Změna země iTunes účtu - smazané app
-
- Host
Zdravím, má někdo zkušenosti s přechodem z US účtu na CZ? Vyskytl se mi jeden problém a to ten, že app které jsem měl stažené fungují dál, v pořádku, ale ty které jsem smazal, s tím, že si je stáhnu až je budu potřebovat, například Lonely Planet průvodce, aby mi nezabírali místo na disku, tak teď po mě chce iTunes znovu zaplatit. Dá se to nějak vyřešit? Na US účet už se zpět bez kreditky nedostanu abych to postahoval :-/
Re: Změna země iTunes účtu - smazané app
Zdravim,
pokud jsi aplikace smazal jen z disku, tak neni problem si je znovu stahnout v jinem app store nez jsi je koupil (ostatne ani nevim jak si zakoupenou aplikaci smazat z jiz koupenych).
Ja jsem mel CZ ucet, ale ted co jsem v Australii a kreditka me vuexpirovala, tak jsem si zmenil store na AU. Coz prineslo par problemu nebo spise nepohodli.
Nechodi mi na desktop iTunes updaty aplikaci, ktere jsem koupil v CZ. Mohu je stahnout jen v iOS zarizeni, pokud tam dana aplikace je nainstalovana.
Toto jsem vyresil tim, ze jsem si aplikace znovu "zakoupil" v AU store.
U placenych app to funguje tak, ze si ji musis jakoby koupit znova. Po kliknuti na koupit app ti vyzkoci potvrzeni zda si ji chces opravdu koupit, pokud to nemas vyple a po potvrzeni se objevi dalsi okno s tim, ze jsi aplikaci jiz koupil a tento update je free. Takze bych se nebal, ze budes platit znova.
Muzes si to pro jistotu vyzkouset na nejake levne app.
To same mi napsali z iTunes support a opravdu to funguje. Mel jsem take strach, ze budu platit znova, ale po testu prave jedne z levnych applikaci jsem byl mile prekvapen, ze z "prasatka" neubylo![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
pokud jsi aplikace smazal jen z disku, tak neni problem si je znovu stahnout v jinem app store nez jsi je koupil (ostatne ani nevim jak si zakoupenou aplikaci smazat z jiz koupenych).
Ja jsem mel CZ ucet, ale ted co jsem v Australii a kreditka me vuexpirovala, tak jsem si zmenil store na AU. Coz prineslo par problemu nebo spise nepohodli.
Nechodi mi na desktop iTunes updaty aplikaci, ktere jsem koupil v CZ. Mohu je stahnout jen v iOS zarizeni, pokud tam dana aplikace je nainstalovana.
Toto jsem vyresil tim, ze jsem si aplikace znovu "zakoupil" v AU store.
U placenych app to funguje tak, ze si ji musis jakoby koupit znova. Po kliknuti na koupit app ti vyzkoci potvrzeni zda si ji chces opravdu koupit, pokud to nemas vyple a po potvrzeni se objevi dalsi okno s tim, ze jsi aplikaci jiz koupil a tento update je free. Takze bych se nebal, ze budes platit znova.
Muzes si to pro jistotu vyzkouset na nejake levne app.
To same mi napsali z iTunes support a opravdu to funguje. Mel jsem take strach, ze budu platit znova, ale po testu prave jedne z levnych applikaci jsem byl mile prekvapen, ze z "prasatka" neubylo
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
-
- Klub čistého iOS
Potvrdzujem funkčnosť riešenia od martin666. Ja som rovnaký problém riešil pri prechode z SK účtu na US. Nešlo updatnuť aplikáciu v iTunes na PC, takisto aj teraz s iCloud sa niektoré apps zdajú akoby nekúpené, hoci som ich zakúpil.
Riešenie je jednoduché, aktualizácie je treba robiť cez iZariadenie a nie v PC a takisto už stiahnuté ale zmazané apps stiahnuť cez iZariadenie. Tiež to síce vyzerá, že bude treba aplikáciu kupovať, ale nie je to tak, pri začiatku sťahovania vypíše že aplikáciu som už raz kúpil a teraz sa mi už stiahne zadarmo.
Riešenie je jednoduché, aktualizácie je treba robiť cez iZariadenie a nie v PC a takisto už stiahnuté ale zmazané apps stiahnuť cez iZariadenie. Tiež to síce vyzerá, že bude treba aplikáciu kupovať, ale nie je to tak, pri začiatku sťahovania vypíše že aplikáciu som už raz kúpil a teraz sa mi už stiahne zadarmo.
Jo jo a dalsia vychitavka na ktoru som tak povediac prisiel.
Ak mate zmeneny store napr z sk na cz (moj pripad).
