Proč už nikdy nechci iPhone
-
- Moderator fóra
Mám iPhone 2G už 3 a půl roku. Tehdy to bylo něco nevídaného a já jsem ho prostě musel mít. Zažil jsem s ním mnohá dobrodružství, více než abych jej používal k tomu, k čemu je určen, laboroval jsem s ním. Čím dál více jsem si uvědomoval, že je to sice zajímavý strojek, zároveň jsem ale zjišťoval, že s ním není snadné vyjít. Občas si dělal, co chtěl a řešením bylo restore, v mém případě i JB a unlock. Abych tomu předešel, začal jsem být opatrnější a přestal laborovat. Po dvou letech mi odešla Wi-Fi, přestalo mě bavit telefon neustále nořit do chladných útrob mrazáku, smířil jsem se s tím, že Wi-Fi nebude. Po třech letech se přihlásila baterie. iPhona, někdejšího "miláška" jsem už ani s sebou nebral ven (na jeho číslo mi nikdo nevolá, mám ještě dvě jiná čísla v dalším mobilu), protože jsem už ani internet třeba v tramvaji nemohl používat, protože baterka šla rychle do háje - připojení na EDGE je pomalé a o GPRS ani nemluvím - ona do toho háje baterka odchází i v době, kdy je iP uspán nebo dokonce vypnut. V tomto stavu se nachází poslední měsíce často - přes den spí, v noci je vypnutý. Telefon vlastně už jenom nabíjím a provolávám s ním 40 volných minut. Pak už leží ladem. Tento týden byla baterka podezřele skoro dva dny na 100%, aby náhle během hodiny spadla na 60% a telefon nešel ani vypnout(!). Po zapojení nabíječky se neozval typický zvuk, nerozsvítil se a neukázala se baterka, prostě nenabíjel a po připojení do USB jej PC nedetekoval, iTunes o něm také nevěděly. Baterka stále klesala. Nechal jsem ho tak přes noc. Asi ve 2 ráno jsem jej zkusil rozsvítit, ale byl vypnutý. Zapnul jsem ho a baterka měla 75% a nabíjela se. Ráno měla 100%, za hodinu už jen 60% a opět nešel vypnout a nabíječka nenabíjela. iP se vybíjel až na 15%, pak se asi vypnul. Zapnul jsem ho, pustil Battery Doctor a připojil nabíječku. Nechal jsem ho takto až do odpoledne. 100% mu vydrželo do dnešního dopoledne, pak začala procenta rychle klesat. Tři dny jsem s ním nic nedělal, coby s telefonem (nevolal, nepsal, nespouštěl aplikace). Přesto se vybíjí. Jistě, asi bude baterka v háji. Ale já ji měnit nebudu, Wi-Fi je stejně neopravitelná, proč do toho vrážet peníze? iPhone po těch 3,5 letech vypadá velmi zachovale. Jeho srdce, ale dotlouká.
Abych nevstupoval do stejné řeky, rozhodl jsem se, že si prostuduji výrobky jiných výrobců. V sítu mi zůstal smartphone s Windows Phone 7.5 Mango a nyní již nezbývá než si nějaký koupit. Pro začátek mi bude stačit LG, případně za měsíc Samsung. Měl jsem v ruce i HTC, ale je u něho zabudovaná baterka, takže jsem jej s díky vrátil obchodníkovi.
Neptejte se mě proč právě tento OS. Na netu je o něm toho dost a dost.
Abych nevstupoval do stejné řeky, rozhodl jsem se, že si prostuduji výrobky jiných výrobců. V sítu mi zůstal smartphone s Windows Phone 7.5 Mango a nyní již nezbývá než si nějaký koupit. Pro začátek mi bude stačit LG, případně za měsíc Samsung. Měl jsem v ruce i HTC, ale je u něho zabudovaná baterka, takže jsem jej s díky vrátil obchodníkovi.
Neptejte se mě proč právě tento OS. Na netu je o něm toho dost a dost.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.
-
- iPhone guru
Re: Proč už nikdy nechci iPhone
V úterý je Nokia World na kterém budou představeny nové Nokie s Windows Phone Mango. Tak nespěchej a počkej co Nokia nabídne
Oproti ostatním výrobcům bude mít výhodu v navigaci zdarma.
Mně se Windows Phone taky líbí (ale od iPhone neodejdu)
Oproti ostatním výrobcům bude mít výhodu v navigaci zdarma.
Mně se Windows Phone taky líbí (ale od iPhone neodejdu)
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
-
- Moderator fóra
OT: To je rozlúčka?
Neviem, ja som si už za skoro tri roky na iPhone zvykol, mám už tretí, a som stále spokojný. Baterku si myslím že treba vymeniť na akomkoľvek mobile, aj moje rok a pol staré 3Gs si bude asi zachvíľu pýtať. No stále je to akási daň za Apple.
