Opustili ste jailbreak? Chyba vam?

vše co vás napadne

Opustili ste po rokoch s iphone jailbreak

Ano, nechyba mi
29
37%
Ano, musel som a chyba mi
14
18%
Nie, ale uvazujem o tom
7
9%
Nie, nechcem
28
36%

Celkem hlasů: 78

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

s prichodom ios5 a perspektivou, ze nevyjde trvaly jailbreak, zvazujem opustit na svojom i4 s ios4 jailbreak. Vaham nad tymito vecami:

- sbsettings, silne pouzivane
- iphonedelivery, hodi sa ale prezijem
- activator, pouzivam na zapnutie led diody, prezil by som bez toho
- mywi, mam kupene a je to len skoda penazi, ale uz ho nepouzivam
- ssh, uz nepouzivam terminalovy vstup do telefonu ani suborovy cez scp
- sendsms, commandline na posielanie sms, nikdy som prakticky nevyuzil

vchadza mi, ze denne pouzivam prve dve. Rozhodnutie zrusit jailbreak prichadza. Este vaham.

Ako ste na tom vy?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

crusader
Starý pes fóra :)

Re: Opustili ste jailbreak? Chyba vam?

Příspěvek od crusader »

jednoduše řečeno, IOS5 jsem zkusil, myslel jsem si to samé, že notifikační lišta bude ten správný krok, lákavé zálohy na iCloud atd. Nicméně silně návykové sbsettings, k tomu SBSChedule a přehlednost Lockinfa mě v podstatě donutily se vrátit zpět. Asi to bude od každého silně individuální názor a stále je zde tetheret jailbreak option, nicméně risk, že by se mi někde ať už z jakékoliv příčiny vypnul telefon a já bych neměl jak ho nastartovat pokud by nebyl nablízku počítač mě od této alternativy odradily. Takže zkráceně, jsem zpět na 4.3.3 a jsem spokojený.

Edit: plus naprosto souhlasím s příspěvkem pod mým :)
Naposledy upravil(a) crusader dne úte říj 25, 2011 6:38 pm, celkem upraveno 1 x.

niky79

Příspěvek od niky79 »

Az bude iOS umoznovat (resp. nebude hloupe blokovat aplikace, ktere to umi) rychle zapinat/vypinat Wifi/BT/3G a nebudu muset lezt jako debil kamsi do nastaveni, az bude umet klavesnice vibrovat pri psani sms a az se budou slozky chovat normalne (a ne ze budu muset vytvaret slozky Games 1, Games 2 atd. protoze Apple omezuje pocet app ve slozce) a az bude mozne nativne ukoncit vsechny spustene aplikace (a ne jak debil klikat na jednu podruhe, aby se milostive ukoncily), pak ano, pak se vzdam JB :-)

mefistos

Příspěvek od mefistos »

ja chvilku byl bez jb nez prisel update na sbsettings a bite sms.. ted uz jedu s jb zase... k tomu ze s enevi jestli bude... pokud vim Chronic-Dev Team rekl ze ma jailbreak a ceka se az to otestujou a az vyjdou telefony po celym svete (28 rijna)

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Asi OT: Rony: bod dva, ak som dobre pochopil, su dorucenky. Ak ano, tak ios5, tym ze ma skratky, tak sa da jednoducho nadefinovat skratka kodu, ktora dorucenku v sms "zapne". Cize velmi jednoducho a rychlo je mozne dorucenky pouzivat.
Na svietenie diodou pouzivam apps Light. Bez reklam, zdarma, ale nedokaze fungovat na pozadi. Neviem, ci je to vsak potrebne.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

ls8

Příspěvek od ls8 »

JB jsem opustil před rokem, nechybí mi.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Martyn
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Martyn »

Já bych JB neopustil hlavně kvůli SBSettings. Nechce se mi proklikávat skrz nastavení, když stačí udělat 2 pohyby prstem :) A docela jsem si oblíbil Veency.
MacBook Pro (2008)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

nehladam nahrady. nehladam dovody pre jb.

chcem vediet, kto sa rozhodol opustit jb a ci s tym ma problem alebo nie.

