Podvodník
-
- iPhone expert
Re: Podvodník
trestni oznameni? telefon sis vyzkousel a vzal sis ho.. pokud nemas kupni smlouvu jakoze urcite nemas kdyz to bylo z ruky do ruky tak s ti nikdo nic neudela ne?:D
-
- Host
OT: Jestli se mu chceš pomstít, tak ho vytrestej na jeho manželce/přítelkyni co mám na fb
-
- iPhone expert
Mozna mi nikdo nic neudela ale to jeho podnikani bude minimalne financak zajimat
iPhone SE 64GB Space Gray
MacBook Pro 13" Retina late 2013 i5 256GB SSD 8GB RAM 10.10.2
Moto 360
Xiaomi Mi Band
iPhone 5C 32GB Blue
iPhone 4S 8.1.3
Moto 360
Xiaomi Mi Band
-
- Klub čistého iOS
Kvůli tomu, že jsi ty sám naletěl se mu chceš mstít tím, že ho naprášíš na finančák ? Telefon jsi vyzkoušel a skutečně nikdo neví a neprokáže, že jsi dostal špatný kus a že jsi s ním neudělal něco ty sám. Ne, nezastávám se grázlů, ale právě tam končí snaha mnohých "ušetřit" koupí kdoví kde. Co myslíš, že ten FU udělá ? Opravdu věříš, že se tam nudí a nemají co na práci ? Jsou to jen úředníci , kteří si to možná přečtou, řeknou si "další hňup" , a za pár dní to založí ad acta. A i kdyby ne, víš jistě, že nemá X jiných možností a výmluv , které by musel někdo složitě prokazovat ? Že mu znepříjemníš život ? Možná, ale myslím, že takoví lidé nejsou na rozdíl od mnohých jejich zákazníků zase až tak hloupí a jsou na podobné "eventuality" připravení. Pamatuj, že vždy se nejlépe vydělávalo a vydělává na lidské hlouposti a pokud hledáš viníka, pak jsi to v první řadě ty sám. Bez urážky prosím....
Apple hračky
-
- Senior uživatel
Ja bych dotycneho osobne navstivil a pak z nej ty prachy vymlatil.
proc? on si to zbozi prohlidl a vzal si ho.. je to jeho vlastni blbost jak rekl cuting mel by bejt nastvanej sam na sebe
-
- iPhone expert
a muzu se zeptat jak si prohlidnes vadnou zakladni desku??? neprohlednes... neviditelna vada kdy me dotycny rekl, ze telefon je v naprostem poradku pritom nebyl.. a jestli to rikate takto takze ja si dam inzerat na bazos a nekomu to prodam pri osobnim predani kde nema sanci si toho vsimnout a nemuze na me nebo co??
Moto 360
Xiaomi Mi Band
iPhone 5C 32GB Blue
iPhone 4S 8.1.3
Moto 360
Xiaomi Mi Band
kdyz si koupis auto v bazaru a za tejden se ti vysere i kdyz rikaj ze je vpohode tky nebezis na financak ani na polici ze s tebou nekdo vy*ebal... v tehle pripadech ses aspon krytej smlouvou ale jakmile si neco kupujes z ruky do ruky nemas to kryty nicim ani se na to nevztahuje zadnej zakon..
"Při prodeji zboží použitého prodávající ze zákona neodpovídá za vady, které se projeví později, než při převzetí zboží. Na použité zboží se tedy žádná zákonná záruka nevztahuje, pokud ji prodávající sám dobrovolně neposkytne. Prodávající odpovídá podle § 616 odst. 1 obč. zák. pouze za vady, které prodávaná věc má již při převzetí (což musí kupující prokázat), přičemž se za takové vady nepovažují vady odpovídající míře běžného opotřebení."
