Spotreba BMW radu 5 (2008)

vše co vás napadne
House_MD
Starý pes fóra :)

Re: Spotreba BMW radu 5 (2008)

Příspěvek od House_MD »

Zobrazit video na http://youtu.be/_JdOH7GrE6Q
Kód do fóra: [youtube]_JdOH7GrE6Q[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
Je to problém jako HTP vs normální motor. Čím je motor "zdechlejší" tím víc ho musíš honit. Abys jel 130km/h musíš jinak šlapat motoru se 100 koněma a jinak s 200 koněma. Na druhou stranu koně musí žrát :)

mefistos: problematiku v tom, že firma ti sice může proplácet cesťák, ale taky můžeš mít firemní auto i k soukromým účelům. A taky jak už bylo zmíněno firemní neznamená to, že se k tomu chovám jako hovado.

murder píše:Dovedli šetřit a čím bohatší, tím větší škrt na korunu

Tesat do kamene...

Pokud jezdí do Německa, tak asi 530xd - čtyřkolka je super, nebo ta 535
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Pockat, do nemecka nejazdi :) kusok nedorozumenia. Inak Nokiany mame zimaky na audi, a urcite budu aj na BMW, jazdi to super na zimu. Inak jazdi tak mozno poprad - povazka bystrica, bratislava a tak, no niektore dni je napr. iba v PP (ale to nieje take extra velke mesto). Tak podla toho mi to potom vychadza ze asi 535d je najlepsie. Predsa, to dvojite turbo je sila. Porozpravame dalej s otcom este. Stvorkolka, aj by sme brali, len niekde je napisane ze je spotreba vacsia o pol litra (to by bolo v pohode) ale ak by bola vacsia ako dva, tak sa to neoplati
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

murder
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od murder »

Aha to Německo jsem pochytil nějak blbě, to je ale stejně jedno Poprad = sněhu dost takže jednoznačně xD ta čtyřkolka je na zimu super, výkon využije taky, sice tam máte kus dálnice, ale po okresce se sveze určitě taky a tam je taky znát každý koník, ono je taky rozdíl jet za kamionem a přemýšlet jestli ho můžu předjet, nebo přijet za kamion šlápnout na plyn a předjet ho, ale na Poprad a pohyb pod Tatrama bych chtěl čtyřkolku, BMW jen se zadkem není zrovna zimní auto.
Obrázek

danoi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od danoi »

Pripojim aj ja reakciu. Bmw 320xd rv. 2010. Spotreba 6-7 l. Ked tvoj otec chce dobru spotrebu, naco ist do 3 litra? Take 520xd alebo 525xd maju tiez krasny vykon aj na daleke cesty a ma to peknu spotrebu.
Btw: To, ze xdrive (4x4 u BMW) ma vacsiu spotrebu, je pri novysich rocnikoch aut vseobecny omyl, ktory koluje v hlavach ludi. Xdrive u BMW ma dokona MENSIU spotrebu ako to iste auto bez xdrive-u. Aj Rasto Chvala zo auto.sme.sk pri testoch dosiel k tomu istemu zaveru. Cize xdrive urcite odporucam.
Iphone 5 16 GB Black
Ipad Air 64 GB White
Macbook air 13,3
Apple TV 3. generacie

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ked uz sa bavite o bawach, preco nie 318i? chapem, ze to prirovnavaju k hatpke fabke s 1.1 chrchlatkom, je to naozaj tak? vyberte z dovodov: nevozim v aute cementove vrecka, nepredvadzam sa.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

rada 3 je už celkom maličká, pre porovnanie s napr. našou A4 je to v podstate to isté. Benzín sa neoplatí. A dvojliter je tiež celkom slabý už, proste to nestačí. Ale už sme rozhodnuty, buď 535d, alebo 530xd
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ja 318i neradim, ja sa na nu pytam!
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

A co tě, Rony, na 318 zajímá?
Spotřeba? Počítej okolo 8 litrů. Výkon? Nějakých 150hp. Jestli to stačí, je jen na tvých potřebách? Mám kamaráda, který s Audi A3 1.6i objel půl Evropy, já bych volil raději živější agregát. Provoz je rok od roku hustší a čas na předjíždění pořád kratší ;)
95% času za volantem výkon nepotřebuješ, ale těch 5% času, kdy "koně chybí", umí člověka někdy pěkně otrávit.
Plus vidím jen v polovičním povinném ručení a pořizovací ceně, jinak nic

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Aha, sorry rony, ja som to kus zle pochopil. Výkonostne je na tom asi rovnako ako napr. naša A4, len je to benzín takže to bude o niečo živšie. Ale skôr už 320i, alebo 320d. Sú to tiež dvojlitre.

