ze to nepos....m a zvladnem to. Dakujem Ti za radu! 8)
iPhone 16GB 2G 2.0.2 black, iPhone 16GB 3G white 2.2., iPhone 32GB 3GS black, iPhone4 32GB black, PowerBook 2GB RAM. 1,67 GHz PowerPC G4, MacBook Pro 4GB RAM 2.4 GHz Intel Core 2 Duo, MacOS X LEOš 10.7.1., iPod 3 gen. limited edition

dalco
Host
Host

Příspěvek od dalco »

To Julek: Nainstaloval som Sysinfo a v process mam toto:

SCHelper
SysInfo
ptpd
notification_pro
afcd
MobileMail
MobilPhone
navizondaemon
SpringBoard
mediaserved
notifyd
update
syslogd
lockdown
mDNSResponder
iapd
crashreported
configd
CommCenter
BTServer
lighttpd
launchd
kernel_task
...no vobec neviem, co to vsetko je, co je systemove a co by toreticky mohlo zrat tu moju baterku. :evil: Ak mozes pomoz (mozno to pomoze aj inym zufalcom ako som ja)... vdaka :?
iPhone 16GB 2G 2.0.2 black, iPhone 16GB 3G white 2.2., iPhone 32GB 3GS black, iPhone4 32GB black, PowerBook 2GB RAM. 1,67 GHz PowerPC G4, MacBook Pro 4GB RAM 2.4 GHz Intel Core 2 Duo, MacOS X LEOš 10.7.1., iPod 3 gen. limited edition

dalco
Host
Host

Příspěvek od dalco »

Halo Julek, pozrel by si sa na tie subory co som nasiel v iPhone?

barevný font vymazán... přečti si jak postovat příspěvky na fóru .. včetně jak postovat příspěvky za sebou.. ať tu nemáme nepořádek + nedostaneš zbytečné varování... Julek

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

můžes být v klidu já ho mám asi měsíc a vydrží mi 5 a půl hodiny
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

ot

tak to ho mas porouchany, zacal bych premyslet o reseni....

WerakuluS

Příspěvek od WerakuluS »

Restore nepomohl. Takže budu řešit výměnu baterie. Byl bych rád kdyby někdo poradil jakou děkuji :)

S474N
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od S474N »

Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB

j.v.
Starý pes fóra :)

Příspěvek od j.v. »

Nejsme si úplně jistý jestli tu tahle rada už nezazněla (na pročítání pěti stran textu momentálně vážně čas nemám), ale napadlo vás někdy iPhone restorovat a chvíli používat jen tak, bez dalších aplikací? Ono totiž když máte na pozadí spuštěný nějaký lokální (web)server, kdovíjaké notifikátory, insomnii, atd., a máte je tam pořád, baterka půjde k čertu rychlostí blesku. A výměnou hw svoji vlastní blbost těžko napravíte.

btw: abych dodal nějaké referenční údaje, můj iPhone vydrží při rozumném/slabém používání zhruba dva dny, zatímco Safari+wifi ho vycucne za nějakých pět (šest) hodin.
...gone with the wind...

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

dalco píše:Halo Julek, pozrel by si sa na tie subory co som nasiel v iPhone? :?

až teď jsem se koukl zase sem do toho vlákna, postupuj přesně jak píše j.v.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

phephe
Host
Host

Příspěvek od phephe »

Máte někdo zkušenosti s tímhle? http://aukro.cz/item384999439_externi_baterie_2200mah_pro_iphone_ipod_touch.html

Prodává to clie, zatim tedá říkal, že mu dnes dorazí pár kusů tak se snad podělí o zkušenosti. Vypadá to, že by to mohlo tu výdrž docela zvednout

inetMark

Příspěvek od inetMark »

Vrso píše:Iba ticho pripomeniem, ze lubovolny telefon s wm6 a nizsie (HTC, Eten a pod..) pri zapnutom wifi vydrzi tak 1,5 - 2 hodiny. Preslo mi ich cez ruky asi 5-6 modelov, slabucka vydrz bola vsade dovod na plac.

Tak Iphone je KRAL a ziadny zrout ...

Mam HTC TyTN II. Chces mi povedat, ze vydrzi cez WiFi surfovat 2 hodiny?