"Při prodeji zboží použitého prodávající ze zákona neodpovídá za vady, které se projeví později, než při převzetí zboží. Na použité zboží se tedy žádná zákonná záruka nevztahuje, pokud ji prodávající sám dobrovolně neposkytne. Prodávající odpovídá podle § 616 odst. 1 obč. zák. pouze za vady, které prodávaná věc má již při převzetí (což musí kupující prokázat), přičemž se za takové vady nepovažují vady odpovídající míře běžného opotřebení."
-
- iPhone expert
No jo ale kdyz dokazu ze puvodni majitel toho telefonu ktery ho prodaval tomu ktery ho prodal me mu ho prodal uz s tou vadou tak je to neprustrelny dukaz
Moto 360
Xiaomi Mi Band
iPhone 5C 32GB Blue
iPhone 4S 8.1.3
Moto 360
Xiaomi Mi Band
nemas kupni smlouvu tudiz neni zadna garance.. musel bys poudepsat kupni smlouvu nebo mit fakturu nebo neco
-
- Moderator fóra
panove, kupni smlouva nemusi byt v pisemne forme..pro zalobu staci, kdyz bude mit emailovou korespondenci, kde je vse uvedeno...ze zakona ruci prodavajici za prodavane zbozi 6 mesicu a on musi dolozit, ze zavada nebyla v dobe prodeje...rozhodne neplati, ze neni kupni smlouva, mas smulu
jinak viz:
Zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník
Část osmá
Závazkové právo
Hlava druhá: Kupní a směnná smlouva
Oddíl první: Obecná ustanovení o kupní smlouvě
§ 597
(1) Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, má též právo od smlouvy odstoupit.
(2) Právo odstoupit od smlouvy má kupující i tehdy, jestliže jej prodávající ujistil, že věc má určité vlastnosti, zejména vlastnosti kupujícím vymíněné, anebo že nemá žádné vady, a toto ujištění se ukáže nepravdivým.
§ 598
Kupující má právo na úhradu nutných nákladů, které mu vznikly v souvislosti s uplatněním práv z odpovědnosti za vady.
§ 599
(1) Vady musí kupující uplatnit u prodávajícího bez zbytečného odkladu. Práva z odpovědnosti za vady se může kupující domáhat u soudu, jen jestliže vady vytkl nejpozději do šesti měsíců, jde-li o vady krmiv do tří týdnů, a jde-li o vady zvířat, do šesti týdnů po převzetí věci.
(2) Právo na náhradu nutných nákladů může kupující uplatnit u soudu, jen jestliže náklady prodávajícímu oznámí ve lhůtě uvedené v odstavci 1.
jinak viz:
Zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník
Část osmá
Závazkové právo
Hlava druhá: Kupní a směnná smlouva
Oddíl první: Obecná ustanovení o kupní smlouvě
§ 597
(1) Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, má též právo od smlouvy odstoupit.
(2) Právo odstoupit od smlouvy má kupující i tehdy, jestliže jej prodávající ujistil, že věc má určité vlastnosti, zejména vlastnosti kupujícím vymíněné, anebo že nemá žádné vady, a toto ujištění se ukáže nepravdivým.
§ 598
Kupující má právo na úhradu nutných nákladů, které mu vznikly v souvislosti s uplatněním práv z odpovědnosti za vady.
§ 599
(1) Vady musí kupující uplatnit u prodávajícího bez zbytečného odkladu. Práva z odpovědnosti za vady se může kupující domáhat u soudu, jen jestliže vady vytkl nejpozději do šesti měsíců, jde-li o vady krmiv do tří týdnů, a jde-li o vady zvířat, do šesti týdnů po převzetí věci.
(2) Právo na náhradu nutných nákladů může kupující uplatnit u soudu, jen jestliže náklady prodávajícímu oznámí ve lhůtě uvedené v odstavci 1.