EDIT: Kamarát má 320d, a myslím si že to úplne stačí na 99% bežného jazdenia
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

danoi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od danoi »

S tym, ze 3 rada je mala suhlasim, z vnutra mi to pride mensie ako oktavia. Ale 2 liter diesel slaby? vd to ma 180 koni. Viac je uz na zabitie podla mna :D
Iphone 5 16 GB Black
Ipad Air 64 GB White
Macbook air 13,3
Apple TV 3. generacie

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Ale sú to dosť ťažké autá... Ale na trojkový si myslím je dvojliter akurát.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ja potrebujem nazor ludi, co v tom jazdia a nemaju 20 a sen prekonat Massu. Trojkovy bawo Je pre mna idealny kompromis v meste, kde jednoducho nic vacsie nedokaze existovat

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

Porad nevim, Rony, jaky nazor chces slyset. Momentalne jezdim 330i cabrio (2009), tak ti snad muzu něco zodpovedet, ale nevim, co konkretne te zajima.
Jen doplnim, ze 20 mi uz davno neni, po kruhacich driftem nejezdim a ani nemusim byt vsude prvni ;)

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

rony: pokiaľ je 45 rokov 20, tak potom neviem, čo chceš počuť..
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ja nenarazam na nikoho vek. len potrebujem prakticke veci, nie nazory pretekarov

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

dawe73 píše:Porad nevim, Rony, jaky nazor chces slyset. Momentalne jezdim 330i cabrio (2009), tak ti snad muzu něco zodpovedet, ale nevim, co konkretne te zajima.
Jen doplnim, ze 20 mi uz davno neni, po kruhacich driftem nejezdim a ani nemusim byt vsude prvni ;)

zaujima ma preco nie 318i a preco vsetci tvrdia, ze 320 alebo lepsie 330. v com je ten hacik, a ci skutocne bmw vyraba 318 s motorom zo sekacky, ktory sa v tom trapi ako htpko fabie. zaroven len pripominam, ze kufor ma nezaujima, benzin chcem :)

dalsia vec, ako to je s trojkovym po piatich rokoch prevadzky, kedy mu zacina trapenie s nakladnejsimi vymenami, co je v tomto ohlade jeho slabina, ktora zacne tahat peniaze

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

Ja volil vetsi motor hlavne kvuli vydrzi (mám proste pocit, ze ho nemusim tak trapit a ze vetsinu casu ho zamestnavam sotva na 30%), kvuli tem par konim navic, ktere cas od casu prijdou vhod a kroutaku, ktery oceni hlavne pritelkyne, protoze auto slusne akceleruje, at tam ma zarazeny cokoliv. Puvodne jsem chtel automat, ale nebyl v pozadovane vybave k mani. Diesel jsem zavrhl hned na zacatku, pro kabriolet nesmysl.
Pro me jizda s vetsim motorem znamena vetsi klid a vetsi pohodu, jinak si myslim, ze ani 318i nemuze 95% ridicu zklamat...

2MATRIX
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od 2MATRIX »

nasmial som sa až až :lol: kupovat auto za 25tisic euro na ktorom po 2/3 rokoch 10 000euro prerobý a riešit spotrebu 8 alebo 9,5?to moze len...Ja mám tiež BMW 3 Coupe 6-valec benzín ale vživote ma nenapadlo riesit spotrebu pri takom aute niekedy jazdím za 8 niekedy za 14 a je mi to jedno lebo ked jazdím za tých 14 tak mam fakt radost z jazdy!a dalej to neriešim preto som si ho kupil,to auto mam prevazne na zabavu a ako logicky uvazujuci clovek ked silou mocou idem rišit za 3 roky 4000€ na nafte tak by si mal riešit aj ND,poistky a čo to auto stratí na cene je blbost kupovat auto na ktorom preinvestuješ vela a riešit liter dva nafty na 100km keby si to riešil u fabii pochopim. ale jedno musím dat za pravdu,dobrý vyber a odporucil by som ti komplet nastudovat BMWklub.sk,len tam nepíš to čo tu lebo ta tam vysmeju prvé čo by ta malo zaujímat je servis lebo to ta ovela ovela ovela viac víde ako pohone hmoty len bohužial na slovači je často zanedbavaný len mat drahe auto a lacno jazdit,spotreba je to posledné pri tom aute ale aby som nebol tak OT tak 530d kombinovaná ked sa snažíš da sa 7.5 530xd ma cca o 1l viac,rozdiel 525d a 530d je tak zanedbatelný že to nemá ani cenu riešit a 535d na spotrebu už určite nie,dufam že si ma pochopil nič vzlom

