Nefční Silence button - náhradní díl

Odpovědět
capalm
Host
Host

Nefční Silence button - náhradní díl

Příspěvek od capalm »

Zdravím,

potřeboval bych poradit, kde bych mohl sehnat tento náhradní díl, nemyslím to, co čouhá z iP ven, ale to uvnitř.

Když chci do Silent modu, při posouvani toho tlačítka se mi na displayi objeví šktrlý zvonek, ale pak zase zmizí, v poloze Silent - ON mi prostě telefon zvoní normálně nahlas. Když přepínám zpátky do polohy Silent - OFF, tak to cestou zavibruje a telefon se vrátí no normálního hlasitého modu.

Tady na foru jsem již hledal, ale nijak se to nevyřešilo. Týkalo se to záruky, kterou já už nemám, chci si to udělat svépomocí, ale chtěl bych o tom nejdříve názory ostatních, jestli se s něčím podobným již nesetkali.

ls8
Starý pes fóra :)

Re: Nefční Silence button - náhradní díl

Příspěvek od ls8 »

iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

capalm
Host
Host

Příspěvek od capalm »

To je právě to, co vyčuhuje, mám takový pocit, že ve videích, co jsem viděl, je ještě jakoby ta kolébka pro to. Něco co je ještě odnímatelné ze základní desky. Každopádně moc děkuji za reakci.

"Prodej pouze právnickým osobám (IČO)" To myslí vážně klucí? :D Takže já mám smůlu, mno. Abych náhodou nebyl šikovnější než oni a dokázal si to udělat sám, páč iP je vlastně taková pěkná stavebnice...

jind
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jind »

http://www.ebay.com/itm/iPhone-3GS-Earp ... 1e64cd9fcc

Ten prepinac je napojeny na ovladani hlasitosti a power tlacitko pro zapinani.. Cili to musis vymenit spolu stim uvnitr.. Doba vymeny cirka 1-2 hodky.. hodne zdaru :)
Leap motion

ls8

Příspěvek od ls8 »

capalm píše:...Abych náhodou nebyl šikovnější než oni a dokázal si to udělat sám...

Tak to si troufám pochybovat. Pokud bys jedzil na srazy, měl bys čest je poznat osobně.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

asd111

Příspěvek od asd111 »

nemáš to třeba po pádu rozlezlý kryt? u mě to tak je a kdyz stlačim telefon aby byl jako před pádem drži toa funguje když to pustím zase tato chiba. :)

capalm
Host
Host

Příspěvek od capalm »

Problém vyřešen. Homemade řešení.

Telefon jsem nidky neviděl rozebraný, takže mi to trvalo hodinu se do něj dostat. Z videí to šlo hodně snadno, mě to šlo ztuha jako sviň. Telefon nehorázně zaprasený zevnitř. Ano, mám ho z druhé ruky. Ale warranty nálepka byla neporušená.

Cvičně jsem si zkoušel rozebrat i display. Nešlo to, je to hodně tuhé a už bych to asi poškodil. Motherboard se mi taky nevyndaval zrovna nejlehčeji, protože u kamery je lehce zastrčen pod součástkou, co drží power button a bylo to ješntě hodně zapasované nějakou gumou.

Celý flex kabel jsem pečlivě zkoumal. Chyba toho, že nejdou vibrace je v mikrotlačítku na flex kabelu. Prostě to, co čouhá z iP ven musí na to tlačítko více tlačit. To mi ale nešlo, tak jsem si řek, že to udělám naopak, mikrotlačítko musí tlačit ven, čili z toho kovového zámečku, kde je ten plastový přepínač přitaven.

Jednoduše jsem tam opatrně nasunul 2 tříšky ze sirky tak, že tam drží pevně a tuze. Ušetřeny dvě stovky flex, tedy alespoň jsem jeho výměnu oddálil. Vše zas frčí ;)

Btw výměna flex kabelu na 1-2 hoďky opravdu není :) iP je taková klukovská stavebnice.

engel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od engel »

Jenom dotaz, byl jsem v práci, telefon ok, ráno odpojím z nabíječky, koukám telefon v silence módu, přepnu do normalního stavu a nic se nestane, zpět do silence se také nic neděje a telefon je stále v silence módu, řekněte mi, že nejpravděpodobnější příčina je v přepínači a ne někde na desce :-), už jsem si objednal flex kabel. Nejdřív jsem si myslel, že je to SW vada, tak jsem udělal čistý restore, ale nic se nezměnilo, hudba hraje normálně, jen nevím zda je to novým iOS nebo ne, ale když jsem si pouštěl videa v silence modu, tak na displeji nebylo ovládání hlasitosti a teď tam je i když je telefon v silence modu. To je OK? Snad jsem to napsal srozumitelně :-)

EDIT: týden před koncem záruky jsem měnil home button, měsíc po konci záruky mi vyplivne hlasitost, 3G byl větší držák..

Odpovědět