iCloud
-
- Mírně pokročilý
Re: iCloud
Ahoj,mám dotaz.Když chci používat jen iCloud,tedy mail,kalendář....a chci zrušit google mail,ale zároven chci rss články,které mám právě na google účtu jaký program si mám pořídit?poradíte nějakou čtečku rss která bud stahuje rss z outlooku nebo kde lze přidávat zdroje.Moc děkuji a snad jsem neporušil pravidlakdyž jsem svůj dotaz vložil právě sem.Díky
MiniBook Lenovo 1.60 GHz Windows 7
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
Game center:simir77
Twitter: Simir7777
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
-
- iPhone expert
HonzaK72: Pokud vím, tak nová konta na me.com zakládat už nejdou viz. http://www.apple.com/mobileme/
Mail v iCloud je jen pro ty, kteří dříve používali MobileMe mail a svůj účet přemigrovali na icloud.com.
Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte.
Mail v iCloud je jen pro ty, kteří dříve používali MobileMe mail a svůj účet přemigrovali na icloud.com.
Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4
-
- Moderatorka fóra
Já, když jsem nastavovala v iPhonu iCloud, co vše se má zálohovat, když jsem zapla, že se má zálohovat Pošta, tak mi iPhone sám nabídl vytvořit email na me.com. Jdeš do nastavení - iCloud a tam zapneš přepínač na zálohování Pošty do pozice I, v tu dobu se mě zeptal, jestli chci vytvořit email na me.com. Ještě, klikni v tom iCloud nahoře na účet a sjeď dolů, tam je email, jestli tam máš vypsaný nějaký email nebo ne.
EDIT: mrzic, email na me.com mi nabídl teď v novém iOS 5, předtím jsem účet na me.com v životě neměla. Ono asi je rozdíl email a účet. Pro účely iCloudu.
EDIT: mrzic, email na me.com mi nabídl teď v novém iOS 5, předtím jsem účet na me.com v životě neměla. Ono asi je rozdíl email a účet. Pro účely iCloudu.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Mírně pokročilý
obecné -> icloud ->Účet -> až dolu "ostatní" a tam se proklikni na mail
u mě to fungovalo tak, že jsem si zapnul icloud a měl jsem u mailu "vypnuto", tak jsem ho povolil pro synchronizaci a hned se mi ukázalo pole s předvyplněným xxx@me.com. Doplnil jsem si tedy adresu před zavináčem a potom už jsem měl aktivní email.
u mě to fungovalo tak, že jsem si zapnul icloud a měl jsem u mailu "vypnuto", tak jsem ho povolil pro synchronizaci a hned se mi ukázalo pole s předvyplněným xxx@me.com. Doplnil jsem si tedy adresu před zavináčem a potom už jsem měl aktivní email.
-
- Suspect
Takze dalsi vec, ktera mi nezafungovala..... Pomalu zacinam uvazovat, ze iPhone a iPad2 prodam......tyhle zmatky me dokonale otravily......
-
- iPhone expert
MG: pokud jsi potřebovala novou mailovou službu, tak ano. Já mám mail na me.com už více jak rok a další email už nepotřebuji. Jinak ten přepínač není na zapínání zálohování, ten je na zapínání/vypínání služby (v tomto případě emailu). Pro iCloud není potřeba mít vytvořený účet na me.com, pokud ale chci používat všechny služby v iCloud, tak pak ano. Mail, kontakty, kalendář jsou stejné služby, jako na gmailu, exchange serveru, ... jen jsou teď přeneseny z MobileMe pod iCloud.com. Navíc je tam omezení 5GB, to třeba na gmailu máš víc.
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4
-
- Moderatorka fóra
Psal jsi, že se nedá už založit nový, tak říkám, že dá, ale pro účely iCloudu, jako email, že jako služba to určitě bylo něco jiného. Při tom zapnutí Pošty mě to nabídlo email na me.com, že je ho pro synchronizaci potřeba, tak to tam jasně psalo, nevím, killerGBU to napsal úplně stejně, jako alien se taktéž nevyjadřuji.
