Proč už nikdy nechci iPhone

vše co vás napadne
Zamčeno
bohem
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Proč už nikdy nechci iPhone

Příspěvek od bohem »

..tak nějak zvláštně to v tom životě s časem funguje: nejdříve kouzelná láska a milášek a za čas kráp, šmejd, opruz a odchod k něčemu co bude zase láskou údivnou než z toho bude zase za čas křáp šmejd starej a opruz nefunkční ..

jinak návrat k prastaré nokii s výdrží baterky týden a funkcemi sms a volání je mi určitou sympatickou osvobozující volbou - připomíná mi to svobodomyslnou dobu kdy jsem mobil kolikrát zapoměl na stromě na zahradě na několik dní a nijak mi on ani mobilní svět nescházel a já jemu už vůbec ne -

Nyní jsem zatím u iP4 a opravdu mi stále baví. Android se mi nelíbí, Symbian je mrtvej, a Win? nevím - v podstatě mne to nezajímá. Až se naplní vztah s IP a Applem tak skončí i geekovina a vrátím se k něčemu prehistorickému, co budu zase zapomínat na stromě a mobilní svět a všechny jeho systémy mi budou ukradené.. svým způsobem se na tu dobu těším, ten čas pro mne, ale zatím ještě nenastal, tak doufám si ještě popovídám se Siri v češtině a pak uvidím..

Jednou však pro mne (doufám) přijde doba kdy si na apple a mobilní svět s milým pousmáním vzpomenu tak akorát při nakousnutém jablku utrženém ze stromu a " iP 26" a všechny jeho klony v podobě hitových miniaturních podkožních čipů i celý osobní mobilní svět ovládaný myšlenkou, s displejem v očních duhovkách, stejně tak jako všichni maníci co na mne budou díky tomu spatra mrkat očima kyborgů, mi budou ouplně šuma fuk.. a zaplať pánbů za to ..

mefistos

Příspěvek od mefistos »

:D :D kup si samsung galaxy s 2 a za 3 roky si povime jak jede jak mu vydrzi baterka etc.... S tema statejma mobilama ste tu vzdy hajili to ze iPhone neni jen na volani ale i na fotky hry aplikace a nezapominejte ze je zalozen na pripojeni k internetu... Jasne ze nokia 5100 vydrzi tejden kdyz neumi ani jedno z toho me vydrzi iphone nekolik dni nemam nejmensi problem:) to je zase reci ... Asi budu brecet tady z toho :D :D

Sent via iPhone

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Mefistos (nechci po tobě odpověď :)) : Proč ale ta 6 - 7 let stará, v bazaru koupená, Nokia s původní baterkou, která je již rok zavřená ve skříni a nikdo o ni nepečuje, vydrží v pohotovosti dejme tomu týden, a proč iPhone starý cca polovinu doby, nepříliš používaný (opravdu mi sloužil hlavně na telefonní služby, her jsem si zahrál moc málo, s aplikacemi jsem si jen pohrál, na internet jsem chodil hlavně když jsem byl mimo domov, t.j. v tramvaji cestou do a z práce, případně pár minut v hospůdce při cestě) nevydrží v pohotovosti ani den nebo dva, případně jen několik hodin? To už není o tom, jestli je v telefonu nainstalováno to a to, má přístup k sítím a pod. Když je v klidu a uspán, na pozadí nic neběží, přesto se vybíjí. Stačí mu tedy jen přelaďování a vyhledávání GSM signálu na to, aby se vybila baterka. Oba telefony na tom jsou stejně, leží na stejném místě, jsou ve stejné kapse, když jdu ven. I mně vydržel zpočátku iPhone několik dní v pohotovosti.
Já se ptám, proč mizerná, zatracovaná a vysmívaná Nokia má v sobě baterku, která vydržela 7 let a proč ten špičkový Apple telefon tak odolnou baterku mít nemůže? To se samozřejmě v době nákupu iPhone nevědělo a já jsem dokonce mávnul rukou nad tím, že baterka nejde vyměnit. Proč taky, přeci jsem nikdy do žádného telefonu, co jsme měli v domácnosti (kromě mého prvního Ericssona s NiMH baterií) nemusel baterku kupovat. Asi proto, že se dala lehce vyměnit. iPhone je tím pádem kompaktní přístroj, který se normálně neservisuje, ale rovnou se hodí do odpadu, až mu skončí doba životnosti.
Tea Racer: jakobys četl moje myšlenky a napsal to za mě, je to přesně tak, jak píšeš.
Bohem: Hezky napsáno.
Aramis1: Moderátoři jsou obyčejní lidé tady na fóru, jsou to běžní uživatelé, jimž byla dána důvěra toto fórum kočírovat. Zda se shodneme (negativně, jak píšeš) není dáno něakými pravomocemi. Je to diskuse a i mezi námi jsou názorové rozdíly. Znovu opakuji, že toto vlákno nemá za účel rozpoutat vášně a dělit uživatele na různé tábory. Zde jsme všichni lidmi, kteří v životě přišli do styku s Apple produkty těsněji než jen pohledem do výkladní skříně obchodu s telefony. Z některých se stávají bývalí majitelé takových zařízení, ale stále jsou jimi načichlí a je to jejich jedna životní kapitola. Berme to tedy jako debatu rozumných lidí, která nepovede ke střetům, i když vím, že některým podobná témata nevoní. Takoví by měli přehodnotit svoje jednostranně zaměřené uvažování. Přeji ti (Aramis1), abys někdy našel sílu změnit názor, je to zdravé a osvobozující.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