Neviem, ja som si už za skoro tri roky na iPhone zvykol, mám už tretí, a som stále spokojný. Baterku si myslím že treba vymeniť na akomkoľvek mobile, aj moje rok a pol staré 3Gs si bude asi zachvíľu pýtať. No stále je to akási daň za Apple.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Klub čistého iOS
Všechno má svůj konec, jakýkoliv telefon.(a jednou i my) Je to prostě spotřební zboží a vývoj nikdo nezastaví. Tvůj kousek už má svá léta. Jistě by šel ještě za rozumný peníz opravit, ale jak vidno, máš zřejmě již jasno a určitě ti nikdo nebude Tvé rozhodnutí rozmlouvat. Upřimně, i mě se Nokia s WP7 docela líbí. Ale zůstávám stále věrný jablíčku , každoroční výměna nastala i nyní. Ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy, takže jinou značku v budoucnu také nevylučuji. Tak hodně štěstí.
Apple hračky
-
- Moderator fóra
Tím jsem nechtěl říci, že odcházím z tohoto fóra. Zvykl jsem si tady a mám tu i pár dobrých známých
Cuting: tys to napsal jako nekrolog
Cuting: tys to napsal jako nekrolog
-
- Klub čistého iOS
Však to také nekrolog je , vždyť Ti umřel tvůj telefon
Apple hračky
-
- Senior uživatel
Mám iPhone 2G už 2 roky. Chovám se k němu tak..., že se sydím to sem napsat. iPhone jsem restoroval už tolikrát, že bych to na 4 rukách nepočítal. Mám unlock i Jailbreak. iPhonu jsem odstranil "panenskou blánu" jestli víte, co to u iPhonu 2G znaemená. (jestli ne, tak to znamená, že iPhonu pod reproduktorem jsem propíchl takový tenký vlákno aby hrál reproduktor hlasitěji) Vše se povedlo.
Jak to tak čtu, tak jsem asi jeden z hodně mále, kterýmu jeho iPhone 2G stačí a vše tam jede. Dokonce svého broučka zatěžuji systémem, který nezvládá ani iPhone 3G. Mám tam multitasking,wallpaper,složky vše. Pořád mi jede...
Děkuji mému iPhonu za to, že to semnou vydržel a tobě Beavers přeju hodně upěchu z novým telefonem a aŤ tě nezklame
Jak to tak čtu, tak jsem asi jeden z hodně mále, kterýmu jeho iPhone 2G stačí a vše tam jede. Dokonce svého broučka zatěžuji systémem, který nezvládá ani iPhone 3G. Mám tam multitasking,wallpaper,složky vše. Pořád mi jede...
Děkuji mému iPhonu za to, že to semnou vydržel a tobě Beavers přeju hodně upěchu z novým telefonem a aŤ tě nezklame
Follow me on instagram - Skoty (PS: mám na profilovce fotku pepsi)
iPhone 2G Totality Expert
-
- Mírně pokročilý
To si delas srandu ne? Iphone stary pomalu 4 roky chces aby ti fungoval jak iphone 4s? Dost si me rozesmal.
-
- Senior uživatel
Co? mluvíš na mě? nic takovýho sem nepsal... a navíc mě funguje bez problému...
Follow me on instagram - Skoty (PS: mám na profilovce fotku pepsi)
-
- Mírně pokročilý
Nene, na beaversa. A pry ze konci s iphone, ne to iphone konci s tebou!
-
- Starý pes fóra :)
Nikdy se nemá říkat nikdy.
Galaxy Note 20 Ultra 5G Mystic White [QS 865+] | Samsung Galaxy Watch 3 | Galaxy Buds+ White
- rony
- Klub čistého iOS
moj i2g stale zije a stale pouzivam. zamestnavatel mi nejako nechce dat sluzobny iphone a nevladzem mat pri sebe Nokiu
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Moderator fóra
Blinok: pokud je tvoje poznámka mířena na mě, tak jsem nikde nepsal, že chci, aby mi iPhone starý skoro 4 roky chodil jako iP4s. Jen mě mrzí, že na to, jak vypadá a v podstatě funguje až na ty zmíněné věci, se nechová zdaleka úměrně svému perfektnímu looku. A nejde jen o baterku, jde o tu wifinu a ta opravit nejde. Bez ní je to téměř bezcenný předmět.
-
- Moderator fóra
2 Bea, uplne ti rozumim, já mam 3G, zazil jsem s nim lecos, díky nedoladenym FW mi asi pul roku nefungovala wifi, pak se snizil prijem o 50% GPS, baterka už je znat. Navic mne stve cilené likvidovani starsich telefonu diky FW aby si koupili uzivatelé nový. Hnusny marketing a politka applu. Už nemluvim o odsreleni XP na ktere nesel sync a dosud nejde u urcitych FW, mohl bych pokracovat dále...
az 3G což je ted zpomaleny telefon ( ne nechci aby fungoval jako IP4 ale nechci ale aby se nacteni sms odehravalo 8s... ) tak hoodne zvazím do jakého telefonu pujdu...
az 3G což je ted zpomaleny telefon ( ne nechci aby fungoval jako IP4 ale nechci ale aby se nacteni sms odehravalo 8s... ) tak hoodne zvazím do jakého telefonu pujdu...
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
iPhone SE 2022
-
- Senior uživatel
Kolega mi dnes ukázal HTC Titán se 4,7´ displejem ...
Přál bych vám vidět ten komfort ovládání v porovnání s iPhonem ...
Oba telefony jsem měl na stole vedle sebe a iPhone tam v tu chvíli byl za chudého příbuzného.
