Váš první apple produkt / mac

vše co vás napadne
Odpovědět
chester
Host
Host

Příspěvek od chester »

Tak mě napadlo jak to s Vámi je. Kdy Vás značka apple definitivně pohltila.

Mé první setkání s applem bylo někdy v červenci2008 ( snad jsem si nespletl ten rok ) s iPhone 2G - famozní výrobek oproti ostatním mobilům a platí to doteď

Následoval iPod, iPad a nakonec jsem si nadělal ikdyž po dlouhý rozvaze iMac 27" a jsem nejšťastnější :) že už nemusím lést na wokna.

Jak jste na tom Vy?

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Váš první apple produkt / mac

Příspěvek od rony »

o rok skor a podobne.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

mefistos

Příspěvek od mefistos »

ja sem prvne mel nokii N95 a chtel sem HTC a iPhone ne ale pak sem dostal nabidku na vymenu nokie za iPhone 3G to bylo nekdy 2010 (tehda sem se regnul na toto forum) no a od ty doby sem do toho spadnul a uz jedine apple... ted mam iPhone 4 a hodlam pokracovat iPad a Macbook Air.. ale to chce cas a penize:)

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Rok 2010 byl ve znameni Applu :) 3GS,iphone 4, Macbook White, ipad,
2011 prodan ipad koupen ipad 2,
Jsem max spokojeny a konecne mi nejaky phone vydrzel pres rok a pul a nemam potrebu menit (ip4) 3GS spokojene pouziva manzelka, vyuzivam k max spokojenosti Apple propojeni ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

1994 - Apple Performa 5200 , a od té doby jsem PC s windows nikdy nezapnul. :)
 Apple hračky 

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

1995... monitoropocitac performa 5300cd .. a potom desktom performa 5400, potom tover performa 5600, tak mac g3, mac g5, imac g4 mac pro

no a doma imac g3, apple newton, apple quicktake (ten teste stale funguje) imac g4, imac g5.. a teraz 21" imac

a niekde v pivnici sa mozno este najde apple interactive tv box... ale ten sa nikdy nepodarilo poriadne rozbehat

macodk3
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od macodk3 »

V roku 2008 si môj otec kúpil akýsi "zázračný" telefón ktorý mal zadnej strane "nakreslené" jablko. Pár dní predtým ako ho začali predávať som si so sestrou pozeral na youtube videá ako chlapík pred americkým apple store ukazuje, aký je iPhone magický (konkrétne toto: http://www.youtube.com/watch?v=lcB8CKa7 ... ata_player ). Doslava sa mi rozbúchalo srdce, keď som to videl. Pár dní na to sa u nás začal predávať a tak sa otcovi podarilo jeden kúpiť. Približne mesiac na to, uprosila moja vtedy 18-ročná sestra aby aj jej kúpil taký mobil. samozrejme aj ja som sa o to pokúšal ale márne, bol som príliš mladý. Prešiel rok, počas ktorého som na otcovom iPhone objavil desiatky "zázračných" aplikácií. Po roku otec dostal ponuku na jeden Samsung (nejakú georgio armani verziu) a tak mi dal iPhone a kúpil si ho. Ako sa dalo očakávať, oľutoval to a tak samsung predal a kúpil si vtedy najnovší - iPhone 3GS. Trochu som mu závidel možnosť natáčania videa ale bol som nesmierne šťastný že mám svoj iPhone. Postupne som skúšal rôzne aplikácie a programý až som sa dozvedel o zázračnej "cydii" v ktorej sú témy a podobné vychytávky. Kamarǎt ktorý sa v týchto veciach vtedy vyznal viac ako ja (dnes už je to naopak), mi to ochotne nainštaloval a naučil ma rôzne vecia okolo jailbreaku. Takto to pokračovalo ešte rok, kým nebol predstavený nový revolúčný iPhone 4. Absolútne ma dosta, a myslel som naňho každý deň až do začiatku predaja. Predal som svoje 3G a celý vzrušený utekal do orange pre iPhone 4. Odvtedy som sa naučil všteko čo dnes o iOS a JB viem. V apríli minulého roku som na narodeniny zatúžil po iPade. Mal som možnosť mať aj 2. verziu ale nechcelo sa mi čakať až do mája a tak som si vystačil s prvou. iPad bol dovtedy premňa taktiež neprebádaná voda a mágia. V máji sa u náš začala predávať dvojka a ja som opäť pod nátlakom emócií a naďsenia podľahol a kúpil si ju. S iPadom žijem dodnes a som stále nadšený. Na jeseň som sa po dlhom čakaní konečne dočkal predstavenia nového iPhonu. Najskôr som bol sklamaný ale neskôr som si pozrel videá so siri a opäť podľahol nadšeniu. Po kúpe iPhonu 4S som si povedal, že ako obrovský fanúšik applu, nemôžem používať windows v svojom počítači. Počkal som do vianoc a oplatilo sa to, môj vysnívyný macbook air 13" sa stal skutočnosťou. Toto je moja apple história a dúfam že bude trvať ěste veľmi dlho.
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G

mefistos

Příspěvek od mefistos »