Kolko vlastne vydrzi iPod Touch surfovat cez WiFi non stop? 2 hodiny? 3?

clie

Příspěvek od clie »

phephe píše:Máte někdo zkušenosti s tímhle? http://aukro.cz/item384999439_externi_baterie_2200mah_pro_iphone_ipod_touch.html

Prodává to clie, zatim tedá říkal, že mu dnes dorazí pár kusů tak se snad podělí o zkušenosti. Vypadá to, že by to mohlo tu výdrž docela zvednout

O zkušenosti bych se podělil, ale nemám teď iPhone (čekám na 3G) a kamarád pro kterého to bylo a s kterym jsem to chtěl vyzkoušet už odjel, takže kdyby třeba někdo z Prahy měl v ponědlí kolem poledne čas, můžeme to ozkoušet a pak sem poreferovat, ale jinak ta baterka na mě působí dobrým dojmem :)

evilmind

Příspěvek od evilmind »

julek: koukam na tvuj vypis procesu, a ten lightttpd urcite nemusi bezet porad, ale nejvetsi zrout baterek je bezkonkurencne navizon

laardilla

Příspěvek od laardilla »

Zdravím Všechny.
Jsem tady na fóru nový a stejně tak nový je i mlj ipphone 3g FW 2.1 (mám do 2 dny :)

Chci se zeptat - je v pořádku když mi u takhle čerstvého telefonu baterka vydrží necelý den a to skoro nic nedělám? teda trochu net, trochu videa ale co chvíli ji mám v PC abych něco nahrál a při tom se přeci dobíjí ne? No a když jsem ji měl od včerejšího večera mimo nabíjění a za tu dobu brouzdal tak 20-30 minut, hry max 15min, hudba ani fotky skoro nic, par sms a telefonátů jinak hlavně práce s kontakty - tak mi teď ukazuje již jen 20%. Přijde mi to trochu moc rychlé vybíjení... na to že jsem ho používal fakt jen trochu.

A ten dotaz -mám čekat že se kapacita zlepčí při opakovaném nabíjení nebo ho zkusit donést do prodejny na reklamaci? nekteří píšete že vám vydrží i 3 dny.... to s tím mým nemám šanci...

A ještě jeden dotaz - je safari pres EDGE stejně žeroucí bat. jako wifi?

Jinak wifi jsem měl vyplé celou dobu.

Dík za odpověď.

stipka

Příspěvek od stipka »

Ahoj, jak vam drzi baterka kdyz jste pripojeni na 3G siti? je to hruza, s prichodem firmu 2.2.1. se mi vybije za CCA 5-6 hodin at serfuju nebo ne, no a kdyz mam 3G vyple tak na gprs vydrzi 2 dny v pohode , a to serfuju a sem i hodne na wifi ... nastve to pac 3G je rychle :)

kbenes

Příspěvek od kbenes »

Když jsem v oblasti pokryté sítí 3G a nesurfuju, tak mi iP vydrží klidně dva dny (mozná i víc, ale nabíjím každý den takže to nepoznám přesně) Když surfuju a hraju hry, dokážu ho vybít za 6 hodin. Ale to musim opravdu makat abych ho takhle vybil.

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

To je divny, ja jsem na 3G uz asi 7 hodin. Nabijel jsem vcera ve 22hod. a ted mam jeste 81% bateky. Telefonuju, SMSkuju, stahuju maily a pocasi, proste bezny provoz...
Je otazkou jestli ti telefon porad nestahuje nejaka data na pozadi...
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

stipka

Příspěvek od stipka »

pravě že nemusim nic delat a vybije se hned, treba i ve spicim rezimu.... a na gprs nebo edge no problemo.. predtim mi den vydrzel i se serfovanim a ted? ne. A kdyz to 3G vypnu tak 2 dny v poho, JB nemam , tak nevim, mozna skusim restore ale do toho se mi nechce , co jineho mi asi zbyde