Takže také začínám uvažovat o změně značky ...
Přál bych vám vidět ten komfort ovládání v porovnání s iPhonem ...
Oba telefony jsem měl na stole vedle sebe a iPhone tam v tu chvíli byl za chudého příbuzného.
Takže také začínám uvažovat o změně značky ...
-
- Moderator fóra
Kdo se chce nezaujatě nechat informovat o jiných než Apple výrobcích, aniž by v tom hledal jakýkoli útok na jeho oblíbenou značku, najde na netu plno videí a článků, které se WP Mangem (nebo 7.1, či 7.5 - ještě není ustanovena terminologie). Nebude-li mít vlčí mlhu před očima, zaznamená jednu skutečnost. Všeobecně se totiž mluví o tom, že Microsoft je o 2 generace před iOS 4 (to bylo v době před iOS5). Ale nechci tu rozpoutávat nějakou propagandu, jen se na vše dívám nezaujatě a proto i tak mohu posuzovat různé systémy. Nechci, aby ani ostatní diskutující sklouzli k přízemnímu odsuzování Microsoftu a fanatickému prosazování všeho, co vymysleli inženýři v Apple. O tom toto vlákno nemá být.
Jirkus: HTC Titan je pecka, ale na můj vkus už je moc velký coby telefon do kapsy.
Smoldik: O představování Nokií vím, ale osobně se mi Nokie nelíbí. Pokud jde o navigaci, není pro mě nezbytná.
Jirkus: HTC Titan je pecka, ale na můj vkus už je moc velký coby telefon do kapsy.
Smoldik: O představování Nokií vím, ale osobně se mi Nokie nelíbí. Pokud jde o navigaci, není pro mě nezbytná.
-
- Moderator fóra
Pokud bych mel premyslet o zmene, tak by to byly wp mango 7.5, ten mel odstranit vsechny neduhy, a jako pristroj se mi zalibil HTC Radar
OT: opravdu me pobavi kdyz nekdo napise ze apple po 3 letech odstrelil fw nejaky svuj model, i kdyby ti bylo po dvou, ostatni vyrobci odstrihnou svuj model po pul roce, viz problemy s oficialni updatem Manga 7.5 u modelu pul roku starych, a vazne uz nemam naladu se vrtat a nekde hledat jak ho tak neofiko nahrat.
I kdyby apple podporoval modely dva roky, tak to bude porad skvele, porad pak pobezi a nepujde to co uz treba hw nezvladne. Kazdy se snazi prodat a kdyz dam neco do noveho modelu a do rok stareho to nedam schvalne, viz Siri, tak je to porad az po roce, kdy si koupim model co zrovna vysel a po pul roce mi nepujde vyssi fw tak to je Pruser!!! Ne ze nejde nejaka funkce, ale ze nejde novy fw ofiko. At si kazdy rika co chce, v tom je apple skvely, ip4 je po x-letech mobil ktery mi vydrzel pres rok a urcite jeste vydrzi, nemam duvod ho menit, a byt nebyl nejlevnejsi tak mi apple svou politikou usetril daleko vice (clovek nema nutkani pokukovat co tri mesice po novych mobilech )
OT: opravdu me pobavi kdyz nekdo napise ze apple po 3 letech odstrelil fw nejaky svuj model, i kdyby ti bylo po dvou, ostatni vyrobci odstrihnou svuj model po pul roce, viz problemy s oficialni updatem Manga 7.5 u modelu pul roku starych, a vazne uz nemam naladu se vrtat a nekde hledat jak ho tak neofiko nahrat.
I kdyby apple podporoval modely dva roky, tak to bude porad skvele, porad pak pobezi a nepujde to co uz treba hw nezvladne. Kazdy se snazi prodat a kdyz dam neco do noveho modelu a do rok stareho to nedam schvalne, viz Siri, tak je to porad az po roce, kdy si koupim model co zrovna vysel a po pul roce mi nepujde vyssi fw tak to je Pruser!!! Ne ze nejde nejaka funkce, ale ze nejde novy fw ofiko. At si kazdy rika co chce, v tom je apple skvely, ip4 je po x-letech mobil ktery mi vydrzel pres rok a urcite jeste vydrzi, nemam duvod ho menit, a byt nebyl nejlevnejsi tak mi apple svou politikou usetril daleko vice (clovek nema nutkani pokukovat co tri mesice po novych mobilech )
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
Tak nelucim sa kedze nas neopustas, ale prajem aby si vybral spravne a aby ti sluzil aspon tak dobre ako tvoj iphone.
Hlavna je spokojnost.
Hlavna je spokojnost.
-
- Moderator fóra
Ono se těžko vybírá, i když na trhu je zatím jen pár modelů. Vyřadil jsem HTC Radar, mít normálně vyjímatelnou baterku, už bych jej měl. Odrazují mě i nokie, i když firma spolupracuje přímo s Microsoftem. Ten si ale vymínil, aby výrobci dodrželi HW vybavení pro použití jejich OS. Proto pro mě vychází nejlépe LG za 7 000 Kč. Na první seznamování s WP 7.1 je to nepříliš drahý, přesto spolehlivý telefon. Nikdy jsem si nepořizoval mobil s tím, že ho budu mít celý život. I ty horší a primitivnější, co jsem měl, stály kolem 10 000 a vydržely mi (morálně) 1,5 -3 roky, funkčně pracují dodnes. iPhone je první, u kterého nevydržela baterka a kus důležitého HW, což je velmi smutné zjištění.
