mám problém se svým iphonem, je z cz distribuce kupovaný přes aukro, mám ho už přes rok, ale reklamovat se mi ho nechce, protože jsem často na cestách a internet hojně využívám, přes iphone hotspot se navíc připojuju na net i se svým ipadem2
telefon se mi začal cca od srpna špatně nabíjet, respektive detekovat připojení nabíjecího kabelu (jestli je to origo nabíječka, nebo ne, nehraje v mém případě roli, problém to neřeší- nefunguje tak jako tak). Zpravidla stačí někdy zkusit odpojit a zapojit, popřípadě udělat hard-reset... někdy třeba nabíjení naskočilo zničeho nic po 10minutách co už byl zapojený. Často se mi taky stává, že to detekci nabíječky objeví, ale přesto se nenabíjí
Na přelomu října/listopadu jsem byl v iphone servisu, kde usoudili, že na vině bude nejspíše lehce zkorodovaný dock, tak jsem si ho nechal vyměnit a ze začátku to fungovalo bezvadně, postupně se situace zhoršovala a teď jsem na tom stejně jako před reklamací... Takže mám v plánu zajít do servisu znovu, ovšem nevím jestli to pomůže, jediný co mě napadá je špatná baterka
Btw dneska ráno jsem dal iphone do nabíječky když měl 30%, ted má 8% a pořád se nechce nabíjet, přesto, že to přítomnost kabelu detekuje. Zkoušel jsem i nabíjet přímo z pc, ale nepomáhá to. DFU mód jsem v minulosti taky zkoušel a taky nepomohlo.... Restore jsem samozřejmě od té doby taky už několikrát udělal.
edit: ještě připíšu seznam četby rad, které jsem už vyzkoušel: http://www.radirna.cz/mobily/iphone-3gs ... abiji.html
viewtopic.php?t=32313
edit Pondělí 19.12.
takže v pátek se mi telefon vybil úplně, po cca hodince naskočil a dobil se až do 100%, o víkendu jsem se ho snažil šetřit a průběžně dobíjel (i když ne vždy když to bylo připojené k nabíječce se nabíjel).
dnes se mi opět úplně vybil, přítomnost nabíjecího kabelu to detekuje, ovšem místo blesku to signalizuje ikonku zásuvky - tedy nenabíjí se. Po cca 2h úplného vybití zase naskočil, dobil se cca na 20% a pak se ikonka opět změnila na tu zásuvku a baterie ubývá...
Ve středu pojedu do iphoneservisu a nechám si vyměnit baterii....
myslíte, že výměna baterie můj problém vyřeší?
iphone 4 se nenabíjí
-
- Host
iphone 4 se nenabíjí
Naposledy upravil(a) Johny4 dne pon pro 19, 2011 7:14 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 3G -> iPhone 4 -> iPhone 5 -> iPhone 5c -> iPhone 6 -> iPhone 7 -> iPhone Xr
iPad 2 -> iPad 2018
Apple TV 4K
iPod Classic 120GB
iPad 2 -> iPad 2018
Apple TV 4K
iPod Classic 120GB
-
- Host
Re: iphone 4 se nenabíjí
(omluvám se, že mám dva příspěvky pod sebou, kdybych to jen editoval, tak by nebylo vidět, že mám jsem něco změnil)
takže jsem byl před 9 dny v iphoneservis.cz a nechal jsem si vyměnit baterku, ani to však nepomohlo.... Uvažuji o reklamaci. Sice se mi nechce dávat iphone na měsíc pryč, ale platit další prachy za opravu, která nepomůže se mi nechce.
Akorát se teď obávám, aby při reklamaci nezjistili, že tam je vyměněný dock konektor a baterie... V záručáku je uvedeno jen imei číslo, dock i baterka jsou vyměněny za originál apple, ovšem jestli tam byly nějaké plomby, tak mám hold smůlu.
Nevíte tedy, jestli iphone půjde reklamovat?
takže jsem byl před 9 dny v iphoneservis.cz a nechal jsem si vyměnit baterku, ani to však nepomohlo.... Uvažuji o reklamaci. Sice se mi nechce dávat iphone na měsíc pryč, ale platit další prachy za opravu, která nepomůže se mi nechce.
Akorát se teď obávám, aby při reklamaci nezjistili, že tam je vyměněný dock konektor a baterie... V záručáku je uvedeno jen imei číslo, dock i baterka jsou vyměněny za originál apple, ovšem jestli tam byly nějaké plomby, tak mám hold smůlu.