ot: iphonedelivery ma este pekne rozsirenie s nastaveniami, takze to nie o tych kodoch do sms, ktore by som aj tak nevkladal, kazdy vie dobre, preco by som to nerobil.

sbsettings je super, v poslednom case ho vsak pouzivam len na wifi a na vypinanie bt. preco nie na zapinanie? lebo niekto mudry zabudol, ze po zapnuti bt aj tak treba zobrazit zoznam bt zariadeni a prepojit sa na jedno. to sbsett nema. irituje ma to a tato nedokonalost dehonestuje vyhody existencie univerzalneho prepinaca.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Sphyn0x
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Sphyn0x »

Nehodlám, hlavne kvôli SBSettings a iFile + meneine ikoniek :D
///M

Majky_
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Majky_ »

Nemám JB a jsem spokojený. Jediný, co mi trošku chybí je Five icon dock + SBSetting, ale dá se to překousnout.

Jako velké plus vidím lepší výdrž baterky a žádné starosti při budoucím updatu.

pajcer
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od pajcer »

asi tyzden som bez JB. iOS 5 je celkom fajn, ale vratim sa k JB hned ako vide untherted :) chybaju mi veci ako iFile, SBSetting, LockInfo...

Faktom je ze system ide uplne plynule a baterka drzi dlhsie

EDIT: este by som pridal do hlasovania moznost. "nemusel som - skusil som ale JB mi chyba" :D
Naposledy upravil(a) pajcer dne úte říj 25, 2011 8:57 pm, celkem upraveno 1 x.
nástroj: iPhone 6 & iPad air 64GB no jb iOS 10

Sphyn0x
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Sphyn0x »

Aké starosti?
///M

Majky_
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Majky_ »

Pokud uděláš update systému, nestačí jen záloha předešlé verze, ale taky musíš nahrát věci z Cydie + původní JB ti může dělat neplechu.

vbruno
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od vbruno »

Je zajímavé, že někdo nevydrží bez JB a já zas nevydržel s ním. Samozřejmě 3G bylo přecijen něco jiného, JB mi telefon zpomalil až mi jednou spadl do Sad Mode a to šel JB z domu. Každopádně přestože je něco, co Apple v podstatě diktuje, krkolomné, vyhovuje mi se o nic nestarat, mít pocit, že s upgradem dalšího FW nemusím nic řešit, trvá to chvíli atd. Zvykl jsem si na styl Apple. Zároveň jakožto nespokojený typ bych s JB pořád něco měnil, přidával, předělával, až bych telefon dodělal :-) Takhle dané je to pro mne lepší. A co se týká zavírání aplikací, spokojil jsem s s tím, že iPhone si řeší procesy sám.

OT: Dnes jsem si hodinu hrál se Samsungem Galaxy S2 a pochopil, že v jednoduchosti iPhonu je krása.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Opustil jsem JB po tom co O2 uvolnilo tethering, to jedine mi chybelo (pouzival jsem mywi). Myslel jsem co vsechno mi bude chybet, ale vlastne mi nechybi nic. Do nastaveni porad nelezu, mam vse pusteno stale - BT, wifi - proc to take porad vypinat. Trochu jsem litoval automatickych dorucenek, ale kdyz je nutnost apisu si kod pred SMSku. Nemusim neustal poustet Cydii a zjistovat aktualizace, bat se ze nejaka aktualizace zablbne a kousne telefon. JB mi nechybi... :beer:
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

slkdriver

Příspěvek od slkdriver »

ja som JB opustil kupou 4ky, proste som ju nechcel JBkovat, je sice blokovana ale na mojho operatora a aplikacie si kupujem ked su free alebo v zlave, inac mi nic nechyba aspon je v tom poriadok...

marajs73
Host
Host

Příspěvek od marajs73 »

Já jsem bez JB od ios5 beta4. JB jsem si zvykl používat kvůli 2G.
Prostě jsem se vyzkoušel spoléhat na čistý FW. Myslím, že v iOS5 je vše odladěno uspokojivě. Nikde nic nezapínám ani nevypínám, aplikace neukončuji, zkrátka jen používám. Mám zaplý BT WIFI 3G a fakt čumím, že baterka drží stejně jak když jsem v SBs všechno manuálně zapínal a vypínal. Zkrátka, dokud nepustím na dvě a víc hodin Safari nebo reeder tak to nic nežere. Telefoní funkce u mně jede od 6.00 do 17.00 téměř nonstop.
Ale 100 pro to teda není. Vývoj jde svinsky rychle kupředu, ale připadá mi, že tlak konkurence a boj o koláč na trhu nutí apple k chybám. Chyb přibývá a moje trpělivost ubývá.

