Absence NFC, prohra applu ?
-
- Sons of Jailbreak
Absence NFC, prohra applu ?
Ahoj iPhonaci ...
Asi vetsina z nas vi ze iPhone 5 bohuzel nebude mit NFC, s zajimal by me vas nazor, ja tedy jeste nevyuzivam NFC ale zacal jsem chodit do prace takze asi zacnu platit kartou a NFC by byl asi pohodlnejsi, vstanu vemu telefon a muzu nakupovat, nakup by nebyl takovej probrem operatoi si s tim poradi snad ale co se mi libi myslim ze to ma sony ericson nebo htc ze date telefon polozite pobliz cipu a on se vam zmeni profil na Tichy rezim a kdyz jste v praci tak se hodi do normalniho rezimu nebo se mi hrozne moc libi u samsungu s3 ze prilozite dva telefony ze se vam presunou nejake obrazky fotky videa nebo pokud jste nekde pobliz pamatek tak vam nfc napise nejakou tu historii ... Kdyby samsung mel designe iPhonu tak do neho jdu ...
Asi vetsina z nas vi ze iPhone 5 bohuzel nebude mit NFC, s zajimal by me vas nazor, ja tedy jeste nevyuzivam NFC ale zacal jsem chodit do prace takze asi zacnu platit kartou a NFC by byl asi pohodlnejsi, vstanu vemu telefon a muzu nakupovat, nakup by nebyl takovej probrem operatoi si s tim poradi snad ale co se mi libi myslim ze to ma sony ericson nebo htc ze date telefon polozite pobliz cipu a on se vam zmeni profil na Tichy rezim a kdyz jste v praci tak se hodi do normalniho rezimu nebo se mi hrozne moc libi u samsungu s3 ze prilozite dva telefony ze se vam presunou nejake obrazky fotky videa nebo pokud jste nekde pobliz pamatek tak vam nfc napise nejakou tu historii ... Kdyby samsung mel designe iPhonu tak do neho jdu ...
Omlouvám se,za trapné dotazy nebo příspěvky,prosím , mějte se mnou strpení !?
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
[iPhone 4 black 16GB, iOS 5.0.1 JB]
[iPhone 5 black 16GB|iOS 8.1|JB|02|Monster beats tours]
Citizen Eco-Drive Skyhawk Flight Chrono JY0000-53E
ASUS G55V|WIN7
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
-
- Senior uživatel
Re: Absence NFC, prohra applu ?
hmm, zatiaľ vieme lokalizovať ľudí len podľa BTS a WiFi spotov, čo keby sme do tých telefónov pridali NFC, nech vieme podrobnejšie, kde sú a čo robia?
- rony
- Klub čistého iOS
nemyslim si, ze NFC je must have technologia prave tu a prave teraz.
niekolkokrat som sa na to pytal nadsencov a niektori mi dokonca boli schopni napisat aj viac ako pohukovanie NFC.
povedzme to takto:
pre mna osobne nfc nehra rolu, nechcem tym platit. mam platobnu kartu a nechcem na tom nejaky cas nic menit.
objektivne: roky trvalo a este trva naucit ludi platit kartami, to bol nadludsky vykon pretoze v r 89 neboli ziadne, u nas, kym svet bol dalej. teraz im mame tvrdit, ze uz je zasa nieco ine a lepsie? objektivne tak ci tak musim cosi vytahovat, nadhodnota tam je mensia ako sa javi.
mne osobne sa zda, ze to este nejako nema, moc sancu vyuzit. beham po svete a vidim platobne terminaly ale nikde nijako nevnimam nic spojene s NFC. preto po tom netuzim.
vraj v cr mate nfc terminaly vsade..
hrcickovamie na prepinanie profilov nejakymi tagmi, pekne.
objektivne: Apple hlada kazdej technologii nejake svoje vyuzitie, ktore ma pod kontrolou. Takze len vrazit do iphonu chip, kde len garantuje bezporuchovost a nic z toho priamo nema? to neurobi. Preto vymysleli Passport a radsej riskuju, ze to nevyjde ako by mali riesit s ludmi nejake necakane problemy spojene s nfc na ktorom nemaju ziadne prijmy.
a to je zakladna odpoved, ktoru potrebujeme vediet.
mne ako pouzivatelovi je to jedno, nie je to tak, nemam nad cim uvazovat, nic nezmenim. Apple zjavne prosperuje aj bez toho.
Ked som sa pytal na NFC, tak odpovede boli nieco ako, dnes nic moc ale o tri roky to bude (mozno).
Na to uz len tolko, ze o tri roky prejde Apple iphonom dalsimi tromi modelmi... tak naco rvat do terajsieho chip, ktory nemas poriadne kde pouzit.
nie som paranoik ako vyssie kolega, ale mam pribuzny postoj, co najmenej integracia s vecami, ktore nesu zivotne dolezite veci. platby z mojich penazi su citlive zalezitosti a ja nechcem brany k mojim peniazom prilis prepajat.
ja mam napr. platobnu kartu viac zastrkanu pri sebe, mobil mam viac na dosah. ale potom je viac na dosah aj inym. preto ani nechcem, aby som mal autorizacie platieb cez smsky a mam radsej autorizacnu kalkulacku. ukradnutim mobilu by ma totiz odrezali aj od internet bankingu. a mobily sa kradnu viac ako to, co pri sebe nemam :-)
niekolkokrat som sa na to pytal nadsencov a niektori mi dokonca boli schopni napisat aj viac ako pohukovanie NFC.
povedzme to takto:
pre mna osobne nfc nehra rolu, nechcem tym platit. mam platobnu kartu a nechcem na tom nejaky cas nic menit.
objektivne: roky trvalo a este trva naucit ludi platit kartami, to bol nadludsky vykon pretoze v r 89 neboli ziadne, u nas, kym svet bol dalej. teraz im mame tvrdit, ze uz je zasa nieco ine a lepsie? objektivne tak ci tak musim cosi vytahovat, nadhodnota tam je mensia ako sa javi.