A ktere to LG si nakonec vybralc doporucil bych ti aby na neho slo mango 7.5, i treba neoficialni cestou, bude pak to seznamovani prijemnejsi a neni tak uz tolik omezeni.
Wp7 jsem mel pri uvedeni moznost vyzkouset a rychlost byla vetsi nez u ip4 na os4, jak to bylo po nekolika dnech pouzivani uz nevim.
Vidis to ze Radar ma nevymenitelnou baterku jsem nevedel, a ani jsem nezkoumal jestli jde pomoci karet zvetsit ta pamet s tech 8GB.
Ale libil se mi vzhledove a i velikostne.
Tak snad budes spokojeny a stejne si myslim ze casem koupis nejake jablicko ;)
A k tak baterkam, dneska se vsechno vyrabi aby to bylo behem 2,3,4 let vymeneno, baterky,mobily, pocitace. Vim ze u prvnich modelu byly baterky jak drzak na vydrz tak i na dobu pouzivani, je to mozne dane tim ze se nemuseli nabijet tak cas takze se tak brzo nevycucali :D
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Jirkus
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Jirkus »

U některých mobilů je velký problém velikost úložného prostoru. Např. ten zmiňovaný HTC Titan nemá vnitřní úložný prostror, ale pouze 16GB kartu, ze které je po instalaci OS dostupných cca. 14GB.

To je v dnešní době hodně málo - v iPhonu mi momentálně programy zabírají cca. 13 GB a to tam nemám zdaleka všechny, co jsem si za ty 3 roky koupil. O natáčení videa (novými telefony) ani raději nemluvím.

PS: Možná bych změnl název topiku, podle zásady: Nikdy neříkej nikdy. :)

murder
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od murder »

Podobným vývojem jsem si prošel na jaře letošního roku, rozbil jsem iPhone 4 a říkal jsem si, držej cenu vysoko, kašlu na ně, možná si pořídím až iPhone 5. Koupil jsem Android nejprve malinkej Galaxy 5, ale to byla tragická hračka pro děti (teď ho má syn ve třetí třídě) a poté jsem si koupil HTC Desire HD, začal jsem ho používat a říkám si kurňa ten Adroid má něco do sebe a za poloviční peníze než iP4, tak jsem ho nadšeně používal, chválil. Jenže s postupem času, jsem přestal používat sms, mail jsem vlastně neposlal ani jeden mám velké prsty a klávesnice mě nějak neposlouchala, ono jsem přestával i volat, nebavilo mě hledání v tel. seznamu, rolování jako u iPhone, ale moc rychlé a s velkou setrvačností, takže pak se vracet, to byl zase problém moc citlivý displej a když jsem se ho dotkl tak hned vytáčel číslo, takže plno omylem vytočených. Hru na zabití času/ odreagování jsem žádnou nenašel, opět problém s citlivostí dotykové vrstvy. Výdrž baterie s problémy od rána do večera (v 19-20:00 už musel být na nabíječce) Wi-Fi občas chodila super, občas vůbec...
Tak jsem se propracoval k tomu, že jsem DHD odnesl do bazaru a sehnal si 3Gs 32GB. A opět píšu sms, maily, brouzdám na netu, uklidním se u hry...
Nechci hanit Android, nechci hanit HTC, vím že jdeš do Windows Phone 7.5 Mango, jen pozor na to aby časem nepřišlo rozčarování, nejsem zastáncem jedné značky, nemám rád jakékoliv hádky tohle je lepší a tohle horší, ale pokud si tři roky používal iPhone, tak jsem přesvědčený o tom, že tě jen tak nějaká mašinka neuspokojí, ano nejprve přijde radost z objevování, baterka vydrží, Wi-Fi bude fungovat (možná), ale časem se třeba stane, že tohle tě neposlechne, tamhle to nejde jak si naučený a třeba začneš uvažovat o návratu.
Ano nefunkční Wi-Fi zamrzí, ale kdyby se ti to stalo na tel. koupeném v CZ tak ho pošleš do servisu, ano zkrácená výdrž baterie opět u 3G jsem poznal zkrácenou výdrž už po 1,5 roce, poslal jsem ho na reklamaci (kdyby byla možnost výměny tak ji vyměním sám) a dostal jsem novou 3G. Takže myslím, že problém je spíše v tom že 2G se oficiálně nedováželo a tudíž byl problém se záručním servisem, než s telefonem, ono opravdu dnes chytré telefony vydrží tak max tu záruku, na delší dobu to není. To že si vytáhl ze šuplíku starou Nokii a ona funguje, je pěkné, jenže dnes už to také není jen to poctivé železo a ona značka se hodně propadla ve spolehlivosti.
Respektuji tvé rozhodnutí, chápu ho, jen si tak nějak myslím, že časem přijde rozčarování a návrat k jednoduchosti iOs, on je totiž opravdu někde jinde (třeba se pletu a WM bude opravdu lepší, jenže já se bojím i toho železa.)
Obrázek

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Podla mna prvy naozaj schopny iphone je az od ip4 (s prizmurenymi ocami 3gs).
Dovtedy to bolo nieco neprakticke aj ked inovativne.