PetrCBR
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PetrCBR »

No me docela chybi, protoze mam koupene napr.:
- iBlacklist (pro me dulezite ... nevim kde ty svine berou porad moje cislo)
- iPhoneDelivery
- RealSMS
- Activator (byl jsem zvykly Wifi zapinat/vypinat stiskem obou volume najednou)
Bylo by toho vice ... mam z Cydie koupenych asi 10 aplikaci, ale tyto mi docela chybi.
iPhone 4 16GB Black (FW 5.1 non JB)
iPod Touch 1G 16GB (FW 3.1.3 non JB)
iPad 1G 16GB Wifi (FW 5.1 non JB)
iPod Nano 5G 16GB
iPod Video 80GB

zdcerny
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od zdcerny »

Já si bez pár vylepšení nedokážu představit iPhone. Kdyby byly v IOS zakomponovány doručenky, iBlacklist, možnost SBS v roletce a další vylepšení na to mít vytuněný IP k obrazu svému, taky bych ho nepotřeboval. Zatím jsem byl a budu jeho zastáncem. A kdyby byly vylepšení i placené, hned bych je zakoupil zrovna tak jako v Cydii.
Obrázek iP2G, 3G, 3GS, 4, 4S, iP5, iP5C, iP5S, iP6S+, iP7+, iPX, Xs Max 256GB
Obrázek Mac mini, MacBook, MacBook Pro Touch Bar
Obrázek iPod nano, Time Capsule, Apple TV 4, iPad Pro

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

bacha, nezaujima ma obhajovanie jailbreaku. od r. 2007 tu na fore panuje zhoda vo vsetkych prednostiach. otazka ako vyzit ak sa rozhodnem nepouzit ho.

Sphyn0x
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Sphyn0x »

Tak určite by som to prekúsol, keby nebola iná možnosť.
///M

jofos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jofos »

Zapínanie wfi bez SBS : je to zdĺhavejšie, ale určite to nezaberie príliš času, skôr je to o lenivosti, lebo vieš že sa to dá aj inak - rýchlajšie. Ja som si po ukončení JB zvykol NEzapínať wifi automaticky pri príchode domov, proste fičí na 3G a keď je treba niečo stiahnuť tak to prepnem. Ďalej používam wifi v zahraničí, na letiskách, hoteloch, a tam si ho zapnem na celý pobyt (ak je krátky) alebo len v prípade potreby. Odkedy som si ale aktivoval roamingové dáta, tak kašlem aj na to a som na 3G.
Ad doručenky, neviem posúdiť.

Edit: položil som túto otázku v inej téme, ale nedostalo sa mi odpovedi. Na iP4S, je možné cez Siri zapínať wifi? Domnievam sa z oficiálneho popisu že nie. Neviem ako by to riešili pri prihlasovaní sa na nové siete, ale aspoň vyvolanie menu wifi by mohlo ísť.
iP X
MBP 13" M1, MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4

smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od smoldik »

Opustil jsem dávno. Absolutně mi nechybí, abych to upřesnil, spíše nechyběl. V současnosti o něm uvažuju jen z jediného důvodu a to je IntelliScreenX. Vypadá to fakt dobře a solidně to "pimpne" notifikační lištu, s tím že je možný přistoupit na ni z i lockscreenu. Uvidím jak to bude funkční a nakolik to bude zpomalovat moje 3GS. :) Jinak pro JB nevidím žádný vážný důvod. :)
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik

mathas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od mathas »

Zkusil sem tyden bez JB, ale proste to nejde..
Nemuzu byt bez SBsettings (ted mam BBsettings).

