iCloud

Odpovědět
niky79

Re: iCloud

Příspěvek od niky79 »

cuting píše:Pokud máš nadefinovaných více účtů-schránek v telefonu, tak ti chodí e-maily z těchto účtů nejenom do počítače, ale kopie i do telefonu, ne ? Pokud to máš v mailech samozřejmě definované. Maily z iCloudu jsou defacto jen další schránka.

Me slo spise o to, jak dostat emaily do iCloudu pro zalohovani a pripadnou obnovu. Abych je proste neztratil.

tomina666
Host
Host

Příspěvek od tomina666 »

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

Nevím, jestli to zde padlo. Zkoumal jsem, jak dostat některé své dokumenty do iCloud a ono stačí být přihlášen přes webové rozhraní v iWork a pak jen označit ve Finderu požadované dokumenty, chytnout myší a přenést na webovou stránku iWork v iCloud.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4

byeen
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od byeen »

ja mam problem s tym, ze mi nechce odoslat email z @me.com adresy na iPhone aj ked mam iCloud email nastaveny ako defaultny. Napise mi error s tym, ze connection do outgoing server zlyhal...
MB Pro mid 2010 13" C2D 2.4 GHz, 8GB RAM
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB

aramis1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od aramis1 »

vy co tady pisete o tom, ze vam vadi "nesmazatatelnost" fotografii... pokud si je nepridate do nejakeho alba do 30 dni, smazou se sami :)
vlastním ještě iPhone 3GS bez JB
utraceno v App Store 25,12+ €

niky79

Příspěvek od niky79 »

aramis1: ty jsi dobrej. Ted vyfotim 10 spatnych fotek, hned je smazu, ale uz je mam ve fotostreamu. A ted mam jako cekat 30 dni, az se uraci smazat, zatimco se rozsiri na vsechna ma zarizeni. Dobry vtip :D

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

A co si je smazat z weboveho rozhrani a nebo tu funkci vubec nepouzivat?
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

soumrak
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od soumrak »

niky, ony se nestahuji na vsechna zarizeni ne? jenom to budou mit vsechny zarizeni ve slozce photostream, jinak jak uz padlo, ve webovem rozhrani je moznost smazat cely photostream a mit ho opet cisty :)

Slimák
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Slimák »

Škoda, že se stávající @me.com nedá sloučit se stávajícím Apple ID, kde mám již veden účet přes gmail.

Takto mám zbytečně dva iCloudy, jeden na @me.com a druhý na @gmail.com. Když jsem chtěl ke svému Apple ID vytvořit e-mail @me.com, tak s dřívěji založeným @me.com už to nejde a nutí mě vytvořiz úplně nový.
Naposledy upravil(a) Slimák dne pát říj 14, 2011 4:12 pm, celkem upraveno 1 x.
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

soumrak - proč to dělat jednoduše, když to jde složitě :) Nebylo by lepší fotky v knihovně upravit, promazat, poté označit ty, které chci odeslat na jiná zařízení , přidat třeba do nabídky "poslat na iCloud" a prostě je manuálně hromadně odeslat ? Takto přesně pracuje aplikace MyPics pro Picassa , kde mohu fotky nejenom upravovat, ale mohu si vytvářet i extra alba, definovat jejich dostupnost , velikost fotky apod. . Proto jsem já osobně Photostream po vyzkoušení úplně vypnul , v telefonu i v počítači,nepoužívám ho a nemám to ani v budoucnu v úmyslu. Tohle Apple vážně nedotáhl ,v tomto se nijak nepoučil. :)
 Apple hračky 

Bartsin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bartsin »

Ahoj.
Nechci kvuli tomu zakladat zbytecne nove vlakno. Tak snad to patri sem. Nevite jak dlouho trva, nez se cerstve vyfocena fotka presune do "fotostreamu"? Uz jsem tam nejakou dostal. A do druheho dne tam najednou byla ta vyfocena den pred tim. Ted jsem ale zkousel vyfotit a pockat za jak dlouho se fotka jakoby presune do slozky fotostream a musim rici, ze (alespon u mne) to rozhodne neni okamzite..