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- iPhoneHolik
Cuting a mefistos: naprosto nesouhlas... Jste postizeni zvracenym systemem, ktery tu panuje... To, ze Freaders chtel usetrit naklady neni jeho hloupost... Naklady setri kazdy rozumny podnik, pripadne clovek... Postoj, ze grazl vlastne udelal dobre a vydelal na Freadersove hlouposti chtit usetrit je naprosto zvraceny... Ten, kdo udelal podraz je preci ten prodejce, ktery zamlcel zasadni vadu. A tohle je prave to nejhorsi, ze spousta lidi to takhle uz ani nevnima a bere to tak jako vy dva... Tim nechci utocit na vas dva. Jen mi prijde hrozne, ze system zapricinil to, ze lidem uz to prijde v poradku...
Jinak naprosty souhlas s tvosi... Mefistos, opet se pletes, neodpovida za vady, ktere vzniknou pozdeji. Jenze tahle vada uz byla pravdepodobne v dobe prodeje, takze nevznikla pozdeji...
Nicmene hacek je v tom, ze Policie, FU, ani nikdo jiny ti nepomuze... Z prodejce to nedostanes, takze zbyva jen soud, ktery bude trvat leta a navic naklady na nej a na pravnika prevysi hodnotu iP. Navic i pokud bys soud vyhral, nemusi ti soud priznat uhradu nakladu protistranou. Takze i kdyz vyhrajes, muzes byt neustale ve ztrate... A to je dalsi zvracenost naseho systemu, ktery haji spis ty grazly...
Jinak naprosty souhlas s tvosi... Mefistos, opet se pletes, neodpovida za vady, ktere vzniknou pozdeji. Jenze tahle vada uz byla pravdepodobne v dobe prodeje, takze nevznikla pozdeji...
Nicmene hacek je v tom, ze Policie, FU, ani nikdo jiny ti nepomuze... Z prodejce to nedostanes, takze zbyva jen soud, ktery bude trvat leta a navic naklady na nej a na pravnika prevysi hodnotu iP. Navic i pokud bys soud vyhral, nemusi ti soud priznat uhradu nakladu protistranou. Takze i kdyz vyhrajes, muzes byt neustale ve ztrate... A to je dalsi zvracenost naseho systemu, ktery haji spis ty grazly...
-
- Klub čistého iOS
Jadro: A jak můžeš s jistotou tvrdit, že "prodávající zamlčel zásadní vadu" ? Jak mu to chceš prokázat ? Tam je "kámen úrazu". Zákony jsou sice hezké, ale jsou to klikaté paragrafy. Prodávající bude tvrdit, že věc byla v pořádku a důkazní břemeno, že tomu tak nebylo, bude na kupujícím. A to bude docela oříšek, zejména, pokud není žádný doklad a prodávající může eventualně klidně tvrdit, že na to kupujícího upozornil a že ho prodával třeba "na náhradní díly" . A nebo prodej úplně zapřít s tím, že ten telefon od něho není, že tam byl původní záměr a komunikace ,ale že pak z prodeje sešlo a ten telefon není od něho. Atd.atd.atd. A případný soud bude řešit tvrzení proti vrzení. A ten soud nebude zadarmo, za právníky a případné znalce pak kupující zaplatí několikanásobek ceny nového telefonu.
Zkrátka, když už chci kupovat něco takového, jako je telefon, tak v bazaru určitě ne a na internetu už vůbec ne. To je jediná obrana proti podvodníkům. A to jde jen o "blbý telefon". Soudy řeší dlouhá léta milionové podvody s nemovitostmi a tyto "prkotiny" zaviněné většinou vlastní hloupostí, řeší neradi a často velmi rychle.
Je to smutné, ale je to tak. Realita je často velmi tvrdá a kupující může být svým způsobem ještě rád za poměrně levnou osobní zkušenost . Příště bude určitě daleko opatrnější a pokud mu budou scházet peníze na nový mobil, tak případná půjčka a splátky (ne lichvářům) ho určitě vyjde levněji.
Zkrátka, když už chci kupovat něco takového, jako je telefon, tak v bazaru určitě ne a na internetu už vůbec ne. To je jediná obrana proti podvodníkům. A to jde jen o "blbý telefon". Soudy řeší dlouhá léta milionové podvody s nemovitostmi a tyto "prkotiny" zaviněné většinou vlastní hloupostí, řeší neradi a často velmi rychle.