2MATRIX
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od 2MATRIX »

rony píše:
dawe73 píše:Porad nevim, Rony, jaky nazor chces slyset. Momentalne jezdim 330i cabrio (2009), tak ti snad muzu něco zodpovedet, ale nevim, co konkretne te zajima.

zaujima ma preco nie 318i a preco vsetci tvrdia, ze 320 alebo lepsie 330. v com je ten hacik, a ci skutocne bmw vyraba 318 s motorom zo sekacky, ktory sa v tom trapi ako htpko fabie. zaroven len pripominam, ze kufor ma nezaujima, benzin chcem :)

dalsia vec, ako to je s trojkovym po piatich rokoch prevadzky, kedy mu zacina trapenie s nakladnejsimi vymenami, co je v tomto ohlade jeho slabina, ktora zacne tahat peniaze

rony preto lebo 318i je 4 valec a 320i je uz 6 valec tie motory su uplne inde,uplne iná kultivovanost,krasny zvuk R6,lepší výkon,ak bolo o auto starané vzorným majitelom ten motor ide aj po 400tis km ako hodinky jediní problem vanos može byt ten sa da lahko spravit,skoro rovnaká REALNA spotraba nie nadarmo ma bmw x krat po sebe motor roka a vzdy len ich radový 6valec,inak 3er aj po 10rokoch ak bola udržiavaná je v najlepšom veku,vyborne auto dalej nemusím pisat že 4 valec ma slabšie napravy,pohonu sustavu a vsetko okolo ako 6 valec tak že 320i aj dlhšie vydrží,stačí ti to tokto?

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

dawe, mne ide hlavne o to, ze ci to je alebo nie je take trapenie ako u htpky :) bud to vytaca alebo to nejde. rychlo opotrebuje motor a ma potom dokumentovatelne vyssie poruchy. ale pytal som sa aj na ine u trojky.

2MATRIX
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od 2MATRIX »

rony este som zabudol nie 318 ma dostatočný výkon na to auto ale dovoody mas napísane vysie

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

to su dobre info. myslite si, ze dlhodobo sa do 318 nasype viac penazi? kde sa daju docitat teda okrem bmwklub.sk blizsie info o servisnych intervaloch a co sa u nich meni? na tom webe som sa to snazil najst no nenasiel. bohuzial toto su veci, ktore mna zaujimaju a nikde okrem nadseneckych webov to nebyva. uistenie, ze desatrocny motor nepyta kazdy stvrtrok peniaze je pre mna podstatna vec. nemam chut vikendy a dovolenky travit pchanim penazi - len benzin :)

osobne by som bral aj jednicku ale mam z nej pocit, ze je to auto, co sa zhumpluje najrychlejsie. dokonca by to bol ideal kvoli manevrovatelnosti v meste.

uplny detail, ovladanie radia na volante: vacsina predanych aut to nema, je to privysoky komfort alebo?

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

Rony, srovnání s Fabií se bát nemusíš, ve všech ohledech (snad kromě servisních nákladů) tě BMW doslova nadchne (alespoň já to tak mám).
Co se poruchovosti týká, je to silně individuální, jako u každé jiné značky. Mám jednoho zákazníka, co jezdí snad osmi-letým 320i, najeto má přes 240 tisíc km a říkal mi, že nic zásadního opravovat nebo měnit nemusel. Na druhé straně strýc si koupil fungl novou 535 a během prvního půl roku mu už povyměňovali snad půl auta, co se mohlo pos®at, to se taky pos®alo. Celý život měl baworáky, ale tento byl prý jeho poslední :( Takže asi tak. Setkal jsem se i s názorem, že BMW je značka, která dělá vynikající auta, ale tak na první 3 roky. Potom prý auto začne chtít vyměňovat kde co. No, už jen kvůli sobě doufám, že to není pravda ;)
Můj názor (a netvrdím, že správný) je, že auta ve stejné třídě a stejného obsahu mají provozní náklady plus mínus podobné. Samozřejmě čím více přetechnizované auto, tím větší pravděpodobnost, že se něco pokazí a bude to stát balík.
Udělej si čas, zajdi k dealerovi BMW a nech se svézt (doba se už zlepšila a většinou tě nechají i řídit). To ti dá mnohem víc, než tuny textu na internetu. Už během několika minut poznáš, zda ti dynamika i papírově slabšího motoru vyhovuje a nebo ne. I když uvažuješ (alespoň jsem to tak pochopil) o starším modelu, extra zásadní rozdíl v motorech u nového a 5 let starého nebude.
Když to alespoň splní tvá očekávání, požádej nějakého kamaráda, co BMW nebo autům obecně rozumí a vyzná se, aby ti pomohl s výběrem už u konkrétního kusu, který chceš koupit.
Víc ti neporadím, můžeš koupit auto, který ti bude dělat jen a jen radost, a stejně tak můžeš narazit na zmetek, který z tebe bude jenom tahat peníze a ze života ti udělá peklo - stejně jako u všech produktů, které se skládají z tisíce součástek.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

