iTunes nesynchronizuje všetky songy

Odpovědět
Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

iTunes nesynchronizuje všetky songy

Příspěvek od Skyro »

Zdravím, mám iPhone 4 5.0.1 w/JB, iTunes 10.5.1. Mám problém nad ktorým si už dlhšiu dobu lámem hlavu, nedávno som synchronizoval (po dlhej dobe), a iTunes mi zmazal asi 200 pesničiek. Pesničky iTunes videl, vedel ich z PC prehrať, no aj tak mi ich z neznámeho dôvodu zmazal. Teraz to vyzerá tak, že z albumu ktorý mal trebars 12 songov mám v iPhone album so songami 1,3,4,8 a 10. Keď dám syncovať /mám označené všetky songy, aj nastavené sync entire music library, include voice memos etc./, no tie songy tam proste nenahodí. Niektoré pesničky mám v knižnici aj viackrát, a to tak že pri jednej je vykričník že ju nevie nájsť a hneď nad tým je to isté normálne bez vykričníka a aj ich vie prehrať. iTunes vidí 699 songov, ale v iPhone mám len okolo 500. Možem stískať sync pri hudbe kolko chcem, proste to tam nehodí. Čo s tým? Ďakujem :)
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: iTunes nesynchronizuje všetky songy

Příspěvek od rony »

Skonsoliduj si kniznicu v iTunes, vyzera, ze si itunsu "bez jeho vedomia" odmazal mp3 subory priamo v pocitaci a potom si to z nejakych dovodov opakoval.

Mas na vyber nasledovne:

1. nechaj iTunes, aby vkladane mp3 prenasal do svojej zlozky
2. vypni tuto volbu v iTunes ale potom si zvol nejaku zlozku na MP3ky v pocitaci a hlavne z nej nic nemaz, nepremenuvaj, neprenasaj. Pouziju ako ulozisko. Akonahle nejaku mp3 "hodis" do kniznice iTunes nemal by si s tym suborom manipulovat.

Obrázek

Vytvor si teda kompaktnu kniznicu hudby v iTunes, nieco ako "archiv". Zrejme si pri pokusoch riesil hudbu cez itunes len ako povinnost to nasypat do itunes len kvoli iPhone. To je trosku chyba. V skutocnosti by si vlastne mal mat v itunes CELU HUDBU, ktoru mas. Nielen ten vyber, ktory chces dat do iPhone. Az nasledne v iTunes si totiz mas robit "vyber" toho, co ma ist do iPhone.

Obrázek

Obrázek

Ked budes mat kniznicu prazdnu (asi je to najlepsie na skonsolidovanie), tak najprv vsetky mp3 na disku umiestni do jedinej zlozky (podla bodu 2) a potom po albach (alebo cele zlozky) nahadz do iTunes. Ano, bude to pomaly robit ale prave preto je dobre dbat na kompaktnost celej kniznice :)

Podrobnejsie o tom pisem na http://spravodaj.madaj.net/view.php/201 ... pre-iphone

Ci poriesis po pridani ID3 tagy a popisky, to uz je tvoja vec :-)

A pre buduci pokoj si chran zlozku iTunes zalohovanim ako aj zlozku so samotnymi subormi kniznice (hudbou).

Nasledne musis samozrejme muziku nanovo syncnut, to v iphone sa zrejme odmaze.

Davaj si velky pozor na to, ak mas muziku na sietovom disku (nejaky NAS), zabezpec, ze OS sietovu slozku vidi (a nehlasi file not found), je celkom rozdiel, ze ci sa zlozka pripaja zo siete az v okamihu ako ju otvoris z Prieskumnika alebo ak jej existenciu zistuje iTunes (ak nebola pripojena, iTunes ju nepozna). Vtedy sa ti mozu narobit vykricniky u muziky. Vtedy staci vypnut iTunes, sietovu zlozku otvorit, spustit iTunes.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

No, takže spravil som následovné :
1. Všetku hudbu z PC som dal do jednej zložky na disku
2. Premazal som v zložke všetky duplikáty (nejaké tam boli, ako sa tam dostali neviem a iTunes ich potom mal v knižnici 2x)
3. Zmazal som všetko z iTunes hudobnej knižnice
4. Zmazal som všetku hudbu z iPhone
5. Pridal som zložku z bodu 1. do iTunes cez Add Folder - teraz už žiadne duplikáty ani vykričníky
6. iPhone -> Sync entire library -> Apply

Nato mi iTunes nakopíroval do iPhone cca 80 songov z cca 500 ktoré sú v knižnici. Keď som stlačil Sync tlačítko, nakopíroval ďalších asi 60 songov, na ďalšie stlačenie Sync nahodilo ďalších cca 60 songov. Na ďalšie stlačenie Sync už nekopíruje nič.

