Problém App Store - problém se zaplacením

Odpovědět
olmikee
Host
Host

Příspěvek od olmikee »

Předem se omlouvám za název příspěvku nevím jak to nazvat. K věci mám problém koupil jsem si na App Store apku "Snapseed" za 3,99 € když jsem tu aplikaci kupoval na účte jsem měl dostatečný obnos na zakoupení cca 4-5 tisíc. Peníze jsem vybral a teďka to píše "There si a billing problem whit a previous purchase. Please update your payment method." Je to tím že se transakce ještě neprovedla? Nejde mi nic stahovat ani updatovat. Nějaké řešení peníze budu teďka vkládat na účet tak jestli se to odečte nebo mám apku odinstalovat a znova potom? Díky

Renik
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Renik »

Rovnaky problem mam aj ja po zakupeni mountain lion. Mozno sa mylim, ale ked som kupil liona, o par hodin neskor som vyberal vsetky peniaze z uctu a pravdepodobne mi tie peniaze este apple nestihol stiahnut. Takze cakam do pondelka, vlozim peniaze na ucet a uvidim do to spravi...

Sent from my iPhone
MacBook Pro Retina 13” 2016 | 2 GHz Intel Core i5 | 8 GB 1867 MHz LPDDR3 | 256 GB SSD | Intel Iris Graphics 540 | MacOS Sierra
iPhone X 256GB Space Gray
Apple TV 4 64GB

olmikee
Host
Host

Re: Problém App Store - problém se zaplacením

Příspěvek od olmikee »

Tak já tam měl zase 2 dny teď na účte nějaký obnos cca 2 tisíce a transakce pořád asi neodešla a to sem ty peníze nevybíral takže vůbec netuším. V pondělí tam budu vkládat peníze tak snad se to odečte popřípadě prosím o nějaké jiné řešení. Díky

makatch
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od makatch »

Nie stále dôjde pri nákupe v appstore k okamžitému prevodu z účtu.Ja napr. kúpil 25.7. mountain liona a peniaze mi stiahli až o dva dni neskôr.
Je treba vložiť peniaze na účet,apple si to už stiahne.Pri tejto hláške "There si a billing problem whit a previous purchase. Please update your payment method." je treba znova zadať číslo platobnej karty.
iPod, iPhone and iPad Firmware Download

MacBook Pro13,Early 2011,OS X Yosemite
iPhone6+,64GB,iOS 9beta3

olmikee
Host
Host

Příspěvek od olmikee »

Takže mám vložit peníze na účet a pak zadat znova data o kartě ?

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Najpravdepodobnejsie je to tym, ze si vybral peniaze z uctu skor, ako si ich Apple stiahol. Vloz na ucet a znova zadaj udaje karty - malo by to byt ok.

Pridam este vlastnu skusenost. Po kupe platenej app mi vyskocila ta ista hlaska, nsledne som tak isto nemohol nic stahovat, udaje z karty nechcelo akceptovat. Peniaze na ucte boli. Nakoniec som zistil, ze som prekrocil povoleny limit. Takze cez ibanking som zmenil limity, zadal udaje znovu a kartu uz akceptovalo.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

Renik
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Renik »

Tak som pred chvilou vlozil peniaze na ucet, do appstore som zadal security kod karty, stiahlo mi peniaze za mountain lion a updaty uz idu v pohode :)

Sent from my iPhone
MacBook Pro Retina 13” 2016 | 2 GHz Intel Core i5 | 8 GB 1867 MHz LPDDR3 | 256 GB SSD | Intel Iris Graphics 540 | MacOS Sierra
Apple TV 4 64GB

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Podliehate neustale nespravnemu dojmu.

Okamihom stlacenia BUY v app store, obecne hocijaka "platba" pomocou PLATOBNEJ KARTY, nie je sprevadzana OKAMZITYM stiahnutim penazi z vasho BEZNEHO UCTU v banke.

Technicky je vlastne vasa platobna karta a vas bezny ucet ODDELENA a pomocou roznych prostriedkov su len navzajom prepojene.