hej mas pravdu, co radis je posledna faza, zistujem si pocity ludi, fixne naklady s vyhladom na minimalne pat rokov prevadzky. hladam auto, ktore ma povest, kde desatrocny voz ma vsetko v poriadku aj napriek najazdenym 100 az 150 t km. podla toho si chcem najst vhodny rok vyroby :) u trojkoveho mi vychadza, ze starsie ako 2006 neprichadza do uvahy.

s piatkovym kusom pocitam :) jedina moznost je samozrejme voz s elegantnou servisnou historiou, ale tu netusim ako su majitelia disciplinovani a kolki servisuju u suseda co opravuje traktory za humnom :)

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

Já bych na tvém místě hledal vůz koupený na Slovensku, pravidelně servisovaný, nebouraný, s rozumnými km, BEZ TUNINGU a podobných zásahů do série. Jak bude mít prodávající kšiltofku a tričko s Vinem Dieselem, utíkej pryč, aniž by vůbec otevřel garáž.
Ideální varianta je koupit od někoho, koho znáš, ale chápu, že ne každému se toto poštěstí ;)
Hádám, že majitelé budou všech možných skupin, od úplných hovad až po fanatické puntičkáře, kteří hodinu leští a 5minut řídí. Vyhnul bych se i dovozcům ze zahraničí. Měl jsem kdysi souseda, který vozil totálky z Německa, jeden šrot ze předu, druhý šrot zezadu. Zjednodušeně řečeno ta auta rozřízl uprostřed a "zdravé" části svařil k sobě. Výsledek vypadal neuvěřitelně luxusně, s otcem jsme říkali, že kdybychom neviděl celý zrod toho auta, tak bychom ho klidně i koupili. Od té doby nemám důvěru v dovoz, pro který jsem si sám nejel.
Ale nijak se tím, Rony, nestresuj. Když naletíš a zjistíš to, každé auto jde vždycky znovu prodat :D

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

hej, presne taky plan by siel, tohoto sa nebojim, mam zasadu, male podozrenie a ruky prec. nemusim kupovat za kazdu cenu :) vzdy premyslam daleko dopredu :) ale na rovinu neuveritelne mi imponuje trojkova rada z r. 2005 a neskor, a to az tak, ze novsia daleko daleko menej. tych vozov je vsade na predaj vela, takze tak :) ked ma ten voz ine ako originalne disky, tak uz sa on nezaujimam :)

ked pride cas, bud bude takato moznost alebo kupujem cosi nove, tam som zvyknuty na jasny standard :)

House_MD

Příspěvek od House_MD »

A co BMW premium selection? Jsou ojetý auta, který jsou podle BMW v pořádku a dokonce na ně dává záruku
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

House, rony chce auto z roku 2006... Obavam se, ze to je mimo premium kategorii ;)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

samozrejme, tu nejde ani o to, kde kupit ale co to kupujes, nieco ako povest modelu, prevadzkove ci servisne naklady a tak. oblubenost u roznych cielovych skupin.

ked uz ide o to, tak su aj moznosti z predcasne ukonceneho leasingu, vozy od ludi, co si zvykli po dvoch styroch rokoch automaticky menit auto ale to vsetko relativne poznam a viem, ze tam treba len mat dost casu a neplanovat si, ze v pondelok kupujem :)