Keep iTunes Media folder organized som zaškrkol, ale žiadnu zmenu nevidím.

Ak je treba zaškrtnúť aj Copy files blabla tak to nie je možné, nemám tolko miesta na disku aby som to mohol nechať kopírovať inde. What now?

Edit: Všimol som si, že v spodnom bare, kde iTunes ukazuje čo kolko zaberá, má hudba 4,1GB, to je tolko kolko aj má mať, ale v iPhone je stále len 73 songov - divné, nie?
Naposledy upravil(a) Skyro dne úte lis 29, 2011 11:28 am, celkem upraveno 1 x.
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Sprav to, co som napisal v tomto mojom clanku.

1. vytvor si playlist a nazvi ho trebars iPhone.
2. z kniznice hudby myskou nahadz skladby/albumy, ktore chces, aby boli v iphone
3. pripoj iphone, prejdi na Music, zastkrtni synchronizaciu konkretneho playlistu a to teda toho s nazvom iPhone
4. synchronizuj

mali by sa ti preniest vsetky skladby v tomto playliste. Podrobnejsie v tomto mojom clanku.

Robis to inak ako je tam, rozumiem, co sa deje, iTunes sa ti snazi robit nejaky vyber skladieb z kniznice a ty chces KONKRETNY SVOJ VYBER. Takze to urob podla clanku. Precitaj si ho a pytaj sa k nemu, co z toho ti nie je jasne, princip alebo postup...
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

Spravil som presne toto, a pridalo mi to do iPhone 10 songov. Inak nič, v playliste mám všetko z knižnice.

Chcem mať v iPhone celú svoju knižnicu, ale nepomohlo mi ani Sync Entire library, ani ten playlist, ako máš v článku. Stále je tam len okolo 80 pesničiek. Mám dojem, že s každým stlačením Sync si iTunes robí čo chce, pridá 10 songov, zmaže 10, nechcelo mi to synchronizovať artworky (ktoré som v iTunes normálne mal). Proste dám sync, niečo nakopčí (ak vôbec niečo nakopčí), nič v iTunes nezmením, dám zase Sync a pridá ďalších 10 songov. Som z toho trochu srnka.

Obrázek mám presne rovnako, iba mám zaškrtnuté syncovanie cez Wi-Fi (nemôže mať žiadny vplyv na môj problém)

Teraz sa mi stalo, že pri stlačení sync nakopčilo Voice Memos mal som zaškrknuté Entire library, ale predtým keď som syncoval Entire library mi ich tam nedalo. Pri ďalšom Sync mi tam nakopčilo pár PDFiek a knihu.
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Daj sem screenshot karty Music po pripojeni iPhonu, ako mas zaklikanu synchronizaciu playlistov.

celu obrazovku, kde je toto
Obrázek

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

Naposledy upravil(a) Skyro dne úte lis 29, 2011 1:22 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

odkaz neni funkcni
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

podla tohto by si mal mat v iPhone 538 skladieb.

Ked tuknes v iPhone na Music (iPod) a v karte Playlists najdi ten s menom iPhone, je ich tam viditelne menej???

Suhlasi ten pocet s poctom skladieb v playliste iPhone v itunes v pocitaci?

Su to vsetko "bezne" mp3ky?

Vies najst nejaku skladbu, ktora JE zarucene v tom playliste a zaroven nie je v iPhone a nejaku inu, ktore je v playliste a je v telefone?

Vies cez Get Info porovnat udaje o skladbe? Najma jej umiestnenie, typ (mp3, typ kodeku) a pod.?

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

Nastavenia - Všeobecné - Informácie : 83 Skladieb. Všetky z playlistu iPhone

Keby súhlasil tak to tu neriešim :D

Všetko bežné mp3, len asi 2 albumy mi to /neviem prečo/ skonvertovalo z wmv do aac, minimálne jeden takto skonvertovaný album v iPhone je.

Viem, cca 500 - v playliste iPhone mám celú knižnicu - všetko čo je aj v Music

Tie skladby sú vporiadku, mal som ich v iPhone x mesiacov kým som to nepripojil k iTunes.
Naposledy upravil(a) Skyro dne úte lis 29, 2011 1:41 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Este som doeditoval moju spravu...