Tento LG by měl být jeden z mých nejlevnějších mobilů
Tento LG by měl být jeden z mých nejlevnějších mobilů
-
No som aj ja rad ze ostavas ......a to by som tak tri roky nazad asi v jednom obdobi ( este za Juramaca) nebol povedal.
Vsak ja by som aj uvital vlakno ( i ked mozno to je nevhodne) o inom type mobilov, vyvoji a hlavne objektivnom porovnani. Suhlasim s nesuhlasom ( pekne spojenie ) tearacera proti politike applu v klamani co starsie modeli nedokazu, a to este myslim na hlinikac a jeho "neschopnost" posielat MMS . I ked dodnes som ani jednu neposlal ale slo o princip.
Ja sa snazim IP obmienat tak kazdu druhu generaciu (2G, 3GS, 4 a pockam asi na 5) cize vzdy len doinvestujem a mam novy.
No nemyslim si ze nemoze nastat zlom a pride iny prijemny pristroj no dovtedy (a to uz tolko nelaborujem ani ja) iPhone 4ewer.
Vsak ja by som aj uvital vlakno ( i ked mozno to je nevhodne) o inom type mobilov, vyvoji a hlavne objektivnom porovnani. Suhlasim s nesuhlasom ( pekne spojenie ) tearacera proti politike applu v klamani co starsie modeli nedokazu, a to este myslim na hlinikac a jeho "neschopnost" posielat MMS . I ked dodnes som ani jednu neposlal ale slo o princip.
Ja sa snazim IP obmienat tak kazdu druhu generaciu (2G, 3GS, 4 a pockam asi na 5) cize vzdy len doinvestujem a mam novy.
No nemyslim si ze nemoze nastat zlom a pride iny prijemny pristroj no dovtedy (a to uz tolko nelaborujem ani ja) iPhone 4ewer.
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda
-
- Administrator
brrr
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
-
- Moderator fóra
To ti vydržel dlouho teda. Počítám, že tak nějak dopadnu já se svým 3GS, protože po pořízení iPadu využítí iPhonu razantně pokleslo. V podstatě z něho jen volám, píšu SMS a trasuju pomocí GPS svoje aktivity (kolo, in-line, běh). No a samozřejmě ještě poslouchám hudbu.
S Windows Phone 7 držím palce. Ten systém se mi taky velmi líbí a láká mě ho vyzkoušet.
S Windows Phone 7 držím palce. Ten systém se mi taky velmi líbí a láká mě ho vyzkoušet.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Moderator fóra
Apache23: posledny odstavec ako zo srdca
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Moderator fóra
Jinak ja uprimne neznam nikoho komu by baterka v mobilu vydrzela vice nez dva nebo tri roky nez ji vymenit, a byvaji problemy na takhle starsi modely sehnat baterku, coz u iphonu asi problem nebude ale zase to nebudetak jednoduche vymenit (nebo treba jo pro nekoho sikovneho )
Manual iPhone
Manual iPhone
-
- Moderator fóra
Přesně tak. iPhone to má řešeno pěkně blbě. Ale to je ta jejich politika. Proč měnit baterku? Zahodit a koupit nový iP.
-
- Moderator fóra
A ptal jsi se kolik by stala vymena baterky? Te wifi je skoda, v tom s tebou souhlasim, ta baterka by asi az takovy problem nebyl, zaleze kam se bude vyvoj smartphonu vyvijet a jak dlouho vydrzi treba ip4 nez zastara, treba vydrzi dele a pak se i vyplati vymne baterky, smartphonu v dnesni dobe zastaravaji strasne rychle, za to muzou vyrobci chrlici jeden "top" pristroj za druhym, a v tom si myslim ze iphony zastaravaji daleko pomaleji nez pristroje u ostatnich vyrobcu, napr htc diamond 2 vs 3GS, 3GS je pouzitelne i dneska a diamond2 ... Pouze pro opravdove fanousky wm6.5 3GS si i dneska nekdo koupi diamonda 2? A tak to je i u jinych zarizenich, iphony moralne zastaravaji a tak vlastne vydri o dost dele,nez ho ma majitel potrebu vymnenit, ne jinaci vyrobci.
Neresim tady tedka OS, ale celkove pohled vyrobcu na svoje produkty, apple si za nimi stoji a podporujeje, na ukor napr nevymenitelne baterky, ale ostatni vyrobci, vyrobit, prodat a za 3 mesice dalsi model. Ale kdyz uz i htc zacalo davat do svych pritroju nevyndatelne baterie. Tezko dneska vybirat.
Neresim tady tedka OS, ale celkove pohled vyrobcu na svoje produkty, apple si za nimi stoji a podporujeje, na ukor napr nevymenitelne baterky, ale ostatni vyrobci, vyrobit, prodat a za 3 mesice dalsi model. Ale kdyz uz i htc zacalo davat do svych pritroju nevyndatelne baterie. Tezko dneska vybirat.