EDIT: tak Restore zda se pomohlo, ted na 3G den vydrzi
Naposledy upravil(a) stipka dne čtv kvě 21, 2009 7:14 am, celkem upraveno 1 x.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Taky se přídám, z výdrže baterie jsem vysloveně zklamán :(
Parádní telefon, ale co je platné když i u noveho telefonu ( mam ho měsíc ) ho nemohu použivat jak bych chtel. Dám přiklad:
Dnes plně dobit ráno v 7h odpojen z nabiječky. 10 minut net pres wifi pak behem dne cca 2h možná ani ne pres gprs, cca 6 sms a jeden kratký asi 5 minutový hovor. Více nic, žádná hudba ani video... a ve 14 mi hlasilo 20% baterie :( Je to opravdu ubohé každy by rád pridal nějakou korunu na silnější baterii když si kupuje tak drahy telefon a tahat sebou náhradni externí baterie nebo energy bank, je už jiná kapitola. Každeho koho znám co ma iPhone na tohle nadáva, pokud bych chtel s telefonem volat koupim si telefon za 2tis a vydrží mi tyden :( TOhle apple opravdu nevychytalo!
Jeste dodam telefon nemá JB....
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

sad69

Příspěvek od sad69 »

Problém jsou ty 2 hodiny GPRS, bez toho by vydrzel o hodne dyl. Dalsi vec stlum si podsvícení displaye. Nerekl bys jak moc to usetri baterku..

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Tak gprs žere mín než wifi, ale necelé 2h net je prece málo, stáhnes maily, podivaš na zpravy... proste standart. Podsvícení mam automaticky, zkusím to stáhnout ale zase na to chci vidět že :-)
iPhone SE 2022

luckyandrew
Host
Host

Příspěvek od luckyandrew »

ehm, jsem se tady nekolikrat docetl o vypnete SSH..kde se to vypina?:-)

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Vydrz baterie neni sice zadny zazrak, ale VZDY je to predevsim o tom, kdo a co s telefonem dela. Nejvetsi zrout je tradicne BT a wifi . Pokud mate konstantne zaple BT a nebo wifi, tak i presto, ze nic na siti nedelate, tak se baterka hodne vybiji i v pohotovostnim rezimu. Pak take hodne zerou hry, neco video a muzika, sve si urcite vezme i display. Osobne za ty 3 roky, co iP mam, jsem zjistil, ze kdyz mate vyple wifi a BT a zapnete ho jen ztehdy, kdyz jej potrebujete, ze se vydrz vyrazne zvetsi. Ale i tak je to zase o tom, co delate. Kdyz jen parkrat za den telefonuju , vydrzi mi baterka klidne i 3-4 dny, ale treba kdyz si stahnete obcas z netu nejakou postu nebo hodinu brouzdam na webu, je hned pulka baterky v cudu.A nebo hry-dcera si vezme iP, hraje na nem hodinu simse a take je pulka baterky pryc. Ale na druhe strane, kdyz jsem mel treba v letadle vypnute vsechny site, tak mi v pohode prehrala 2 dlouhe filmy. je to vzdy individualni. Urcite by mohla byt baterka lepsi, ale 90 % je v rukach uzivatelu. :)

rohe
Host
Host

Příspěvek od rohe »

Jen počkejte, až budete mít přesně obrácený problém! Taky jsem si tady stěžoval na krátkou výdrž baterie, že po osmi hodinách, jsem třeba měl 85% zbytkové kapacity, pak jsem měl v práci pár telefonátů, puštěné Wi-Fi (dohromady tak 2 hodinky) a než jsem přišel domů, tak jsem byl skoro na nule. Odinstaloval jsem všechno možné, co by mohlo běžet na pozadí a bylo to pořád stejné, zažal jsem si zvykat. Pak jsem udělal na mém 2G upgrade na 3.1.2 a týden se to chovalo úplně stejně. Pak jeden večer jsem to musel sundat z nabíječky předčasně (nabíjím z PC) a já se hrozil, že iPhone nedožije druhý den, ale ráno jsem se nestačil divit. Cestou do práce jsem vyřídil asi jen dva telefony v práci na Wi-Fi udělal upgrade programů a celkem to dalo sice jen 26 minut, ale baterka??? Pořád 100%..... Když jsem sledoval provozní čas v práci, pořád to je kolem dvou hodin, ale večer mám stále 75%. Takže jak je možné, že se toto stalo, když mám pořád stejné programy: IM+, Backgrounder, SBSSetting, Kirikae. Večer jsem ještě hodinu a půl na Wi-fi a druhý den po práci, pořád ještě 47%.

