Samsung Galaxy S2 vs iPhone 4 (android vs ios)

vše co vás napadne
meilik

Re: Samsung Galaxy S2 vs iPhone 4 (android vs ios)

Příspěvek od meilik »

Ahojky, přidám i svojí zkušenost s IPhone 4 vs Android. Ale od začátku ať se dá pochopit aspoň trochu můj názor na IPhon. Měl jsem asi 3roky HTC Diamond s WM6.5 a pak jsem přešel na Samsung ACE s Androidem. Byla to pořádná změna k lepšímu systému s maximální spokojeností. Za ten půl rok s ACEm jsem používal doinstalovaný sw: OruxMaps – turistické mapy, File Expert – průzkumník, Operu mini a Mobile, MoboPlayer – přehrávač AVI, Skyfire – DLNA – přehrávač, TV program, Meteoservis a spoustu dalších a to vše z 90% v češtině a FREE z Android Marketu. A teď jsem rozhodl koupit něco supr, aspoň mi to tak připadalo když jsem četl tolik chváli, koupil jsem IPhone 4 16G. První den nadšení párádní fota, videa, web prohlížeč a mail klient. Druhý den jsem zjistil, že ten web prohlížeč neumí stáhnout film třeba z uloz.to, 8minut videa má 700M (nejde ani nastavit nižší rozlišení) a fotka nejde ani poslat přes BT. Hledal jsem prohlížeče, až jsem koupil IcabMobile ten jediný stáhl film a nespadl při stahování, po stažení problém čím to zas přehrát. Nakonec jsem našel nějaký přehrávač. Teď ten největší problém aspoň pro mě, každý prográmek měl svoje dokumenty a ty se většinou neviděli s ostatníma takže třeba stažený film někam zkopírovat nebo si udělat složku videa kterou pak budu všude vidět jsem mohl rovnou zapomenout a to samé s fotkama. Prostě po 3dnech jsem zjistil, že věci co jsem byl zvyklý dělat na Androidu tu nepůjdou. Iphon jsem vrátil a končím u Galaxy S2 který je ještě o 3000 levnější a zas mi vše jde. Na závěr, kamarád mi říkal ať vydržím do podzimu kdy bude nový iOS5, ale nevěřím v otevření tohoto systému a vrchní stahování poznámek a zpráv jak je vidět různě na webu u ukázek iOS5 už Android má vč. vypínání BT,Wifi atd…

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

Ano ty si urobil dobre ze si presiel spät na android, vies ono to je hlavne o navykoch ja zo svojimy ihrackamy nemam problem ale riesit to tu nebudem kazdemu vyhovuje nieco ine a som rad ze je ios uzavrety.

Koniec koncov kazdemu vyhovuje nieco ine ja preferujem jednoduchost a rychlost a to co si napisal je pritiahnute za vlasy mne pri stahovani iphone/ipod nikdy nepadol do SB ak som nestahoval 10 veci na raz a MT som nemal x procesov.
K bluetooth je to tak ale ked som do ip prvy krat siel vedel som ze to nepojde a je mi to jedno donedavna som bluetooth nevyuzil vobec a nechybalo by mi keby som nekupil BT handsfree.

Ja by som iny os ako ios nechcel noo :D

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

To Melik: a to ti stalo zato se tady kvuli jednomu postu registrovat? Kdyz uz iphone nemas a tudiz evidentne toto forum navstevovat nebudes. To ze sis ty nezjistil co iphone 4 a repektive iOs umi nebo neumi je pouze jenom tvuj problem, a zopakoval jsi nam pouze veci ktere jsou zname od samotneho zacatku iOs. Kdyby sis prvni neco precetl o tom co kupujes, usetril bys ty dny strasti s iphonem a iOs. Jinak me fascinuji lidi co si stahuji filmu napr pres uloz.to rovnou do mobilu a davaji to jako ohromnou prekazku proc dany Os nebo pristroj nemit :D dekujeme ti za prispevek a muzes se vratit na android forum psat jak ke iOs spatny atd.
My tady o vyvolani flame podobnymi posty nestojime.
Zdejsi majitele iphonu vedeli co si kupuji a evidentne jim to vyhovuje a nemaji takove "pozadavky" jako ty pripadne to resi JB. Zname rozdily mezi jednotlivy OS a nejsme jenom tupe ovce, zname klady a zapory a i presto jsme si vybrali iOs a vyhovuje nam ;) a tobe preji hodne stesti s androidem ;)

A prosim ostatni uzivatele aby na ten post nereagovali a nestal se tady s toho flame.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

meilik: jezismarjaaa.. ono to nejde kradnut filmy priamo z uloz.to do iphonu.. ??? no tak ale to vidim ako ooobrovsky problem.. idem teda nase vsetky 5 rodinne iphony vratit... predsa nebudem mat mobil s ktorym sa neda kradnut..

ps: sorry b.pha... musel som

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

VAROVÁNÍ MODERÁTORA:

vsechny dalsi reakce na ten post budou mazany!!! Melo to jenom jeden cil a to vyvolat tady flame!!!
Manual iPhone

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

to vyzera na nejakeho brigadnika, bud z PR agentury alebo dobrovolneho nadsenca, ktory sa rozhodol, ze zacne zaplavovat internet skusenostami :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

niky79

Příspěvek od niky79 »

Ja ted mel moznost koupit IP4 za 10,5 tisice a Samsung G2 za 9 tisic.