mne osobne sa zda, ze to este nejako nema, moc sancu vyuzit. beham po svete a vidim platobne terminaly ale nikde nijako nevnimam nic spojene s NFC. preto po tom netuzim.
vraj v cr mate nfc terminaly vsade..
hrcickovamie na prepinanie profilov nejakymi tagmi, pekne.
objektivne: Apple hlada kazdej technologii nejake svoje vyuzitie, ktore ma pod kontrolou. Takze len vrazit do iphonu chip, kde len garantuje bezporuchovost a nic z toho priamo nema? to neurobi. Preto vymysleli Passport a radsej riskuju, ze to nevyjde ako by mali riesit s ludmi nejake necakane problemy spojene s nfc na ktorom nemaju ziadne prijmy.
a to je zakladna odpoved, ktoru potrebujeme vediet.
mne ako pouzivatelovi je to jedno, nie je to tak, nemam nad cim uvazovat, nic nezmenim. Apple zjavne prosperuje aj bez toho.
Ked som sa pytal na NFC, tak odpovede boli nieco ako, dnes nic moc ale o tri roky to bude (mozno).
Na to uz len tolko, ze o tri roky prejde Apple iphonom dalsimi tromi modelmi... tak naco rvat do terajsieho chip, ktory nemas poriadne kde pouzit.
nie som paranoik ako vyssie kolega, ale mam pribuzny postoj, co najmenej integracia s vecami, ktore nesu zivotne dolezite veci. platby z mojich penazi su citlive zalezitosti a ja nechcem brany k mojim peniazom prilis prepajat.
ja mam napr. platobnu kartu viac zastrkanu pri sebe, mobil mam viac na dosah. ale potom je viac na dosah aj inym. preto ani nechcem, aby som mal autorizacie platieb cez smsky a mam radsej autorizacnu kalkulacku. ukradnutim mobilu by ma totiz odrezali aj od internet bankingu. a mobily sa kradnu viac ako to, co pri sebe nemam :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Moderator fóra
Kromě toho nikdo neví, zda se NFC ujme?! Třeba APPLE počítá s nějakým vlastním řešením, kde z toho bude mít nějakou malou domů...
Co my víme, co se peče nahoře???
Co my víme, co se peče nahoře???
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
-
- Sons of Jailbreak
Hezká obsáhlá odpověď děkuji ale jak už jsem říkal platba mobilem je ten nejmenší problém pač to vyřeší nejspíše operátoři ... Ale spíš bych to využil jako to posílání z iPhonu na iPhon nebo to přepínaní režimů ... Když přijdu z práce aby se mi povolili upozornění z facebooku a když dám iPhone k postrli aby se mi hodil do letového režimu a často když vstanu a jdu do práce tak si zapomenu přepnout z letového režimu do normálního chodu ... Už mi to způsobilo spoustu potíží kdy jsem čekal na důležitý hovor a ja blbec si nezapl iPhon ... Vím že to dokáže ešit aplikace z Cidie ktera pracuje pomoci GPS ale zase doma to nemá signál a né vždy to je přesné ... Jen je zvláštní že samsung a htc s tín přišli už déle a ve světě se o tom mluví a iPhone byl vždy o krok vepředu jak po softwarove stránce tak i po hardwarove stránce ale dneska iPhone nenabízí nic víc než konkurence ... Ba si dovolím tvrdit že je spíše krok vzad za konkurenci jediné co nemá chybu je designe ... SG S3 ma 4 jadrovy procesor a nfc navíc ...
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
-
- Sons of Jailbreak
iPhone udává směr ... A právě kdyby měl NFC tak by ve světem rozšiřovali platby nfc jako divý ... Jako s microsimkama také se vyrabí auta přimo s konektorem pro iPhone, tím chci říct kdyby měl nfc tak lidi kolem litali aby meli bezkontaktni zarizeni k platbe aj by se rozsirili pristroje s nfc informace u pamatek
Tak jasne milovnici nakousnuteho jazyka se prizpusobi vadi jim to ale ne tolik...
Pac doposud to nijak nevyuzivali ...
Omlouvam se za double post ...
Tak jasne milovnici nakousnuteho jazyka se prizpusobi vadi jim to ale ne tolik...
Pac doposud to nijak nevyuzivali ...
Omlouvam se za double post ...
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
- rony
- Klub čistého iOS
len si poloz otazku, co presne by mal apple z toho, ze on urobi nfc v iphone, platby budu ako dive. pomoze nejakym divnym firmam, ktore s nim nemajuu nic. je to sebecke ale presne o toto ide, nema dovod.
ked bude situacia, ze aha kde vsade sa uz da platit a iphone ako posledny to nema, potom riesme :-) to je pohlad aky vidim ja v strategii appllu.
pridanie dalsej suciastky, ktora mu nenesie peniaze ale pridava naklady. to je ako skuvinanie ze to nema viac dierok na sd, na usb atd.
azijec ti nacoe do toho co len chces, lebo vie, ze aj ked k tomu nedal nic, ty si to kupis aby si tymo maval, odskusal ale vo vseobcenosti sa tym len potesil, no v skutocnosti to nema ziadny efekt.
ja by som si na auto nedal tri nahradne kolesa len preto, aby som ich daroval chuhdakom, co mali defekt. sice by boli strasne radi, ale ja s tym mam len naklady naviac.
ked bude situacia, ze aha kde vsade sa uz da platit a iphone ako posledny to nema, potom riesme :-) to je pohlad aky vidim ja v strategii appllu.
pridanie dalsej suciastky, ktora mu nenesie peniaze ale pridava naklady. to je ako skuvinanie ze to nema viac dierok na sd, na usb atd.
azijec ti nacoe do toho co len chces, lebo vie, ze aj ked k tomu nedal nic, ty si to kupis aby si tymo maval, odskusal ale vo vseobcenosti sa tym len potesil, no v skutocnosti to nema ziadny efekt.
ja by som si na auto nedal tri nahradne kolesa len preto, aby som ich daroval chuhdakom, co mali defekt. sice by boli strasne radi, ale ja s tym mam len naklady naviac.