Je to smutné, ale je to tak. Realita je často velmi tvrdá a kupující může být svým způsobem ještě rád za poměrně levnou osobní zkušenost . Příště bude určitě daleko opatrnější a pokud mu budou scházet peníze na nový mobil, tak případná půjčka a splátky (ne lichvářům) ho určitě vyjde levněji.
Apple hračky
-
- Mírně pokročilý
Podle mě s tím nikdo nic neudělá, každopádně jeho jednání bylo hnusný, protože on měl napsat už v inzerátu, že základní deska není v pořádku..
iPhone 4S 16GB Black - iOS 7
iPhone 4S 16GB White - iOS 6
iPad Mini 16GB Wifi - Silver
http://www.smartfoun.cz - Přinášíme novinky ze světa chytrých zařízení
iPhone 4S 16GB White - iOS 6
iPad Mini 16GB Wifi - Silver
http://www.smartfoun.cz - Přinášíme novinky ze světa chytrých zařízení
-
- Senior uživatel
Proto je potreba oprasit muj predchozi prispevek. Videl z vas nekdo pohadku Obusku z pytle ven ?
-
- Starý pes fóra :)
Podvodník
Tezko radit, ale rozhodne se zastavam kupujiciho a odsuzuju narazky na to, ze si to prevzal a hlupak je on. Myslim si, ze vsichni se shodneme na tom, ze slo o podvod.
Sam jsem prodaval dvakrat svuj iPhone a v perfektnim stavu a ve vsi pocestnosti. Mrzi me, ze me pak kupujici musi podezrivat z kdejakeho pripadneho podvodu, kdyz jsou mezi nami taci hajzlici.
Myslim si, ze dat vsechno dohromady a oznamit to na Policii te nic moc stat nebude, tak proc ne. Ovsem da se ocekavat, ze efekt bude nulovy. Stejne tak s tim financakem. Ale proc mu ten zivot neudelat trosku zajimavejsi - at ma taky nejake starosti a nekde je o nem zaznam. No a pripadna osobni konfrontace by mi taky udelala radost. Pripadne at si zije v nejistote.
Sam jsem prodaval dvakrat svuj iPhone a v perfektnim stavu a ve vsi pocestnosti. Mrzi me, ze me pak kupujici musi podezrivat z kdejakeho pripadneho podvodu, kdyz jsou mezi nami taci hajzlici.
Myslim si, ze dat vsechno dohromady a oznamit to na Policii te nic moc stat nebude, tak proc ne. Ovsem da se ocekavat, ze efekt bude nulovy. Stejne tak s tim financakem. Ale proc mu ten zivot neudelat trosku zajimavejsi - at ma taky nejake starosti a nekde je o nem zaznam. No a pripadna osobni konfrontace by mi taky udelala radost. Pripadne at si zije v nejistote.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
-
- iPhone expert
Nemám problém s tím jít do krámu a koupit si telefon za 14000, ale lákalo mě to, že bude telefon levnější a kvůli l1merainu budu mít jbk "nadosmrti". Proč prostě neušetřit? Ne každý člověk chce rozhazovat prachy za něco co vlastně ani nepotřebuje. 4ka by mi bohatě stačila. Tento sen se ale kvůli tomu zmr.... rozplynul takže na mobily z 2 ruky už seru. A 4 v 16GB už neprodávají takže mám smůlu. Musím jít do 4S
Moto 360
Xiaomi Mi Band
iPhone 5C 32GB Blue
iPhone 4S 8.1.3
Moto 360
Xiaomi Mi Band
-
- Pokročilý uživatel
Trestní oznámení bych podal také. A zároveň bych si od něj koupil přes jinou emailovou adresu ještě něco, vzal si 2 kamarády a šel na převzetí. Tam bych se z něj vytáhl peníze na opravu a nebo bych mu ten iPhone vrátil a chtěl bych prachy zpět ...
Každopádně ty řeči že kupní smlouva musí být písemná je blbost !