Stazovat sa preto, ze mi nefunguje xrokov stara vec (navyse nie celkom podarena ani ako nova), mi pride divne.

Praveze prve modely ip, boli podla mna take, ze clovek nutne musel byt hracickou, aby mal z toho radost.

Naopak, ja si na ip4 cenim to, ze ma nenuti byt hracickou a stale sa venovat samotnemu systemu, aby fungoval, ale ze konecne mam mobil, ktory sa da pouzivat a neriesim, co zase nejde.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

LG se prodává jen jeden s Mangem a to je také jen jedno, zatím se neshodli na terminologii, někdy je to WP 7.1, více známé je 7.5 a zřejmě se ustálí na názvu Mango. Jinou než oficiální cestou tam OS dostat nelze = musí se koupit telefon s již nainstalovaným OS. Dosavadní WP 7 byl první verzí, která nedávno přešla do verze druhé, tedy 7.5 (7.1, Mango). Podstatné je to, že je v ní již čeština. Původní sedmičku lze aktualizovat, ale čeština se tam neobjeví (současným majitelům těchto telefonů je automaticky nabídnuta aktualizace ke stažení), proč tomu tak je, nevím. Tuto variantu, ale zásadně nechci. Čekám na model, který bude vybaven plnohodnotným Mangem s češtinou. Běžně je tedy k dostání HTC Radar, nabízen je i o 2 000 Kč levnější LG Optimus7. A ten právě pro začátek chci, nakonec OS je stejný, také HW podmínky MS jsou splněny a o to jde. Oproti WP7 doznalo Mango údajně na 500 vylepšení (ta se všechna ale netýkají České republiky, jsou to vylepšení z oblasti různých nákupů na Marketplace a pod.). Přesto jich je ale dost. Jedním ze zásadních je multitasking. Nebudu zde ale dělat reklamu něčemu jinému, vše lze nalézt na mnoha webech v předváděcích videích a recenzích.
Paměť nelze zvýšit kartou u žádného modelu, ale to mě netrápí. iP mám také 8GB a nikdy jsem ho zcela nenaplnil.
K těm baterkám: neustále připomínám, že jsem iPhona nikdy příliš nežhavil tak, abych ho musel nabíjet často. Zpočátku vydržel několik dní a to jsem ho používal více - pochopitelně, byl nový a hrál jsem si s ním. Když jsem se nabažil, používal jsem jej zcela běžným způsobem člověka, který má také spoustu jiných zájmů, a pro kterého je den stejně dlouhý, jako pro jiné lidi. Životnost baterie je dána počtem nabíjecích cyklů (alespoň se domnívám) a měla by tedy na tom být stejně každá baterka. Proč není, to je pro mě záhadou.
EDIT:
Murder: Kdo se bojí, nesmí do lesa. :D U mě to není otázka financí, nemusím si šetřit na nový mobil. Mohu si z fleku koupit nový íPhone, ale bohužel, tato značka mě zklamala a nesmí mi už do baráku. Je toho moc, čím se na mě provinil iPhone. Stál 10 000 na šedém trhu, bylo to dobrodružství tenkrát a to já mám rád. Ale na konci nesmí být zklamání a rozčarování. Jak říkám, bylo to něco úchvatného, když jsem ho viděl a držel v ruce (půjčený) poprvé a hned druhý den jsem jej musel mít. Ani jsem nepostřehl, že iP se pro mě náhle stal největším bodem zájmu. Věnoval jsem mu spousty času, kupoval knihy a časopisy, četl světová fóra. A jak jsem tak četl, nacházel jsem tam i negativní informace. Nechtěl jsem jim podléhat, bránil se jim, iPhone jsem propagoval všude i před svým zetěm, odborníkem přes počítače. Špatně se mi poslouchaly jeho názory, které ale dnes uznávám. Tehdy jsem se na něho málem zlobil, když si s pochybovačným výrazem ve tváři pohrával s mým iPhonem. Líbila se mu jeho svižnost, ale culil se nad tím, co všechno jsem musel provádět, abych něco v telefonu měl. Byl jsem takovým otrůčkem svého iPhonu, svého "miláška".

dodulo
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dodulo »

ja tu nechcem rozputavat flame, len napisem svoj osobny pohlad na vec, v case ked som sa rozhodoval kam investujem este vtedy moje tvrdo zarobene penizky z brigady a rozhodoval sa aky prvy mudry telefon si kupim, mal som dilemu medzi nadupanou, bezkonkurencnou a megabombastickou Samsung Omniou i900, ktora mala vsetko lepsie slovom VSETKO, procesor, fotak hadam iba RAM mala rovnaku ako vtedy ospevovany iPhone, dovolim si zacitovat z recenzie na fony.sk, nazor si urobte kazdy sam...