Takze ak stlacite BUY v obchodnom systeme, prebehne nejaka komunikacia, obchodnik si overi platnost karty a dostatok financii. Tu komunikuje s KARTOVOU spolocnostou, NIE s vasou bankou. Kedze ta kartova spolocnost je dostatocne doveryhodna, obchodnik uvolni tovar a vy mate pocit, ze ste "zaplatili".

V skutocnosti ESTE nie. Prave u softwaru sa vam to moze zdat, ze ano, lebo ho okamzite pouzivate. No potom na pozadi musi este prebehnut komunikacia kartovej spolocnosti s vasou bankou, tie si vymienaju udaje a v nejakom case neskor si kartova spolocnost od vasej banky vypyta peniaze k zaplateniu konkretnemu obchodnikovi.

Takze fakt, ze nadotujete svoj bezny ucet, zaplatite a vzapati tie prachy odtial stiahnete je take "podozrive" :-) musite cakat na VYPIS z banky aby ste naozaj uvideli fyzicke stiahnutie penazi z uctu. Az potom mozete peniaze z neho "zlikvidovat".

Urcite by bolo prijemnejsie, keby sa vam na beznom ucte okamzite objavila blokacia ciastky, ktoru ste platili kartou ale zrejme nie vsetko je fyzicky mozne.

Ako vidite, voci takym to "fintam" sa da branit - obchodnik ak nedostane peniaze, tak nieco vam zablokuje resp. caka, kym sa peniaze na ucte neobjavia a stiahne si ich. V kazdom pripade App Store ma viditelne mechanizmus, ktory si dlzne ciastky "vynuti" :-)

Pamatajte: na platobnej karte NEMATE fyzicky ziadne peniaze. Tie mate len na "pripojenom" beznom ucte (ak ide o debetnu platobnu kartu). Pripadne mate k platobnej karte pripojeny uver ale rovnako aj ten uver je produkt banky, kym platobna karta je produkt kartovej spolocnosti a je medzi nimi len previazanie.

Pokial fungujete na systeme, ze mate zvlast na platby po internete vytvoreny separatny bezny ucet, tak je vhodne na nom udrzovat ciastku rovnajucu sa vasim beznym nakupom. Ak ide o App Store, urcite by ste tam nemali mat "nulu" ale povedzme 5-10 eur.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

b2lik
Host
Host

Příspěvek od b2lik »

Ahoj, mám ten samej problém : Vlastním kartu od poštovní spořitelny a nejde mne koupit žádnou placenou aplikaci. Chtěl bych se optat pokud se to povedlo někomu rozhejbat. Jak to udělat. Díky moc za pomoc.

Našel jsem, že to je problém ve víc zemí ...
http://tech.ihned.cz/c1-54940770-na-itu ... mastercard

V.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Vsiml sis jak je stary ten clanek? Myslis ze po pul roce ten problem bude porad? Byl to docasny problem.

Nenapsal jsi jakou mas kartu, jestli mas povolene platby pres internet, jestli ti kde pridat karta k uctu alepak nelze zakoupit app, nebo kratu ani nepridas ...
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

b2lik
Host
Host

Příspěvek od b2lik »

Ahoj,

Ano všiml jsem si jak je starý článek.

Vlatním kartu od poštovní spořitelny VISA Electron (na tuto kartu jsem normálně+ fungoval cca rok a půl) Bez problémů -> dlouho jsem nic nestahoval až teď jsem narazil na problém, že ot nejde. Při pátrání proč jsem narazil na tento článek, a proto jsem ho sem upnul. Vlastním iPhone 4 a účet na aap store mám cca 2 roky.

Díky za jakoukoliv radu...

V.

makomar
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od makomar »

Čau před nedávnem byla u apple nějaká změna. Taky mi nešlo platit do doby než jsem potvrdil nové platební podmínky. Dělalo se to tak že jsem musel změnit heslo, na nové s jinými parametry. Do doby než jsem tak udělal tak jsem se ke svému účtu normálně připojil ale nešlo mi nic koupit. Free appky šly.
Je to už dýl, moc si to nepamatuju, ale nějak takhle to bylo... vyzkoušej, třeba ještě někdo doplní. (v heslu byla novinka že to chtělo i velké a malé písmeno)

b2lik
Host
Host

Příspěvek od b2lik »

Tak bohužel :/

1) změnil jsem úplně jinak heslo kombinace 3 velké písmena 3 malé psímena 2 číslice
2) pokusil se znovu zadat číslo karty a neúspěšně....