-
- iPhone expert
S tím novým založením máte asi pravdu, já ho už měl, tak jsem si ho znovu nezakládal. To že to nejde, jsem někde četl, osobní zkušenost nemám. Spíše jsem směřoval k tomu, že pokud zrovna nepotřebujete novou emailovou adresu, tak není nutné ji pro funkčnost iCloud zakládat.
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4
-
- Suspect
Porad mi ale nikdo neodpovedel na to co jsem se ptal: proc po prihlaseni na desktopu FF na www.icloud.com mi po kliknuti na ikone Emailu vyskoci hlaska, ze mam mit ucet na me.com, kdyz ho tam jiz mam z doby, kdy jsem zakladal Find my iPhone a tento ucet je prenesen do iCloud.
-
- Moderatorka fóra
mrzic: Tak to samozřejmě. Ono se to mělo automaticky přenést z me.com na iCloud. V tom máš pravdu. Nechápu, proč HonzaK72 to nejde, asi by bylo dobré se obrátit na support Applu.
-
- Mírně pokročilý
Je nějaká možnost zrušení schránky @me.com založené na základě iCloud?
Navíc se mi v outlooku vytvořila další složka Kontakty v iCloud a Kalendář v iCloud. Nejde to nějak sloučit v jednu, jelikož mi vyskakují po spuštění prázdné složky s kalendářem a kontakty a nejdou ani smazat, aby mi tam zůstali jen ty, co chci, resp. tedy ty v iCloud.
Navíc se mi v outlooku vytvořila další složka Kontakty v iCloud a Kalendář v iCloud. Nejde to nějak sloučit v jednu, jelikož mi vyskakují po spuštění prázdné složky s kalendářem a kontakty a nejdou ani smazat, aby mi tam zůstali jen ty, co chci, resp. tedy ty v iCloud.
iPhone 6 - 16GB gold
iPad mini - 16GB wifi white
AppleTV 3
přes vikend jsem nafotil par fotek...samy se mi nahraly na photostream....ale dnes po zapnuti pc ve slozce nic....nevim jak to synchronizovat aby se to samo nahralo do pc??
edit:
tak se tam nahraly po odhlašení z toho programu pro WIN a opětovném přihlášení a znovu zapnutí photostreamu to asi není v pořádku ne
edit:
tak se tam nahraly po odhlašení z toho programu pro WIN a opětovném přihlášení a znovu zapnutí photostreamu to asi není v pořádku ne
-
- Klub čistého iOS
ako mám zmazať fotky z iPhone z priečinku fotostream?
co takhle hledat.. tvl 2 kliknuti na foru v navodech... viewtopic.php?f=13&t=49035
-
- Host
Ahoj.
Nevím, jestli můj problém souvisí a iCloud, ale nenašel jsem tu jasnou odpověď na můj problém. Provedl jsem update na iOS5. Vše proběhlo zcela v pořádku, na poprvé a bez jakýchkoli příprav. Následně se mi data obnovila ze zálohy. Až sem je to vše OK. Nicméně jsem objevil jednu nepříjemnost. Pokud otevřu Galerii obrázků a fotek v iPhonu, na vteřinu se mi otevře prázdná stránka galerie a hned se zase zavře. Pokud cokoli vyfotím, fotka se neuloží a pokud zůstane alespoň v levém spodním rohu jako miniatura, kliknu na ni a nic, hlásí mi to, že nemám v galerii žádné fotky. Jestli jsem si dobře všiml, sem tam se teď nedokončí ani synchronizace s iTunes a končí to chybovou hláškou, že se nepodařilo synchronizaci dokončit. V iTunes vidí, že mám v Obrázcích 8 fotek, ale přitom tam žádné nejsou. S každou další fotkou, kterou pořídím se počet fotek v iTunes zvýší, ale pořád je nevidím. Neví někdo, co s tím? Zkoušel jsem restore, které proběhlo, ale obnovil jsem iPhone opět ze zálohy. Myslíte, že by pomohlo jej obnovit a nastavit jako nový? Předem děkuju za případné odpovědi.