-
- Mírně pokročilý
Vazeni, aj v SR aj v CR je banka , ktora ponuka obal s integrovanou funkcionalitou NFC pre platby. Nepochybujem, ze rozsiria ponuku aj o iP5. Takze ak niekto chce , cestu si najde .
Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
iPhone 5S 32GB + iPad Air 128GB + iPod nano 5g 8GB + iPod Classic 80GB
MacBook pro 17' + iMac 21' + MacBook Air
MacBook pro 17' + iMac 21' + MacBook Air
-
- Sons of Jailbreak
Tak jasně já takhle hluboko nevidím jak přemýšli apple ... Ale jak sem řikal pokaždý když vyšel iPhone byl nejlepší na trhu vždy přišel s něčim velkým, retina display, designe, procesor ale dneska ? Pokud to takhle pujde z kopce tak nevím nevím ... I iOS 6 nestojí za nic :O ... Lidé si dlouho zvykali na absenci bluetooth taky ho tam narvali a pritom je nepouzitelný pro většinu ... Většinou když byla nějaká reklama na iPhone tak se chlubili po softwarove strance a pak po hardwarove ale dneska ukazuji jen jak se to vyrabelo a pyšní se tenkostí ale pro furt ztenčovat telefon a zvětšovat display ? Trochu stisknu ruku a budu se bat ze ho prelomim ... Jaaa sem velkej fanda applu ale tohle mě mrzí
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
-
- Moderator fóra
Než začnete mluvit, že to jde s Apple s kopce, nejprve si přečtěte třeba tento článek. Apple za posledních pět let totálně překopal trh s mobilními telefony. Čekáte, že bude přicházet každoročně s revolucí? Ne! NFC je slibná (avšak nezralá) technologie a pokud se v Applu rozhodli do ní zatím nejít, něco na tom bude.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Moderator fóra
Na NFC jsem se trochu tesil, hlavne kvuli platbam v obchode a nemuset vytahovat kartu a zadvat pin atd.
Davat jako reseni hnusny obal od banky, kde zato jeste musim zaplatit 1500,- dekuji nechci.
Ale asi to nejake opodstatneni ze neni soucasti iphonu ma, nebudu spekulovat nad tim jake.
Jak pise eRiper: apple udelal pred peti lety revoluci s iphonem, tedka uz to jsou vsechno evolucni kroky a doladovani.
Tedka je i na ostatnich aby ukazaly co oni umi, apple mam a vim proc mi vyhovuje, pokud byh chtel neco jineho, nabidka je pestra, z applem to pujde z kopce az nebude stat 1 akcie 700$,
Otazka: kde by byl samsung,htc a dalsi kdyby neprisel apple s iphonem? Meli bychom max nejakou nokii N115, misto prstu ovladali displej porad nejakym paratkem. Samsung by byl vyborny vyrobce lednicek a televizi. HTC by znala hrstk geeku
Kazdy porad ze novy iphone stoji zaprd atd. Ale nikdo nenapise co by mel mit, co by melo mit ios6, aby to bylo "WOOW"
Davat jako reseni hnusny obal od banky, kde zato jeste musim zaplatit 1500,- dekuji nechci.
Ale asi to nejake opodstatneni ze neni soucasti iphonu ma, nebudu spekulovat nad tim jake.
Jak pise eRiper: apple udelal pred peti lety revoluci s iphonem, tedka uz to jsou vsechno evolucni kroky a doladovani.
Tedka je i na ostatnich aby ukazaly co oni umi, apple mam a vim proc mi vyhovuje, pokud byh chtel neco jineho, nabidka je pestra, z applem to pujde z kopce az nebude stat 1 akcie 700$,
Otazka: kde by byl samsung,htc a dalsi kdyby neprisel apple s iphonem? Meli bychom max nejakou nokii N115, misto prstu ovladali displej porad nejakym paratkem. Samsung by byl vyborny vyrobce lednicek a televizi. HTC by znala hrstk geeku
Kazdy porad ze novy iphone stoji zaprd atd. Ale nikdo nenapise co by mel mit, co by melo mit ios6, aby to bylo "WOOW"
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
-
- Sons of Jailbreak
Tak jasně díky Applu máme to co máme ... a někdo mě bere až moc doslova ... tím že to s ním jde z kopce sem nemyslel že by měl přestat vyrábět nebo tak že už nikdy nebude nejlepší, ale myslel jsem tím že Samsung S3 vyšel dlouho předtím a v reklamách upoutával lidi "senzorem očí" a tím "NFC" posíláním fotek videii atd ... tak si říkám jaktože na tohle iPhone zapomněl ... :-O ... jasně každej si najdete nějaké to vysvětlení když jste velkej fanda applu a nedáte na to dopustit ... ale nevím na to jak je to drahý přístroj tak hodně zákazníků musí někde dělat kompromis ... jak už jsem zmiňoval bluetooth, 2mpx foťák ... LTE je u nás a i ve více evropských zemích ještě snad nepoužitelný ? to se dřív rozšíří spíše NFC než LTE ... v Americe je to standart ale to je asi tak všechno ? (nevím, nejsem si jist)
Já když se mi někdo naveze do iPhonu tak ho bráním hlava nehlava, hledám odůvodnění a snažím se pošpinit ty druhé ... ale v hloubi duše vím že má pravdu a taky mě to štve ...
Já když se mi někdo naveze do iPhonu tak ho bráním hlava nehlava, hledám odůvodnění a snažím se pošpinit ty druhé ... ale v hloubi duše vím že má pravdu a taky mě to štve ...
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
-
- Senior uživatel
Mať tak Tvoje problémy... asi by som si kúpil Samsung, aby som si mohol vychutnávať senzor očí, NFC posielanie fotiek, 4 jadrový procesor a kopec ďalších zbytočností... Ale zasa dávať toľko peňazí za takú ohydznú plastovú škatuľu? Keby stál tak 150€ tak nepoviem...
- rony
- Klub čistého iOS
ja len potrebujem vediet, v com je NFC pohodlnejsie oproti platobnej karte. Uvazujem nad tym a stale neviem prist na to v style "toto je bomba, revolucia".
1. v supermarkete: cas mi to pri plateni neusetri. mobil nemavam v ruke, obvykle je schovany a tak, aby mi ho niekto nevytiahol. takze ci vytiahnem platobnu kartu (podam, podpisem ci vlozim pin) alebo NFC (a opat mam skor obavy, ze by som chcel nejake potvrdenie - ak nie je, nechcem to a ak je, tak nevidim rozdiel oproti platobnej karte)
2. platobna karta mi zaroven plati po internet, to NFC aj tak neriesi.
3. vychytavky ako xperia tagy, pre snilkov asi fasa predstavy typu menenia profilov a spustania aplikacii podla toho ku akemu plastovemu kruzku to prilozim... urcite zaujimave, zatial mi prave toto az tak nechyba :-) ja uz som taky prizemny, ze mna vytocila viacej biela farba rozhrania Music.app v iOS6 :-)
4. apple to dal myslim jasne najavo PassPortom. Bud sa budu firmy suchtat s NFC a vymyslat obaly (co je samo o sebe hovadina) pre par technomaniakov alebo radsej pockaju a nechaju tu technologiu preskumat. Mne sa vsetko bezdrotove z principu nevidi z pohladu bezpecia a aj trochu sukromia. Nikto mi nezaruci, ze sa nenajde sposob ako mi nebadane prilozit k mobilu nieco, co porobi cosi zle. Ja nie som za takyto typ bezdrotovych akcii, ktore sa spustia len preto, ze sa cosi objavilo. Druha vec je, NFC v telefone asi musi neustale prijimat signaly, takze to asi aj cosi zere. A ak poviete, ze mozem si to vypnut, tak potom pani, cele NFC je nanic. Zapinat si ho pred pouzitim? Vytiahnem platobnu kartu a mam to iste :-)
Ja nie som skarohlid alebo nesnazim sa popriet vyhody toho, co Apple nepouzil. Premyslam nad tym a viacmenej skor cakam, ze mi nejaky applehater (myslim ine diskusie mimo toto forum) nezacne pilit usi recami ako ovca a pod. Chcem vecne zhodnotenie a zatial o tom aj tak viem dost malo, lebo na moje otazky mi vacsinou ludia odpovedaju predstavami ako by to malo byt a malokto sa vymackne aky je skutocny stav.
Ja sa jednoducho nechcem pytat, ci ma protistrana NFC.
1. v supermarkete: cas mi to pri plateni neusetri. mobil nemavam v ruke, obvykle je schovany a tak, aby mi ho niekto nevytiahol. takze ci vytiahnem platobnu kartu (podam, podpisem ci vlozim pin) alebo NFC (a opat mam skor obavy, ze by som chcel nejake potvrdenie - ak nie je, nechcem to a ak je, tak nevidim rozdiel oproti platobnej karte)
2. platobna karta mi zaroven plati po internet, to NFC aj tak neriesi.
3. vychytavky ako xperia tagy, pre snilkov asi fasa predstavy typu menenia profilov a spustania aplikacii podla toho ku akemu plastovemu kruzku to prilozim... urcite zaujimave, zatial mi prave toto az tak nechyba :-) ja uz som taky prizemny, ze mna vytocila viacej biela farba rozhrania Music.app v iOS6 :-)
4. apple to dal myslim jasne najavo PassPortom. Bud sa budu firmy suchtat s NFC a vymyslat obaly (co je samo o sebe hovadina) pre par technomaniakov alebo radsej pockaju a nechaju tu technologiu preskumat. Mne sa vsetko bezdrotove z principu nevidi z pohladu bezpecia a aj trochu sukromia. Nikto mi nezaruci, ze sa nenajde sposob ako mi nebadane prilozit k mobilu nieco, co porobi cosi zle. Ja nie som za takyto typ bezdrotovych akcii, ktore sa spustia len preto, ze sa cosi objavilo. Druha vec je, NFC v telefone asi musi neustale prijimat signaly, takze to asi aj cosi zere. A ak poviete, ze mozem si to vypnut, tak potom pani, cele NFC je nanic. Zapinat si ho pred pouzitim? Vytiahnem platobnu kartu a mam to iste :-)
Ja nie som skarohlid alebo nesnazim sa popriet vyhody toho, co Apple nepouzil. Premyslam nad tym a viacmenej skor cakam, ze mi nejaky applehater (myslim ine diskusie mimo toto forum) nezacne pilit usi recami ako ovca a pod. Chcem vecne zhodnotenie a zatial o tom aj tak viem dost malo, lebo na moje otazky mi vacsinou ludia odpovedaju predstavami ako by to malo byt a malokto sa vymackne aky je skutocny stav.
Ja sa jednoducho nechcem pytat, ci ma protistrana NFC.
-
- Host
Moc se me líbí jak objektivni jsou tady diskutujici. Nfc - apple nepodporuje tudíž zbytečnost. Najdem 1000 důvodu proč je to nepotřebné technplogie. Za me osobně je to chyba a ztrata applu. Stejně tak dokažu najít 1000 důvodu proc je Siri v Čechách i na Slovensku totálně zbytečný. A o LTE ani nemluvím oproti tomu by bylo NFC u nás hodně využita technologie . Ale jak bylo napsáno Apple to neudělal tudíž je to zbytečnost.
-
- iPhone guru
Nebylo by špatné tam ten čip mít. Klidně by ho mohl člověk softwarově vypnout a ignorovat (jako např. FB a Twitter integraci, iCloud apod.)
Jinak se ztotožňuji s výše uvedenými výroky. Apple prostě nemá potřebu dělat někomu zadarmo tlačenku. Za prvé by z toho neměl ani cent, za druhé výroba čipu něco stojí, za třetí by musel řešit konstrukční otázky s tím spojené (ve výsledku by nový iPhone nemusel vypadat tak jak vypadá) a za čtvrté tu má svou aplikaci Passbook, se kterou má asi jiné úmysly a bude se je snažit prosazovat (alespoň do té doby, dokud se NFC nestane masovou záležitostí, kdy si už nebude moci dovolit tuto službu ignorovat).
