Presun z US store na SK
Presun z US store na SK
Potrebujem prejsť z US store na Slovenský no mám zostatok z Gift Card 0.08$ a píše mi, že musím najprv minúť zvyšok kreditu než mi dovolí prejsť do SK store. Nedá sa ten kredit nejako odstrániť ? Alebo nepozná niekto iné riešenie na to ?
-
- Klub čistého iOS
Re: Presun z US store na SK
Práve dnes som toto isté riešil - riešenie je napísať na Apple iTunes support a oni ti ten zostatok odstránia. Mne pred chvílou prišiel mail že zostatok mi anulovali, ešte ho ale v iTunes vidím - idem teraz na pár hodín preč, tak uvidím keď sa vrátim.
//EDIT: taaaak predsa, stačilo sa len odhlásiť a znovu prihlásiť a je to.
//EDIT: taaaak predsa, stačilo sa len odhlásiť a znovu prihlásiť a je to.
Mne o pol siedmej napísali, že mi vymazali kredit a do teraz ho mám.
-
- Klub čistého iOS
Skús sa odhlásiť a znova prihlásiť, alebo dať si v iTunes zobraziť svoj účet. Myslím že ak ti to ešte nezmizlo, tak to po tomto už zmizne.
-
- Mírně pokročilý
Dělal jsem to samé před par dny (z US na CZ) a musím říct, ze jsem dlouho nevidel tak super podporu. Ozvala se mi okamžitě Erin z apple support
vynulovala mi zůstatek, krasne popsala, jak si mám co zalohovat a co me po přechodu na jiný region/zemi čeká a pak se ještě ujistila, ze všechno proběhlo O.k.
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
ja ten kredit tam stále mam. Napísal som na support ešte raz uvidíme
-
- Moderator fóra
Muzete mi rict zda po prechodu z US na CZ store mi zustane moznost altualizace u zakoupenych apps jako Navigon, AB, atd??
-
- Klub čistého iOS
Zostanú. Najlepšie je si tie apps posťahovať potom z CZ účtu znovu v iTunes (ak ich nemáš tak vela), lebo potom sem-tam iTunes na PC ukáže update ale keď klikneš na aktualizovať, tak iTunes napíše že tam žiadne aktualizácie dostupné nie sú a dá sa to riadne aktualizovať len cez iPhone. Toto však nie je nutný postup.
Ale pozor. Ja som sa trochu ojebabral na hre Need for Speed SHIFT2, kedy je jedna verzia pre US store a iná (pritom herne tá istá) pre SK store, len s prídavkom "World" v názve. Samozrejme sa mi pri stiahnutí app znova strhli aj peniaze z účtu. Po reklamácii na supporte sú ale zase naspäť. Síce 4 eurá vem čert, ale pri navigácii by ma to celkom nasralo.
Takže áno, updaty ostanú, ale pozor na podobné prípady![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
Ale pozor. Ja som sa trochu ojebabral na hre Need for Speed SHIFT2, kedy je jedna verzia pre US store a iná (pritom herne tá istá) pre SK store, len s prídavkom "World" v názve. Samozrejme sa mi pri stiahnutí app znova strhli aj peniaze z účtu. Po reklamácii na supporte sú ale zase naspäť. Síce 4 eurá vem čert, ale pri navigácii by ma to celkom nasralo.
Takže áno, updaty ostanú, ale pozor na podobné prípady
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
- Senior uživatel
A jak je to s app ktera je jen na US a na CZ neni, taky se prevede nebo o ni prijdu ? diky
-
- Klub čistého iOS
Bude ti fungovať naďalej, ale nebude sa dať aktualizovať. (a asi ani nebude hlásiť aktualizáciu)
This Apple ID is only valid for purchases in the slovak iTunes Store.
toto mi zacne vyhadovat ak chcem nieco stiahnut alebo updatnut..doteraz nic...mate niekto nejaku radu?
Dakujem
toto mi zacne vyhadovat ak chcem nieco stiahnut alebo updatnut..doteraz nic...mate niekto nejaku radu?
Dakujem
-
- Sons of Jailbreak
přesně ten stejný problém akorát s CZ iTunes store ![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
/// BMW iPhone, Apple Watch, iPad, iPod, MacBook Pro, Magic Mouse, Time Capsule
Robi mi to iste ako pise Balu19 ..Aj som skusal preinstalovat a stale to iste..
Vie niekto poradit ?
Vie niekto poradit ?
- rony
- Klub čistého iOS
ScorpionSX píše:Zostanú. Najlepšie je si tie apps posťahovať potom z CZ účtu znovu v iTunes (ak ich nemáš tak vela), lebo potom sem-tam iTunes na PC ukáže update ale keď klikneš na aktualizovať, tak iTunes napíše že tam žiadne aktualizácie dostupné nie sú a dá sa to riadne aktualizovať len cez iPhone. Toto však nie je nutný postup.
ja by som jednoducho nespekuloval.
ak uz mam us ucet, necham si ho a zalozim SK.
ak mam na us ucte nejake appky, tak sa v itunes na pocitaci odhlasim z sk uctu, prihlasim us uctom, stiahnem aktualizacie a znovu sa nahlasim na sk ucet. A je vymalovane, trochu otrava ale staci potom iba dodrzovat nejake to pravidlo, napr. ze appky uz taham hlavne z toho uctu, ktory skutocne pouzivam. US ucet si nechajte na vynimocne veci.
Ale riesit rozne prevody a ci hluposti ako "opatovny" nakup toho isteho, to je uz trosku moc, nie?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Klub čistého iOS
rony, v podstate máš pravdu, ale ako sám píšeš, je to trochu otrava. Chápem, že niektorí si založili US účet napr. kvôli hudbe/filmom a apps sťahujú len zo SK účtu a tam to také hrozné neni, keďže aké aktualizácie by už len boli na hudbu? Ale ak máš apps aj tam, aj tam, tak po čase je to skrátka otrava odhlasovať a prihlasovať sa. Sám som to tak istý čas mal a išlo ma po čase poraziť. Nakoniec som prešiel len na jeden účet - US a z neho potom na SK a mám pokoj.
-
- Sons of Jailbreak
kinar píše:Robi mi to iste ako pise Balu19 ..Aj som skusal preinstalovat a stale to iste..
Vie niekto poradit ?
Stačilo se pouze odhlásit a opětovně přihlásit k iTunes účtu na iPadu. Účet byl používán cca půl roku ve státech a teď sem ho potřeboval jen přehlásit
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
/// BMW iPhone, Apple Watch, iPad, iPod, MacBook Pro, Magic Mouse, Time Capsule
- rony
- Klub čistého iOS
ScorpionSX píše:rony, v podstate máš pravdu, ale ako sám píšeš, je to trochu otrava. Chápem, že niektorí si založili US účet napr. kvôli hudbe/filmom a apps sťahujú len zo SK účtu a tam to také hrozné neni, keďže aké aktualizácie by už len boli na hudbu? Ale ak máš apps aj tam, aj tam, tak po čase je to skrátka otrava odhlasovať a prihlasovať sa. Sám som to tak istý čas mal a išlo ma po čase poraziť. Nakoniec som prešiel len na jeden účet - US a z neho potom na SK a mám pokoj.
nemam s tym problem. dosledne stahujem app len sk uctom a v us mi zostali vynimocne veci, takze aktualizacii v us je menej. odhlasovanie robim ale nie je to az tak otravne, zvladnem to do 15 sekund a nerobim to casto. staci sa nedat iritovat poctami aktualizacii. naviac, apoky, ktore uz fakt nikdy nepouzijem zmazavam.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz