iTunes - pár otázek

Odpovědět
Johny_F
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

iTunes - pár otázek

Příspěvek od Johny_F »

Mám pár dotazů, berte na mě ohled, jsem dlouholetý uživatel WMP a na iTunes jsem přešel hlavně kvůli iPhonu, takže některé dotazy možná budou trochu stupidní. iTunes používám pár měsíců a potřebuju se zeptat na pár věcí. Doma ho mam na Win 7 64bit a v práci na Win 7 32bit.
Předem bych chtěl podotknout, že všechny alba mám poctivě otagované a to nejen název alba, ale i obal, autora, rok, žánr atd. Používám Mp3tag http://www.mp3tag.de/en/

1) iTunes mi alba pěkně řadí jak má, ale když si přepnu zobrazení na cover flow, tak nemá problém mi tam jedno album nabouchat třeba 10x. Kde je problém?
2) iOS 5 sice umožňuje mazat alba přímo v iPhonu, ale zjistil jsem, že když iPhona připojím, tak tam všechny smazaný věci pořád vysí! To je musím teda mazat jen přes ten iTunes? Na co to potom je dobrý mazat v telefonu? To je v tom pak akorád binec.
3) Nahrávám hudbu klasicky přetažením alba na iPhona, jenže když s tím chci následně pracovat, protřídit to třeba (přes iTunes - to co je v iPhonu), tak iTunes neumi měnit zobrazení hudby (seznam, seznam alb, mřížka), která je v iPhonu a vidím to tam jen v tom seznamu a když chci smazat třeba jeden album, tak to není moc šikovný ... dá se to nějak změnit?
4) Synchronizaci používám jen na kontakty a kalendář. Co jsem tu dohledal, tak synchronizace je možná jen na jednom PC, ok to chápu. Nicméně, když se v práci v iTunesu zaloguju pod svým apple ID, chápal bych, že mohu aspoň z PC tahat hudbu do iPhonu, ale to nejde. Na co mi to pak je dobrý, že se můžu na jiném iTunes přihlásit???
5) Seznam stop - nějak mi uchází na co to je dobré. Chápu to jako něco, v čem si vytvořím svůj play list, řekněme mé nejoblíbenější skladby a to si pak můžu nahrát do iPhonu? Nebo v tom jsou ještě nějaké super vychytávky? :)

Kdyby mě ještě něco napadlo, tak připíšu..
Díky

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: iTunes - pár otázek

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

1) Neliší se ti někde Artist a Album artist? Jsou to dvě odlišné věci.
2) Jo taky mi tam "visí" v others. Tento problém mám až s iOS 5, ale neřeším ho, nemá vliv na funkčnost ani na velikost volného místa.
3) To je normální chování, nic s tím neuděláš.
4) Hudbu můžeš syncovat jen z jednoho PC a je to logické. Svou knihovnu máš jen na jednom PC, ne?
5) Třeba si do playlistu nahážeš hecovací písničky na běhání apod. Je to jen na tobě. Spíše se mrkni na smart playlisty, ty umí dobré vychytávky.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od charlie77 »

1) pravděpodobně je to nějakej soundtrack, že? to je tím, že máš různý interprety
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Právě že interprety může mít různe ale Album artist musí být jeden, aby se to spojilo do jednoho alba.
  • iPhone 6s

charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od charlie77 »

Já mám teda jinou zkušenost. Album artist jsem pro jistotu mazal a u všech skladeb jsem musel mít nastaveno že jsou součástí kompilace nebo něco takového.
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

To nevím. Já to mám u mého mixu takto:
Album artist: Various
Artist: Interpret - Název písničky
Album: Mix

Všechny songy jsou pak pohromadě, pokud se v ostatních tagách shodují.
  • iPhone 6s

Johny_F
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Johny_F »

Tak například Soundtrack - Kill Bill:
Album - Kill Bill
žánr - soundtrack
Interpreti - různí (asi 24)
...a on to rozhodí na 15 coverů, to není moc logický...

Takže sedí to na ty interprety, ale proč to nedrží alba pohromadě jejda?!

EDIT: Ale upozorňuji že toto blbne jen když si dám ten nahled cover flow - hodím si to přes celý monitor a PC ovládám ovladačem jako věž, takže je fajn to vidět ve velkým...

iwi
Host
Host

Příspěvek od iwi »

Občas mi to taky stávkovalo, ale pokud jsem zafajknul "Part of Compilation" tak to šlape v pohodě.

francesca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od francesca »

presne to jsem resila vcera u soundtracku Misfits...musi se smaznout Album Artist a hodit Part of compilation a ukaze se jen jeden cover
APPLE MacBook CZ white unibody spring 2010/ C2D 2.4GHz/ 13.3" 1280x800/ 8GB RAM/ GF 320M/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ CAM/ MAC OS Maverics

iMessage: vecne.zamilovana[at]gmail.com

patricius
Host
Host

Příspěvek od patricius »

Občas sa to stalo aj mne, vyriešil som to takto:

Žiadne "Část kompilace" není treba.
Vymazať "Interpret", "Interpret alba" uložiť.
Znovu vyplniť "Interpret", "Interpret alba" najlepšie všetky pesničky so spoločného albumu naraz.
iPhone 3G 16GB | iPhone 3GS 16GB | iPhone 4 16GB iOS 5.0.1

Asus N53sv SSD 120GB, HDD 640GB, GeForce GT540M 1GB, i5 2410M SB, 6GB RAM

Leki

Příspěvek od Leki »

1. taky jsem mel ten problem a po dlouhem patrani jsem oznacil cele album, a v informacich jsem znovu prejmenoval vse (ne primo v to m radku, nebot mi to nabizelo to same) ale dole v poznamce. To mi pomohlo a ted je vse OK.

Odpovědět