Samsung i900 Omnia je veľmi očakávaný konkurent všetkých "nadupaných" smartfónov s veľkým dotykovým displejom. Snaží sa konkurovať iPhonu, ale svojou výbavou ho jednoznačne prekonáva. Silným konkurentom mu je HTC Touch Diamond, ale ten, aj keď je podstatne menší, má VGA displej, no tiež pomalšie reakcie (slabší procesor i náročnejšie grafické prostredie). Ak by sme teda mali porovnať Samsung i900, Apple iPhone (3G) a HTC Touch Diamond, Samsung vyjde ako najväčší, s najlepšou výbavou (resp. veľkou podporou aplikácií), batériou, modernými technológiami (touchpad na hlavnom tlačidle, widgets...), najlepším fotoaparátom (5 Mpix + LED blesk), a ako jediný podporuje pamäťové karty. Hneď v úvode ešte spomeniem, že som bol veľmi milo prekvapený spoľahlivými reakciami i900 na dotykové ovládanie prostredníctvom displeja.

este by som doplnil, samozrejme som si vybral iPhone, no moj svagor prisiel asi o tyzden na navstevu a na stol v obyvacke polozil spominanu Omniu, nedavno ju bol nuteny predat, lebo pomaly odchadzala do vecnych lovist, chcel za nu 100e no nik ju nechcel a dodnes ju ma doma ak by ste mali niekto zaujem napiste PM, dokonca som pozeral, tie mobily idu dnes po 70€ a myslim, ze nie su velmi na dracku, nesmierne som velmi rad, ze som si vybral iPhone :)

co sa tyka tej baterky tak by som napisal asi len tolko, ze kazda bateria ma svoju zivotnost a zivotnost baterie sa nemeria poctom rokov ( aj ked aj to ma samozrejmne svoj vplyv ), ale poctom cyklov nabitia baterie, no ze si len spomen kolko ti vydrzala nabita tvoja "hlupa" Nokia ( tyzden, 5 dni? ) a kolkokrat si ju za tie roky nabijal...a co iPhone ? ma velky dotykovy displej, procesor a celkovo OS, musel si ho nabijat kazdy 2 mozno 3 den a niekedy mozno aj kazdy den, robil si si ciarky kolkokrat si nabil iPhone a kolko Nokiu, ze si ich dovolis v tomto porovnavat? Prepac, ale nie je to fer, nemyslim to voci tebe zle, len ked som si cital tvoj prispevok, musel som to sem napisat. Ak by si ho teda chcel vyhodit, napis mi, ja si pre neho pridem.

No a teraz posledna vec a tou je moja osobna skusenost s WP7. Kamaratka ma poziadala, ci by som jej nespravil v telefone update a nenahral cestinu ja, ze nemam skusenost s tymto OS, ale ze jej to samozrejme spravim, vsetko sa podarilo, ale bolo na 4 hodiny...slovom styri. Ma HTC HD7 cestina tam oficialne nejde dat, zariadenie treba odomknut ( jailbreaknut ) na uplne prvom fw aky bol pre tento telefon dostupny, potom bolo treba zabranit opätovnemu zamknutiu, pretoze telefon sa v priebehu niekolkych hodin, dni sa znovu zamkol, pred updatom na Mango bolo treba zapnut CZ v registroch, lebo oficialne pre tento pristroj neexistuje, iba nove zariadenia uz s Mangom budu mat cestinu normalne "zapnutu", toto beriem aj iPhone nemal vo svojich zaciatkoch cestinu/slovencinu , ale kto napise, ze WP7 je 2 generacie pred iPhonom mal by sa zamysliet...o podpore slovenciny ani nehovorim. Nakoniec tam potrebovala dostat kontakty z Nokie X6 ( tiez nie stary mobil ) skusal som vsetko ( google, outlook... ) no nakoniec som stratil nervy a preniesol kontakty na moju staru nepouzivanu SIM a importoval to z nej. Takze som zvladol vsetko :). Nehovoriac, ze do nedavna si uzivatel WP7 oficialne v CZ aplikaciu z markeplace nekupil, teraz to uz myslim ide. Vrcholom bolo to, ked som skusal s nim fotit, o kvalite fotiek sa nebudem radsej vyjadrovat, no ked som chcel zmazat nepodarenu fotku, bolo treba najskor kliknut na tri bodky ( na spodu displeja ), co boli vlastne moznosti, potom zvolit odstranit ( v spodnej casti displeja ) a potom to bolo este treba potvrdit to pre istotu bolo treba kliknut uplne hore tym, ze ma telefon obrovsky displej 4,3" tak v mojich chlapskych rukach musel putovat hore dolu, snazil som sa ho totiz ovladat jednou rukou, proste drobnosti, ktore aspon mna dokazu poriadne vytocit. A posledna vec, kto tu pisal, ze je to velmi svizny OS tak mi dovolte zasmiat sa, zvlast som pockal, kym telefon updatujem na Mango a hral sa s nim az vtedy, ano telefon mal chvilky kedy bol v pohode a vsetko fungovalo ako by asi aj malo, nesekalo ale striedalo sa to s chvilkami, kedy sa uz iba obycajne scrollovanie v menu sekalo ako "prase". Proste este aj moj stary ( predany ) iPhone 3G s fw 4.2.1 mal od tohto stavu daleko...kto chcete urobte si svoj nazor, nikomu nejdem svoj vnucovat a ak ste nebodaj v citani mojho prispevku dosli az sem, tak vam gratulujem, ze ste mali nervy :D a velmi pekne dakujem :)
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

lukinek
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od lukinek »