Manual iPhone
Manual iPhone
-
- Moderator fóra
Nezjišťoval jsem cenu výměny baterky, nestudoval jsem ani to, jak ji vyměnit svépomocí (nejsem zas až takové nemehlo, naopravoval jsem se v životě dost elektroniky i mechanických mašinek - magnetofony, digitálky, rádia, ale i dalekohledy a jiné věci a nejen pro sebe), nějak mě už přechází chuť. S odchodem wifi modulu a po přečtení desítek stížností na stejnou závadu na webech celého světa jsem se na iPhone naštval a přestal ho řešit. Začal jsem ho nazývat křápem, což byl zásadní obrat v mém smýšlení o něm jako o něčem exotickém. Najednou jsem začal Apple produkty znevažovat, před tím jsem zachovával neutrální stanovisko. Techniku beru globálně, někdo umí vyrobit tohle, jiný tamto. Ani Apple, ani Microsoft pro mě nejsou bohy, zrovna tak jako nejsou bohy věhlasné firmy Sony, Panasonic atd. Mnohdy kdejaký noname je lepší než značkový přístroj (ono to ale nemusí platit jinde ve světě, je známo, že k nám jdou výrobky až druhé a třetí kvalitativní skupiny, byť značkové).
Včera jsem vytáhl ze skříně 7 let starou nokii, dal ji na nabíječku (první baterie!) a nabil ji. Jako pohotovostní telefon, kam mrsknu SIM, až iPhone klekne úplně. Dovolám se s ním a SMS také napíšu, to jsou ty hlavní funkce telefonu. A v pohotovosti vydrží nabitá týden (!). Stará, blbá nokia!
Jeden člověk si mi nedávno postěžoval, že mi psal několik SMS na iPhone, ale já nereagoval, protože mi nepřišly. Pak mi poslal testovací SMS na druhý mobil, kde mám také SIM od Vodafone a stejnou SMS na iPhone. Na iPhone nepřišla. Záhadou je, že to bylo jen ve večerních hodinách, co nepřijímal SMS. To je pro mě ale velká zrada. Řekl jsem si, že se chová iPhone divně a není na něj spoleh. Jistě, namítnete: udělej restore. A s ním i JB a unlock a všechno od začátku, instalace aplikací, customizace dolaďování. A to je právě to, co už mě přestalo bavit. Proč bych neměl mít spolehlivou mašinu, která bude držet vše, co jsem tam nastavil? Proč by se to mělo časem z ničeho nic podělat? Nemám tolik času, abych se zabýval jen iPhonem, abych po nocích přemýšlel, co udělám druhý den, aby to fungovalo. Už dávno nežiju jen pro něj. Nebyl jsem takový experimentátor, abych do něj rval kdejakou aplikaci, nějak ho vyšperkovával a dělal z něho mobil s vodotryskem. A přesto jsem se na něj nemohl spolehnout.
Píšu strašně rozvláčně a nikoho nenutím, aby to četl. Chtěl jsem jen vyjádřit svoje pocity a také tu skutečnost, že jsem už vyléčen z tohoto zázraku (před téměř 4 lety to opravdu zázrak byl).
Včera jsem vytáhl ze skříně 7 let starou nokii, dal ji na nabíječku (první baterie!) a nabil ji. Jako pohotovostní telefon, kam mrsknu SIM, až iPhone klekne úplně. Dovolám se s ním a SMS také napíšu, to jsou ty hlavní funkce telefonu. A v pohotovosti vydrží nabitá týden (!). Stará, blbá nokia!
Jeden člověk si mi nedávno postěžoval, že mi psal několik SMS na iPhone, ale já nereagoval, protože mi nepřišly. Pak mi poslal testovací SMS na druhý mobil, kde mám také SIM od Vodafone a stejnou SMS na iPhone. Na iPhone nepřišla. Záhadou je, že to bylo jen ve večerních hodinách, co nepřijímal SMS. To je pro mě ale velká zrada. Řekl jsem si, že se chová iPhone divně a není na něj spoleh. Jistě, namítnete: udělej restore. A s ním i JB a unlock a všechno od začátku, instalace aplikací, customizace dolaďování. A to je právě to, co už mě přestalo bavit. Proč bych neměl mít spolehlivou mašinu, která bude držet vše, co jsem tam nastavil? Proč by se to mělo časem z ničeho nic podělat? Nemám tolik času, abych se zabýval jen iPhonem, abych po nocích přemýšlel, co udělám druhý den, aby to fungovalo. Už dávno nežiju jen pro něj. Nebyl jsem takový experimentátor, abych do něj rval kdejakou aplikaci, nějak ho vyšperkovával a dělal z něho mobil s vodotryskem. A přesto jsem se na něj nemohl spolehnout.
Píšu strašně rozvláčně a nikoho nenutím, aby to četl. Chtěl jsem jen vyjádřit svoje pocity a také tu skutečnost, že jsem už vyléčen z tohoto zázraku (před téměř 4 lety to opravdu zázrak byl).
- rony
- Klub čistého iOS
barberry.pha, mam iphone 2G od novembra 2007. PLUS JEDEN do tvojej statistiky.
barberry.pha píše:myslim ze iphony zastaravaji daleko pomaleji nez pristroje u ostatnich vyrobcu, napr htc diamond 2 vs 3GS, 3GS je pouzitelne i dneska a diamond2 ... Pouze pro opravdove fanousky wm6.5 3GS si i dneska nekdo koupi diamonda 2?