OT: jen takovy maly nepodstatny dodatek... to macodk3 libi se mi pouziti toho "zazracne" ("magic") co rikal Jobs pri prezentacich novych zarizeni:) vzdy to bylo zazracne zarizeni co melo zmenit pohled na onu technologii at uz to byl mobil/table/mp3 prehravac.. a povedlo se:) sam za sebe sem rad ze sem fanouskem applu.. ne protoze to je znacka ale protoze to je zaruka kvality... :)

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

2010: iPhone 3G > iPhone 3GS, Mac mini
2011: iPad > iPad 2
2012: ??? Zřejmě nic, možná na podzim nějaký novější iPhone.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

lukinek
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od lukinek »

Já zatím žádný MAC neměl, zatím jen samá iOS zařízení popořadě takhle

iPhone 3G -> iPhone 3GS -> iPad 16GB -> iPhone 4 -> iPad 2 64GB -> a v úterý jsem si koupil iPhone 4S v bílé barvě :)
iPhone 5S 16GB Space Gray Vodafone CZ
iPhone 5 32GB White T-Mobile CZ
iPhone 5 16GB Black Electroworld - PRODÁN
iPhone 4S 16GB White CZ Vodafone - PRODÁN
iPad 2 64GB 3G iStyle
iPhone 4 16GB Black CZ T-Mobile - PRODÁN
iPhone 3GS 16GB Black T-Mobile SK

francesca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od francesca »

Ja v prubehu roku 2009 iphone 3g, v prubehu roku 2010 macbook 13" a v roce 2011 iphone 4, cekam na iphone 5 a uvazuju o ipadu nebo macbook pro

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
APPLE MacBook CZ white unibody spring 2010/ C2D 2.4GHz/ 13.3" 1280x800/ 8GB RAM/ GF 320M/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ CAM/ MAC OS Maverics

iMessage: vecne.zamilovana[at]gmail.com

dodo_mt
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dodo_mt »

jul 2008 iPhone (z ameriky cez inzerat) > 10.maj MacBook 13" (z anglicka cez eBay, diky Paly!) > august 2009 iPhone 3Gs > 2011 iPod Shuffle > .... cakam na iPad 3 mozno vsak nakoniec skoncim pri dvojke...

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

bedo.
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od bedo. »

1994: Mac Quadra 800, Mac OS 7 bola čerstvá novinka a mala už aj multitasking! ;-)
Ono predtým sa oficiálne ani moc nedalo, lebo na Apple stroje bolo uvalené embargo (pozn. pre mladších: to znamená, že do niektorých štátov sa nemôžu vyvážať niektoré, hlavne hi-tech výrobky a technológie)

shkenny

Příspěvek od shkenny »

iPhone 3G, MacBook Pro 15, iPod Classic 160GB, iPad, iPhone 4, iPod Nano 16GB

Sphyn0x
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Sphyn0x »

Prvý krát som videl iPhone v roku 2010 pri mojich dvoch kamarátoch. Úplne ma to dostalo. Úplnou náhodou sa mi pokazil SE k610i a vtedy nastala možnosť.
Kúpil som si iPhone 3G, niekedy začiatkom leta. O pár mesiacov vyšiel iPhone 4. Ten som chcel, tak som predal 3G. Zo štvorkou to nejak nevyšlo, tak som kúpil 2G. S ním som bol do Decembra 2011. To už bol u nás dostupný 4S, tak som si zadovážil ten.
No a teraz netrpezlivo čakám na 5ku :D
Časom sa to možno rozvinie na nejaký ten MacBook.
Naposledy upravil(a) Sphyn0x dne pát úno 24, 2012 8:23 pm, celkem upraveno 2 x.
///M

gulii
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od gulii »

já pouho pouze minulý rok iPad, avšak letos plánuji Macbook Air. Bohužel to brzdí má potřeba windows programů.

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

gulli.. think different.... za tie roky som neprisiel na program z win... ktory by nemal stejny alebo lepsi ekvivalent na mac os

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

gulii píše:já pouho pouze minulý rok iPad, avšak letos plánuji Macbook Air. Bohužel to brzdí má potřeba windows programů.

Kouzlo macu je kromě mnoha jiných věcí i to, že na něm můžeš mít defacto plnohodnotne PC s win = dva počítače v jednom. I když díky nepříliš velkemu HD na Airu to asi nebude právě na něm ideální. Ale ty sám nejlépe víš, jaké programy a kolik místa pro PC potřebuješ.
 Apple hračky 

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Roky nevím, ale začalo to iPodem classic, následovalo nějaký rok na to iPhone 3G, pak výměna za nokii N900, pak iPhone 4, iPad 2 a macbook Pro 15" teď někdy v únoru...
Takové ty srandy jako klávesnice, magic mousy atd neřešme...
Nicméně v jedné domácnosti s přítelkyní dnes máme:
Macbook Pro 13" 2010
Macbook Pro 15" 2011
iPod nano 4gb
iPhone 4
iPad 2
2x magic mouse
1x bluetooth klávesnice
a spousta krabic, které nemůž vyhodit :-D :lol:
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

2009 iPhone 2G, 2010 iPhone 3Gs, 2011 iPhone 4 :) a keď budú financie tak toto leto Macbook Pro 13
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

dongkong

Příspěvek od dongkong »

2009 - Apple klávesnice a iPod Touch 2G.. Nevím co bylo dřív. Asi vajíčko :D

Odpovědět