Nezapne sa vôbec PC (ani BIOS)

vše co vás napadne
Odpovědět
Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Zdravím. Už si neviem pomôcť. Včera večer mi naskočila na PC modrá obrazovka. Na nej napísane, že mám zresetovať bios. Skúsil som zapnúť pc, no nedalo sa, keď sa zapínal windows tak naskočila znova modrá obrazovka. Tak som zresetoval bios (odpojil od siete, vybral baterku, presunul jumper). Potom som ho zapol, nastavil bootovanie, PC sa zapol, prihlásil a znova modrá obrazovka s tím, že mám opraviť windows. Tak som vložil do pc cd windowsu, dal opraviť, vraj našlo chybu a na opravu je potreba reštart. To som urobil, a po tomto kroku mi už nechcel bios nabootovať ani z cd ani z hdd. Pár krát sa o to ešte pokúšal ale stále naskočila modrá obrazovka. Skúsil som znova pár krát vyresetovať bios, no nepomohlo, a potom z ničoho nič už ani nechcelo zobraziť bios. Proste PC sa zapne, no nezapne sa obrazovka, ani klávesnica ani nič. Skúšal som už veľa krát resetovať bios, vybral som komplet dosku, z nej procak aj ramky, všetko čo ma napadlo no nie a nie nijako ho už zapnúť. Neviete niekto, či by sa s tím dalo ešte niečo urobiť? Ďakujem
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

mefistos

Re: Nezapne sa vôbec PC (ani BIOS)

Příspěvek od mefistos »

nenabehne BIOS je co? ze zapnes PC a je cerno?... vetsina zakl desek ma takovou kouzelnou vlastnost a to ze i presto ze zapnes PC a nic nedela tak ti pipne a podle poctu a rychlosti pipnuti ti ta zakl deska rekne kde je chyba.. to bych udelal ja je bud poslouchal pipnuti.. pokud mas vic RAM tak odpojit vsechny a poustet to s jednou pak s dvema.. a prostridat je.. zkusit spustit pc bez HDD a pokud to nepujde a pokud ani nepipa ta deska tak je vcudu a bude to chtit novou

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Nepipa, ani nikdy pred tim nepipala. Ramky som skusal, HDD tiez.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

mefistos

Příspěvek od mefistos »

no ona nepipa kdyz je vsechno vpohode ale kdyz je oddelana RAM tak by se mela spravne rozpipat... pokud to nenabehne bez ram a bez HDD jako ze to je porad cerny tak je oddelana zakladni deska

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Doska to je uz starsia, predtim ju mal kamarat a urobilo mu to iste. Vymenilu mu v servise dosku, ramky aj grafiku. Len ja som to skusil doma (dal do nej procak a moju grafiku) a sla. Nesla s tou druhou grafikou, proste cierne. Teraz mi normalne fungovala az do teraz. A inak pipat nema s cim, reproduktor v sebe nema.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

mefistos

Příspěvek od mefistos »

tak zkus jeste vymenit grafiku.. i kdyz to by ti nesel jen obraz a slysel bys jak HDD nacita system etc..

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Práve že harddisky asi prvých 10 sekund počuť, akoby načítavali a potom prestanú. Grafiku som skúšal integrovanú a jednu moju PCI-E, ale obe sú hluché. Na doske je inak znak repračiku a plus a mínus, ale nieje na nich napajkovaný kabel alebo ako to nazvať.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Zkoušel jsi vytáhnout ze základovky baterii? To by mělo pomoct, tak se resetují veškerá nastavení, nepokoušel ses o overclock? Prostě ji vyloupni a chvíli počkej a pak ji dej zpět. Jo, PC měj vypnuté od napájení.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Freaders
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Freaders »

To je nápad dávat do vadné desky funkční komponenty a pak se divit že se ti stalo to samé co kamarádovy... Já bych se na tu desku úplně vysral protože ti při nejlepším odpráskne vše okolo... zkus dát do těch komponentů jinou desku a pokud půjde tak kup novou. Dneska seženeš dobrou desku za 2-3 litry, záleží co máš za socket a ramky
iPhone SE 64GB Space Gray
MacBook Pro 13" Retina late 2013 i5 256GB SSD 8GB RAM 10.10.2
Moto 360
Xiaomi Mi Band
iPhone 5C 32GB Blue
iPhone 4S 8.1.3

