Piráti ze Silicon Valley - film

vše co vás napadne
Odpovědět
terry
Starý pes fóra :)

Příspěvek od terry »

Tak už jsem také shlédl Pirates of Silicon Valley a musím konstatovat, že je to zajímavý snímek. Každopádně byly začátky zajímavé a nebýt některých maličkostí, mohlo to být dnes úplně jinak. Jenže právě ty maličkosti dělají historii :-))

"Good artists copy, great artists steal," by Pablo Picasso.

Tohle se mi v tom filmu líbilo :-)

Rozděleno téma Knihy s tématikou apple & MAC na 2 diskuze - o knihách a o tomto filmu. toncek
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Zahradník

Re: Knihy s tématikou apple & MAC

Příspěvek od Zahradník »

To zní zajímavě. Steal komu? Na ten film se musím rozhodně mrknout. :shock:

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Na film se určitě podívej. Já ho viděl sice už před nějakým pátkem, ale je opravdu výborný..

Sice neznám podrobně historií kolem počítačů, ale tento film ji velice zajímavým způsobem popisuje. Záleží nakolik se drží pravdy a nakolik je upraven tvůrci filmu.

Hlášek je tam opravdu hodně a scén, které se mi líbily bylo opravdu hodně..Hlavně mě překvapilo, že opravdu všichni "kradli" a blafovali :D

Hlavně scéna kdy Bill Gates nabízí IBM revoluční operační systém, pro jejich počítače. Přitom zatím ten systém vůbec nemá. Komentář Balmera při té schůzce - tady se měnila počítačová historie, stačilo aby hlavouni z IBM neskočili na Billovu lež a my (Microsoft) bychom krachli..(Nebo něco na ten způsob, přesně už si to nepamatuju.. :D )
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Ten film sa drží histórie naozaj hodne. Mal som to šťastie byť na konferencií so Steveom Wozniakom, keď bol minulý rok v Bratislave a jeden človek sa ho tam pýtam, že kde je najpravdivejší opis udalostí z daných dôb a Woz povedal, že práve v Pirátoch.

Inak na Jobsovi sa mi vždy páčili len jeho prezentácie, tie sú vskutku úchvatné. Ale povahovo je na úplne inej úrovni ako napríklad Bill Gates. (Tým chcem povedať, že je mi na rozdiel od Billa nesympatický)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: [film]Piráti ze Sillicon Valley - diskuze

Příspěvek od toncek »

Yreg:

Díky dobré vědět :wink: Jinak zase budu trošku OT, ale nedá mi to nezeptat se. Jaká byla konference s "Wozem"? Myslím tím spíš jak na tebe působil osobně..

Ano Jobsovy prezentace jsou opravdu skvělé a všude co vím jsou dávány za vzor..Dokonce podle jeho způsobu propagování výrobků je pojmenována nějaká marketingová metoda či co..Bohužel mi vypadl název..

A k tématu. Ten film opravdu hezky ukazuje, jak si všichni vzájemně všechno ukradili.. :) Jobs "ukradl" GUI Xeroxu, no ti ho spíš považovali za nepotřebné..A Gates ukradl GUI Jobsovi..

Kdo ví..Možná kdyby tehdy Jobs neukázal Gatesovi ten prototyp, tak dneska má 90% trhu Apple a Microsoft by ani neexistoval :idea:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Pôsobil na mňa rovnako ako je vyobrazený v internetových článkoch / filmoch / knihách. Pohodový, celkom zábavný človek so skvelými nápadmi, ktorí ale dokáže robiť len to čo ho baví. Osobne som sa s ním samozrejme nerozprával (bola to konferencia pre partnerov Orange a ako stredoškolák som sa tam ledva dostal, čiže som tam vďačne sedel a počúval Wozovu prednášku), viacmenej bolo to dosť zaujímavé.

Čo sa týka Jobsa, hovoril o ňom ako o človekovi, ktorého mal (kedysi) naozaj rád, ale stálo ho to veľa úsilia, pretože bol mimoriadne impulzívny, nevypočítateľný, tvrdohlavý a bolo sa mu treba veľmi prispôsobovať. Na druhú stranu ho opisuje ako génia.