macuser

Příspěvek od macuser »

Jailbreak nemam vice jak rok a pul, mozna i dele. Porad jen updatuju firmware, respektive s iOS 5 jsem obnovil ze zalohy. SBSettings, jakoze jediny realny duvod pro me je zapinani a vypinani 3G (coz uz je taky blbost a neresim). Dorucenky vubec neresim, dulezite veci - volam. Vetsina lidi ma zaply telefon porad.

bohem
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bohem »

JB jsem měl na fw s iP 3G, tam to byla nutnost, (foťák, videa atd.) navíc jsem si myslel, že bez SBsettings a možnosti dostat se do struktury iP nemohu být.. JB jsem opustil před rokem s iP4 a zjistil jsem, že bez JB můžu v pohodě být, jsem bez něj rád už jen proto, že nemusím stále sledovat kdy JB bude, jestli již je, jaký je atd atd.

Být bez JB mi ulehčilo život, přijde nový fw normálně ofiko upgraduji a nepotřebuji víc řešit. Nastavení mám v docku abych nemusel stále listovat a klik na víc mi nezabije - už to ani nevnímám.-) JB mi neschází.

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Jailbreak jsem měl naposledy na 3Gčku. S příchodem iOS 4 a koupě 3GS u mě přestal mít smysl. Nevyužil bych asi ani jednu z rádoby život ulehčujících fíčurek. Chvilku jsem měl JB ještě na iPadu, ale to jen ze zvědavosti. Teď mám čisté obě zařízení. JB teď vnímám jen jako zbytečnou komplikaci, hlavně co se týče updatu na novější verze iOS. A zadruhé – už jsem vyrostl z náctiletého rypání se v systému a jeho tuningu (ať už Windows, iOS či jiného OS). Nebaví mě to. Nebaví, nebaví, nebaví. Dokonce i tapetu jsem si nechal tu defaultní s kapkama.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

3Gs aj 4 je jailbreaknutá, predtím aj 2G som jailbreakoval. Proste mi stále chýba SBSettings, five icon dock, five icon folders, potom najmä GlovePod, Activator, infinifolders aj keď momentálne som bez toho, keďže na iOS5 ešte nefunguje a keď niekedy chytím šmak tak aj winterboard a nejaké tie témičky. Hlavne glovepod by mi chýbal, nemám slúchatká s ovládaním. A sice mám teraz na oboch mobiloch tethered jailbreak, nevidím to ako problém, keďže niesom až tak závislí na mobile, aby som bol stále dostupný, ak sa aj stane tak mi to nevadí, nemám s nikym vážne telefonáty
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

eXell
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eXell »

Tak krátce, chybí, kvůli SBSettings.
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

Oznacil som moznost ze o tom uvazujem pretoze mam ipod jailbreaknuty ale aj jeho by som chcel na ios 5.
A preco uz ma jb az tak nezaujima ?
Temovanie ma uz preslo iphone/ipod staci mi zmena pozadia za ikonamy.
sbsettings - to je stale moja oblubena aplikacia zo cydii ale prezijem bez nej.
Download cez safari - z appstore mam kupene kopu aplikacii z touto moznostou.
Upload - nato uz zasa pouzivam icab, vdaka funkci (open in) mozem subor z mailu otvorit v icabe a upladnut ho kam chcem.
Bluetooth nikdy som nekupil zo cydii ziadnu app na odosielanie suborov po BT je to zbytocnost.

A takto mozem pokracovat do zajtra JB je uz len podla mna !
pre warezakov.

Ale netvrdim ze sa nenajdu ludia ktory ho maju len pre visie spominane veci ako upravu systemu...atd ale mne sa to uz zda zbytocne.

Pepeb007xx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepeb007xx »

- activator, pouzivam na zapnutie led diody, prezil by som bez toho

toto je jedina vec co mi chyba :(
Phone  iPhone 7 Plus 256GB Jet Black Case  Silicone Cocoa PowerBank Xiaomi Mi 10000mAh
Tablet  iPad Air 64GB WiFi Silver Keyboard  Wireless Keyboard

SteveJSF

Příspěvek od SteveJSF »

Na zapnuti led diody? Jako na sviceni? Na to existuje spousta aplikaci.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

Bartsin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bartsin »

Asi jako Ronymu a par dalsim. Mel jsem, nemam. Zasadne chybi uz jen SBS settings. Ale za ty nervy cekat, kdy se dev teamu podari udelat JB na novy update ios mi to asi nestoji.