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Nemenil si treba udaje v Bance? Nova adresa bydliste? Pise ti to nejakou chybu? Nebo co ti to pise kdyz chces koupit app, se slova nejde toho moc nezjistime.
Manual iPhone

b2lik
Host
Host

Příspěvek od b2lik »

Jak už jsem psal. Účet na aap store mám cca 2 roky (co mám iPhona). Spíše jsem stahoval Free aplikace a občas nějakou placenou. Nedávno při placené aplikaci mne to vyzvalo ať doplním secury kód u karty (kterej byl předtím vyplněněj). Tak jsem ho vyplnil. A od té doby jsem v začarovaném kruhu. (Po zadání typu karty, čísla účtu a security code to hlásí tuto hlášku) . Jediné co jsem, kdy měnil bylo mé tel číslo za aktuální. Nic jiného jsem neměnil.

Chybová hláška : Your payment method was declined. Please enter valid payment method information.

Renik
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Renik »

podla mna chce apple stiahnut malu sumu kvoli overeniu tvojej karty, ci si naozaj vlastnikom. Stiahne 1 eur, mozno trosku viac a o par dni ich mas na ucte naspat.
Apple TV 4 64GB

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

karta je platna? mas na ni aktualne dost financi? jeste zkus pres nataveni v itunes tu kartu zrusit a dat tam jako platebni moznosti none, pak zkus stahnout nejakou free app, a pak zadat znova vesktere udaje o karte, s predpokladem ze na karte mas penize nato aby si apple mohl bloknout overovaci castku.
Nezmenilo se neco u te karty v bance? ze treba vyprsela platnost pro placeni pres net nebo co ja vim?
Manual iPhone

olmikee
Host
Host

Příspěvek od olmikee »

Tak já mám vyřešeno. Vložil jsem peníze na účet zadal znova údaje o kartě platba se odečetla a můžu zase vesele stahovat a updatovat :D

b2lik
Host
Host

Příspěvek od b2lik »

Já bohužel vyřešeno nemám. Zkusil jsem postup. U karty nastavit NONE. Stáhnout free aplikaci (to šlo) a následně vyplnit informace o kartě. Bohužel stejná chybová hláška : Your payment method was declined. Please enter valid payment method information. Pokusím se dojít si na poštovní spořitelnu, jestli ta karta má povoleno vše co má mít. Jinak mě fakt už nic nenapada. Karta je platná, peníze na ni jsou a přesto to nejde:/ Doufam, že to bude nějaká bejkárna... Zatím díky za rady.

b2lik
Host
Host

Příspěvek od b2lik »

Tak jsem to taky rozchodil. Celej problém byl v tom, že poštovní spořitelna cca před 3 měsícema všem, kdo nějakou dobu něco nekoupil přes net zablokovali placení přes internet. Stačilo si to znovu aktivovat a vše funguje jak má. Děkuji všem za rady.

V.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

No vidis ;) hlavne ze se to podarilo a zjistila se pricina ;)
Manual iPhone

Ralfik
Host
Host

Příspěvek od Ralfik »

Ahoj, ja mam podobny, ale o trozku horsi problem. Aktivoval jsem si kartu a koupil aplikaci whatapp za 0.79e. App se nainstalovala a jede. Po dvou dnech kdyz jsem chtel stahnout nejakou app tak vyzkoci hlaska Your payment method was declined. Please enter valid payment method information. Kdyz se podivam na ucet tak tam nemam nic stazeno ani blokovano 0,79, ale zato tam mam uz tak tri polozky po 2e blokovano. Kde nato prisli? Stahovat nemuzu nic, blokovanych 6e a kde se mam odvolat at mi vrati prachy a stahnou si to co maji a hlavne at vse funguje, bo ted si muzu tak stahnout...

Odpovědět