To mohu potvrdit z vlastni zkusenosti. Diamond 2 - krome designu absolutni shit. Tak pomaly mobil jsem snad v zivote nemel. Ten fungoval rychle jen tehdy, kdyz byl po hardresetu a nebyly do nej nainstalovany zadne aplikace. Jsem rad, ze jsem ho zbavil a koupil pouzity iphone 3GS.
-
- Moderator fóra
Cekam kdy nastane back to basic zpatky papirove diare a mobily pouze na volani a sms s tydenni vydrzi
Manual iPhone
Manual iPhone
- rony
- Klub čistého iOS
poznam desiatky ludi, ktori nepotrebuju ziadny back, ziju tak.
-
Myslím, že Bea je dost rozumný a ví co dělá. Vše je o subjektivním názoru. Přesto, že mám jak telefon tak notebook od Apple, souhlasím s názorem TeaRacera a třeba v oblasti FW updatů, respektive k jejich downgradům, nesouhlasím s politikou Apple. Neznám jiný systém, který by neumožnil přechod na jakýkoliv z již v minulosti vydaných FW. Někdo možná namítne, že Apple vydáním updatu odstraňuje nějakou bezpečnostní nebo programovou chybu a přidává různá vylepšení, ale pokud zjistím, že mi daný FW zpomaluje telefon nebo mi nevyhovuje, chci mít možnost vrátit se na starší verzi FW a nemělo by mi být bráněno.
Ale k meritu věci. Proč jsem stále u iPhona? Odpověď je jednoduchá. Už jsem za navigace a ostatní aplikace utratil v appstore takový majlant, že prostě u iPhonu zůstat musím, protože při pořízení telefonu s jiným systémem bych utracené peníze na appstoru vyhodil oknem a ještě bych musel utratit podobnou sumu k zakoupení stejných nebo podobných aplikací pro jiný systém.
Ale k meritu věci. Proč jsem stále u iPhona? Odpověď je jednoduchá. Už jsem za navigace a ostatní aplikace utratil v appstore takový majlant, že prostě u iPhonu zůstat musím, protože při pořízení telefonu s jiným systémem bych utracené peníze na appstoru vyhodil oknem a ještě bych musel utratit podobnou sumu k zakoupení stejných nebo podobných aplikací pro jiný systém.
-
- Moderator fóra
Symbiany S60 šly downgradovat neofiko s rizikem, že se z telefonu stane těžítko. Oficiálně to nešlo a snad ani u novějších Symbianů roto nejde.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Moderator fóra
2 barberry.pha: Me zase pobavi fanatici co hají neco co....
Uvedom si že apple mi odstrelil telefon 2 mesice po zaruce!!!
Mam doma 3 Nokie, Simense a ty funguji tak jako jsem je koupil ( pochopitelne až na baterku ) jsou daleko starsi než IP3G. Ale vse u nich zustalo. S IP3G trva vse nekolikanasobne dele než když jsem jej koupil. Už to chápes co tím chci říci?
Uvedom si že apple mi odstrelil telefon 2 mesice po zaruce!!!
Mam doma 3 Nokie, Simense a ty funguji tak jako jsem je koupil ( pochopitelne až na baterku ) jsou daleko starsi než IP3G. Ale vse u nich zustalo. S IP3G trva vse nekolikanasobne dele než když jsem jej koupil. Už to chápes co tím chci říci?
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Mírně pokročilý
ta wifi je problém, škoda, že to nešlo už reklamovat (tak jsem to aspoň pochopil).
ale jak už bylo zmíněno... všechno má svoji životnost, mobil starý dva roky ať už jakýkoliv by chtěl novou baterku... pochybuju, že by HTC by vydrželo víc, tak podej info za 4 roky
edit: překvapuje mě, že zrovna moderátoři se na tomhle tématu tak (negativně) shodnou, já osobně znám lidi většinou s 3G, který teď čekaj až sleví iPhone 4, aby do něj mohli jít
doufám, že k tomhle názoru jako Vy nedojdu, nechtěl bych se vzdát iOS
ale jak už bylo zmíněno... všechno má svoji životnost, mobil starý dva roky ať už jakýkoliv by chtěl novou baterku... pochybuju, že by HTC by vydrželo víc, tak podej info za 4 roky
edit: překvapuje mě, že zrovna moderátoři se na tomhle tématu tak (negativně) shodnou, já osobně znám lidi většinou s 3G, který teď čekaj až sleví iPhone 4, aby do něj mohli jít
doufám, že k tomhle názoru jako Vy nedojdu, nechtěl bych se vzdát iOS
vlastním ještě iPhone 3GS bez JB
utraceno v App Store 25,12+ €
utraceno v App Store 25,12+ €
-
- Moderator fóra
To Tea: a ty starsi telefony bezi na cem? Proc porovnavate pristroje s OS s low endy, kde jejich jediny smysl byl si zavolat a poslat sms?