To je můj POV
Jinak se ztotožňuji s výše uvedenými výroky. Apple prostě nemá potřebu dělat někomu zadarmo tlačenku. Za prvé by z toho neměl ani cent, za druhé výroba čipu něco stojí, za třetí by musel řešit konstrukční otázky s tím spojené (ve výsledku by nový iPhone nemusel vypadat tak jak vypadá) a za čtvrté tu má svou aplikaci Passbook, se kterou má asi jiné úmysly a bude se je snažit prosazovat (alespoň do té doby, dokud se NFC nestane masovou záležitostí, kdy si už nebude moci dovolit tuto službu ignorovat).
To je můj POV
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
- rony
- Klub čistého iOS
ved povedz v com je to strata?
Kde je nejaky biznis model, na ktorom by Apple okolo NFC cosi vybudoval? Nieco vymysli a napis. Ja verim, ze to nejako ide, len ma nic nenapadlo.
Banky v NFC nemaju poriadne jasno, to je fakt. Ale ak by sa aj konecne dohodli, Apple z toho biznisu nema nic, banky urcite ano.
Idiotiny ako tagy? to ma priniest applu peniaze?
Ano, Siri je v Cz a Sk zbytocnost, neda sa pouzit. Preto ju ani nemame.
Vec sa nema tak, ze Apple NFC nepouzil a preto je to zbytocnost. Vobec nie. Ty mas predstavu, ze sme tu hlupe zaslepene apple ovce, ktore obhaja kazdu idiotinu. to je omyl plytko mysliacich. Ja sa snazim odovodnit tu neexistenciu tym, ze sa zamyslim nad tou technologiou ako keby som bol Apple a premyslal, co mi to prinesie. Ty napr. nedokazes pochopit, ze kazdy chip v telefone nesie so sebou naklady - nielen jeho cena ale musis ho integrovat, navrhnut, potom riesit zarucne opravy - prdne NFC, meni sa cely iPhone, chapes. Ak ti ten chip nic neprinasa, naco ho tam dat, len preto, aby mi zasa viac ludi vracalo iphony v zaruke na vymenu? ;-)
Povedz ty, preco ti tak velmi zalezi na NFC? To normalny clovek nerobi, musis mat na tom nejaky zaujem. Profesny alebo si len tak velky nadsenec a zaujima ta to ako technologicka novinka a mas uprimnu snahu, aby sa vsetko co sa vymysli aj presadilo stoj co stoj?
Ked sa opytam zasa ja, KDE by som TERAZ NFC mohol pouzit, tak dostavam same neurcite odpovede a zopakujem ti to znova.
Kazda obsahuje vety ako "tak do troch rokov to uz bude lepsie".. No tak o pocas troch rokov Apple predstavi tri modely iphonu, uplne bude stacit, ak bude NFC v tom poslednom. Dovtedy ta technologia musi sama zabezpecit, ze stoji za rec. Ak jej musi pomoct Apple, tak je to mrtvo narodene dieta.
takze ziadna prohra apple. Nebudem vykrikovat, ze prave kvoli NFC je to vyhra :-) to by bola hlupost. ale preboha pozri sa na krivku cien akcii Apple. To je jediny odpoved na to, co robi Apple.
sorry :)
Kde je nejaky biznis model, na ktorom by Apple okolo NFC cosi vybudoval? Nieco vymysli a napis. Ja verim, ze to nejako ide, len ma nic nenapadlo.
Banky v NFC nemaju poriadne jasno, to je fakt. Ale ak by sa aj konecne dohodli, Apple z toho biznisu nema nic, banky urcite ano.
Idiotiny ako tagy? to ma priniest applu peniaze?
Ano, Siri je v Cz a Sk zbytocnost, neda sa pouzit. Preto ju ani nemame.
Vec sa nema tak, ze Apple NFC nepouzil a preto je to zbytocnost. Vobec nie. Ty mas predstavu, ze sme tu hlupe zaslepene apple ovce, ktore obhaja kazdu idiotinu. to je omyl plytko mysliacich. Ja sa snazim odovodnit tu neexistenciu tym, ze sa zamyslim nad tou technologiou ako keby som bol Apple a premyslal, co mi to prinesie. Ty napr. nedokazes pochopit, ze kazdy chip v telefone nesie so sebou naklady - nielen jeho cena ale musis ho integrovat, navrhnut, potom riesit zarucne opravy - prdne NFC, meni sa cely iPhone, chapes. Ak ti ten chip nic neprinasa, naco ho tam dat, len preto, aby mi zasa viac ludi vracalo iphony v zaruke na vymenu? ;-)
Povedz ty, preco ti tak velmi zalezi na NFC? To normalny clovek nerobi, musis mat na tom nejaky zaujem. Profesny alebo si len tak velky nadsenec a zaujima ta to ako technologicka novinka a mas uprimnu snahu, aby sa vsetko co sa vymysli aj presadilo stoj co stoj?
Ked sa opytam zasa ja, KDE by som TERAZ NFC mohol pouzit, tak dostavam same neurcite odpovede a zopakujem ti to znova.
Kazda obsahuje vety ako "tak do troch rokov to uz bude lepsie".. No tak o pocas troch rokov Apple predstavi tri modely iphonu, uplne bude stacit, ak bude NFC v tom poslednom. Dovtedy ta technologia musi sama zabezpecit, ze stoji za rec. Ak jej musi pomoct Apple, tak je to mrtvo narodene dieta.
takze ziadna prohra apple. Nebudem vykrikovat, ze prave kvoli NFC je to vyhra :-) to by bola hlupost. ale preboha pozri sa na krivku cien akcii Apple. To je jediny odpoved na to, co robi Apple.
sorry :)
-
- Pokročilý uživatel
Mám bezkontaktní platební kartu, ale v Jihlavě jsou myslím jen 3 obchody, z nichž nakupuji ve dvou - a v jednom z nich nikdy ne méně než 500kč. Většina prodejců nebere ani karty....