Tak to hodně štěstí u jiné značky a jiného operačního systému. Já bych iPhone nevyměnil :) a kdybych přecházel na jiný telefon, tak jedině Galaxy S II, ale to u mě nehrozí, zůstanu věrný Applu
iPhone 5S 16GB Space Gray Vodafone CZ
iPhone 5 32GB White T-Mobile CZ
iPhone 5 16GB Black Electroworld - PRODÁN
iPhone 4S 16GB White CZ Vodafone - PRODÁN
iPad 2 64GB 3G iStyle
iPhone 4 16GB Black CZ T-Mobile - PRODÁN
iPhone 3GS 16GB Black T-Mobile SK

elka

Příspěvek od elka »

Než se vrhneš do sladkých vod mango kompotu, přečti si, chceš-li, zkušenost člověka, který používal iPhone stejně dlouho, jako ty a ochutnal mango, aby jej s díky vyplivl.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Naprosto souhlasím s Crusaderem. Je to hlavně o aplikacích. V dnešní době už není podstatná značka telefonu ani system, většina telefonů má podobné parametry,ovládání, podobné problémy s výdrží baterky, s wifi apod. Liší se jen procesorem a jinými "fičurami", vesměs sice pro většinu uživatelů nepotřebnými a nikdy nevyužitými, ale dávající jakýsi pocit " ale umí to tohle a ono" . Apple ale dokázal své uživatele doslova připoutat aplikacemi, za které mnozí zaplatili více, než za telefon , které navíc bezproblémově chodí, má velmi dobrou podporu a to jsou hlavní důvody, proč většina uživatelů o přechodu k jiné značce ani neuvažuje. Utratili spoustu peněz za aplikace, vše jim funguje a obávají se možných problémů s jiným systémem. Zkrátka si nechtějí a nemají důvod komplikovat život. Což se ale netýká lidí, kteří iphone nevyužívali příliš aktivně ,nemají mnoho placených aplikací (často žádné) cloud účet atd. Ti přejdou k jinému telefonu a systému v klidu a v pohodě. Je to vždy naprosto individuální a je to tak myslím správné. Od toho je přece trh a v dnešní době je výběr více, než široký.
Naposledy upravil(a) cuting dne sob říj 22, 2011 10:02 am, celkem upraveno 1 x.
 Apple hračky 

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

elka: Stručné a jasné. Úplně se vidím v té samé situaci.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

elka je velmi kompatibilny s mojim pohladom na tento segment :) rovnako cuting.

ja chcem mat mobil trosku viac s dorazom na internet a aby ma neobtazoval ako ho nahodou pouzivam na volanie :) nechcem travit cas v nastaveniach telefonu ci aplikacii. chcem len priamu cestu k tomu, co chcem urobit. momentalne mi vyhovuje ios, lebo neotravuje kvantami funkcii, ktore musim objavovat. mna to uz jednoducho nebavi :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Já jsem přešel na iPhone z Androida. Měl jsem všechny operační systémy mimo WebOS a BlackBerry. IOS má v současné době největší vyladěnost HW+SW a spoustu aplikací, takže toto mu dává silnou a skoro dominantní pozici na trhu. A jak již bylo řečeno, má jednu výhodu: Na jedno železo se ten systém perfektně odladí. Další výhodou je v součanosti kapacita - 64 GB jen tak někdo nenabídne.
WP určitě časem bude konkurenceschopný, jen to opravdu chce čas. Také zvýšení kapacity by bylo jistě ku prospěchu věci. Ne každému stačí 8-16GB, jako bylo běžné před 3mi lety!
Takže v současné době jsou toto dva pro mne perspektivní systémy.
APPLE - na vrcholu slávy - možná již za ním..kdo ví?
WP 7 - začínající hvězda na kterou je méně aplikací a omezená kapcita s perspektivou růstu.....
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

To Bea: a neuvazoval jsi nekdy v te dobe jak jsi mel toho iphona 2G ze bys koupil nejakou lepsi verzi, 3GS nebo ip4?