Renik
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Renik »

JB nemam od verzie 4. nieco nieco.. Presne si to u nepamatam, viem len, ze som sa bal toho, ako prezijem bez sbsettings a biteSMS. No zatial mi to ide, zaobidem sa uz aj bez toho :)

Sent from my iPhone.
MacBook Pro Retina 13” 2016 | 2 GHz Intel Core i5 | 8 GB 1867 MHz LPDDR3 | 256 GB SSD | Intel Iris Graphics 540 | MacOS Sierra
iPhone X 256GB Space Gray
Apple TV 4 64GB

Pepeb007xx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepeb007xx »

SteveJSF píše:Na zapnuti led diody? Jako na sviceni? Na to existuje spousta aplikaci.

ofc,ze je ale predstalen activator a volba podrzania status listy na zapnutie LED diody bol luxusik :) takto sa preklikavat :D fuuuj
Phone  iPhone 7 Plus 256GB Jet Black Case  Silicone Cocoa PowerBank Xiaomi Mi 10000mAh
Tablet  iPad Air 64GB WiFi Silver Keyboard  Wireless Keyboard

SteveJSF

Příspěvek od SteveJSF »

No ja teda nevim jak kdo, ale ja jen klepnu na ikonku a uz to sviti - aplikace Lighty. :-D Pak staci aplikaci ukoncit pomoci HB nebo svetlo vypnout a pak znovu zapnout jednim velkym tlacitkem uprostred displeje. Prijde mi to praktictejsi nez se trefovat do status baru.
Naposledy upravil(a) SteveJSF dne stř říj 26, 2011 10:30 pm, celkem upraveno 1 x.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

makovice
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od makovice »

Bartsin píše:Asi jako Ronymu a par dalsim. Mel jsem, nemam. Zasadne chybi uz jen SBS settings. Ale za ty nervy cekat, kdy se dev teamu podari udelat JB na novy update ios mi to asi nestoji.

plne souhlasim, jeste dodavam LockInfo, ktery z meho pohledu je nesrovnatelne lepsi, nez iOS5 notifications. Pouzival jsem na RSS.

Ale co oci nevidi srdce neboli, takze spis Jailbreak nechybi. Mozna je to o neco mene hracka a vice pracant ;) Z pohledu Unixare :D
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3

Martyn
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Martyn »

Nevím jestli to jde i bez JB, ale hrozně se mi líbí procenta u baterie - přijde mi to jako docela užitečná věc. (-součást SBSettings) Dál ještě v SBSettings používám Dock. Samozřejmě je to věc, bez který bych se obešel, ale aspoň tam můžu schovat ikonky, který skoro nepoužívám (Cydia, iTunes, Activator).

Jinak hlasoval jsem jen tak teoreticky. iOS5 se mě netýká, tak jen uvažuju, co by mi chybělo :)
MacBook Pro (2008)

Tony1

Příspěvek od Tony1 »

Už jsem si s touto myšlenkou pohrával, jenže u mě stále vítězí SBSettings, biteSMS, IntelliScreen. Tak že momentálně zůstávám u JB.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

elka

Příspěvek od elka »

Jsem bez JB v podstatě od druhé bety iOS5. SBSettings mi chvilku chybělo, ale dá se to přežít. Sice bych se vůbec nezlobil, kdyby přímo v notifikační liště bylo takové zapínací/vypínací centrum přímo od Apple (a že to jde, dokázali tvůrci UISettings), ale když není, couž.

Taky mi chvilku scházel kalendář na lockscreen, ale v podstatě mě jen stresoval - co dnes všechno musím udělat vidět vždy, když vemu telefon do ruky pro mě není. Takhle ráno pustím kalendář, mrknu a mám jasno.

Jinak jailbreak vlastně nepotřebuju.

Odpovědět