Je jedno jestli je to iphone, htc, smasung, vezmeti si 3-4 roky stare smartphonu s te doby techto znacek a neco s nima dneska delejte, nemluve o vydrzi baterky, pak vam vzdy vydrzi dele obycejny low end.
Moje maminka vzdy nerada ale musela menit mobil po 3-4 letech, vzdy ji odesla uz treba druha baterka a kdyz byla prvni, tak nemohla sehnat dalsi. A to mela vzdy low end, ktery mela pouze na volani a psani a nekupovaly se zadne sunty, zkratka opotrebeni pouzivanim.
Asi si zato apple muze i sam ze prezentuje svoje vyrobky jako nesmrtelne a dokonale, ze se zkratka nemuze nic pokazit. U jinacich vyrobcu by to nikdo neresil a zkratka si koupil novejsi model. Ale tohle je Apple.
Neprijde mi ze bych neco fanaticky obhajoval, jenom pisi svuj nazor, iphone je jako vsehno spotrebni vec, s nejakou zivotnosti, at hw tak sw, jako vsechny ostatni zarizeni jinacich firem. Az doslouzi baterka, tak si zjistim jestli to ma cenu opravovat a bud koupim novou nebo ho necham byt. Muze to byt za rok nebo treba za tri.
Je jedno jestli je to iphone, htc, smasung, vezmeti si 3-4 roky stare smartphonu s te doby techto znacek a neco s nima dneska delejte, nemluve o vydrzi baterky, pak vam vzdy vydrzi dele obycejny low end.
Moje maminka vzdy nerada ale musela menit mobil po 3-4 letech, vzdy ji odesla uz treba druha baterka a kdyz byla prvni, tak nemohla sehnat dalsi. A to mela vzdy low end, ktery mela pouze na volani a psani a nekupovaly se zadne sunty, zkratka opotrebeni pouzivanim.
Asi si zato apple muze i sam ze prezentuje svoje vyrobky jako nesmrtelne a dokonale, ze se zkratka nemuze nic pokazit. U jinacich vyrobcu by to nikdo neresil a zkratka si koupil novejsi model. Ale tohle je Apple.
Neprijde mi ze bych neco fanaticky obhajoval, jenom pisi svuj nazor, iphone je jako vsehno spotrebni vec, s nejakou zivotnosti, at hw tak sw, jako vsechny ostatni zarizeni jinacich firem. Az doslouzi baterka, tak si zjistim jestli to ma cenu opravovat a bud koupim novou nebo ho necham byt. Muze to byt za rok nebo treba za tri.
Manual iPhone
Manual iPhone
- rony
- Klub čistého iOS
aramis, ja necakam na slevy. nevylucujem, ze su ludia, co funguju na pojem sleva. je to taky divny zivotny pristup. asi ako...
kupil by som si lambo ale cakam na zlavu. ja si ho jednoducho nekupim a tak nezistujem kolko stoji a nespekulujem necakam na zlavy. jasne ze ma potesi, ak voz na ktory mam dostanem fajn cenu, ale nevolam to zlava :) to iste telefon. chcem ho, mam nan, beriem presne vtedy, ked ho chcem. som hladny, nejdem pozerat cez sklo na zradlo :)
a ked uz taku vec mam, mam plan, kolko ju chcem vlastnit. iphone je v cene, kedy si nechcem dovolit hluposti ale naopak velmi rad kupim dalsi, lebo nemam orgazmy z noveho prostredia :) potrebujem len hladko prejst. isteze dizajn ma rolu. ale po tolkych vymenach mobilov viem, co su nepodstatne hluposti.
viem, ze moralna zivotnost mojich predoslych mobilov bola katastrofalna. predaval som ich prakticky nove. spotrebovat iphone 2g az do rozpadu je skor kladna vizitka toho mobilu.
mavam pozicane mobily, teraz tablety, tam si uspokojim zvedavost a obvykle nesmutim za nimi.
teraz velmi chcem Kindle Fire aj za cenu, ze bude v EU nefunkcny.
kupil by som si lambo ale cakam na zlavu. ja si ho jednoducho nekupim a tak nezistujem kolko stoji a nespekulujem necakam na zlavy. jasne ze ma potesi, ak voz na ktory mam dostanem fajn cenu, ale nevolam to zlava :) to iste telefon. chcem ho, mam nan, beriem presne vtedy, ked ho chcem. som hladny, nejdem pozerat cez sklo na zradlo :)
a ked uz taku vec mam, mam plan, kolko ju chcem vlastnit. iphone je v cene, kedy si nechcem dovolit hluposti ale naopak velmi rad kupim dalsi, lebo nemam orgazmy z noveho prostredia :) potrebujem len hladko prejst. isteze dizajn ma rolu. ale po tolkych vymenach mobilov viem, co su nepodstatne hluposti.
viem, ze moralna zivotnost mojich predoslych mobilov bola katastrofalna. predaval som ich prakticky nove. spotrebovat iphone 2g az do rozpadu je skor kladna vizitka toho mobilu.
mavam pozicane mobily, teraz tablety, tam si uspokojim zvedavost a obvykle nesmutim za nimi.
teraz velmi chcem Kindle Fire aj za cenu, ze bude v EU nefunkcny.