Tim ze 2G nebylo oficialne pro cz trh, byla i poteba porad jb a unlock, kdybys koupil nasledne iphone pro cz trh neblokovany, myslim ze bys nektere veci prestal resit a treba by to nedoslo k takovemu zaveru. Preci jenom vychazis se zkusenosti se 4 roky stareho pristroje, neurceneho pro cz trh a s omezenim. Takovy 3GS nebo ip4 jsou uz nekde jinde ;)

Cimz te nechci lamat od tveho rozhodnuti, jenom mi prijde zanevrit na apple, jenom proto ze jsi mel prvni model a dalsi uz ne.
Jako bych zanevrel na Skodovku, protoze jsem si koupil felicii, porad ji pouzivam ale uz me stve, je pomala, hodne zere atd, ale octavku a superb kupovat nebudu protoze je to skodovka a tam me zklamala felicie.
Tak si koupim treba ford mondeo, protoze to je super auto a neni to skodovka ;)
Manual iPhone

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

A přístup apple když se uzivatele boji každych novych FW se Vám líbí?
Vylepseni typu, nasekáme 2x tolik chyb než drive a pridame nove funkce ktere stejne moc nefungují? Novy FW rovna se zaplavene forum dotazy, nefunguje wifi, GPS, aplikace.... atd? To opravdu nemá obdoby. :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

tea, ja tie dotazy takto nevidim. vacsina ludi co nerobi nic ine ako klik na update nema tolko problemov ako spekulanti s jailbreakom.

je niekto objektivne hlasena vlna problemov tej prvej skupiny? priznam sa, ze neviem, na toto forum vacsina majitelov nechodi. a drviva vacsina co sem chodi, tak len v pripade problemu. opakovane navstevy maju iba ti, ktori sem nechodia riesit svoje problemy.

naozaj nepozorujem, ze by vyvoj ios a hw k nemu mal razantny a viditelny pokles kvality. jedine, co naozaj vidim, ako u existujuceho hw vekom pretava ykon stacit ale naopak ocenujem, ze pri kupe noveho hw mam istotu, ze s nim prejde, jednu, mozno dve dalsie generacie ios. to pasuje mojim planom s vyuzivanim hw.

popritom si myslim, e naozaj revolucny bol uplne prvy iphone, dalsie sa drzali na rovine. ios bolo vidiet, ze maju dopredu stanpvene milniky a tie len realizuju. tam je progres obrovsky. najvacsi medzi 1.x az 3.x, situacia sa dostala do roviny pri 4.x a mam pocit, ze od 5.x uz v samotnom jadre a konceptoch nie je vyznamny rozdiel a sustreduju sa na dotahovanie a pridavanie veci, ktore uz nie su konceptualna zalezitost.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

elka

Příspěvek od elka »

Tea, tebou popisované problémy většiny uživatelů se týkají nespokojenců s Jailbreakem. Býval jsem jednim z nich. Ale teď musím říct "Jooo hoši, když vám to nestačí tak, jak to zamýšlel vyrobce, tak si nestěžujte, že vám pak něco nefunguje". A speciálně těm, co JB používají jen kvůli Winterboardu, nebo jak se ten paskvil teďka jmenuje, vzkazuju "Kupte si Android, tam si můžete omalovávat, jak chcete" :-)

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Ja zatim nemel pri zadnem updatu fw nejaky problem s nim, u 3GS mi dokonce update na ios4 vyresil problem s GPS.
Takze az tato situace nastane budu mit treba nazor podobny jako ty.
Uprimne si myslim ze ios4 na 3G si apple pekne nabehl, nevim proc vydal takovou verzi ktera byla nanic a castecne se to s rychlosti zlepsilo az u 4.2.2, dokazu si ale predstavit to ze bycho uz na 3G nevydali, jaky by to byl strasny problem a jak by se moooc resilo proc uz na 3G neni, proc ho ale nevyladily to vi asi nejlepe jenom u applu a myslim ze se s toho poucily. Akorat tedka budou nekteri rikat, proc to a to neni v novem fw pro muj strasi model iphonu, zkratka asi radeji ne.

A druha je vec pak JB a jeho vliv na podobne problemy.
Manual iPhone

avixe
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od avixe »

skuste potom napisat aj nejaky feedback... ovela radsej si precitam od niekoho kto iphone dlho pouzival ako od niekoho kto iphone nikdy nemal...
"audietur et altera pars"

pajap
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od pajap »

Baterie vč. výměny 750,-Kč. Tak doufám, že mi iPhonek vydrží dalších 3,5 roku:-)