Stejné je to u NFC. Vážne nevím, k čemu bych NFC potřeboval.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
Stejné je to u NFC. Vážne nevím, k čemu bych NFC potřeboval.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
-
- Host
Ptas se proc mam zajem na NFC ? V soucasne dobe : Pouze by me to ulehcilo placeni jiny vtom neni a ani jinej nepotrebuju. A kde se da vyuzit je jasny u obchodniku na platby to me staci a je to pro me dostatecnej argument pro pouzivani teto technologie.
Postupem casu verim ,ze obchodniku bude stale vic a vic a uz loni jsem videl dokument od BMW jak s touto technologii pocitaji v automobilovem prumyslu jako treba diagnostika auta ,startovani a hledani vozu atd atd.
Mam taky apple vyrobky iphone i macbook air ,ale nebudu tvrdit ze kdyz to apple nepodporuje tak to nepotrebuju.
Pouze me mrzi ze podle me apple ztraci z technologicky spicky a stavi se do role pouze proamerickyho telefonu. U nas bude nejaky passbook stejne jako Siri o nicem.
A posledni : iphone je zarizeni spojujici vic veci do jedne tak nechapu proc mit platebni kartu + iphone kdyz je technicka moznost to mit dohromady.
Ale je to pouze muj nezaujatej nazor a nikomu ho nevnucuju.
edit : bydlim u Prahy takze bych to opravdu vyuzil a ne za 3 roky. Nikdo tady nevi co bude za 3 roky za novou technologii.
lukas valenta: Timhle argumentem by me zajimalo kde ty vyuzijes LTE. Nez se poprve pripojis k LTE tak budes mit mozna iP8.
Postupem casu verim ,ze obchodniku bude stale vic a vic a uz loni jsem videl dokument od BMW jak s touto technologii pocitaji v automobilovem prumyslu jako treba diagnostika auta ,startovani a hledani vozu atd atd.
Mam taky apple vyrobky iphone i macbook air ,ale nebudu tvrdit ze kdyz to apple nepodporuje tak to nepotrebuju.
Pouze me mrzi ze podle me apple ztraci z technologicky spicky a stavi se do role pouze proamerickyho telefonu. U nas bude nejaky passbook stejne jako Siri o nicem.
A posledni : iphone je zarizeni spojujici vic veci do jedne tak nechapu proc mit platebni kartu + iphone kdyz je technicka moznost to mit dohromady.
Ale je to pouze muj nezaujatej nazor a nikomu ho nevnucuju.
edit : bydlim u Prahy takze bych to opravdu vyuzil a ne za 3 roky. Nikdo tady nevi co bude za 3 roky za novou technologii.
lukas valenta: Timhle argumentem by me zajimalo kde ty vyuzijes LTE. Nez se poprve pripojis k LTE tak budes mit mozna iP8.
- rony
- Klub čistého iOS
takze teraz keby i5 mala nfc uz dnes mozes behat a kdekolvek nim platit je tak alebo len veris ze niekedy v buducnosti to bude?
preboha, citaj: ja netvrdim, ze to nepotrebujem.
teda vseobecne to nepotrebujem resp. ked premyslam, tak mi to nepride pohodlnejsie oproti vytahovaniu karty, ktoru aspon beru vsade nfc budem chciet ak sa nebudem musiet pytat ci to maju a hlavne ak odpoved bude samozrejme mozete.
rozumies mia.
to nie je problem v apple ani v tom, ze sme tupe ovce.
preboha, citaj: ja netvrdim, ze to nepotrebujem.
teda vseobecne to nepotrebujem resp. ked premyslam, tak mi to nepride pohodlnejsie oproti vytahovaniu karty, ktoru aspon beru vsade nfc budem chciet ak sa nebudem musiet pytat ci to maju a hlavne ak odpoved bude samozrejme mozete.
rozumies mia.
to nie je problem v apple ani v tom, ze sme tupe ovce.
-
- Host
Ano muzu snim hned platit,ale samozrejme ,ze ne u vsech obchodniku,ale to sem netvrdil.
Edit: musel bych samo vymenit sim za jinou,ale to musim stejne kvuli nanosim.
Taky sem nemyslel primo tebe ze to nepotrebujes.
Muzes me rict co ma apple z bluethooth ? Taky by ho tam nemuseli davat a usetrili by cip.
Edit: musel bych samo vymenit sim za jinou,ale to musim stejne kvuli nanosim.
Taky sem nemyslel primo tebe ze to nepotrebujes.
Muzes me rict co ma apple z bluethooth ? Taky by ho tam nemuseli davat a usetrili by cip.
Naposledy upravil(a) petrE70 dne pát zář 21, 2012 2:52 pm, celkem upraveno 1 x.
- rony
- Klub čistého iOS
ok, ake percento predajnych miest to umoznuje? v ramci celej republiky?
ano aj to, ze to chce este naviac menit sim aj to povazujem za blbost. nevidim v tom ziadny dovod. ak to ma uspiet ma to byt jednoduche. tj. jednokrokove. ziadny zlozity postup. tak ako platobna karta, poziadas, dostanes, platis. moj nazor je, ze s kartou sa uplatnim daleko lepsie.
ano aj to, ze to chce este naviac menit sim aj to povazujem za blbost. nevidim v tom ziadny dovod. ak to ma uspiet ma to byt jednoduche. tj. jednokrokove. ziadny zlozity postup. tak ako platobna karta, poziadas, dostanes, platis. moj nazor je, ze s kartou sa uplatnim daleko lepsie.
-
- iPhone guru
U nas v Sumperku (okresni mesto s cca 27k obyvatelstvem) to maji tri hypermarkety (Albert, Kaufland).
