Fotky a videa IP4S - dotazy,zkusenosti,odkazy
Re: Fotky a videa IP4S - dotazy,zkusenosti,odkazy
Neřeším kraviny.
Pokud si spočítám, že 1GB zabere OS, 1,5GB aplikace a dikumenty v nich, 2GB navigace, 4GB hudba a 1GB fotky, tak jsem na 9GB.
15,2GB (přepočtená kapacita 16GB iPhonu) - 9,5GB to je necelých 6GB. Když ještě započítám nějaké fotky a nebo video, tak jsem na cca 5GB a to znamená 34 minut videa.
Není to málo, ale po každém natočením klipu to z telefonu vytahovat není moc komfortní.
Takže neřeším kraviny, ale jenom u toho přemýšlím, co se vyplatí pro můj účel použití...
Pokud si spočítám, že 1GB zabere OS, 1,5GB aplikace a dikumenty v nich, 2GB navigace, 4GB hudba a 1GB fotky, tak jsem na 9GB.
15,2GB (přepočtená kapacita 16GB iPhonu) - 9,5GB to je necelých 6GB. Když ještě započítám nějaké fotky a nebo video, tak jsem na cca 5GB a to znamená 34 minut videa.
Není to málo, ale po každém natočením klipu to z telefonu vytahovat není moc komfortní.
Takže neřeším kraviny, ale jenom u toho přemýšlím, co se vyplatí pro můj účel použití...
-
- Pokročilý uživatel
Když natáčím video, fotím fotku tak na 1. místě je kvalita...Jsi asi první kdo řeší takový problém
Každý se radoval/raduje že iP4S má 8mpx foťák a natáčí 1080p video.
A každý chce toho potenciálu využít
Ještě si můžeš podtaktovat procesor aby to nežralo baterku
Každý se radoval/raduje že iP4S má 8mpx foťák a natáčí 1080p video.
A každý chce toho potenciálu využít
Ještě si můžeš podtaktovat procesor aby to nežralo baterku
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme
Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme
Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
To Jirka2908:
Beru to tak, že kvalita kamery je spíše dokumentační (jak psal Petr) a proto nepotřebuju takové rozlišení. Třeba většina lidi to využije, ale já rozhodně ne.
To Jirka2908 a Petrt:
Dovolte mi, abych Vám připomenul, že jste tady na diskuzi "Fotky a videa IP4S - dotazy,zkušenosti,odkazy".
Ptám se na zkušenosti a možnosti s foťákem/kamerou, která je v iP4S. Kdyby jste raději tu energii, kterou jste potřebovali na napsání odpovědí, jejíchž informační hodnota je absolutně nulová, neřeší položenou otázku a ani vůůbec nesouvisí s tématem investovali jinak, bylo by to prospěšnější všem.
Takto se položená otázka akorát propadne dále a spíše nebude zodpovězena.
Pokud je tu někdo ochotný, vyzkoušel by aplikaci Video Camera nebo Video Camera+ na iPhone 4S? Jestli umí nahrávat v jiném rozlišení, nežli v nativním?
Beru to tak, že kvalita kamery je spíše dokumentační (jak psal Petr) a proto nepotřebuju takové rozlišení. Třeba většina lidi to využije, ale já rozhodně ne.
To Jirka2908 a Petrt:
Dovolte mi, abych Vám připomenul, že jste tady na diskuzi "Fotky a videa IP4S - dotazy,zkušenosti,odkazy".
Ptám se na zkušenosti a možnosti s foťákem/kamerou, která je v iP4S. Kdyby jste raději tu energii, kterou jste potřebovali na napsání odpovědí, jejíchž informační hodnota je absolutně nulová, neřeší položenou otázku a ani vůůbec nesouvisí s tématem investovali jinak, bylo by to prospěšnější všem.
Takto se položená otázka akorát propadne dále a spíše nebude zodpovězena.
Pokud je tu někdo ochotný, vyzkoušel by aplikaci Video Camera nebo Video Camera+ na iPhone 4S? Jestli umí nahrávat v jiném rozlišení, nežli v nativním?
-
- iPhone guru
Camcorder Pro, ProCamera a FilMic Pro udajne umi vyber velikosti videa u iPhone 4S.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7
-
- Mírně pokročilý
Ahoj, mám IPhone 4S asi týden a fotky se mi zdají docela slušný. Chtěl bych se ale zeptat, jak má fungovat autofocus u kamery(videa iOS5). Když je kamera vypnutá, tak zaostřuje automaticky ale při nahrávání se musí tapnout na display a pak teprve zaostří. Je to tak v pořádku nebo mám zase smůlu? Přešel jsem z 3G a tak nevím, jak to fingovalo na IP 4. Hledal jsem na internetu ale moc nevládnu angličtinou a překladače to překládaj dost nejednoznačně.