Vybral jsem si iphone4, i kdyz Samsung je technologicky nepochybne dale (dvoujadro, vetsi uhlopricka, SAP bla bla..) a i kdyz ted ma vyjit IP5. Proc IP4? Protoze predtim jsem mel 3GS a IP4 se mi hrozne libi a vim, do ceho jdu. Nicmene, muj dalsi telefon, s velkou pravdepodobnosti, bude uz nejaky s Androidem (urcite ale ne od HTC) - uz jenom kvuli svym applikacnim moznostem jako je nahrat vlastni ho spravce oken, vlastni klavesnici, vlastni sms aplikaci atd. To Apple - podle meho nazoru - zcela zbytecne omezuje.

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

Neomedzuje, zaplat si 99$ a precitaj si podmienky mozes programovat a nahravat si to do iphonu bez zverejnenia na appstore.

niky79

Příspěvek od niky79 »

Snoopy: vážně? Opravdu myslis, že mám potřebu programovat aplikace do iPhone?

meilik

Příspěvek od meilik »

Nešlo mi o kradeni ale hlavně přehnaně zavřený systém měl jsem iOS 4.3.5 a tam se ani kráct nedalo :). Jinak mi je jasný že každýmu vyhovuje svoje. Čekal jsem multimediální mobilní telefon a netušil jsem tak omezený přístup k složkám a jejím sdílením či vytváření bez připojení k PC.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Apple je známy svojou obmedzenosťou, a to ho práve by som povedal dostáva stále hore. Inak so spolužiakom (androiďák) sa vždy "hádame" čo je lepšie, či SGSII alebo iPhone 4, ale robíme to skôr zo srandy alebo aj nudy :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

patofbc

Příspěvek od patofbc »

Prečo nie Android ? Lebo medveď.

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

Jj aj ja mam kolegu ktory pouziva samsung a navzajum sa doberame, ale potom sa smejeme.

Daffson
Host
Host

iPhone 4S 16/32GB nebo Samsung Galaxy SII

Příspěvek od Daffson »

Dobrý den všem.

Už je tomu neskutečně snad půl roku co vybírám nový telefon protože můj HTC Diamond2 už opravdu odchází a podpora WM 6.5 skončila.

V podstatě už dlouhou dobu dumám a situace se trochu zkomplikovala. Čekal jsem s čím se vytasí Nokia s WP 7.5, ale po tom co jsem viděl jsem toto naprosto zavrhl. Zkrátka už je to jen mezi iPhone 4S 16/32GB nebo Samsung Galaxy SII.

Nejsem absolutně schopný udělat rozhodnutí. Plánuji zakoupit okolo vánoc a udělat si tak radost. Byl jsem téměř rozhodnutý pro "budoucí iP 5", ale nejvíc mi na nové 4S vadí pouze ten 3,5" displej. Kdyby měl 4", tak by bylo rozhodování trochu lehčí. Co se týče kvality Appstore vs And.Market, tak tam dle mne vede Apple a hlavně aplikace jsou skoro 100% funkční což se o Androidu říct nedá. Pro iPhone pak rozhodně hovoří stabilizace a zvuk při natáčení videa (které budu při pravděpodobně dost nyní po narození synátora využívat) viz. http://www.youtube.com/watch?v=JyB03Rnze38&feature=feedf nebo http://www.youtube.com/watch?v=qp2NDVbY73k&feature=feedf

Počítám že fotografie budou asi stejné, možná iP trochu lepší.

Přemýšlím i o nějakých navigacích a tam má rozhodně navrch iP. Na Androidu žádná sláva ani co se týče funkčnosti. Na druhou stranu vím že iP nepošle přes BT do ne iP telefonu ani prd. Mass storage taky nemáme, flash také ne - i když zde úplně přesně nějak nevím kde konkrétně by mi to chybělo. Widgety jsou rozhodně super. 4,3" displej je na Galaxy úžasný. Baterii bych v tomto případě rozšířil 2000mAh packem co "vyrovná" záda.