Updaty chodia ale v itunes svieti len cislo ale app nieje k stiahnutiu dostupna.
Ak by ste boli nuteny z nejakeho dovodu reinstalovat pc netreba zalohovat xx GB aplikacii po znovu spojazdeni itunes a autorizacii staci dat-
1- zobrazit svoj ucet
2- zmena krajiny tu kde ste pred tym app kupili ( u mna sk store)
Preklikat sa az k platobnej karte ale nic nevyplnat store je uz zmeneny na Sk a vy len kliknete
Aplikacie/up-date a vase updaty su k stiahnutiu dostupne.
Mozete ich stiahnut ale ak pojdete do itunes store a budete sa pokusat zakupit novu upozorni vas ze mozete nakupovat len v cz a prepne vas naspät.
Ps -tento sposob je dobry ak mate zakupene velke mnozstvo a nemate zalohy ani zoznam
Ked ste "zmenili store" v svojom ucte staci ist do purchase a vas zoznam zakupenych app tam je znova akurat treba tie app stiahnut z cz pretoze su uz vedene na iny ucet ale ich znovu stiahnutie je free aj po zmene storu.
Ak mate zmeneny store napr z sk na cz (moj pripad).
Updaty chodia ale v itunes svieti len cislo ale app nieje k stiahnutiu dostupna.
Ak by ste boli nuteny z nejakeho dovodu reinstalovat pc netreba zalohovat xx GB aplikacii po znovu spojazdeni itunes a autorizacii staci dat-
1- zobrazit svoj ucet
2- zmena krajiny tu kde ste pred tym app kupili ( u mna sk store)
Preklikat sa az k platobnej karte ale nic nevyplnat store je uz zmeneny na Sk a vy len kliknete
Aplikacie/up-date a vase updaty su k stiahnutiu dostupne.
Mozete ich stiahnut ale ak pojdete do itunes store a budete sa pokusat zakupit novu upozorni vas ze mozete nakupovat len v cz a prepne vas naspät.
Ps -tento sposob je dobry ak mate zakupene velke mnozstvo a nemate zalohy ani zoznam
Ked ste "zmenili store" v svojom ucte staci ist do purchase a vas zoznam zakupenych app tam je znova akurat treba tie app stiahnut z cz pretoze su uz vedene na iny ucet ale ich znovu stiahnutie je free aj po zmene storu.
-
- Host
Díky za rady, máte pravdu, řešil jsem to i se supportem, problém byl zatím pouze u EA, pže v CZ store je to EA Swiss Saarl takže jakoby jiná firma. Teď s nimi jdu ještě vyřešit problém s Purchased záložkou, kde se mi i přesto, že ty app stáhnu znovu nezobrazí. Vypadá to na problém s iCloud a podle supportu to vypadá, že Apple to dělá automaticky až po uplnutí nějaké doby.
-
- iPhone expert
Keď si teraz zmením store zo Slovenského na USA, môžem mat
pokoj v duši? Všetko ostane tak ako bolo len sa zmení krajina a môžem sťahovať "akože" z amerického storu?
EDIT: Keď mením panment info, píše mi to že security code is invalid.. a ja ho pritom zadávam správne, v čom je problém?
pokoj v duši? Všetko ostane tak ako bolo len sa zmení krajina a môžem sťahovať "akože" z amerického storu?
EDIT: Keď mením panment info, píše mi to že security code is invalid.. a ja ho pritom zadávam správne, v čom je problém?
![Obrázek](http://i48.tinypic.com/a2w3o7.gif)
-
- Host
No pokud zadavas do USA store slovenskou kartu tak bych rekl ze prave v tom. V USA store si tusim musis dobijet kredit kuponama pokud nemas USA kartu.
OpenFeint, Plus, GameCenter ID: CooLajz
-
- Moderator fóra
Takze dnes jsem prevedl ucet z US do CZ...byl mi resetovan credit, ktery sem mel na US uctu, az pote sem mohl provest zmenu..Po zmene zeme zmizi z polozky Purchased vsechny do te doby zakoupene aplikace (doporucuji si jejich seznam zarchivovat pred prevodem). Pokud si chcete stahnout aplikaci, kterou jste jiz zakoupili na US store, musite ji najit v iTunes, bude u ni normalne videt polozka, kdy to bude vypadat, jako kdyz jste ji nikdy nemeli zakoupenou, po jejim "zakoupeni" vsak iTunes vyhodi upozorneni, ze aplikaci jste jiz jednou koupili a bude stazena zdarma..bohuzel tyto aplikace se jiz v Purchased nezobrazi..
Precitaj si moj post.
Sprav to takto :
Zmaz aplikacie v itunes.