-
- Moderator fóra
Ale prd velebnosti ))
na Siemensu fungoval mail, stejne rychle po vsechyn FW, svizne, aplikace na posilani sms ( oskarek ) apod. U meho IP nefunguje mail, sms, dokonce i volani a vytaceni čísel se zpomalilo brutalne, opravdu brutalne. Telefon je líny a nezvlada ani 2x tak pomalu funkce jako stahnuti mailu, vyfocení, proste nic To už se vubec nebavim o " botách " typu, sledovani uzivatele pomoci dat z gps, nefunkcnosti části HW ( wifi ) o neschopnosti tech. podpory atd....
Já nechci nejaké nove funkce, jen jsem chtel aby mi fungovalo vse jako v dobe koupe, jako u ostatnich firem...
Napr. Koupil jsem draho Navigon ale diky iOS4 ho nemuzu pouzivat, nabiha 5 minut a seká se..., fotak se spousti silene dlouho, ctecka knih také. Aplikace padají. proste takhle si nepredstavuji " vylepseni " FW. Takle opravdu ne. Dnes jsem si asi 3h v čajovne hral s IP4. je to stejne a paradni ( az na ten sileny vzhled kostky ktera nejde zvednou ze stolu ) jako ip3G když fungoval na OS3. ale co bude za pul roku? Taky IP4 se stane zpomaleným filmem?
Tím nerikam že si novy IP nekoupim, mozna ano... ale politika a firmy s nakousnutym a nakrapnutym jablkem v logu mne velmi zklamala v pristupu k uzivatelům.
Nikdy jsem nemel tolik problemů s telefonem jako s IP, ale zaroven jsem nikdy nebyl z telefonu tak nadseny. Uvidíme co bude dál, treba i apple se poučí...
na Siemensu fungoval mail, stejne rychle po vsechyn FW, svizne, aplikace na posilani sms ( oskarek ) apod. U meho IP nefunguje mail, sms, dokonce i volani a vytaceni čísel se zpomalilo brutalne, opravdu brutalne. Telefon je líny a nezvlada ani 2x tak pomalu funkce jako stahnuti mailu, vyfocení, proste nic To už se vubec nebavim o " botách " typu, sledovani uzivatele pomoci dat z gps, nefunkcnosti části HW ( wifi ) o neschopnosti tech. podpory atd....
Já nechci nejaké nove funkce, jen jsem chtel aby mi fungovalo vse jako v dobe koupe, jako u ostatnich firem...
Napr. Koupil jsem draho Navigon ale diky iOS4 ho nemuzu pouzivat, nabiha 5 minut a seká se..., fotak se spousti silene dlouho, ctecka knih také. Aplikace padají. proste takhle si nepredstavuji " vylepseni " FW. Takle opravdu ne. Dnes jsem si asi 3h v čajovne hral s IP4. je to stejne a paradni ( az na ten sileny vzhled kostky ktera nejde zvednou ze stolu ) jako ip3G když fungoval na OS3. ale co bude za pul roku? Taky IP4 se stane zpomaleným filmem?
Tím nerikam že si novy IP nekoupim, mozna ano... ale politika a firmy s nakousnutym a nakrapnutym jablkem v logu mne velmi zklamala v pristupu k uzivatelům.
Nikdy jsem nemel tolik problemů s telefonem jako s IP, ale zaroven jsem nikdy nebyl z telefonu tak nadseny. Uvidíme co bude dál, treba i apple se poučí...
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
- rony
- Klub čistého iOS
vyvoj vykonov tu je, je to neobvykle? viem, ze dnes uz na 2g nebudem sa snazit o nic zlozitejsie ako poslat sms a volat. jj hram na nom 2 cas vyplnacie hry. Prsi je jedna z nich. Udivuje ma len falt, ze ho mam nepretrzite tak dlho. veci co vnima Tea su asi fakty len ma nejako nevzrusuju. primarne mam i4 a viem, ze na siri to nebude stacit, takze ok, do jari som v klude. potom neviem. pravdepodobne skor budem riesit co miesto 2g...
nemam cas poucovat apple, nemam na to chut a hlavne... evidentne vedia ako robit bizmis, kym zjavne ja nie, pretoze nesedim tu ako majitel porovnatelneho konkurenta. takze zaoberat sa diktatu toho, co ma apple zmenit alebo ktokolvek... je mrhanie mojho casu :) az do momentu keby ma niekto nutil kupovat si to a nemal moznost odmietnut
nemam cas poucovat apple, nemam na to chut a hlavne... evidentne vedia ako robit bizmis, kym zjavne ja nie, pretoze nesedim tu ako majitel porovnatelneho konkurenta. takze zaoberat sa diktatu toho, co ma apple zmenit alebo ktokolvek... je mrhanie mojho casu :) az do momentu keby ma niekto nutil kupovat si to a nemal moznost odmietnut
-
- Moderator fóra
Vubec nejde o vykon vyvojů, nebavme se o novych telefonech....
Jde o to ze aplikace jako mail, fotak sms dokonce rychlost spousteni volani se snizila treba 5ti nasobne na stejnem telefonu to je ten podraz, ta podpasovka...
Jde o to ze aplikace jako mail, fotak sms dokonce rychlost spousteni volani se snizila treba 5ti nasobne na stejnem telefonu to je ten podraz, ta podpasovka...
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022