Ahojky,
mám problém s tímto Blu-ray přehrávačem a nevím, kam jinam bych se mohla obrátit pro radu.
Jde mi o připojení k netu: máme doma wifi (802.11g - 2.4 GHz/20 MHz, WPA-PSK, TKIP) a tento BR už k ní byl připojen. Teď byl resetován do továrního nastavení a znovu se mi ho připojit nepodařilo. Nejprve jsem zkoušela "starý způsob" - easy - přístroj si sám našel síť, po zadání hesla hlásil, že je connected, ale když jsem dala test připojení, tak to napsalo toto:
1. wifi setting: pass
2. IP address setting: home network available
3. connection: fail
a k internetu se nepřipojil. Šla jsem do customer připojení a tady už si nejsem jistá:
- nejprve si mohu vybrat IP address auto assignment: on / off
- potom ještě mohu zvolit DNS-IP auto assiggnment: on / of
Zkoušela jsem všude on a neustále byl výsledek testu "fail". Takže jsem nastavila všude off a otevřely se mi další možnosti:
IP address: 169.254.116.205 (tato adresa ale byla při každém pokusu jiná)
Subnet mask: 255.255.0.0
Gateway address: -.-.-.-
Primary DNS: -.-.-.-
Secondary DNS: -.-.-.-
Zkoušela jsem doplnit do těchto kolonek údaje ze smlouvy o wifi připojení:
IP adresa: 10.7.11.242-246 (tady jsem dávala pouze 10.7.11.242, nevím, zda je to tak ok)
Maska sítě: 255.255.255.248
Výchozí brána: 10.7.11.241
Primární server: 192.168.20.1
Ale bez úspěchu. Asi bych měla dodat, že těmto číslům nerozumím, jen jsem je tupě zadávala. Vždy to vypsalo Testing: fail.
Můžete mi prosím poradit, jak má být co nastaveno? Případně zda mám něco povolit v routeru (TP Link TL-WR340GD)? Díky moc!
BR přehrávač Panasonic DMP-BDT310 -> net
-
- Klub čistého iOS
Re: BR přehrávač Panasonic DMP-BDT310 -> net
tak najprv si zisti ci davas dobre sifrovanie v tom prehravaci - encryption (ja som teraz intaloval novy dreambox a tiez mal problem sa mi prihlasit do wifi a problem bol zrejme v tomto).
Dalej si musis zistit ci mas dhcp, alebo nie. S cim sa pihlasujes do tej wifi? Windows ntb, iphone, macbook? Ak iphonom tak vojdi do wifi, stlac tu modru sipku pri prijenej tvoje wifi sieti a pozri sa co je oznacene modro pri tom ip adresa, ci DHCP, BootP, alebo staticka, ak DHCP, tak budes musiet dat IP address auto allingment na "on" a u DNS zrejme takisto. Skus si nastavit presne take kryptovanie ake mas vo svojej wifi sieti.
Dalej si musis zistit ci mas dhcp, alebo nie. S cim sa pihlasujes do tej wifi? Windows ntb, iphone, macbook? Ak iphonom tak vojdi do wifi, stlac tu modru sipku pri prijenej tvoje wifi sieti a pozri sa co je oznacene modro pri tom ip adresa, ci DHCP, BootP, alebo staticka, ak DHCP, tak budes musiet dat IP address auto allingment na "on" a u DNS zrejme takisto. Skus si nastavit presne take kryptovanie ake mas vo svojej wifi sieti.
Takže přihlašuji se ntb a iPhonem a v iPhone mám IP adresu DHCP. Jen v tom BR vlastně nikde nemám možnost nastavit kryptování...
-
- Klub čistého iOS
a heslo do wifi to od teba nepytalo?
-
- Host
Pokud na iPhone máš adresu z DHCP serveru, je potřeba v tom BR přepnout zase to
IP address auto assignment: on / off
DNS-IP auto assiggnment: on / of
obojí na ON, aby si to natáhlo IP adresu a adresu DNS serveru z DHCP serveru toho TP-Linku.
Problém by mohl být buď v hesle případně v typu šifrování, ale to už je otázka nastavení. Zkusil bych ten BR přehrávač ještě jednou restartovat do továrního nastavení a připojit znova.
IP address auto assignment: on / off
DNS-IP auto assiggnment: on / of
obojí na ON, aby si to natáhlo IP adresu a adresu DNS serveru z DHCP serveru toho TP-Linku.
Problém by mohl být buď v hesle případně v typu šifrování, ale to už je otázka nastavení. Zkusil bych ten BR přehrávač ještě jednou restartovat do továrního nastavení a připojit znova.
No právě, to je to divné - heslo to chce, přihlásí se to, má to status wifi connected, ale internet nejde. Ani prohlížeč, ani update, ani nic - když se chci v menu někam přihlásit, kde je potřeba net, tak to hlásí fail...
Tak jsem resetovala BR, potom router a nakonec i sebe a světe div se - už to funguje!! Přes easy se to samo spojilo. Takže díky moc všem za pomoc!!