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

elka a jiní: předkládáte mi tady staré články z doby, kdy telefony s Mangem ještě nebyly na trhu. Aktualizace prvních WP je jedna věc, telefon s kompletním OS v češtině je věc druhá. Mnozí z vás (i podsunuté články) zde uvádíte konkrétní případy, co kdy nefungovalo podle vašich představ (nedostatek aplikací či her na jednom OS, nemožnost úpravy fotek v telefonu, nesnadné mazání fotek, malá paměť) a představte si, že já nejsem ten, kdo si zaplní telefon 20 GB muziky nebo filmů. Hudba se dá nahrát jiná a původní smazat, filmy zásadně v mobilu sledovat nemíním a užívám si je na velké HD obrazovce z BD. Aplikace mě zajímají jen některé, hry snad vůbec ne. Nepořizoval jsem si smartphone na multimediální používání, potřebuji, aby na něm jel internet, abych se mohl zkontaktovat s lidmi přes telefonní služby a také přes webové (např. e-mail) a to kdekoli a kdykoli. Představte si člověka, který má tolik zájmů, co já (četba - pořídil jsem si čtečku Kindle, filmy - HDTV a BD, hudba - stovky CD, počítač a práce na něm tj. práce s multimédii, čili remasteringy hudby, úpravy videí atd., v neposlední řadě internet a v závislosti na zájmech i studium všeho nového, práce moderátora zde na fóru) a má na to jen 24 hodin, které nelze věnovat jen tomu. Také se musím najíst a jídlo si připravit a chodit nakupovat, musím prát a uklízet, musím spát. A to nechodím do práce. Až nebudu mít jiné zájmy, což se nestane, budu se moci úzce zaměřit na mobil a jeho nabídky a věnovat čas jenom jemu.
Před více než dvěma hodinami se téměř nemožné stalo skutkem. Prošel jsem obchody s mobily v našem městě, nechal si všude vyprávět o dostupných značkách s WP 7.5, byl zrazován od koupě modelu LG (znají ho, ale nenabízejí, LG prý tolik nefrčí) a všude mi byl nabízen HTC Radar. Byl jsem ujišťován, že baterie není takový problém, i když je to servisní záležitost, ale je lehce vyměnitelná (to byla jediná překážka pro mě, vyšlá ze zkušeností s iPhonem). Designově se mi ale velmi zamlouval. Mám rád tmavo stříbrnou (titanovou) barvu a zaoblené tvary. Moc dlouho jsem se nerozmýšlel, cena v posledním navštíveném obchodě byla o 500 Kč nižší nežli jinde, prodavač byl velmi informován a když viděl, že o tom něco vím, nesnažil se mě balamutit. Přinesl mi zcela nový kus a já jsem si ho po krátkém předvedení koupil.
Protože bych už dalším popisem přesáhl rámec tohoto fóra a vím, že by se neslušelo, abych zde propagoval jiný výrobek než iDevice, nepůjdu do detailů. Jen musím říci, že práce s WP je tak snadná, že jsem nepotřeboval zatím manuál. Provedl jsem sice jen základní nastavení a pohrál si s rádiem, které mi padlo pod prst. Ladění a uložení stanic do paměti bylo dílem okamžiku, přestože na obrazovce jsou vlastně jen symboly. Žádný vyšperkovaný přehrávač, jak je známe z jiných mobilů. A proč taky. Kdo z nás se při poslechu dívá, jak na obrazovce vyskakují škály pseudo spektrálního analyzéru, případně různé efektní barvičky?
Prosím, abyste se vy, co máte nutkání se do mě pustit, od toho osvobodili.
Dodulo: nevěřím tomu, že bys jel přes celé dvě země jen kvůli starému iPhonu :lol:

avixe
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od avixe »

naopak... ak je to tu mozne, velmi by som prosil objektivne porovnanie.. ved sme v sekcii "vse ostatni"
btw. pracoval si aj dajme tomu aj s ip4 resp. ios5, vies to porovnat?

aj ked ide len o os... wp ma urcite inu filozofiu.. prosim napis co je lepsie a co horsie
"audietur et altera pars"

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Odkedy mám ja iPhone, tak úprimne, neslednujem inú značku, už som si aj ja neho dosť zvykol. Pár dní mám i4 a ide to celkom svižne, 2G som predal vo februáry 2010 a kúpil si 3Gs, od tohto týždňa mám 4 a je to stále výborné. Síce už to nieje ako niekedy, niekedy som objavoval čo sa dá čo nie, skúšal a tak, teraz už ma to pomaly prestalo baviť, no tie veci, ktoré potrebujem a vyžadujem od iPhone tak zvláda na 100%, sice aj s JB. Hral som sa aj s inými mobilmy, windows sice nie, ale SGS 2, je to v celku dobrý mobil, ale až príliš prečačkaný, už som si akosi zvykol na jednoduchosť iOS. Ale aj tak, myslím si že raz aj ja zavetrám nejaký iný mobil, predsa som mladý a skoro celý život mám ešte pred sebou takže je to všetko otázka času, ale jedno viem, že najbližšie rok - dva to určite nebude
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Nemohu s ním porovnávat jiný FW než 3.1.3, protože jiný iPhone jsem neměl (důvody, proč, průběžně uváděny v tomto vlákně). Takové porovnávání by ale nebylo objektivní, možná časem něco uvedu, ale nechtějte to po mně pár hodin po tom, co jsem ho koupil. Určitě to ale nebudu dělat tak, abych některým z vás vháněl slzy do očí. :)
Většina z vás by si ale měla uvědomit, že jsem v mnoha případech o dvě generace starší a zcela jinak pohlížím na techniku a její možnosti. Vlastně mě neustále fascinuje všechno nové, takže i ty dlaždice v WP mě zaujaly. Ono, když člověka provází technika celý život a prošlo mu rukama na stovky přístrojů, tak má na ni zcela jiný pohled. To pochopíte, až budete v mém věku. :)