Martin
edit: Tak je to vyřešeno. Opravdu pomohla obnova a nakonfigurování iPhonu jako nového přístroje, nikoli ze zálohy. Vše již funguje jak má.
Nevím, jestli můj problém souvisí a iCloud, ale nenašel jsem tu jasnou odpověď na můj problém. Provedl jsem update na iOS5. Vše proběhlo zcela v pořádku, na poprvé a bez jakýchkoli příprav. Následně se mi data obnovila ze zálohy. Až sem je to vše OK. Nicméně jsem objevil jednu nepříjemnost. Pokud otevřu Galerii obrázků a fotek v iPhonu, na vteřinu se mi otevře prázdná stránka galerie a hned se zase zavře. Pokud cokoli vyfotím, fotka se neuloží a pokud zůstane alespoň v levém spodním rohu jako miniatura, kliknu na ni a nic, hlásí mi to, že nemám v galerii žádné fotky. Jestli jsem si dobře všiml, sem tam se teď nedokončí ani synchronizace s iTunes a končí to chybovou hláškou, že se nepodařilo synchronizaci dokončit. V iTunes vidí, že mám v Obrázcích 8 fotek, ale přitom tam žádné nejsou. S každou další fotkou, kterou pořídím se počet fotek v iTunes zvýší, ale pořád je nevidím. Neví někdo, co s tím? Zkoušel jsem restore, které proběhlo, ale obnovil jsem iPhone opět ze zálohy. Myslíte, že by pomohlo jej obnovit a nastavit jako nový? Předem děkuju za případné odpovědi.
Martin
edit: Tak je to vyřešeno. Opravdu pomohla obnova a nakonfigurování iPhonu jako nového přístroje, nikoli ze zálohy. Vše již funguje jak má.
Naposledy upravil(a) mr.j dne úte říj 18, 2011 8:19 am, celkem upraveno 1 x.
Poradite mi?
Z neznameho duvodu mam storage na iCloud 25GB. tim padem zaskrtnuto 30€ platba. Snazim se to snizit, ale nedari se mi. Hlasi to moznost snizeni na 10GB od 1.6.2012. Snizeni na 5GB neni vysviceno.
Od supportu jsem dostal zatim jenom obecnou radu(ikdyz milou).
Z neznameho duvodu mam storage na iCloud 25GB. tim padem zaskrtnuto 30€ platba. Snazim se to snizit, ale nedari se mi. Hlasi to moznost snizeni na 10GB od 1.6.2012. Snizeni na 5GB neni vysviceno.
Od supportu jsem dostal zatim jenom obecnou radu(ikdyz milou).
- rony
- Klub čistého iOS
nedopatrenim si to "kupil", naozaj jedina moznost je znovu support a poprosit ich o storno.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Moderator fóra
Mě při prvotním backup do iCloudu překvapila velikost zálohy fotek - cca 2GB. Pravda, mám tam cca 900fotek + nějaká videa natočená iPhonem, tak jsem zálohování fotek vypl a najednou má backup cca 200MB.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
-
- Mírně pokročilý
Je možné ukládat backup jak na iCloud, tak v PC? Aniž bych musel něco přepínat?
Resp. je možné pouze zálohovat bez použití jiných funkcí iCloud?
Resp. je možné pouze zálohovat bez použití jiných funkcí iCloud?
iPhone 6 - 16GB gold
iPad mini - 16GB wifi white
AppleTV 3
-
- Mírně pokročilý
iCloud
Jak na poznámky?Mám je zaškrtnuté,ale poznámky nemám uloženy v iCloudu.V mailu mám poznámky ale nejsou synchronizované.Nevíte jak na to?Díky
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
-
- Starý pes fóra :)
iCloud
Simíre, v iPhonu jdi do nastaveni a tam do Notes - nastav si defaultni ucet na iCloud. Kdyz pak mas otevrene Notes, vlevo nahore je tlacitko Accounts - tam muzes videt, ze to funguje jak na iCloud uctu, tak i jen ciste na iPhonu. Nevim proc, asi je to k necemu uzitecne.