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

No tak jsou to pŕecejen data a je otázkou, jak je ta fotka velká (nelze nikde nastavit odesílanou velikost) a odkud ji posíláš, jestli přes wifi, 3G a nebo EDGE. I to souvisí s mým předchozím příspěvkem. Kromě mnoha jiného i velikost odesílané fotky lze v aplikaci MyPics upravit. Je pak rozdíl, jestli posíláš fotku velkou např. 3 mega a nebo 250 kilo, která pro web a presentaci bohatě stačí a originál si pak doma stáhnu do počítače v plné velikosti.
 Apple hračky 

soumrak
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od soumrak »

co ja vim, tak photostream uploaduje fotky jen, kdyz mas to device, na kterem jsi to fotil na wifi (jak jsem to doma zkousel tak jsem mel do tri minut fotku i na compu). Jinak cuting nvm jak funguje piccasa a silne pochybuju o tom, ze by to delalo samo tak jednoduse jak photostream, ve chvili kdybych uz to musel nejak oznacovat/upravovat a vybirat si co uploadovat, tak rovnou syncnu knihovnu. Photostream mi vyhovuje v tom, ze to funguje naproste samo

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

To je naprosto v pořádku, že ti to vyhovuje. Ale jiným zase více vyhovuje, že si mohou vybrat, co pustí na jiné počítače nebo na síť ke sdílení, jak to bude veliké, v jakých albech, s jakým popisem apod. A jestli photostream odesílá fotky jen z wifi, o důvod více k "zamyšlení". Ale nic proti, každému vyhovuje něco jiného. :)
 Apple hračky 

jursat
Host
Host

Příspěvek od jursat »

niky79 píše:
cuting píše:Pokud máš nadefinovaných více účtů-schránek v telefonu, tak ti chodí e-maily z těchto účtů nejenom do počítače, ale kopie i do telefonu, ne ? Pokud to máš v mailech samozřejmě definované. Maily z iCloudu jsou defacto jen další schránka.

Me slo spise o to, jak dostat emaily do iCloudu pro zalohovani a pripadnou obnovu. Abych je proste neztratil.

Ovela jednoduchsie je pouzivat IMAP pri mailoch a nie POP, tym padom ich nikdy nestratis, stale ostavaju na serveri, len sa synchronizuju s uctom.
iPhone 5s Gold 64 GB Telekom SK, iOS 7

Ronin
Host
Host

Příspěvek od Ronin »

Mam sesynchronizovane kontakty, ale kdyz jsem je kontroloval na iCloud.com, tak maji vsechny spatne tel. cislo - kde je zadano +420.... tak mam +1 20...
iPhone 3G 16GB od O2, fw 4.2.1, JB
iPhone 4 32GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB
iPhone 5 64GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB

niky79

Příspěvek od niky79 »

cuting píše:To je naprosto v pořádku, že ti to vyhovuje. Ale jiným zase více vyhovuje, že si mohou vybrat, co pustí na jiné počítače nebo na síť ke sdílení, jak to bude veliké, v jakých albech, s jakým popisem apod. A jestli photostream odesílá fotky jen z wifi, o důvod více k "zamyšlení". Ale nic proti, každému vyhovuje něco jiného. :)

A muzes mi rici, proc to nefunguje nasledovne:
- fotostreamovat se budou automaticky vsechny fotky ve Fotoaparat. (Neni potreba na to zakladat dalsi album)
- fotostream pujde vypnout/zapnout
- pokud zmenite/odstranite jakoukoliv fotku ve Fotoaparat, zmena se projevi na vsech ostatnich zarizeni.

