Nahrada modemu od UPC

vše co vás napadne
Odpovědět
malex
Host
Host

Nahrada modemu od UPC

Příspěvek od malex »

Ahoj, chci se zeptat- mam u UPC internet, ke kteremu jsem dostal jejich standartni modem. Bohuzel postupem casu, hlavne po nakupu samostatne wifi a ted ATV resim zasadni problem- modem ma pouze jeden! ethernet vstup a jelikoz je doma vice zarizeni, pripojenych k wifi, chtel bych alespon ATV pripojit primo k modemu. Nechce se mi to resit nejakym switchem, radsi bych koupil novy modem. Problem vsak je: 1. jaky vybrat, aby bylo mozne do nej pripojit kabel od UPC. Urcite je mozne jej koupit primo od UPC, ale chtel bych mit vetsi moznost vyberu, pokud to samozrejme jde...
Jak to resite Vy, vlastnici UPC internetu i Vy ostatni samozrejme?

Moc diky za jakekoliv info, ci nasmerovani.

POZNÁMKA MODERÁTORA:

Tema presunuto do spravne sekce, dotaz se totiz netyka primo Apple produktu. MG

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Re: Nahrada modemu od UPC

Příspěvek od Metalgirl »

Nejlepsi by byla asi moznost zakoupeni wifi modemu od UPC. Zalezi totiz, jestli pro pripojeni registrovali MAC adresu toho modemu, co ti pronajali, nebo MAC adresu tveho pocitace. Pres co mas ten modem k pc pripojeny pres ethernetovy kabel nebo pres USB? Jestli pres USB, tak s nejvetsi pravdepodobnosti registrovali MAC adresu toho modemu, jestli ethernet, je moznost, ze registrovali MAC adresu sitove karty v pocitaci. Ono totiz, jak by jsi koupil modem s jinou MAC adresou a pripojeni by bylo registrovano na MAC adresu stavajiciho modemu, tak se vubec ani nepripojis. Proto je dulezite, na kterou MAC adresu je pripojeni registrovano.
Druha moznost je koupit wifi router a ten pripojit za modem pres ethernetovy kablik a z wifi routeru pak rozvadet pripojeni dal, jak pres wifi, tak i pres ethernetovy kabel.
Dalsi moznost je se podivat na wifi modemy s moznosti pripojeni kabeloveho pripojeni pres koaxialni kabel.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

malex
Host
Host

Příspěvek od malex »

Ja mam prave vse hozene pres Airport Express, proto jsem jim i do UPC psal, co jako delat, kdyz chci vic vstupu. Odpoved znela, ze mam dve moznosti, koupit od nich ci nekde jinde, nebo switch. Takze netusim. Nejak se mi nechce verit tomu, ze vsichni, co maji net od UPC, maji i modem od nich. No v nejhorsim ho vezmu, ale proste radsi bych sirsi vyber.

EDIT: takze jsem patral dal, nasel forum UPC a tam se dozvedel, co jsem slyset nechtel- UPC neumoznuje koupit jiny modem, pouze od nich bud pronajmout nebo koupit. Bohuzel ten, co bych chtel ma sice 4 porty, ale i wifi, coz nepotrebuju. Navic modem/router stoji 1999 Kc, coz bych i dal, ale davat 690Kc, jakoze za vymenu mi prijde trochu ujety.

MG DIK

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak davat penize za vymenu jeste, to je fakt ujete. Navrhovala bych druhou moznost, koupit bud wifirouter nebo switch a pripojit to za stavajici modem, zalezi, jestli chces wifi nebo ne.

malex
Host
Host

Příspěvek od malex »

Tak psal jsem, ze ted mam wifi Airport express- jako ano vsechno maka, ale mam na ni uz dost veci, tak by jsem rad aspon tu aTV hodil na kabel, myslim, ze je to i lepsi/stabilnejsi. Switch je dalsi krabicka, coz jsem az tak nechtel. Navic si nejsem jist, jestli si switch neco nevezme a celkove se net zase o trochu nezpomali(jen prepoklad, nevim samozrejme).
Airportu se mi nechce zbavovat, mam na tom samostatny bedny a Airplay.

korwin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Nahrada modemu od UPC

Příspěvek od korwin »

Pokud ti AirPort obstará veškeré síťové služby, tak ti postačí opravdu jen jeden malý switch za par stovek a mělo by ti to šlapat.
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Rychlost se ti tim nezpomali, switchem to jen proteka. Nj, jsem si neuvedomila, ze airport express je router, temto apple produktum neholduji.

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Nějak nechápu smysl toho tvého nápadu? Proč chceš modem s více výstupy?

Prostě si za modem od UPC zapoj jakýkoliv (Wifi) router a do něj zapoj vše co chceš. Stabilní to bude stejně, rychlé to bude také stejně.

Mám doma UPC 120 Mbit, za modeme napojené postupně 3 switche a můj PC až na konci a ke zpomalení rozhodně nedojde. V pohodě naměřím na koncovém PC těch 120Mbit.

Přijde mi to jako zbytečné a komplikované řešení, 99% lidí to řeší stejně, jak to mám já.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

To mu pisu uz od zacatku...

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

MG: UPC už neregistruje mac adresy. Dříve tomu tak bylo, teď už pár let ne.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Dle mých informací MAC adresy registruje, ale funguje to tak, že se po každém restartu modemu načte aktuální (na výstupu LAN), takže změnit koncové zařízení už není problém.

Jediný problém je, když připojíte nové zařízení a modem nerestartujete.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak, co jsem byla naposled u nich, jeste registrovali.

Kdyz uz tu tak pises, mas u nich asi ucet, ze? Jak je to u nich s FUP?

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

FUP žádné nemají.

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

xslide píše:Jediný problém je, když připojíte nové zařízení a modem nerestartujete.

Také není pravda, u hodně známých jsem měnil síťovky, byli připojený napřímo do modemu, a fungovali. Ale to je jedno, to je na diskuzi do jiného fóra.

malex: pokud chceš ATV přes ethernet a ne wifi, tak budeš muset koupit switch. Ten nic nezpomaluje.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4

malex
Host
Host

Příspěvek od malex »

Diky vsem! Problem byl v tom, ze jsem myslel, ze to ten switch zpomali.

korwin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Nahrada modemu od UPC

Příspěvek od korwin »

OT: registrace a přidělování IP je potřeba řešit pouze pokud mate koupenou pevnou IP adresu, kde je to svázané s konkretni MAC adresou zařízení za modemem. Pokud zapojíte jiné zařízení tak vam přidělí akorat jinou IP, jinak vse jede bez problému. MAC adresu na požádání změní, pokud potřebujete změnit HW.
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD

Odpovědět