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Freaders: tá doska bola OK, len nechcela ísť s tou grafikou, s mojou to bolo ok. Batériu som mal vybranú celú noc a nepomohlo. A čo je overclock neviem :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Sphyn0x
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Sphyn0x »

Pretaktovanie.
Naposledy upravil(a) Sphyn0x dne ned dub 29, 2012 8:05 pm, celkem upraveno 1 x.
///M

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

To som tiez nerobil
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

korwin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od korwin »

A neni vadny zdroj nebo stara baterka na desce?
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Baterky som skúšal dve, ale nie som si istý, či sú ok, idem ešte skúsiť jednu. Zdroje som už skúšal štyri

EDIT: Tak to už bola tretia baterka, a ani s tou to nefunguje
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

chripkoj
Host
Host

Příspěvek od chripkoj »

Napíš čo máš za dosku. Presné označenie. Skúsime niečo poriešiť.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

niky79

Příspěvek od niky79 »

Nezlob se:

"Tak som vložil do pc cd windowsu, dal opraviť, vraj našlo chybu a na opravu je potreba reštart. To som urobil, a po tomto kroku mi už nechcel bios nabootovať ani z cd ani z hdd."

Ale zda se, ze vubec nevis, co je to BIOS. BIOS nebootuje ani z CD, ani z HDD. Zkus jinou desku a stare komponenty, pokud mas tu moznost. Rozhodne to bude smysluplnejsi, nez zkouset 4 zdroje a 3 baterky.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Skúšma len to, čo mám doma, inú dosku nemám. A čo je zle na tom čo som napísal? V Biose si predsa nastavíš bootovanie z ktorého sa má spúšťať OS alebo jeho inštalácia
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

PetrCBR
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PetrCBR »

Jako prvni zkus z desky vyhodit vsechno co neni zapotrebi. Nech tedy jen grafickou kartu, pameti a procesor. Pokud na monitoru neco uvidis, bude problem v nektere komponente kterou jsi odpojil. Podle popisu ma ta deska integrovanou grafiku ? Pokud ano a mas tam i jinou, tak ji vyhod a zapoj monitor na integrovanou a zase sleduj jestli se neco zobrazi na monitoru.

edit: z tech pameti nech jen jednu a strc ji do prvniho slotu.
iPhone 4 16GB Black (FW 5.1 non JB)
iPod Touch 1G 16GB (FW 3.1.3 non JB)
iPad 1G 16GB Wifi (FW 5.1 non JB)
iPod Nano 5G 16GB
iPod Video 80GB

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ještě, jaká je to grafika a jaké napájení potřebuje? Já mám grafiku, která ke svému chodu potřebuje dva 6 PINové PCI-expresové připojení na zdroj, jinak nejede a nahlásí chybu, počítač se stopne v POST testu. Máš tu grafiku jen ve slotu nebo ji máš připojenou i na to napájení, pokud to vyžaduje? Tam může být taky problém. Máš v pořádku napájení procesoru? Je vůbec deska v pořádku? Může být někde přerušený kontakt a už to pak nejede. Zdroj je v pořádku? Je dostatečně silný? Aby stíhal danou soustavu napájet?

Jinak nejlepší rada od PetrCBR, nechat jen základ na desce a zkusit to spustit.

niky79

Příspěvek od niky79 »

MaReCeQ píše: V Biose si predsa nastavíš bootovanie z ktorého sa má spúšťať OS alebo jeho inštalácia

Ano. Ale tys psal "po tomto kroku mi už nechcel bios nabootovať ani z cd ani z hdd."

Nerikas, ze ti OS nechtel nabootovat, rikas, ze ti BIOS nechtel nabootovat.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Petr: urobil som vsetko a nic nepomaha.
Je to grafika ASUS EN7300GT SILENT/HTD/512M/A. Zdroj mam 400W, predtim bol ale 300W a slapalo to normalne. Grafika je iba v slote, ale nefunguje ani integrovana grafika. Napajanie procesora je co, tie 4 kable do dosky? Ked som to nemal zapojene teraz, tak procesor sa ani nezacal zohrievat. Ked to je normalne napojene, tak sa zohrievat zacne. A doteraz to normalne bezal tak doska bola ok.
A niky: to je uz len slovickaren. Bolo to myslene tak ze v biose som to nastavil a neslo uz nabootovat
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

makatch
Starý pes fóra :)