Obrázek

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Každý (skoro) deň pripájam iPhone k noťasovi na dobitie. Ale ani by som nemusel, keby som denne nebol na ICQ asi 1 hod., na internete asi 2 hod. plus nejaké hovory alebo použijem navigon na nejakých 20 km.
Najmenej mi (skoro vôbec) berie, keď si cez sbsetting povypínam nepotrebné veci.

blackmanT

Příspěvek od blackmanT »

to já mám problém s novým kouskem, který mi přišel ze servisu, ten starý jsem vyreklamoval po cca roce a půl dost intenzivního používání a baterie byla stále docela v pohodě. Ze servisu mi poslali, nový, já udělal obnovu ze zálohy včetně aplikací z Cydie a baterie mizí jak nezavřená... dříve když jsem přes noc nic nedělal, klesla max o 1% a teď za noc klidně i o 10% a to leží telefon na stole bez jakékoliv činnosti. No nevím možná ho budu znovu reklamovat akorát nevím jak to bez něj těch 14 dní vydržím... bylo to peklo :D

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

No to určitě bež reklamovat, protože 10% za cca 9 hod. nepoužívání je hodně. Ja jsem ve svém iP 2G starém cca 2 roky ještě neměnil baterii a vydrží tak 5 dní normálního používání (2x za den asi 5min. hovor + asi 5 sms) a můj nový iP 3GS starý asi 14 dní mi vydrží tak 4,5 dne při hodně častém využívání (2hod denně WIFI, 3G + SMS a tak jeden hovor za den + samozřejmě asi 3hod. hudby a videí), nepoužívaný vydrží tak 7-8 dní. Takže jsem celkem spokojen. 8)
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

blackmanT

Příspěvek od blackmanT »

tak o tvojí výdrži by se mi mohlo tak akorát zdát i ten první když byl nový mi vydržel tak 2-3 dny, ale fakt je, že jsem byl pořád na wifi.

lofounek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lofounek »

Obnova ze zalohy neni stastne reseni, bylo to tu reseno uz nekolikrat. I kdyz ti to na starem telefonu nedelalo problem. Zkus obetovat ten volny cas a udelej restore a vsechno pekne od zacatku bez obnovy ze zalohy. Hlavne neinstalovat nepotrebne veci z Cydie.

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB

tor

Příspěvek od tor »

ja myslim, ze ja na tom iPhone celkem dobre, s porovnani s konkurenci a i kdyby ne, tak me zkusenosti, vsude JB

mnohdy 3G nabijim az 4. den.. :-D

jinak 2 hodinky hrani, 2 hodinky wifi, nejake sms, volani cca 2 dny

tatik zase vola asi kolem 2 hodin denne, plus mail na gprs taky kolem dvou dnu

pritelkyne 2G obycejne 3 dny, bezny provoz

mnohdy kdyz nabijim, tak dosahuju doby pres 5 a pul hodiny pouziti, podotykam, ze wifi mam stale zaple a jas mam rozhodne mene nez na polovinu. take podotykam obvzlast pro Tea Racer, ze tuto dobu uvadi i Apple, takze jsi vedel, do ceho des.. :-D jinak gprs je fakt zakerne.. :-D

rozhodne nesouhlasim s tim, ze gprs zere mene nez wifi, to bych se i hadal.. :-D

alexamc

Příspěvek od alexamc »

Já osobně řeším výdrž baterie svého 3G zrovna nyní celkem dost. Pokud používám telefon standardně na hovory, nemám s výdrží problém. Volám hodně, proto i jeden den je pro mne dostatečná výdrž. Problém ovšem nastane, jakmile chci využívat i další služby, a to hlavně internet a gps. To potom jde výdrž dolů přímo před očima během desítek minut. Začal jsem telefon používat i ke Geocachingu (softwarově je na to vybaven geniálně) ale právě tento software využívá ke své činnosti internet a gps. Jsem již smířen s tím, že baterka tohle prostě delší dobu nedá, zvlášť nyní např. v horách v mrazech je do dvou hodin ko. Ale narazil jsem na různé externí baterie, a dokonce i na solární baterie např. http://www.iphone-prodej.cz/iphone-a-prislusenstvi/baterie-pro-iphone-3g/ Chci se tedy zeptat na případné zkušenosti. Nejde mi o váhu atd. zajímá mne čistě maximální výdrž.