MacBook Pro 13" (2017)
-
- Host
Ale ty porad hledas duvody proc to neni potreba. Tak jinak . Nepotrebujes iphone muzes mit telefon ,mp3 prehravac,fotak,netbook atd to vsechno v batohu a udela to stejnou praci. Ano iphone + platebni karta = iphone s NFC
-
- Sons of Jailbreak
Přesně tak ... Petr To vystihl ...
tvrdit když apple něco nemá tak že to určitě nemá smysl je holá blbost ...
já jsem přímo z Prahy tak bych využití viděl ... a když jdu v Praze tak téměř každý tu má iPhone, takže nebudu jediný kdo by to využil, a jak už jsem říkal Apple udává směr podle něho se každej zařídí, a právě proto by se pak NFC rozšířilo, vy říkáte jak by jste se bez toho obešli ale přitom jste ještě nevyzkoušeli, nezjistili co všechno to má za kouzlo, najednou by jste to jednou použili dvakrát a zalíbilo by se vám to ?
apple když vždy když přišel s novým iPhonem tak byl nejlepší na trhu, jasně nevadilo by mi že nepřišel s nic revolučním ale že "zaostává" za SS3 ?
os Android, se hrozně rychle vyvíjí ... a líbila se mi tam aplikace například že když dali k notebooku telefon tak se jim přetáhla adresa z prohlížeče a rychle vyrazili do práce ... nebo se mi taky líbí aplikace že když foťákem najedete na anglické slovo tak to přepíše na české ... ale u iOS to prostě v češtině není, to samé Siri, člověk musí udělat JB aby měl alespoň z polovinu tu češtinu ... v čem Android prohrává je to že je opravdu na mnoho přístrojích a než výjde update OS trvá to skoro rok ... apple je v tomhle lepší ale zase mnoho lidí taky pak čeká půlroku na JB , tady si člověk nevybere ...
zkuste se na to podívat tak nějak objektivně, někdo kupuje iPhone protože je to značka a každý to zná a někdo to kupuje pač chce mít nejlepší mašinu na trhu, a někdo to kupuje kvůli obojímu. a tady právě apple možná ztratí svoje příznivce ...
jojo taky jsem četl o těch objednávkách že za noc si to objednalo 2M lidí ...
EDIT: pokud by měl NFC tak věřím že lidé by si s tím pohráli a vymysleli by to přepínani režimů, člověk když jde dolů do obchodu nemusí tahat peněženku mobil klíčky, tady by třeba stačil iPhone kterým bych bezkontaktě zaplati la u boháčů by si tím i otevřeli dveře. nastartovali auto to už tady taky bylo , pamatky , sparovani iphonu... dneska to není ale appl udává směr hodně lidí by pak skákalo kolem a i kdyz to dneska neni co za pulroku ? To si pak mam zase kupovat iPhone ? Mozna to je jejich taj aby si pristi rok koupol iPhone
tvrdit když apple něco nemá tak že to určitě nemá smysl je holá blbost ...
já jsem přímo z Prahy tak bych využití viděl ... a když jdu v Praze tak téměř každý tu má iPhone, takže nebudu jediný kdo by to využil, a jak už jsem říkal Apple udává směr podle něho se každej zařídí, a právě proto by se pak NFC rozšířilo, vy říkáte jak by jste se bez toho obešli ale přitom jste ještě nevyzkoušeli, nezjistili co všechno to má za kouzlo, najednou by jste to jednou použili dvakrát a zalíbilo by se vám to ?
apple když vždy když přišel s novým iPhonem tak byl nejlepší na trhu, jasně nevadilo by mi že nepřišel s nic revolučním ale že "zaostává" za SS3 ?
os Android, se hrozně rychle vyvíjí ... a líbila se mi tam aplikace například že když dali k notebooku telefon tak se jim přetáhla adresa z prohlížeče a rychle vyrazili do práce ... nebo se mi taky líbí aplikace že když foťákem najedete na anglické slovo tak to přepíše na české ... ale u iOS to prostě v češtině není, to samé Siri, člověk musí udělat JB aby měl alespoň z polovinu tu češtinu ... v čem Android prohrává je to že je opravdu na mnoho přístrojích a než výjde update OS trvá to skoro rok ... apple je v tomhle lepší ale zase mnoho lidí taky pak čeká půlroku na JB , tady si člověk nevybere ...
zkuste se na to podívat tak nějak objektivně, někdo kupuje iPhone protože je to značka a každý to zná a někdo to kupuje pač chce mít nejlepší mašinu na trhu, a někdo to kupuje kvůli obojímu. a tady právě apple možná ztratí svoje příznivce ...
jojo taky jsem četl o těch objednávkách že za noc si to objednalo 2M lidí ...
EDIT: pokud by měl NFC tak věřím že lidé by si s tím pohráli a vymysleli by to přepínani režimů, člověk když jde dolů do obchodu nemusí tahat peněženku mobil klíčky, tady by třeba stačil iPhone kterým bych bezkontaktě zaplati la u boháčů by si tím i otevřeli dveře. nastartovali auto to už tady taky bylo , pamatky , sparovani iphonu... dneska to není ale appl udává směr hodně lidí by pak skákalo kolem a i kdyz to dneska neni co za pulroku ? To si pak mam zase kupovat iPhone ? Mozna to je jejich taj aby si pristi rok koupol iPhone
Naposledy upravil(a) Petr1 dne pát zář 21, 2012 3:16 pm, celkem upraveno 1 x.
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
-
- Host
A jeste dodam kdyz to budou lidi vyzadovat platit bezkontaktne tak velci obchodnici budou muset tu technologii pouzit.
Petr1 to vystihl presne. Hrozne me stve ze to ma Samsung , Nokie atd a Aplle zaspal.To me asi vadi nejvic.
Kolikrat tady ctu jakou maji lidi radost z takovejch blbosti ktere se daj vyresit i jinak treba rezim nerusit a pritom napisou , ze NFC by nevyuzili. Radujou se ,ze poslou pres bt soubor coz jde obejit pres mail,ale platbu obejit bohuzel nepujde.
PS koukam nezaujate a to ,ze to ja nepotrebuju neznamena ,ze to neni technologickej pokrok. Rikalo se ,ze Steve byl visionar , tentokrat apple nevidel ani na zacatek tohohle roku matoz do budoucna.
Petr1 to vystihl presne. Hrozne me stve ze to ma Samsung , Nokie atd a Aplle zaspal.To me asi vadi nejvic.