Keď ale pozerám na politiku Applu, som dosť rád, že bol Microsoft šikovnejší. O:-)

tor

Příspěvek od tor »

taky jsem to asi pred nekolika mesici shledl. bohuzel dopadlo to jak to dopadlo, v dobach kdy Mac zacinal, tak vsichni, co na nem u nas delali pry krachli, to jsem nedavno slysel od fanaticke mrkve :-)

je mi celkem lito lidi, kteri se musi dnes vezt vyjetymi kolejemi microsoftu, coz je celkem skoda, jelikoz kdyby to tehda bylo jinak, tak tady mame poradny system, a poradnou podporu, kteremu neni nikdo poradne schopen konkurovat, Apple by mel dostatek financi a neustale by neco vyvijel a byl by dal a dal, ale i tak uz je :-D, jak po HW tak SW strance

je celkem zvlastni, teda dle me ma Microsoft daleko vice financi a prostoru a pri tom mi stale jablecne veci prijdou lepsi, fakt nevim, co tam ty mrkve delaji, kdyz si vezmeme co stiha Apple, to jsou iPhony, to jsou iPody, to jsou pocitace, to jsou periferie a software treba jeste Aperture, Final Cut, iTunes a tusim, ze vlastni jeste Pixar a maji nejake podily ve Walt Disney.. :-D ja jsem velice rad, ze jsem konecne vykolejil :-D. tesim se na Snow Leoparda, 7 me vubec, ale vubec nezaujala..

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

no s tim ze kdyby u Aplle neukazali velkemu Bilovi system je to trosku zavadejici, ono za nerozsireni Aplle spis muze americka vlada, na jejich system bylo dlouho uvaleno embargo, aby se neco tak dobreho nemohlo dostat ven a pouzivat ve zbranovych a prumyslovych systemech jinde, Gatesuv system nebyl povazovan vubec za konkurenci a neco zivotaschopneho (uvedomte si dobu kdy i nase M602 byla lepsi )

ale jinak k filmu, je hezke se na nej kounout a divat se pak na microsoft jak zlodej krici ,,chytte zlodeje,, :lol:

Skoty
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Skoty »

Dobří umělci Kopírují.....Ti nejlepší Kradou ;-)
Follow me on instagram - Skoty (PS: mám na profilovce fotku pepsi)
iPhone 2G Totality Expert

ls8

Příspěvek od ls8 »

O existenci tohoto filmu jsem vůbec nevěděl, včera jsem na něj kouknul. Je to hodně zhuštěné, tolik událostí by bylo potřeba rozebrat podrobněji než v devadesáti minutách.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Ty jsi o tom filmu nevedel ;) kdyz jsem videl Jobse v 80 letech, tak toho herce vybrali myslim super ;) film je parada, videl jsem ho poprvy pred x lety a to jsem v ty dobe vedel ze apple dela max pocitace :)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

ls8

Re: Piráti ze Silicon Valley - film

Příspěvek od ls8 »

Opravdu jsem nevěděl, že takovýhle film existuje. Až po smrti Steva Jobse někdo ten film zmǐňoval, tak jsem si našel o co jde. A ano, herec co hraje Steva Jobse je mu skutečně dost podobný.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

To jsem ho zminoval asi ja ;) prislo mi hezky si zavzpominat jak to vsechno zacalo :) a ten ten film je na to jako stvoreny. Tak jsem rad ze jsem ho doporucil i nekomu kdo ho neznal ;)
Manual iPhone

ls8

Příspěvek od ls8 »

Jo, je to možný. Ve vláknu o Stevu Jobsovi bylo tolik odkazů na články, videa a další informace, že si fakt nepamatuju, kdo co posílal. Spousta těch informací byla pro mě nových.

Mimochodem, ze všech těch odkazů jsem posbíral tolik zajímavých videí s nebo o Stevovi Jobsovi, chci to časem dát na jednu hromadu a poslat to nějak uspořádané sem na fórum...

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

To by nebyl spatny napad ;) i nejaky videa, bohuzel nejsem uplne dobry v angline a tak pro me videa bez titulku jsou tretinove :(
Manual iPhone

cicolably

Příspěvek od cicolably »

tu je realita z filmom spojena :D

Zobrazit video na http://youtu.be/X9GwQOKqGWw
Kód do fóra: [youtube]X9GwQOKqGWw[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

dongkong

Příspěvek od dongkong »

Film jsem shlédl a byl velice poučný. Nevěděl jsem že GUI zkopíroval Apple i Microsoft od Xeroxu ;)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ani neskopiroval, v dnesnej generacii je skopirovanie len pekne synonymum pre kradez.

film som nevidel, takze momentalne sa o to snazim.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Kdyby jen GUI, ale Xerox vyvíjel i myš. Apple to také od něj převzal. S Microsoftem pak kdysi ještě spolupracovali na fontech, no a kdysi spolupracovali i s Adobe, než se pak rozhašteřili.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Xerox v tu dobu investoval do Applu, odkoupil 20% podíl ve firmě, a součástí smlouvy bylo, že inženýři Applu dostanou přístup k technologiím vyvíjeným v Xeroxu. Navíc grafické prostředí leželo v Xeroxu v tu dobu už několik let jako nevyužitý experiment, pro který neměli praktické uplatnění. Takže se těžko dá mluvit o krádeži. Krádeží byly až první Microsoft Windows, které Gates & spol. vytvořili bez licence podle toho, co okoukali z Macintoshe.

