Jak říkáš, beru to jako tvůj subjektivní názor, přesto si myslím, že ty vykřičníky jsou tam zbytečné. Anebo se máme začít něčeho bát?
Můj je pochopitelně zcela odlišný, ale po necelém týdnu používání se neodvažuji srovnávat. Vlastně, srovnávat mohu, protože jsem doposud měl pouze iP 2G, ostatní modely jsem neměl vůbec v ruce. Ony se liší především přidanými funkcemi (aplikacemi) a vylepšováním HW. V základu zůstává vše při starém - mám na mysli systém ovládání. Argument s Navigonem u mě neobstojí (osobně ho nepotřebuji) a považovat to za nedostatek je nesmysl. Zde se jedná o dvě roviny a těmi jsou ovládání OS a vybavenost funkcemi a aplikacemi. Nelze říci, že se vracím k iOS proto, že mě zklamala jedna aplikace. Uvědomme si, že WP7.5 je teprve 2. verze, která je zásadně přepracovaná oproti WP7. Pročítal jsem různá fóra, zaměřená na "microsoftí" systémy. Tak, jako existují přísní zastánci iOS, tak u MS systémů se uživatelé dělí na dvě skupiny: jedni nenechají dopustit na původní Windows Mobile, ti druzí jsou tolerantnější a nevidí ve WP zrovna propadák. Mnozí z nich lehce přešli k tomuto systému (tehdy ještě WP7, který byl hodně nedodělaný) a vidí v něm velkou budoucnost. MS má nelehkou pozici a tím je v nevýhodě. WP Mango je velikánskou vlaštovkou, která může zamíchat kartami.
Nehodlám tu nikoho přesvědčovat o tom, že můj telefon je nejlepší, protože tyto systémy opravdu nelze srovnávat. Každý jde svou cestou a myslím si (a nejen já), že ta, kterou se vydal MS, by mohla být ta správná. Nechci, aby se jednalo o konkurenci a jakési soupeření mezi dvěma giganty, to by bylo příliš dětinské. Jde o to, aby se obohatil trh a každý si mohl vybrat to, co mu vyhovuje.
Proto ani já nehodlám ragovat na názory fanatiků s úzkým zorným polem, kde vidí jen Apple a pak už nic jiného, kteří napadají vše, co není z jejich stáje a hloupě se tomu vysmívají. Celý problém u nich je ten, že nechtějí znát nic o čemkoli, co zavání Microsoftem, nejsou informovaní a jen souhlasně přikyvují sobě podobným. Tito lidé nepatří do diskuse.
Hape, tím vůbec nenarážím na tebe, mluvím tak proto, že jsem ovlivněn tím, co jsem si v minulých dnech četl na mnoha fórech, kde se také takoví lidé vyskytují. O těch si, s prominutím, myslím, že jsou hloupí.
Rád zodpovím konkrétní dotazy, protože jak jsem již uvedl, srovnávání je pro mě nemožné. A protože od telefonu nečekám, že to bude univerzální nástroj na vše, nejdu ani příliš hluboko do jeho tajů. To, k čemu mi má sloužit, mně bohatě vyhovuje, nadchlo mě a líbí se mi. Věřte tomu, že to je pouze o zvyku, o tom, jak se osvobodit od geniálního iOS a nezvratitelného názoru na něj. Mně to šlo lehce, protože jsem do něj až tak zahleděn nebyl. A mohu říci, že v mnohém je WP příjemnější.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.