Příspěvek od makatch »

Takže,nenabehne vôbec bios,vyresetoval si ho správne? Pozri do manualu dosky.Pokiaľ by boli zle pamete,tak bios nabehne.Typujem vadnu dosku na 80 percent,vadny procesor na 20.
Procesor sa napája priamo zo socketu,tie kabliky napájajú ventilátor na chladiči.Dlho by si však bez nich nepoišiel.
Skús ešte vyčistiť chladič,jeho rebrovanie,možno sa prehrieva procák a ochrana v nom ho vypína.
iPod, iPhone and iPad Firmware Download

MacBook Pro13,Early 2011,OS X Yosemite
iPhone6+,64GB,iOS 9beta3

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Skusim este ten bios zresetovat, ale robil som to podla toho navodu. Na konci tyzdna sa mi mozno podari dostat podobny pc a oskusam kde je chyba.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

GeorgioV
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od GeorgioV »

něco podobného jsem měl, ale měl jsem to jen na Vistách, neni to to, čemu se říká modrá smrt? Možná je to jiné. Každopádně já jsem to řešil koupením nové grafiky ( přesněji Ati radeon 3750HD ) a přeinstalováním na XP, poté jsem šel hned na Win 7.
iPhone 4S 16GB Black - iOS 7
iPhone 4S 16GB White - iOS 6
iPad Mini 16GB Wifi - Silver

http://www.smartfoun.cz - Přinášíme novinky ze světa chytrých zařízení

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Ale ked si zapol pc, tak ti nesiel obraz a zapol sa pc? Myslim tim napr. rozsvietila sa myska, mohol si dat na klavesnici napr. Numlock? Ja nie
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

mefistos

Příspěvek od mefistos »

hele ted me napapada kdyz zapnes pocitac a mas v tom klavesnici pres PS2 nebo USB tak ti problikne numlock, capslock etc etc? tak poznas ze nejede grafika ale bios nabiha.. vzdy to problikne na zacatku

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Prave to viem tiez :) skusal som aj s USB aj s PS2 klavesnicou, a neda sa numlock zapnut ani caps ani nic
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

mefistos

Příspěvek od mefistos »

ne ze jde zapnout ale problikne to jako ze ta klavesnice je funkcni.. hele pokud ti to neproblikne ani klavesnici pri startu tak ani nic nezkousej to je v riti ta zakladovka.. takovy zakladni veci jako kontrola klavesnice by mela probehnout.. a dela to na vsech deskach

GeorgioV
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od GeorgioV »

Je to 6 let, nepamatuju si, zda-li šla myška, nebo ne, ale vím, že tam byla modrá obrazovka a co tam bylo napsané to ti také nepovím... promiň
iPhone 4S 16GB Black - iOS 7
iPhone 4S 16GB White - iOS 6
iPad Mini 16GB Wifi - Silver

http://www.smartfoun.cz - Přinášíme novinky ze světa chytrých zařízení

mefistos

Příspěvek od mefistos »

hele modra smrt je z hodne moznejch duvodu.. ze chybi soubor.. ze je spatna ramka.. ze je spatna grafarna.. neni ani mizive procento ze by si mel ten samej problem jak on.. je tam vic jak sto chybovejch kodu.. to je jak kdyby s rekl ze pres 6 lety jsi dostal od doktora taky paragon na lek ale nevis co tam bylo..

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Jasne v pohode. Inak keď mám všetko pripojené a zapnem zozadu zdroj tak jedine vtedy blikne klávesnica, potom už nič. Ďalšia vec, monitor keď je pripojený je vypnutý, keď zapnem pc, ventilátory aj všetko sa rozbehne, monitor sa zapne ale ukáže NO SIGNAL a znova sa vypne. Mám ale pocit, že to bude skôr procesor, ale uvidím no

EDIT: Len tak ma napadlo, nieje možné, aby sa vymazal nejakou záhadou celý bios?
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

chripkoj
Host
Host

Příspěvek od chripkoj »