U androidu se prostě bojím bugů, lagů a celkové stability, i když co jsem zatím četl na engadget, macrumors, 9to5mac nebo i českých serverech, tak iPhone4S taky zatím nevypadá úplně 100%.

iTunes mi osobně úplně nevadí a jak jsem tak koukal, tak i Samsung tak trochu (i když ne nutně) potřebuje KiesAir.

Já vůbec nevím. Totiž ten rozdíl ve stabilizaci videa a zvukového vstupu při nahrávání (viz. linky výše) je úplně neskutečný a jak jsem psal, tohle budu asi hodně využívat. Na druhou stranu notifikace v iOS5 stále žádný zázrak. A to používám taky stále.

Tuším že v iOS5 na lock screenu se nastávající události z kalendáře zobrazí jen jednou dokud tel. neodemkneš a to je docela špatný. Tohle bych ještě zkousnul, kdyby zůstaly jedna po druhé v notifikačním centru a jedna po druhé šly mazat, ale opět tuším že jdou smazat pouze všechny najednou tzn. jak již uplynulé, tak zobrazené nadcházející. To je docela průšvih. Stejně je to i se SMS / maily atd. Vždy jdou tuším mazat jen všechny najednou a ne jednotlivě.

Může mi tohle někdo potvrdit/vyvrátit?

Prosím pomozte mi v mém rozhodování. Napište objektivně nebo i třeba subjektivně co si myslíte ale moc žádám všechny aby nikdo nevyvolával flame a neurážel systém který zrovna nevlastní. Já se snažím být nad věcí. Vidím že každý systém má své mouchy stejně jako každý člověk umí něco a něco zas ne.

Dík moc předem všem.

DAFFSON
Od 6.12. jsem konečně hrdým "majitelem" mého prvního Apple produktu. Doufám že budu spokojený. Proč v uvozovkách? No protože jsem se rozhodl že si jej nadělím až pod stromeček :-)

makovice
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od makovice »

Asi zareaguju jenom na tu velikost displaye .... nechtej 4" ... ma to opravdu svuj duvod. Je to padlo, ktere se v ruce blbe drzi. Mel jsem moznost porovnat a nemenil bych ;)
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3

Dave

Příspěvek od Dave »

k tomu displayi. k čemu by ti byl 4" ...ten co je na iPhone je plně dostačující, protože se dá ovládat jednou rukou...proto taky apple nejspíš v budoucnu nehodlá dělat větší...a co se rozlišení u iPhone týče...tak na retina display nemá a myslím si že ani dlouho mít žádnej android nebude.
k tý podpoře bych volil apple, má stabilní OS, které je docela často updatováno...kdež to android ne.
a natáčení videa? nevím o jakém problému mluvíš, ale iPhone natáčí opravdu nádherně a zvuk je taky dobrý.

Daffson
Host
Host

Příspěvek od Daffson »

K tomu videu. Koukni jak se obraz z Galaxy v těch videích klepe jako ratlík. Z iPhone je krásně stabilní.

Jako - jasně že retina je bezva, ale na browsing je opravdu těch 4.3 na Galaxy naprosto výborných. A ruku na srdce - děláte někdo pinch to zoom jen jednou rukou? To si nemyslím.
Od 6.12. jsem konečně hrdým "majitelem" mého prvního Apple produktu. Doufám že budu spokojený. Proč v uvozovkách? No protože jsem se rozhodl že si jej nadělím až pod stromeček :-)

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Opravdu nechápu tyhle věčné a nesmyslné spory A versus B . Každému vyhovuje něco jiného a tahat tyhle nesmyslné "spory" o tom, co je "lepší" i sem na toto forum mi nepřijde příliš vhodné. K tomu myslím bohatě postačuje mobil.cz a podobné plátky. Nemám nic proti žádnému systému, ale už samotný název tohoto webu a fora mluví jasně.
 Apple hračky 

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Zajdi si nekam a osobne si vyzkousej sgII a ip4S, zjistis ktera velikost ti vyhovuje a podle toho se rozhodni. Zbytek se da precist na ruznych forech, kazdy ti doporuci co zrovna jemu vyhovuje, a x postu ze je lepsi a to je lepsi je akorat o nicem.
Ty mas svoje priority a podle tech se rozhodni. Jinak tady ti kazdy vesmes radit ip4S. Bez na android forum a kazdy ti bude radit sgII. Max se tady nebo tam najde kdo je mel moznost vyzkouset oba a dele a bude nejak jeho nazor.
Takze kdyz ti tady kazdy poradi aby sis koupil ip4S a tobe nebude vyhovovat, tak sem prijdes nam "vynadat" ze jsme ti blbe poradily a jak je iphone spatny?
Takze misto toho co je "lepsi" je spise lepsi resit, potrebuji to a to a ktery mi tu sluzbu udela lepe.
Manual iPhone

Daffson
Host
Host

Příspěvek od Daffson »

barberry: To já jsem samozřejmě už několikrát udělal. Rozhodně mi víc vyhovuje ten větší displej na SGSII, ale jak jsem psal. Bojím se bugů a tak. Mimochodem - četl jsem celý tento thread - je to pravda že na iPhone nejde třeba něco uložit přímo z netu? Třeba jak někdo psal z uloz.to? A neberme to prosím jako že chce někdo něco krást.