Tolik moje chabé znalosti z historie, snad jsem se to dočetl správně.

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

pozor rony!!§ to co pises je samozrejme blbost... apple ho od xeroxu neukradol:

myš vymyslelzaměstnanec laboratoří Xerox PARC (Xerox Palo Alto Research Center) pro první osobní počítač Xerox Alto, který vymysleli Butler Lampson a Chuck Thackerbyl v roce 1972. Počítačová myš měla být součástí počítače včetně grafického prostředí (GUI) Xerox Star s okny a ikonkami na ploše.I přes revoluční myšlenku osobního počítače se vedení Xeroxu rozhodlo, že o takový výrobek nebude mít veřejnost patrně zájem a nemá cenu jej uvádět na trh.

Proto Xerox v roce 1979 pozval vývojáře Apple, včetně Steva Jobse do laboratoří PARC na tři dny, aby se mohli seznámit s počítačem Xerox Alto a vyvinout proň software. Souhlasili výměnou toho ze všecho co zistí za 3 dny, mohou použít ve svých systémech. Steve Jobs okamžitě pochopil potenciál tohoto počítače a na jeho základě některé prvky (především grafické prostředí a myš) integroval do svého projektu Lisa na němž právě pracoval.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Jestli by se dalo říci, že na Lise pracoval, spíš se tam s tím týmem rozhádal, udělal tam rozbroje a pak si šel vytvořit Macintoshe. :D

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

eee. k projektu macintosh ho presunulo vedeni applu..

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ano, po tom, co udělal v týmu pracující na Lise rozbroje, jelikož oni ho nechtěli poslouchat a jeho rozmary nechtěli do Lisy implementovat a jelikož nebylo po jeho, tak bylo zle. Na projektu Macintosh si tam už pak mohl vymýšlet, co chtěl. Dokonce i Sculleyho, kterého si přetáhl z pepsi, se snažil sesadit a nahradit sebe na jeho místo. On si myslel, že Sculley bude jeho loutka, kterou bude ovládat, ale opak byl pravdou. Dvakrát se snažil o puč, po druhé Sculley chytl nervy a odsunul Jobse na pracovní místo, na kterém neměl Jobs žádné pravomoce, nakonec po tomhle Jobs od Applu odešel a založil Next.

Cobra
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cobra »

Práve som to dopozeral - sila.
Na konci bolo povedané, že Microsoft vlastní časť firmy Apple. To bolo v roku 1999. Ešte je microsoft akcionárom v apple?

A ako som z filmu vydedukoval, apple od xeroxu GUI neukradol. Xerox ho nechcel, tak ho applu poskytol. A to je rozdiel oproti Gatesovi, ktorý to celé zkopčil, len lištu z vrchu obrazovky presunul na spodok.
Naposledy upravil(a) Cobra dne úte říj 11, 2011 6:36 pm, celkem upraveno 1 x.
+iPad mini iOS 7.1.2

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Je to dobrý film. Zaujímavé jak zmenil svoj život a IT. Každý to nedokáže ale on áno.

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Nedávno jsem se na něho konečně podíval. Prostě průměrný film – neurazí, nenadchne.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

ls8

Příspěvek od ls8 »

Je to film pro velmi úzkou cílovou skupinu. Jasný že to není žádný trhák na Oskara :).

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Libila se mi tam ta scena jak jim nabidli tu moznost se jit do xeroxu podivat na ty mys a ti co tu mys vyvyjeli jak byli pekne nastavani, jak tam nakraceli ;) vim ze to ve filmu bylo asi prihrane, ale pekny dukaz toho jak v tom Jobs, narozdil od prestarleho vedeni, videl potencial a vyuzil toho ;)
A nebo prvni navsteva Gatese v sidle Applu ;)
Manual iPhone

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

ls8 píše:Je to film pro velmi úzkou cílovou skupinu. Jasný že to není žádný trhák na Oskara :).

No to já vím, však do té skupiny patřím :crazy: Asi jsem čekal něco víc, nevím. Spíš se jak malý kluk těším na tu autobiografii.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

ls8

Příspěvek od ls8 »

To já taky, mám jí na Amazonu objednanou. Dneska mi přišel magazín Time, vzpomínkové speciální číslo na Steva Jobse, kde je (m.j.) od Waltra Isaacsona rozsáhlý text o Stevu Jobsovi, myslím že ta knížka bude hodně dobrá.

edit: ukázka z Isaacsonovy knížky, proc Steve Jobs nosil pořád černý rolák, džíny a tenisky: http://9to5mac.com/2011/10/11/steve-job ... k-uniform/

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

ls8: Dá se to číslo ještě někde objednat?
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

ls8

Příspěvek od ls8 »

Odpovědět