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Bea, mozno by to chcelo skusit aj nieco novsie od Apple :) ale tak uz mas ine, nech pekne sluzi, nemyslim ze su dnes uz az take rozdiely v OS
Naposledy upravil(a) Marek dne sob říj 22, 2011 12:49 pm, celkem upraveno 1 x.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

A o tom to přesně je. Beavers je člověk, který nevyužívá celý potenciál ekosystemu kolem iPhonu, systém,aplikace, provazanost, iCloud atd. A proto mu nedělá problém přejít jinam, jedno už, kam. Já osobně a mnozí jiní jsme díky aplikacím " uvázaní " k iPhonu, ale osobně jsem uvázaný rád a vyhovuje mi to. Beavers a mnoho jiných "uvázaní" nejsou a mají tak možnost zkoušet další .. A takových je mnoho, proto je trh tak siroký a nabídka tak bohatá. A je to v pořádku. :)
 Apple hračky 

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Marečku, přece jsi četl, že dávám od Apple produktů ruce pryč. Moje argumenty jsou jasné, přesto Apple nezatracuji a stále ji vnímám jako zdravou konkurenci, která byla svého času hodně vysoko na špici. Jen už vplouvám do jiných vod.
EDIT: Založením tohoto vlákna jsem si na sebe, koukám, upletl pěkně pružnou pomlázku. Chlapi, vždyť já se ani nedostanu k tomu, abych si pohrál s novým "miláškem" :ROFL:

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

V pohode chápem a ako hovorím, nech slúži :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

2 rony and elka: To je nesmysl, já JB nikdy nemel a wifi mi nefungovala v jednom OS v druhem mela polovicni silu i metr od routeru. Takovych nas bylo plno, on na to JB nemel takovy vliv jaky ríkáte, jen se podivejte sem na forum. Svadet to ted na JB je jen vymlouvání. Proč mi nyni jde IP jako zpomaleny film a nemám JB?
Ale chapu zase že jsou lidi a budou vychvalovat věci i kdyby tomu sami neverili. To lze pozorovat nejen na IP foru, ale vsude kolem...
iPhone SE 2022

elka

Příspěvek od elka »

Promiň, Tea, přehlédl jsem, že máš 3G. Tam jeto asi možné.

lukinek
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od lukinek »

Ale on ma právě 2G
iPhone 5S 16GB Space Gray Vodafone CZ
iPhone 5 32GB White T-Mobile CZ
iPhone 5 16GB Black Electroworld - PRODÁN
iPhone 4S 16GB White CZ Vodafone - PRODÁN
iPad 2 64GB 3G iStyle
iPhone 4 16GB Black CZ T-Mobile - PRODÁN
iPhone 3GS 16GB Black T-Mobile SK

elka

Příspěvek od elka »

Tea má podle popisu v profilu 3G

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Tea ma 3G a Bea ma 2G
Manual iPhone

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

bea - už ne :D
 Apple hračky 

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

tak on ma 2g z r. 2007 a co presne je zle na tom, ze firmwary novsich generacii to postupne uz nezvlada? resp. co presne tea na tom Apple nezvladol? stare auto Favorit zacne pytat peniaze, straca vykon a nikto tu nehuci, ze to skodovka nezvlada :) nejako nerozumiem.

tea, ja nepopieram postihnutie tvojho mobilu. len mna to nepostihlo, alebo mam ine limity alebo neviem co. ale chapes, ze dnesny i4 tak o dva tri roky uz bude dedusko na odpis a ze predsa len sa prejavia nejake tie problemy, ano? budu pochopitelne alebo budeme vsetci prekvapeni ako je to mozne? radsej to uved na spravnu mieru.

ps: ja som nenapisal, ze tebe to sposobil jailbreak, napisal som preco na tomto fore sa vecne riesia nejake problemy. to je vyznamovo naozaj rozdiel. :) lenze ak pisu vyssie, ze mas 2g ako sa ti podaril zazrak ho mat bez jb? niekde chybaju informacie. podla profilu ma tea 3g. to tiez uz nie je mlady mocny silak :) vysiel v r. 2008.

ludia neberte to tak vazne, ved mam uz pocit, ze vas miektorych buchne o zem infarkt z neschopnosti inych :)

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

No, já myslím, že je to zbytečné to ještě probírat. Kdyby se mi osobně dnes porouchal iPhone, tak bych zřejmě šel do nějaké jiné značky s WP 7 či 7.5. Ne, že bych neměl iOS rád, ale prostě bych jen zkusil něco jiného. A tím bych to asi uzavřel. Je naivní si myslet, že člověk bude pořád používat stejný systém.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

to je fakt. ja by som siel do inej znacky, lebo mam dva telefony :)

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Ano já mam 3G, ktery po dvou letech byl na vyhozeni. Je to ten samy důvod jako u Bea, že by mely aplikace fungovat stejne, myslim tim mail, sms, klasicke defautlni a ne je diky FW odstrelit. To je proste jen komercni tah... duvody uvedl Bea...
iPhone SE 2022

Zamčeno