-
- iPhone expert
Přesně. Autofocus funguje jen při pořizování fotografií. Při natáčení videa jen na začátku. A proč? Věřte je to tak nejlepší co může být. Měl jsem SGSII a ten pořád zaostřoval tak,že to při promítání rušilo. Na Iphone 4s jsem vyzkoušel app,která to dělá podobně(Genius) a výsledek je podobný(strašný). 4s zaostří jen než začneš nahrávat a pak je to jen na Tobě.. Osobně jsem přeostřil jen když jsem měnil celkem velkou vzdálenost a výsledek na monitoru je pak velmi dobrý.
Příklad je že natáčíte velkou vzdálenost,pak se přenesete třeba na noviny v ruce(jednou kliknout na display) a znovu zaměříte do dálky(2 klik na display).. Při automatickém autofocusu,který používají aplikace(nebo jiné telefony) se mi v tomto případě stalo,že se automaticky zaměřoval objektiv asi 5x a video bylo ke smazání.. (čočka se pohybuje sem a tam,aby našla optimální polohu a obraz je jako v mlze)...
To je moje zkušenost,možná jsem narazil na špatné appky,ale bylo tomu tak i na SGSII a tam jsem chtěl autofocus raději vypnout,ale nešlo to...
Příklad je že natáčíte velkou vzdálenost,pak se přenesete třeba na noviny v ruce(jednou kliknout na display) a znovu zaměříte do dálky(2 klik na display).. Při automatickém autofocusu,který používají aplikace(nebo jiné telefony) se mi v tomto případě stalo,že se automaticky zaměřoval objektiv asi 5x a video bylo ke smazání.. (čočka se pohybuje sem a tam,aby našla optimální polohu a obraz je jako v mlze)...
To je moje zkušenost,možná jsem narazil na špatné appky,ale bylo tomu tak i na SGSII a tam jsem chtěl autofocus raději vypnout,ale nešlo to...
-
- Mírně pokročilý
Díky za odpověď. Zajímalo mě jenom, jestli to není vada. Nejsem źádnej "filmař" a foťák v telefonu používám jenom na dokumentaci (při zaparkování u supermarketu, na parkovišti atd.)
Ahoj, zjistil ste někdo jak to změním u 4S na 720p- video -chcito kvůli 60fps (u snowboardingu se to hodí)
-
- iPhone expert
Čítal si to tu vôbec? Nie, načo..Iný to nájde za mňa.
Saddako píše:Camcorder Pro, ProCamera a FilMic Pro udajne umi vyber velikosti videa u iPhone 4S.
///M
Četl jsem to do půlky a nic moc jsem se z toho nedozvěděl( z ty diskuze jestli to ma smysl nebo ne… ale díky )
-
- Host
xxkarlosxx píše:Přesně. Autofocus funguje jen při pořizování fotografií. Při natáčení videa jen na začátku. A proč? Věřte je to tak nejlepší co může být. Měl jsem SGSII a ten pořád zaostřoval tak,že to při promítání rušilo. Na Iphone 4s jsem vyzkoušel app,která to dělá podobně(Genius) a výsledek je podobný(strašný). 4s zaostří jen než začneš nahrávat a pak je to jen na Tobě.. Osobně jsem přeostřil jen když jsem měnil celkem velkou vzdálenost a výsledek na monitoru je pak velmi dobrý.
Ja mam podobnu skusenost s Filmic Pro, natacil som cca 10 minutove video, ktore je plne momentov, kedy sa obraz na moment rozostri a naspat zaostri, je to dost iritujuce, budem sa s tym musiet dako naucit pracovat.
Inak zaujimave je, ze to vysledne video mi KMplayer v computeri nevie prehrat so zvukom, zatialco Media Player ano. Vrcholom potom je, ze aj v Media playeri cca v polovici vypadne zvuk, neviem ci som nechtiac polozil prst na mikrofon alebo co. V kazdom pripade moje prve dojmy nie su velmi pozitivne, problem je ale skorej vo mne.
-
- Mírně pokročilý
Aj vam sa tak zohrieva 4 esko pri natacani videa? Konkretne v oblasti objektivu, v pravom hornom rohu. Mne sa po cca 2 minutach tocenia videa, celkom slusne zohreje, povedal by som, ze ten roh priam zacina palit.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
Ano je to tak. Mne sa to zohrieva uz po pol minute natacania. Inak vsimli ste si vo vseobecnosti, ze iOS nezobrazuje uplne uplne celu foto na displeji v galerii?
Tiez sa mi niekedy stava ze ked si prezeram foto priamo z app foroaparat tak su nafotene foto rozostrene a neraostia sa tada nenacitaju v celej kvalite...
Tiez sa mi niekedy stava ze ked si prezeram foto priamo z app foroaparat tak su nafotene foto rozostrene a neraostia sa tada nenacitaju v celej kvalite...
-
- Host
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli jde při focení fotek zapnout režim HDR zároveň s bleskem ? U mě jako u IP 4 když zapnu HDR, tak se blesk vypne, když blesk zapnu vypne se HDR. Existuje něco kde by bylo možno mít zapnuté oboje ?
-
- Moderator fóra
HDR nepodporuje blesk, nakoľko to sú 3 fotky spojené do jednej - každá fotka s inou úrovňou svetlosti
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5