Právě se učím na maturu a mám tam i právo Takže tady ti bude stačit dokázat, že ta deska byla usmažená už při prodeji. Což bude asi docela těžké, slovo proti slovu..
Každopádně ty řeči že kupní smlouva musí být písemná je blbost !
Právě se učím na maturu a mám tam i právo Takže tady ti bude stačit dokázat, že ta deska byla usmažená už při prodeji. Což bude asi docela těžké, slovo proti slovu..
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme
Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
Ipod shuffle
Airport extreme
-
- iPhone expert
No ale on tvrdil že telefon koupil z druhé ruky takže pokud to nebude lež a u vodafonu řeknou komu to prodali, ten se pak dohledá a když řekne že telefon prodal tomu člověku poškozený tak je vyhráno!
Moto 360
Xiaomi Mi Band
iPhone 5C 32GB Blue
iPhone 4S 8.1.3
Moto 360
Xiaomi Mi Band
-
- Pokročilý uživatel
On tvrdil neznamená, že je to pravda ...
Vodafone ti neřekne komu prodal telefon, když to ani vědět nemusí
A ten člověk (který možná existuje) se nepřizná, že prodal poškozený telefon.
Touhle slušnou pátrací metodou se asi nic nevyřeší.
Opravdu tě lituju protože nechápu jak si tohle může člověk dovolit. Já prodával 2x iPhone bez škrábanců, v jednom případě přestávalo fungovat home button, kupující mi sám řekl že to koupí a sám si to opraví Dal sem mu slevu.
Až vyjde iPhone 6gen. budu prodávat svoji čtyřku která je ve 100% stavu a nenapadlo by mě vživotě ji prodat kdyby tam byla nějaká vada..
Vodafone ti neřekne komu prodal telefon, když to ani vědět nemusí
A ten člověk (který možná existuje) se nepřizná, že prodal poškozený telefon.
Touhle slušnou pátrací metodou se asi nic nevyřeší.
Opravdu tě lituju protože nechápu jak si tohle může člověk dovolit. Já prodával 2x iPhone bez škrábanců, v jednom případě přestávalo fungovat home button, kupující mi sám řekl že to koupí a sám si to opraví Dal sem mu slevu.
Až vyjde iPhone 6gen. budu prodávat svoji čtyřku která je ve 100% stavu a nenapadlo by mě vživotě ji prodat kdyby tam byla nějaká vada..
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
Ipod shuffle
Airport extreme
Ipod shuffle
Airport extreme
-
- iPhoneHolik
Podvodník
Cuting: ale o tom jsem vubec nemluvil... A na sto procent s tebou souhlasim... Dokazat to je vzdycky tezke. A to je prave zvracenost naseho systemu, lehci to ma vzdycky podvodnik... Muze u soudu i lhat a je za tu lez nepostizitelny, protoze ma pravo na svoji obhajobu pouzit vsechny prostredky...
A o soudnich nakladech jsem ve svem prispevku psal... Ze ho to muze vyjit draz, i kdyby vyhral...
Policie to moc resit nebude, uz tak jich je malo a maji "dulezitejsi" praci...
SteveJSF: naprosty souhlas... Neni co dodat.
Jedine pokud by se Feadersovi podarilo najit ten meziclanek, tak by urcita sance mohla byt... Ale ani tak zadny zazrak. Nase soudy jsou pomale i v jasnych pripadech a i kdyz vyhrajes, tak je otazkou vymahatelnost...
Mam to stejne hosi, i kdyz jsem prodaval auto, tak jsem napraskal co vsechno tam je nebo neni... Prizpusobil jsem tomu cenu a vse bylo ok
A o soudnich nakladech jsem ve svem prispevku psal... Ze ho to muze vyjit draz, i kdyby vyhral...
Policie to moc resit nebude, uz tak jich je malo a maji "dulezitejsi" praci...
SteveJSF: naprosty souhlas... Neni co dodat.