A ne jak ted tupě, kdy vyfotite X spatnych fotek, hned je smazete, ale ve fotostreamu jsou uz prichystane na upload vsude mozne. Koukni se na web, skoro kazdy to povazuje za fail.

soumrak píše:niky, ony se nestahuji na vsechna zarizeni ne? jenom to budou mit vsechny zarizeni ve slozce photostream, jinak jak uz padlo, ve webovem rozhrani je moznost smazat cely photostream a mit ho opet cisty :)

Ja jsem vyrozumel, ze se automaticky stahuji na vsecnna ma iZarizeni, kde mam povoleny fotostream. Jinak se tam prece nedostanout. Ve webovem rozhrani zadna takove volba neni. A smazat ho cely? To je jako vylit s vanickou i dite. Tohle Apple bohuzel nedomysll.

HonzaK72
Suspect
Suspect

Příspěvek od HonzaK72 »

Zacina me Apple trochu lezt na nervy svou nedotazenosti. Stahl jsem si iCloud aplikaci pro Windows 7, zaskrtnul kontakty a kalendar, photostream a zalozky s IE. Spustil jsem prikaz Pouzit, odkliknul ze chci stahnout vsechny kontakty a kalendare a system zacal nacita asi 500 polozek, nacez se objevila hlaska: Program Apple Outlook DAV prestal pracovat. System windows program ukonci.
A nazdar. Nikde ani napoveda, ani moznos reseni, proste nic. :-/

Neumel by mi nekdo vysvetlit o co jde a co s tim?

Moc dekuju

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

O.T. A proč tě štve Apple ? On má něco společného s windows a outlookem? :wink: Ale jinak , take mě občas něco vytočí i od applu. Nikdo není dokonalý. :)
 Apple hračky 

soumrak
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od soumrak »

je pravda, ze by se hodila moznost odstraneni spatnych fotek (kdyz clovek foti, je strasny odpad fotek ze :D), ale jako zakladni myslenka se mi to velice libi, ted jen to dotahnout dokonce :)

jursat
Host
Host

Příspěvek od jursat »

Ronin píše:Mam sesynchronizovane kontakty, ale kdyz jsem je kontroloval na iCloud.com, tak maji vsechny spatne tel. cislo - kde je zadano +420.... tak mam +1 20...

Zmen si v preferences v lavo dole region na CZ alebo SK. Aj mna to dost vystrasilo.
iPhone 5s Gold 64 GB Telekom SK, iOS 7

HonzaK72
Suspect
Suspect

Příspěvek od HonzaK72 »

cuting píše:O.T. A proč tě štve Apple ? On má něco společného s windows a outlookem? :wink: Ale jinak , take mě občas něco vytočí i od applu. Nikdo není dokonalý. :)

Zjevne ano, kdyz da ke stazeni na svych strankach aplikaci pro Windows, ktera neni odladena.
Jeste neco?

soumrak
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od soumrak »

pochybuju, ze to, ze spadne outlook kvuli 500 polozkam je chyba Applu...

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

OT: Je fakt, že poslední iTunes mají velké prodlevy, než v nich člověk něco udělá, ale to je mimo mísu, nereagujte na to.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

HonzaK72
Suspect
Suspect

Příspěvek od HonzaK72 »

soumrak píše:pochybuju, ze to, ze spadne outlook kvuli 500 polozkam je chyba Applu...

Nevim, ale hlaska zni: Program Apple Outlook DAV prestal pracovat.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ale Outlook přestanou normálně pracovat, hlavně ted verze 2010. To je chyba jen a jen Outlooku.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Pasis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pasis »

Prosim,jak se dostanu do té webové aplikace?
Naposledy upravil(a) Pasis dne sob říj 15, 2011 1:46 am, celkem upraveno 1 x.
iPhone 5 Black 16Gb, CZ VF, iOS 7
iPhone 3G Whited00r 7 JB
SM-N9005 Note 3 32 Gb
Nejsem zaujatý proti žádné platformě

HonzaK72
Suspect
Suspect

Příspěvek od HonzaK72 »

Metalgirl píše:Ale Outlook přestanou normálně pracovat, hlavně ted verze 2010. To je chyba jen a jen Outlooku.