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Rony, my chceme toho 5 bavora kupovat z leasingu, takze preto este stale cakame.
A 2MATRIX: Psst, otec nieje 20 rocny chlapec aby potreboval auto na zabavu a frajerinu, takze psssst ;)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

Marku, Matrix má pravdu v tom, že 4000Euro za tři roky odpovídá např. parkovacím lístkům, které táta za tu dobu nasbírá. Vím, že i 100Euro jsou pořád peníze, ale v porovnání s částkou za 3-letý provoz takového auta se jedná o zanedbatelnou, ba přímo směšnou částku.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Vy to stále hovoríte, akoby ste tích cca. 4000 eur len tak našli niekde na ulici. Povedz mi, kedy by si ty dal niekomu len tak 4000 eur? Nemyslím že je to až tak málo. A tie rečičky parkovné servis a bla bla bla, ale to je vždy a vždy bude + k tomu všetkému, takže predsa to robí rozdiel. 100 000 českých.. Dáš niekomu?......
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

Divas se na to spatne. 100 euro mesicne jsou porad penize, ale je to jen zlomek toho, co takove auto spolkne behem provozu. Je to jako by rodina s mesicnim rozpoctem na jidlo 1.500euro resila, jestli kupovat coca colu nebo top topic (presto, ze cola ji chutna mnohem vic), protoze rozdil v cene dela 50centu na lahvi, coz za 10let udela i 1.200euro. Taky na zemi nenajdes. Zkus se na to podivat timto uhlem pohledu ;)

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Dobre, idem dalej. Otec jazdil 4 roky na trojlitri benzíne, za tie 4 roky sme dali na benzín 1 100 000 korun. Teraz na Audi sme dali o polovicu menej. Další dôvod, prečo spotrebu tak riešime. A tie peniaze výjdu tím pádom na výplatu nejakým 2-3 ľuďom, prípadne sa dajú využiť na niečo iné, než ich spáliť do vzduchu. Stále nič? Možno si hovoríš že je to v porovnaní len čiastka, lenže ta čiastka je vo výsledku využiteľná omnoho účinnejšie než toto..

EDIT: A ešte 2MATRIX: 535 bude mať lepšiu spotrebu už len kvôli dvojitému turbu (jedno menšie a jedno väčšie) oproti 530 (len jedno veľké)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

Tak jestli to s šetřením a spalováním peněz ve vzduchu myslíte opravdu vážně, vracím se ke svým příspěvkům na začátek... Kupte Superb s LPG. Z bodu A do bodu B to taky dojede a náklady budou o dvě třetiny nižší.
Nevím, jaké jsou platy na Slovensku, ale tebou udávaná ušetřená částka odpovídá platu pro jednu uklízečku na poloviční úvazek.
Odečti rozdíl v ceně servisu a spotřebního materiálu u benzinu a nafty, jednu výměnu turba a nejednou jsme u částky, za kterou nepůjde uklízet ani Ukrajinka jednou týdně.
Já rozhodně nemám NIC PROTI šetření peněz, naopak, sám nesnáším zbytečné plýtvání, ať už jde o cokoliv a můžeš mi věřit, že peníze doma nepřehazuju vidlemi. V mém životě je tuna věcí, které si musím dnes a denně odepřít.
Schválně si s tátou vemte do ruky kalkulačku, důkladně spočítejte náklady na provoz auta (60tisíc km ročně je docela masakr) a potom se ho zeptej, jak velkou roli v jeho CELKOVÝCH měsíčních nákladech hraje 100 euro?
Abychom si rozumněli, 99% lidí řeší a vždy bude řešit náklady, přijde mi to docela normální a přirozené, ale argument v hodnotě 4000euro za 3-4 roky pak opravdu může znít docela směšně. Je to stejné, jako chodit jednou týdně do restaurace na biftek za 15 euro, ale dávat si ho bez přílohy, kterou sice mám rád, ale nedám si ji, protože šetřím a s argumentem, že takto za 4 roky ušetřím až 500euro.