Jedine pokud by se Feadersovi podarilo najit ten meziclanek, tak by urcita sance mohla byt... Ale ani tak zadny zazrak. Nase soudy jsou pomale i v jasnych pripadech a i kdyz vyhrajes, tak je otazkou vymahatelnost...
Mam to stejne hosi, i kdyz jsem prodaval auto, tak jsem napraskal co vsechno tam je nebo neni... Prizpusobil jsem tomu cenu a vse bylo ok
-
- Moderator fóra
cuting píše:Jadro: A jak můžeš s jistotou tvrdit, že "prodávající zamlčel zásadní vadu" ? Jak mu to chceš prokázat ? Tam je "kámen úrazu". Zákony jsou sice hezké, ale jsou to klikaté paragrafy. Prodávající bude tvrdit, že věc byla v pořádku a důkazní břemeno, že tomu tak nebylo, bude na kupujícím. A to bude docela oříšek, zejména, pokud není žádný doklad a prodávající může eventualně klidně tvrdit, že na to kupujícího upozornil a že ho prodával třeba "na náhradní díly" . A nebo prodej úplně zapřít s tím, že ten telefon od něho není, že tam byl původní záměr a komunikace ,ale že pak z prodeje sešlo a ten telefon není od něho. Atd.atd.atd. A případný soud bude řešit tvrzení proti vrzení. A ten soud nebude zadarmo, za právníky a případné znalce pak kupující zaplatí několikanásobek ceny nového telefonu.
ale podle zakona neni bremeno dokazovani, ze vada byla uz v dobe, kdy vec zakoupil na kupujicim, ale prodavajicim je dokazat, ze nebyla!
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- Mírně pokročilý
Podvodník
Mike007: no nevim, nase bulvary bezne zverenuji lzi v mnohem vetsim meritku a zatim se jim nic vyrazneho nestalo..
Jinak co se tyce obrany, tak nejjednodussi je najit si ho a vymlatit to z nej..
moje kamaradka pujcila na dobre slovo (bez papiru) 80 tisic, frajerka ji samozrejme nedala anai korunu, na PCR ji nepomohli, pravnik ji doporucil jedine zalobu.., takze Policie se timhle vubec nezabyva..bohuzel zijeme ve state kde te kdokoli muze okrast nebo ocurat a neudelas s tim vubec nic...
moje kamaradka pujcila na dobre slovo (bez papiru) 80 tisic, frajerka ji samozrejme nedala anai korunu, na PCR ji nepomohli, pravnik ji doporucil jedine zalobu.., takze Policie se timhle vubec nezabyva..bohuzel zijeme ve state kde te kdokoli muze okrast nebo ocurat a neudelas s tim vubec nic...
APPLE MacBook CZ white unibody spring 2010/ C2D 2.4GHz/ 13.3" 1280x800/ 8GB RAM/ GF 320M/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ CAM/ MAC OS Maverics
iMessage: vecne.zamilovana[at]gmail.com
-
- Klub čistého iOS
Podvodníci byli, jsou a vždy budou, to už tak prostě je . A jediná obrana proti nim je se jim vyhnout. Ale aby jsi nemyslel, že jen mudruju - možná to některé potěší . I já jsem před par lety naletěl. Viděl jsem věrohodně vypadající inzerát na netbook. Cena nebyla nijak "nebezpečně lákavá" , stál 12.600. A já blb jsem si neověřil adresu (která neexistovala) ani prodávajícího, který měnil jména , jako ponožky. Zaplatil jsem předem a samozřejmě jsem o své peníze přišel. U policajtů jsem se později dozvěděl, že jsem jeden z asi 150 podvedených, takže chlapec si přišel na pomalu dva miliony, a to jen od těch, kteří to nahlásili. A výsledek ? Po roce ho policie chytla, ale dodnes čeká na soud , samozřejmě na svobodě, je vysmátý a všichni podvedení včetně mne dobře vědí, že nikdy ze svých peněz neuvidí ani korunu. Možná ho soud po x odvoláních pošle na pár let do kriminálu, po půlce ho pustí a peníze jsou prostě pryč. Nikdo mu nemá co vzít na náhradu škody, makat ho nikdo nedonutí a to ani v kriminále, takže výsledek je takový, že sice podvodníka chytili, ale paradoxně se teď bude o něho v lepším případě starat stát v base s plnou penzí. A to je vše.Proto opakuji - jediná obrana proti nim je se jim vyhnout, samozřejmě v rámci možností.