Chod do svojho uctu a postupuj ako ked si si menil us na cz zmen krajinu na us, bude sa ta to pitat na platobnu metodu tam nic nedavaj.
Uz si v vlastne v us store rozklikni purchased aplikacie tam mas (nedovoli stahovat ale mas tam ich zoznam).
Postahuj ich a mas po probleme.
Totiz casom ti zacnu chodit updaty ale nebudes ich vidiet.
Ak to spravis takto vsetky app sa prepisu na tvoj novy ucet a nebues sa pitat ako ja preco mi tam sviet ze mam 2 updaty ked tam nieje ziadny k stiahnutiu.
Sprav to takto :
Zmaz aplikacie v itunes.
Chod do svojho uctu a postupuj ako ked si si menil us na cz zmen krajinu na us, bude sa ta to pitat na platobnu metodu tam nic nedavaj.
Uz si v vlastne v us store rozklikni purchased aplikacie tam mas (nedovoli stahovat ale mas tam ich zoznam).
Postahuj ich a mas po probleme.
Totiz casom ti zacnu chodit updaty ale nebudes ich vidiet.
Ak to spravis takto vsetky app sa prepisu na tvoj novy ucet a nebues sa pitat ako ja preco mi tam sviet ze mam 2 updaty ked tam nieje ziadny k stiahnutiu.
-
- Moderator fóra
to sem zkousel ale aplikace se v polozce purchased pro CZ store proste nezobrazi
-
- Klub čistého iOS
Trochu to tady zase otevřu. Na US účtu mám víceméně jen 2 appky, o které mi jde. Převedl jsem si ho na CZ účet a vše z Purchased zmizelo. Zkoušel jsem Peterovu fintu, ale stále se to tam objevit nechce. Přes iTunes si je v pohodě znovu "koupím". Zařadil jsem tento bývalý US účet do rodinného sdílení a otázka je, dokážu si nějakým způsobem stáhnout tyto appky na izařízení, které mám v rámci rodinného sdílení ale mají rozdílné Apple ID?
iPhone 8 64 GB Space Gray
iPad mini II WiFi 32 GB Space Gray
Apple TV 4K
iPad mini II WiFi 32 GB Space Gray
Apple TV 4K
-
- Host
Caute, na otazku predomnou od @Sajfi by som aj ja potreboval odpoved. Neviete s tym niekto pls pomoct? Vdaka
iPhone 6s 64GB black
iPad Air 16GB black
iPad Air 16GB black
- rony
- Klub čistého iOS
a v com je problem pouzivat proste aj ten US aj ten CZ ucet naraz?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Klub čistého iOS
Myslím si totéž, co Rony . Proč dělat jakékoliv harakiri s převody, když můžete mít oba účty a nebo i víc? Mám US účet bez karty , na gift kody, a pak CZ účet na kreditku. A v telefonu i v počítači mam app z obou účtů dohromady...když chci udělat updaty, tak se přepojím na účet, kde byla stažena a nic jiného neřeším.
Apple hračky
-
- Host
ja som migroval z us na sk kvoli family sharing - pred niekolkymi rokmi ked som si vytvarat apple id, tak malo zmysel mat us ucet, ale teraz v tom uz vyznam nevidim a nebavilo ma prepinat medzi uctami - preto som migroval na SK.
Je teda nejaka sanca aby sa mi tie kupene aplikacie zobrazili v purchased?
iPhone 6s 64GB black
iPad Air 16GB black
iPad Air 16GB black
-
- iPhonefil
Iba ked cez family sharing. Myslim, ze to funguje obojsmerne. Ja teraz vidim, co ma kupene moja manzelka na svoje ID.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Klub čistého iOS
dufoq3 píše:........nebavilo ma prepinat medzi uctami - preto som migroval na SK.
Nebavilo tě přepínat a nyní řešíš tento "problém" . No, nevím ...
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Jinak Family Sharing mi nic neříká. Všechny app, které koupím, si zdarma mohou stáhnout podle potřeby přes můj účet všichni v rodině, např. navigaci apod. ,své app , většinou hry, které zase nezajímají mne, si mohou stáhnout za své sami přes svůj účet a sdílení muziky jde také mimo mne, každý preferujeme jiný žánr. Upřimně - smysl family sharing mi doposud uniká, a jde mimo můj obzor zájmu, ale to už jsem OT.
Apple hračky
-
- Host
to je vsetko pekne, ze si to muzu stiahnut ostatni cez tvoj ucet, ale pokial to stiahnu cez family sharing tam im funguju updaty bez toho aby museli prepinat do tvojho uctu resp. zadavat heslo od tvojho uctu.
iPhone 6s 64GB black
iPad Air 16GB black
iPad Air 16GB black