EDIT: opraveno "biftek za 15 euro" (těch 150 mi tam nějak ulítlo)
Naposledy upravil(a) dawe73 dne ned říj 09, 2011 5:35 pm, celkem upraveno 2 x.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

O tej výplate to bolo obrazne, a výplata za jeden mesiac. A nie naozaj Suberb nechceme ani nič iné, proste BMW radu 5, len ktorý. Ale ako som už povedal, už je asi aj rozhodnuté, buď 535d alebo 530xd. A aj keby tích 100 eur ušetrí, nemyslíš, že je lepšie ich dať na niečo iné ako len tak na naftu? A ďalej, servis a podobne, to je jedno čo máš, to ide v podstate všade rovnako a je jedno či to bude u 525, 530 alebo 535. Nie, iné auto naozaj nechceme (možno tak Audi A6, ale to je ako druhá možnosť) ale proste vyberáme z tohto. Ja nehovorím, že to musí nejak extrémne šetriť, s tím predsa rátame že kupujeme trojliter takže nejaké náklady tam budú väčšie ako oproti suberb ale to stojí zato, ale nestojí za to aby sme mali o tie 2-3 litre väčšiu spotrebu, dokáže to urobiť dosť.

Myslím, že už by aj stačilo o spotrebe atď. keďže sme už v podstate rozhodnutý. A šetriť sa v dneštnej dobe oplatí
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

2MATRIX
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od 2MATRIX »

dawe nech ho tak on to aj tak nepochopí :) že kupovat auto na ktorom ked mu drbne prevodovka zaplatí 10 000euro za opravu ale hlavne že za 3 roky ušetrí 4000eur hlavne že za tie tri roky preinvestuje ovela viacej ako na nejakom nepremiovom aute a že nakaldy na PH su tie najmenšie v konečnom dosledku :) A mylis sa marecku,bmw je moja srdcovka a mam milion kamosov z BMW aj z 535d a 535d ma ovela vysiu spotrebu ako 530d ja sa medzi BMW pohybujem roky,a zase ta rád opravím faceliftová 535d NEMA dve turba ale tzv.twinscrllturbo zisti si čo to je nebudem ti to tu zase vysvetlovat tak že o BMW nevieš nič,nehovoriac o tom že je to turbo ovela haklivejšie a ak odide bude stat o pekných pár tisic euro viac ako na 530d ale spravna volba prerobit na servisoch a šetrit na nafte,potom aj ten servis u takých ludí vyzera čo rieša 1liter na auto čo nove stalo 2 miliony,ale komu niet rady tomu niet pomoci,tuto to platí 2x

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Matrix neries si tu teraz komplexy z minolosti to ako ma v kutiku duse neznasas. Pochop to konecne, nie ine auto nechceme. Je jedno ci vymenim prevodovku na 535 alebo 530. Bude stat rovnako. A znova, nie naozaj nechceme ine auto. Turbo je tam take, ze pri nizsich otackach je male turbo, neskor sa plne prepina na velke takze cosi o tom viem ;) a este nieco, nie naozaj nechceme ine auto

PS: A myslim to naozaj, nechceme ine auto
Radsej sa zdrste priblblych komentarov, aby sme kupili nejake lacnejsie auto, este ste mi timto komentom nepriniesli naozaj nic.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

2MATRIX
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od 2MATRIX »

to co si tu predviedol je absolutné buranstvo a ako by som to slušne povedal "nenazranost".A evidentne chcete niečo na čo nemáte,čo si tu budeme nahovarat,ked chceš opicu musíš mat na banany,inak si logicky fakt neviem vysvetlit nejaku nepodstatnu čiasku na uspore za 3 roky pre nejakých zamestnacov na 2 milionovom aute,a este napisat ze spotreba je velmi dolezitá,takým ludom BMW ani nepatrí a kazí to povest značky,lebo jedine čo do auta investuju je cena za PH a potom vypisuju fora ze BMW je na prd lebo to sa mu pokazilo a to pritom tam vzivote nemenil ani len zakladne veci ved načo je to BMW a setrí kde sa len da,tak presne pre takýchto ludí BMW nie je,bohuzial je to chore ale je to na slovensku tak...ked sa pozrem v inzeratoch na ty zrujnované bavoraky od idiotov do plaču mi je...

PS : nedajbože ak ho kupite,tak nechcel by som ho po vás kupit až vás omrzí,daj sem potom spz nech chalanom z klubu mozem povedat čomu sa maju vyhnut

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Pre to ze riesime spotrebu neznamena ze ho nebudeme servisovat ;) ako som uz hovoril a znova sa budem len opakovat, ratame s nakladami, ale ratame pri takom pocte kilometrov aj s nejakou spotrebou ktora v konecnom dosledku dokaze urobit dost rozdiel. Ale necham ta tak, mysli si co chces :)

PS: A do idiotov si chod nadavat svojim rodicom a sam sebe, nie mne a mojim rodicov!!
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Odpovědět