Nakupovat takové věci výhradně u oficiálních prodejců a nebo v prověřených firmách a nejlépe se zárukou v kamených obchodech.Rozhodně ne kdesi na netu od kdoví od koho.
Nakupovat takové věci výhradně u oficiálních prodejců a nebo v prověřených firmách a nejlépe se zárukou v kamených obchodech.Rozhodně ne kdesi na netu od kdoví od koho.
Apple hračky
francesca píše:Mike007: no nevim, nase bulvary bezne zverenuji lzi v mnohem vetsim meritku a zatim se jim nic vyrazneho nestalo..
A ty si myslíš, že s tim udělá i v jiném státě něco? To, že je blbá má stejný vliv v celém světě.
tvosi píše:ale podle zakona neni bremeno dokazovani, ze vada byla uz v dobe, kdy vec zakoupil na kupujicim, ale prodavajicim je dokazat, ze nebyla!
Toto platí jen při koupi se zárukou dvou let a pouze v prvních 6 měsících. V tomto případě ne.
-
- Moderator fóra
muzes prosim rozvest, ze to plati jen se zarukou dvou let??
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- Mírně pokročilý
Podvodník
Lopikol: to ze je blba o tom nepochybuju, ale i kdyby na to papir mela tak je stejne vis kde protoze frajerka ma sidlo na urade takze si na ni nikdo nic neveme...
Lec souhlasim s tvosim, pres net elektroniku nee, prilis vysoke penize na to aby se clovek nechal okrast
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?bo0rb1
Lec souhlasim s tvosim, pres net elektroniku nee, prilis vysoke penize na to aby se clovek nechal okrast
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?bo0rb1
APPLE MacBook CZ white unibody spring 2010/ C2D 2.4GHz/ 13.3" 1280x800/ 8GB RAM/ GF 320M/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ CAM/ MAC OS Maverics
-
- Senior uživatel
tvosi: to dukazni bremeno, lezici na prodavajicim, plati pouze pri prodeji noveho zbozi spotrebiteli, kdy na takove nove zbozi je zaruka 24 mesicu - zakonna
§ 619 odst. OZ - "Nejde-li o .... věci použité, odpovídá prodávající za vady, které se projeví jako rozpor s kupní smlouvou po převzetí věci v záruční době (záruka)."
v prvnich 6 mesicich behu 2lete zarucni doby musi prodavajici prokazat, ze zbozi nemelo vadu od pocatku, tj. od koupe (§ 616 odst. 4 OZ) - tzv. vyvratitelna domnenka (existence vady)
§ 619 odst. OZ - "Nejde-li o .... věci použité, odpovídá prodávající za vady, které se projeví jako rozpor s kupní smlouvou po převzetí věci v záruční době (záruka)."
v prvnich 6 mesicich behu 2lete zarucni doby musi prodavajici prokazat, ze zbozi nemelo vadu od pocatku, tj. od koupe (§ 616 odst. 4 OZ) - tzv. vyvratitelna domnenka (existence vady)
tvosi píše:muzes prosim rozvest, ze to plati jen se zarukou dvou let??
Špatně jsem to řekl. Platí to v prvních 6. měsících. máš právo na reklamaci a musí ti dokázat, že za to nemůžeš ty Ale nemá smlouvu, důkaz o prodeji, koupit ... takže to je asi jedno.
francesca píše:Lec souhlasim s tvosim, pres net elektroniku nee, prilis vysoke penize na to aby se clovek nechal okrast
Elektroniku přes net né, ale pouze bazarovou a u neprověřených obchodníků, jinak ano.