Mozes este spravit screenshot takych skladieb z kniznice? Ten podrobny vypis so stlpcami. Najma ma samozrejme aj zaujima aj co je v playliste iPhone v iTunes, ci je tam skutocne tych 538 skladieb, netreba screenshot, len tam klikni :)

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

http://i43.tinypic.com/i5yn9e.jpg Snáď si myslel toto. Drvivá väčšina tohoto ale v iPhone nieje, vidíš sám že všetko má ID3, dokonca aj artworky. (Ten screen neukazuje všetku hudbu, iba to, čo sa zmestilo na obrazovku samozrejme :) )

Samozrejme je ich tam 538 - v Music som označil CTRL+A a pretiahol do playlistu iPhone.
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Rozumiem. Vsetko je viditelne spravne. Este zufala vec: verzia iTunes je? 8, 9, 10?

No a potom este tu mam podozrenie na kombinaciu 5.0.1 a toho jailbreaku, nemas nejake Cydia balicky, ktore by co i len okrajovo zasahovali do muziky? Cokolvek hocaj na prvy pohlad nenormalne, suborovy manazer, nejake pokusy s manipulaciou hudobnej kniznice v iPhone?

Lebo podla teplomera tam ten objem dat suhlasi s 500 skladbami.

Moja diagnoza by teda bola, poskodenie "databazy" iPodu v iPhone.

Ja by som to skusal "opravit" takto:

1. vypnem sync muziky do iphone, syncnem a overim si, v iphone, ze v iPod/Music nie je vobec vobec nic.
2. cojaviem restartnem ten iPhone, znovu spustim iPod
3. skusim zapnut sync znova.

ked to nepomoze, tak novy restore a hlavne ziadny restore from backup, je mozne, ze si ho po jailbreaku robil a tym sa tiez mohlo nieco stat.

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

Absolutne nič z cydie,

iTunes je najnovší 10.5.1 myslim, daval som Check for updates a bol up to date (včera).

Vyskúšam, dám vedieť. Dík :)
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

hej, som v koncoch, uz mam naozaj len teoreticke a devastacne rady, zrusit jailbreak, restornut a tak.

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

Keď tak ale nad tým rozmýšlam - ono to tým JB nebude, lebo tak rozbitú hudbu som mal už pred iOS 5.0.1, začalo to z ničoho nič na iOS 4.3.3 /myslím že som mal ten/, zmazalo mi to asi tretinu songov keď som to dal po dlhom čase synchronizovať, dostal som niečo z toho naspäť ale nie všetko...z cydie som nikdy okrem SBSettings a takého základu ako iFile (ten som ani nepoužíval), SSH a to je tak všetko...ja vidím skôr problém v PC ako v iPhone. Mám silného tušáka že mám niečo zle nastavené alebo umiestnené...nemôže to súvisieť s tým, že mám na obidvoch častiach disku zúfalo málo miesta? Chcem si byť istý že iTunes je vporiadku kým spravím restore kde stratím všetky kontakty a ostatné...
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

s nedostatkom miesta je vzdy problem.

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

Tak som vypol Sync music, nechal to celé zmazať, následne zapol, a nejakým zázrakom sa mi tam dostalo okolo 530 songov. Aspoň niečo, ak budem vedieť niečo nové, napíšem sem.
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

to znamena, ze sa to zlepsilo, nejake este vynechalo?

urob si miesto na disku, nie je mozne, aby si mal tolko obsadeneho, urcite najdes kandidatov na vymaz :-)

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

Miesto na disku som spravil ešte predtým, ale počas syncu sa s volným miestom nič nedialo, sledoval som to.

Mám len 160GB disk :)

Prerátal som to, a spomenul som si že 43 z tých 581 sú Voice memos, čiže mám v iPhone 536 skladieb - v iTunes je ich 538 bez voice memos, čiže celkom dobré
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

tak to snad mas sancu nechavat si stabilne 4-6 giga free, nikdy nepln disk doplna.

Skyro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Skyro »

Ono niekedy neni iná možnosť :D

Vravím, pozeral som stav disku počas synchronizácie, aj pred a po a nič sa nezmenilo. Asi náhoda

Každopádne moc ďakujem za pomoc, nebolo to jednoduché...tak ešte raz dík :)
iPhone 6 Gold 16 GB
MacBook Pro 13'' 2015
Magic Mouse 2

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

no, aspon vieme, ze to blbne pri plnom disku

Odpovědět