Na pocitaci vlez do Mail a rozklikni ten trojuhelnicek pred slozkou Notes - zase tam uvidis dva ucty - iCloud a On My Mac. Pokud chces mit synchronozovane poznamky, musis pouzivat vsude ten iCloud ucet.
V iPhonu to pujde tezko, ale v Macu by mely jit ty "Macove" poznamky presunout do "iCloudovych".
Asi bych to mel konecne taky udelat.
Na pocitaci vlez do Mail a rozklikni ten trojuhelnicek pred slozkou Notes - zase tam uvidis dva ucty - iCloud a On My Mac. Pokud chces mit synchronozovane poznamky, musis pouzivat vsude ten iCloud ucet.
V iPhonu to pujde tezko, ale v Macu by mely jit ty "Macove" poznamky presunout do "iCloudovych".
Asi bych to mel konecne taky udelat.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
-
- Mírně pokročilý
Omlouvám se,ale musím to ještě rozebrat.Poznámky mi prostě nejdou ani rada o příspěvek víše nepomohla.Abych byl věcnější,tak poznámky mám v outlooku a v iphonu je mám pod moje pc.At udelam cokoli tak je prostě do kloudu nedám.V počítači mám nainstalovaný soft iCloud ae poznámky v něm nejsou abych je mohl odškrtnout jako jsem to udělal s kalendářem,poštou a podobně.Tak nevím jestli náhodou není chyba v tomhle.Budu rád za každou radu mám spoustu důležitych poznámek a ted nevim jak je budu moci s icloudem synkovat.
Edit: Tak pomohlo jen překopírování v iphonu ručně každou poznámku v notesu z učtu moje pc do učtu icloud.A vše je OK jak jednoduché,ale že mi to trvalo.
Edit: Tak pomohlo jen překopírování v iphonu ručně každou poznámku v notesu z učtu moje pc do učtu icloud.A vše je OK jak jednoduché,ale že mi to trvalo.
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
-
- Mírně pokročilý
ked nieco odfotim a pomocou iCloud sa mi to prenesie do PC alebo Mac, tak o 30 dni ked sa fotky s iCloudu vymazu, tak sa vymazu aj s PC??
dik
dik
-
- iPhone expert
Musíš si je mezitím stihnout zkopírovat na jiné místo.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Mírně pokročilý
si si isty pretoze ked dam teraz reset photo stream v iCloude tak fotky v PC zostanu.
-
- iPhone expert
No tak Jobs to ríkal na Keynote, že máš 30dní na to, aby sis fotky zkopíroval.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Moderator fóra
ne takhle to nerikal...pokud by ses neprihlasil do te doby k icloudu, kde mas ty fotky z nejakeho tveho zarizeni, pak bys je ztratil...ale jakmile jsou ti cloudem stazeny do pc, uz ti je to nesmaze, jen po tom mesici nenajdes jejich kopii na netu
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- iPhone expert
Aha, tak to jsem špatně pochopil, omlouvám se. Já upřímně vůbec nevím jak na PC vypadá iCloud panel, nainstaloval jsem ho včera, ale nezkusil.
-
- Mírně pokročilý
tvosi:
dik, takze ked mi fotky iCloud presunie do PC alebo Mac (iPhoto,Aperture), tak uz su tam a nemusim ich presuvat do ineho priecinka.
vbruno:
je jedno ci je to PC alebo Mac - ide o princip
dik, takze ked mi fotky iCloud presunie do PC alebo Mac (iPhoto,Aperture), tak uz su tam a nemusim ich presuvat do ineho priecinka.
vbruno:
je jedno ci je to PC alebo Mac - ide o princip
-
- Host
simir77:
Musis mit zalozenou adresu xxx@me.com. Bez teto adresy poznamky proste nesesynchronizujes...