blackmanT

Příspěvek od blackmanT »

tak už nevím, asi pujdu telefon znovu reklamovat jelikož:
Jeden den si jdu lehnout mám 100%, poslouchám muziku + když jedu druhý den do práce, dohromady cca 2hod. a stále mám 100% i když mezi tím byly cca 4 hovory.
Druhý den si jdu lehnout mám opět 100%, v zásadě to samé používání a baterie je na 75%!!!!!!.
Vše jako SSH, PUSH, wifi 3G mám vypnuté, telefon sem reinstaloval, dal ho jako nový a stejně mi takhle kolísá výdrž.
Nemáte s tím někdo podobné zkušenosti, co by to mohlo způsobovat??? Přijde mi, jako když tam něco občas zůstane "viset" v pozadí a žere mi to tu baterku i když s telefonem vůbec nepracuju.... :(

Paly

Příspěvek od Paly »

Daj iPhone do DFU modu, daj restore s original fw, nerob JB a vyskusaj to tak. Ak to bude robit aj tak tak reklamacia ak nie tak si urob JB a pouzivaj ho, malo by to byt ok :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

2 alexamc: Já mám tohle a jsem moc spokojen.
Odkaz.
iPhone SE 2022

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

takže můj screen z app BatteryMaster
Obrázek
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

Endy
Host
Host

Příspěvek od Endy »

Zdravim mam iphone 3g a niesom si isty s bateriou, precital som uz vela clankou ako zvisis dobu pouzivania ale nic...
Ked rano stavam do skoly tak o 5:00 zapnem telefon hodim do vrecka idem do skoly pozrem v skole bateriu a hla 80-85% a to o takej 7-mej rano a pritom som sa telefonu ani nedotkol ...no a ked pridem domov o nejakej 3-tej poobede bateria mi ukazuje tych 35-40%
pri obcasnom zapnuti displaya...cize pri 24hodinovom nic nerobeni na ajfone mi baterku uplne vybije...
-vypinam vsetko co sa da WiFi,SSH,Push-dal som si manualne nacitavanie dat,jas stiahnuty pod polovicu,vypinam app na pozadi...
este vypisem ake procesy mi bezia mozno mi to sposobuje nieco s tohto :
BTServer
mediaserverd
accessoryd
Springboard
apsd
SysInfoPlus
Other Processes:
kernel_task
launchd
mDNSResponder
notifyd
syslogd
configd
sbsettingsd
lockdownd
IQAgent
fairplayd
configd
CommCenter
SCHelper

mam tam fw:3.0
popripade ak poznate nejaku app co zistuje co najviac zere z baterky tak budem vdacny

Dakujem

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Vypínej wifi, 3G síť a push notifikace.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

phaeton_esc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od phaeton_esc »

být tebou tak bych přešel na 3.1.2 a zároveň dal restore bez obnovení zálohy. postupně instaluj jenom to, co potřebuješ.
měl jsem podobný problém - každou hodinu ubylo cca 35 z kapacity a to telefon jenom ležel zapnutej na stole. restore bez obnovení tomu pomohl, od té doby mám klid

jinak k tématu:

telefon nabíjím sice každou noc, ale i když zapomenu tak přibližně 2 dny vydrží v pohodě. běžně používám Twitter/FB/Mail/RSS - přes GPRS, muzika hraje tak 2 hodiny denně (cesta do a ze školy, potom ven se psem :) ), doma podle potřeby WiFi, ve škole většinou jednoduchý hry (Bejeweled). SMS skoro vůbec, volání max. 15 minut denně
jinak BT je vypnutý (v autě volám přes sluchátka), WiFi podle potřeby, 3G vůbec, Push vypnuto. navíc nemám nainstalovaný ani SSH ani Backgrounder, jenom Winterboard a SBSettings a u těch mi nepřijde že by baterku žraly nějak zásadně

co by ovšem Apple mohl trochu zlepšit je výdrž při používání GPS. to je potom telefon klidně za 2 hodiny mrtvej, což je třeba při lovení kešek fakt na prd...
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady

Odpovědět