Nevíte tedy, jestli iphone půjde reklamovat?
iPhone 3G -> iPhone 4 -> iPhone 5 -> iPhone 5c -> iPhone 6 -> iPhone 7 -> iPhone Xr
iPad 2 -> iPad 2018
Apple TV 4K
iPod Classic 120GB
iPad 2 -> iPad 2018
Apple TV 4K
iPod Classic 120GB
-
- Sons of Jailbreak
Odskrutkuj tie dve skrutky pri konektore, dal dole kryt (po vyskrutkovaní mierne potiahni hore a vyber) a odfoť vnútro a postni to sem. Mala by tam byť blomba. Keď nieje porušená tak záruka platí. Keď to sem postneš tak ti poviem či je tá blomba porušená alebo nie.
[mod=RONY]webscript tvoje rady tu evidentne POSKODZUJU ludi tym, ze neuvazene radis ludom, aby si v ramci zaruky robili opravy uplne sami.
Bud to robis zamerne, ako trollovanie alebo si neuvedomujes dosah tvojich rad na ludi pretoze zabudas na kontext aky vyplyva z toho, co radis a zrejme ani nepomyslis na to, ze niektori ludia sem chodia s doverou a slepo veria, co hocijaky vykuk na fore povie, tak to slepo zopakuju. Prosim, aby si v pripade rad, ktore maju devastacny charakter jasne a zrozumitelne opakoval ludom, co mozu sposobit tvoje rady.
A pre pripomenutie, ano VIEM, ze tento clovek tu uz predtym nechal niekoho do telefonu zasahovat v zaruke![/mod]
[mod=RONY]webscript tvoje rady tu evidentne POSKODZUJU ludi tym, ze neuvazene radis ludom, aby si v ramci zaruky robili opravy uplne sami.
Bud to robis zamerne, ako trollovanie alebo si neuvedomujes dosah tvojich rad na ludi pretoze zabudas na kontext aky vyplyva z toho, co radis a zrejme ani nepomyslis na to, ze niektori ludia sem chodia s doverou a slepo veria, co hocijaky vykuk na fore povie, tak to slepo zopakuju. Prosim, aby si v pripade rad, ktore maju devastacny charakter jasne a zrozumitelne opakoval ludom, co mozu sposobit tvoje rady.
A pre pripomenutie, ano VIEM, ze tento clovek tu uz predtym nechal niekoho do telefonu zasahovat v zaruke![/mod]
iPhone 5 32GB Black iOS7 | MacBook Pro 13,3" 2012 Intel Core i5 4GB RAM | iPhone 4 16GB White
Podle mě si udělal blbost že si to nedal hned na reklamaci. Je nepříjemné být nějakou dobu bez IP ale lepší než pak platit.
-
- Host
přesně tak, doplatil jsem na svou blbost.
V reklamačním středisku vodafone mi řekli, že mi reklamaci nemohou uznat. Protože už do něj bylo zasahování (nejspíš stržené plomby).
Dali mi na výběr:
1) iphone mi vrátí bez zásahu (nejspíš bych musel platit řádově stokoruny za diagnostiku atd.) s tím, že je pravděpodobně chyba na základní desce, a že neví jistě jestli to nějaký servis dokáže opravit
2) a nebo mi dají úplně nový iphone za 5tis. kč
Vybral jsem si druhou možnost. Takže vlastní blbostí jsem přišel dohromady asi o 6tis. kč (1k.iphoneservis + 5k.reklamace/výměna zboží). Na druhou stranu mám teď místo rok a půl starého iphonu, úplně nový iphone.
Takže pro příště budu moudřejší a iphone dám na reklamaci rovnou.
V reklamačním středisku vodafone mi řekli, že mi reklamaci nemohou uznat. Protože už do něj bylo zasahování (nejspíš stržené plomby).
Dali mi na výběr:
1) iphone mi vrátí bez zásahu (nejspíš bych musel platit řádově stokoruny za diagnostiku atd.) s tím, že je pravděpodobně chyba na základní desce, a že neví jistě jestli to nějaký servis dokáže opravit
2) a nebo mi dají úplně nový iphone za 5tis. kč
Vybral jsem si druhou možnost. Takže vlastní blbostí jsem přišel dohromady asi o 6tis. kč (1k.iphoneservis + 5k.reklamace/výměna zboží). Na druhou stranu mám teď místo rok a půl starého iphonu, úplně nový iphone.
Takže pro příště budu moudřejší a iphone dám na reklamaci rovnou.
iPad 2 -> iPad 2018
Apple TV 4K
iPod Classic 120GB
iPad 2 -> iPad 2018
Apple TV 4K
iPod Classic 120GB
- rony
- Klub čistého iOS
Clovece, pristroj v zaruke je nedotknutelny. Ziadne behanie do pokutnych servisov! Akykolvek problem a letim reklamovat. Ziadne "ja to nejako zvladnem sam".
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Host
V tomto má Rony recht, oni většinou stejně nic neopravují a mění kus za kus. Nejvíc mě štve, že apple nemá vyřešenou záruční opravu předního skla. Rozbiješ a buď nový kus ve výměnném programu (5000) nebo mimozáruční oprava. Přitom to může být týden starý telefon.