Musis mit zalozenou adresu xxx@me.com. Bez teto adresy poznamky proste nesesynchronizujes...
-
- Suspect
Uměl by mi někdo poradit, co s řešením tohoto problému s nainstalovaným iCloud ve Win7? Po zatržení Kontaktů, Kalendáře mi vyskočí tato hláška:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
-
- Senior uživatel
iCloud
Mel bych prosim jeden dotaz, abych si overil, jak to je. Mam iCloud na AppleID, coz je v mem pripade jmeno@gmail.com. Kontakty a kalendar v iPhone 4 mam pres exchange m.google.com, ale kontakty vidim je jak ve skupine google, tak stejnym zpusobem ve skupine kontakty v zarizeni. Mohu nejak docilit toho, abych tyto kontakty, pripadne kalendar, ktere syncuji z googlu, dostal do iCloudu. V nastaveni mam sync na iCloud s kontakty, ale na iCloud se zadne nedostanou.
Je to tedy tim, ze je mam syncnute pres exchange googlu a proto se na iCloud nedostanou?
Jakym zpusobem mohu jednoduse premigrovat kontakty z googlu na iCloud?
Diky
Je to tedy tim, ze je mam syncnute pres exchange googlu a proto se na iCloud nedostanou?
Jakym zpusobem mohu jednoduse premigrovat kontakty z googlu na iCloud?
Diky
iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
-
- Senior uživatel
S kontakty jsem měl taky problém. Kontakty synclé z Gmailu/exchange do iCloudu nedostaneš, pokud je syncneš přímo do mobilu.
Mě se to podařilo syncnout tak, že jsem nejdřív smazal Exchange i iCloud účet a pak v iTunes nastavil sync Google kontaktů. Po odpojení kontakty zůstanou a při nastavení iCloud účtu se mi tam syncly:)
Mě se to podařilo syncnout tak, že jsem nejdřív smazal Exchange i iCloud účet a pak v iTunes nastavil sync Google kontaktů. Po odpojení kontakty zůstanou a při nastavení iCloud účtu se mi tam syncly:)
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
-
- iPhonefil
přátelé potřebuji poradit. u kolegy v práci potřebuji změnit apple id, včetně icloud a všude a nevím jak na to... je nutné restore, když se icloud zadalo při aktivaci iP?
zapoměl heslo a teď je to o ničem... díky moc
zapoměl heslo a teď je to o ničem... díky moc
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- Host
Tady je pěkný návod na přehození z Gmailu na iCloud
http://jablickar.cz/prechazime-na-iclou ... takty-mac/
je to na mac, já byl za 2 minuty hotov. Možná se tam dá inspirovat i pro Win verze
http://jablickar.cz/prechazime-na-iclou ... takty-mac/
je to na mac, já byl za 2 minuty hotov. Možná se tam dá inspirovat i pro Win verze
iPhone X 256 GB
iPad Air 2 128 GB SG
iPod Touch 64 GB
iPad Air 2 128 GB SG
iPod Touch 64 GB
-
- iPhonefil
Nolf píše:Ja kdyz jsem chtel na druhem iP zmenit iCloud tak jsem musel nejdriv odhlasit iTunes ucet v nastaveni a pak slo iCloud nastavit a znova jsem zadal ucet do iTunes v iP.
Bohuzel v tomto iP jeste ucet iTunes neni nastaven, tedy pokud tedy myslis nastaveni--appstore a tady tento ucet...
V nastaveni iCloud je bohuzel prihlaseny ten spatny a zde to nejde (
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
-
- iPhone expert
Milhaus65: Fakt super návod, díky. Na toto som čakal a je to strašne jednoduché
Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White