A neboj - rozhodně si budu maximálně nadávat sám sobě :)
Naposledy upravil(a) Daffson dne stř lis 09, 2011 12:02 am, celkem upraveno 1 x.

bedo.
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od bedo. »

"Android: Bringing humans closer to being robots. iOS: Bringing robots closer to being humans. You decide." @mergesort

mefistos

Příspěvek od mefistos »

Daffson píše:barberry: To já jsem samozřejmě už několikrát udělal. Rozhodně mi víc vyhovuje ten větší displej na SGSII, ale jak jsem psal. Bojím se bugů a tak. Mimochodem - četl jsem celý tento thread - je to pravda že na iPhone nejde třeba něco uložit přímo z netu? Třeba jak někdo psal z uloz.to? A neberme to prosím jako že chce někdo něco krást.

A neboj - rozhodně si budu maximálně nadávat sám sobě :)

jako ze to je zivotne dulezita funkce u telefonu stahovat z uloz to... Chces mobil na volani nebo notebook? Mel by sis ujasnit jestli nechces radsi nejakej netbook nebo tablet

Sent via iPhone

niky79

Příspěvek od niky79 »

Samozřejmě stahovat jde. Je to otázka aplikaci ci koneho prohlizece z marketu. Ale standardně, po vybaleni iPhone z krabičky, to nejde ;-)

Daffson
Host
Host

Příspěvek od Daffson »

Hmm - dneska jsem se dozvěděl že to snad jde přes aplikaci Meteoric a že Flash přehrává bez problémů prohlížeč Skyfire.

Proč se o tomto nikde nemluví. Spousta lidí si stěžuje že iP neumí Flash.

Tak je to tak nebo ne?

Dave

Příspěvek od Dave »

částečně...

niky79

Příspěvek od niky79 »

Daffons: to stahování umi x aplikaci, co jsou i zdarma. A umi to už dlouho.

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

SGS2 mam a slape suprove...
vydrz na baterku 3 dny....

je hloupost se tu rozepisovat, vse je o nem uz tisickrat napsane...

Jako drivejsi majitel asi 5ti iPhonu jsme myslel, ze uz jinam nikdy nepujdu, ale SGS2 me presvedcil a vypada to, ze se v dohledne dobe k iP nevratim...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

votrelec005
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od votrelec005 »

Aj ja som presiel na SGSII, ale stale mam iPod... No naozaj je SGSII ovela lepsie a pouzitelne narozdiel od starsich slabsich androidov ako, ked som mal Desire...
iPad Air 32GB WiFi | iPhone 5S 16GB White
MacBook Pro 13" Retina

PP289
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PP289 »

makovice píše:Asi zareaguju jenom na tu velikost displaye .... nechtej 4" ... ma to opravdu svuj duvod. Je to padlo, ktere se v ruce blbe drzi. Mel jsem moznost porovnat a nemenil bych ;)

Asi zareaguju na velikost displeje-do těla iPhonu 4 jde nacpat 4" displej,aniž by se zvětšil telefon,viz http://nokiamania.mobilmania.cz/2011102 ... u-4s-fotky ,takže je to blbost co jste napsal
iPhone SE 64GB Space Grey

niky79

Příspěvek od niky79 »

Blbost říkáš ty :-). Nokia n9 ma 3.9" a šířku o 3mm větší, takze do tela iphone opravdu nedas 4" displej. A to ani nezmiňují jiny poměr stran. iPhone ma 3:2, takže při stejne uhlopricce oproti 16:9 je širší...

PP289
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PP289 »

Ano 3mm,to mě asi ta ruka upadne,když bude o 3mm větší,to vůbec nepůjde používat kvůli těm 3mm,že má poměr stran apple na pikaču to je jeho problém

niky79

Příspěvek od niky79 »

PP289: ja tady neresim, zdali je neco na pikacu nebo ne. Jen jsem chtel vyvratit tvou informaci, ze do tela iphone4 lze nacpat 4" displej. Nejde a tvoje srovnani s Nokii N9 je uplne mimo (ma 3.9", ma 62mm sirku a uplne jiny pomer stran displeje).

PP289
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PP289 »

Dobře určité minimální zvětšení by tam bylo,ale určitě by to neubralo na použitelnosti,takhle jsem to chtěl říct

Odpovědět