Nerozumim. Slo by to, prosim, prelozit do srozumitelne cestiny? Diky

soumrak
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od soumrak »

pasis prihlas se na adrese icloud.com jestli myslis todle.

tomina666
Host
Host

Příspěvek od tomina666 »

ani za prase nemůžu přihlásit do iCloudu ve svém PC!!!!! Na webu jo, ale v PC ne.....:-( jsem už docela zoufalý

HonzaK72
Suspect
Suspect

Příspěvek od HonzaK72 »

Zdravim, v tech zmatcich s nastupem iOS 5 a iCloud jsem vubec nepochopil logiku synchro mailu na iCloud. Nekdy v dubnu 2011, kdy jsem v ČR iPhone 4 koupil u operatora, jsem si nastavil ucet na mobilme.com spolu se sluzbou Hledat iPhone. Tento ucet je ted prenesen na iCloud, coz mi system pri prihlaseni i napsal. Jenze po kliknuti na ikonu emailu na iCloud.com po mne system chce, abych se prihlasil s emailem ....@me.com, ktery uz ale nefunguje a novy nelze zaregistrovat.
Uz me tyhle zmatky stvou, neni to jediny problem a docela vazne uvazuju, ze jestli se sluzby spojene s iCloud a iOS5 rapidne nezlepsi v kratke dobe, tak iDevices prodam a prejdu jinam.....

Umi mi nekdo poradit jak na to?

miro1309
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od miro1309 »

Mail musíš aktivovať prihlásením sa cez iPhone, aspoň mne to tak fungovalo.

Ale mám aj ja jeden problém. Doteraz som používal synchronizovanie poznámok na gmail. Teraz chcem celý účet gmail zmazať a používať iba iCloud. Lenže ak gmail zmažem, tak sa mi zmažú aj všetky poznámky v aplikácii Poznámky. Pritom sychronizáciu poznámok mám zapnutú aj pre iCloud. Neviem si rady. Ako nastavím, aby sa mi všetky poznámky, ktoré sú synchronizované s gmail-om, synchronizovali na iColud?

HonzaK72
Suspect
Suspect

Příspěvek od HonzaK72 »

Jak muze fungovat aktivace mailu, ktery mi vinou prenosu uctu do iCloudu byl zrusen?

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

iCloud

Příspěvek od mrzic »

Ty jsi měl plnohodnotný MobileMe účet nebo jen pro Find my Phone?
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4

HonzaK72
Suspect
Suspect

Příspěvek od HonzaK72 »

Zakladal jsem ucet pri instalaci Find My Phone. Mel jsem zato, ze slo o novy mailovy ucet.....

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

iCloud

Příspěvek od mrzic »

Nešlo, šlo jen o Find my Phone. Mail, kontakty, kalendář, Gallery, iDisk byly placené služby za 100$ ročně.
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4

HonzaK72
Suspect
Suspect

Příspěvek od HonzaK72 »

OK. Takze zustava otazka, proc po mne chce www.icloud.com emailovou adresu s domenou me.com, kdyz by system mel vedet, ze ji nemam a nova nejde zridit.

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od killerGBU »

jde, ale musíš ji zřídit z iPhone. Když zapneš mail v iCloud, tak ti to rovnou nabídne

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

iCloud

Příspěvek od mrzic »

iCloud.com po Tobě chce Apple_ID a je celkem jedno, jestli ho máš na me.com nebo třeba na gmail.com
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4

HonzaK72
Suspect
Suspect

Příspěvek od HonzaK72 »

icloud v PC po mne nechce nic, jen mi napise hlasku, ze abych mohl pouzivat icloud mail, musim mit zrizeny ucet. Abychom si rozumeli, ja jsem v PC na www.icloud.com prihlaseny (pod ID), to o cem pisu je hlaska po klikbuti na ikonu Mailu.
KillerGBU:Prosim, mohl bys mi polopate :-) vysvetlit co mam presne krok po kroku udelat?

Odpovědět