Keď Ti doska nepípne (a musí je tam piezo menič), tak všedko vyhoď. Nechaj zdroj, cpu, ram a matičnú dosku. Bios zresetuj: prenoď switch a zmáčkni tlačítko power na 10sec. (samozrejme bez napájania). schwitch daj späť. Ak žiadne píp, vylučovacia metóda. Zdroj je asi ok. Keď si skúšal. Ram večšinou nepípne, ale píska. Tipujem dosku no ťažko takto povedať. Sme od seba 10km. Lepšie vidieť.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Nic z toho nefunguje. Doska ani nepipne, ale neviem o tom, aby niekedy pred tim pipala. Skusim pozhanat skoro taky isty pc a oskusam co je zle. A ked nie tak do teplice to nieje daleko, v pp som kazdy den a to uz je len na krok

Tak som sa dostal k tomu pc. Grafika a procesor je ok. Ramky som nemohol skusit, su DDR2 a tam je uz DDR3. Aj zdroj som este skusil a nic. Takze je chyba bud v ramke alebo doske, ale aby bola chyba v oboch ramkach, to pochybujem. Takze je nieco s doskou.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ono jak vyresetuješ BIOS, tak čeká ještě na potvrzení nastavení, tam se pak musí zmáčknout F1, aby se nastavilo defaultní nastavení, což asi díky tomu, že nejede monitor, tak nevidíš. Dělá to každý BIOS, jenže tam těžko, co tam je, skládání počítačů není jen taková sranda, jak si všichni myslí, nemusí se pohodnout komponenty mezi sebou a je problém. Nemáš správně napájenou grafiku a je problém, nemusí se snést RAMky s danou deskou, nemusí se snést grafika s procákem či se zvukovou, prostě tam toho je hodně. Důležité je, aby RAMky, procák a grafika spolupracovali, musí být nasazené na desku, která je s těmito komponentami kompatibilní. Do toho musí být dostatečně silný zdroj. Není to jako vemu tam to a hento a jééé mám počítač.

Jinak napájení na procák je přímo takový ten svazek kabelů, co se zacvakávají do desky, je to třeba 20+4 PIN pro Intely. Napojuje se to někde okolo patice procáku. Co se týče té grafiky, tak máš takovou, která si vystačí s napájením z PCI-e slotu, takže tam je to v klidu.

Jako ale jak jsem řekla, tam toho může být spousty, proč ti to nejede no. Je to těžko takhle na dálku. Akorát tu jen dedukujeme, co a jak.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Už som sa na to aj vykašľal, prave si dávam dokopy ešte starší pc. Ramky aj procak sú s doskou v pohode kompatibilné, aspoň podľa tej knižky k doske. A grafiku, tú neviem, ale šla, no prečo nejde ani integrovaná tak to neviem. To s F1 ešte keď tak skúsim, ale hovorím už som sa na to ako tak vykašľal a niečo našetrím a kúpim novú dosku, dnes to je okolo 40-50€
EDIT: Tak ani to F1 nepomáha
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Tak staré časty z pc idem dnes predať, a potrebujem novú dosku, na Core 2 Duo procesor, ramky DDR2 a PCI-E slot na grafiku. A tak aby to všetko fungovalo :) viete mi poradiť nejakú dosku? A samozrejme aby nebola moc drahá :)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

makatch

Příspěvek od makatch »

Dobre skusenosti mam s doskami znacky Asus. Zatial som ziadnu nereklamoval. Asrock-nebrat,najporuchovejsie,aspon u mna. Gigabyte som uz takisto reklamoval. Ostatne znacky neviem,nakupujem vacsinou asus.

Odoslané z môjho iPhonu cez Tapatalk.
Naposledy upravil(a) makatch dne úte kvě 08, 2012 8:01 pm, celkem upraveno 1 x.

iPhone6+,64GB,iOS 9beta3

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Asi dam na tvoje slova, no ja som doteraz niekolko rokov fical na ASRock a vsetko ok, a ASUS mi odisla po 2 tyzdnoch mojho pouzivania :D
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

makatch

Příspěvek od makatch »

Ako tak pozerám ,tak na core2duo (socket775) ešte novú matičnú kúpiš,ale máloktoré majú sloty na pamäte DDR3.

EDIT:našiel som aj s DDR2:Gigabyte G41-M Combo,ASROCK G31M GS R2.0

iPhone6+,64GB,iOS 9beta3

Odpovědět