Kolikrat tady ctu jakou maji lidi radost z takovejch blbosti ktere se daj vyresit i jinak treba rezim nerusit a pritom napisou , ze NFC by nevyuzili. Radujou se ,ze poslou pres bt soubor coz jde obejit pres mail,ale platbu obejit bohuzel nepujde.
PS koukam nezaujate a to ,ze to ja nepotrebuju neznamena ,ze to neni technologickej pokrok. Rikalo se ,ze Steve byl visionar , tentokrat apple nevidel ani na zacatek tohohle roku matoz do budoucna.
- rony
- Klub čistého iOS
petrE70 píše:Ale ty porad hledas duvody proc to neni potreba. Tak jinak . Nepotrebujes iphone muzes mit telefon ,mp3 prehravac,fotak,netbook atd to vsechno v batohu a udela to stejnou praci. Ano iphone + platebni karta = iphone s NFC
nehladam ziadne dovody. Pre seba nejake mam.
PYTAM SA PRECO to tak silno chces.
Ci je to uz tak rozsirene, ze len vytrcim mobil a je zaplatene, kde kade alebo ako sami hovorite, tak o tri roky to uz bude takto.
Ja si viem predstavit, co potrebujem, co nepotrebujem v tom vysnenom svete, kde NFC maju vsetci aj majitelia mobilov aj protistrana, vsetky obchody, kina atd. Lenze jedine, co sa pytam je, ci je to TERAZ uz tak alebo je to len taka predstava, ze by to tak byt niekedy mohlo.
Pytam sa stale a stale a znova: ako to je s rozsirenim NFC v republike. Bez kecov o tom, ake by to mohlo byt. ake je to TERAZ. Nielen ze v kauflande to maju. Ci sa naozaj tym plati, ci s tym nemaju problemy, ako casto sa plati atd. atd.
Jednoducho ci ta technologia je skutocne zivotaschopna alebo je to len mrtvy kon na ktorom sa nam tu snazite jazdit alebo presviedcat, ze mame aj my nasadnut. JA to neviem ako to je, nezaujima ma to tak velmi, pretoze som nikde vo svojom okoli nepostrehol nic, ziadnu zmenu.
vidim len POS terminaly na platobne karty a ze je to uz prakticky vsade, takze kartu uplatnim URCITE.
A potom som uz len vysvetloval, ze moj subjektivny pohlad je, ze ani mi to nepride prilis prakticke lebo mobil nemavam prilis poruke a nerad ho aj vytahujem na verejnosti, aby nikto nevidel, kde ho mam (zlodeji). Zaroven mi voci postupu akym platim kartou nepride platenie NFC o nic jednoduchsie aj to som popisal, takze stale sa ma snazis presvedcit ake je to fasa ale ked to zhrniem, tak okrem svojho presvedcenia ake je to fasa, som sa nedozvedel vobec nic.
To nemyslim ironicky alebo utocne na teba, jednoducho mi uz dajte nejaku rozumnu odpoved, ci je to DNES pouzitelne a to slovo myslim tak ako PLATOBNE karty. Bez kecov o tom, ako by to mohlo byt ale este nie je ale ked to bude bude to fasa a taketo zvasty, to nepotrebujem pocuvat, ja som celkom dost inteligentny nato, aby som si vedel predstavit ako funguju bezkontaktne platby a aku infrastrukturu to priblizne musi mat, aby to fungovalo. Lenze ide o to ako to prijal svet a nakolko je to exoticka vec, ze ked pridem ku kramku a chcem zaplatit, tak ma ten cloviecik za pultom nepochopi atd, atd. rozumies mi alebo nerozumies?
naco mi teda vysvetljes nejake idiotiny ako mp3, laptop mobil v batohu? ja batoh nenosim. ano ja rozumiem, ze mobil s nfc je platobna karta. Ale to koniec koncov moze byt aj mobil bez NFC.
A jeste dodam kdyz to budou lidi vyzadovat platit bezkontaktne tak velci obchodnici budou muset tu technologii pouzit.
takze teraz sa to neda nikde pouzit? no a sme doma. srat na taku technologiu. naco ju cpat do mobilov, naco si ju mam ja platit aby som ju tam mal, pani vy ste fantasti :-) uz som vam to napisal vyssie
ak je NFC zivotaschopna, tak sa presadi a potom pride cas, aby bola aj v telefonoch. Pochopte to uz. Nikto to neurobi tak ako si to vy predstavujete, ze najprv sa pristroje vybavia NFC cipmi, sice budu nahovno ale budu. A potom sa podla vas vraj obchodnici prebudia a zacnu mat citacky na NFC? svatapanamaria.
nie. obchodnici urobia to, co im vyhodne ponuknu banky. banky im dealuu pos terminaly. obchodnik nechce ZIADNE naklady naviac. POS terminaly dostavaju zvyhodnene od bank. Roky !!!! ROKY !!! trvalo naucit ludi platit platobnymi kartami. Ved uz sa prebudte :-)
Kvoli piatim nadsencom NFC sa to nikomu neoplati robit. A vidite, ze asi ani Applu.
Pokecame o tri roky. Ved som vam napisal, ak je to zivotaschopne, rozsiri sa to. ALe musi na plyn slapat ten, kto ma na NFC postaveny biznis model. Chapete? Ten, kto na tom naozaj zarobi. Za nim chodte a jemu pistite, ze to chcete. Len aby ste vedeli: nie je to obchod vo vasom meste, su to banky a kartove spolocnosti.
Nech si oni trapia hlavy ako to rozsirit.
Pane, nikto nezaspal, nikto totiz nema dovod tu technologiu zahrnut a supportovat ju, vybavovat jej problemy v ramci zaruky. Mobilni vyrobcovia jednoducho nerobia propagandu novym veciam najma ak z ich prevadzky maju ryzu uplne ine firmy (rozumej banky). Pochopte to uz konecne :-)))
-
- Host
Rony ty nectes co pisu ? Ja nikde nepsal co bude za 3 roky. Ja ti rikam ze ted v tuhle minutu muzu jit a zaplatit telefonem z NFC. Ja zase narozdil od tebe mam u sebe neustale telefon,ale doklady a platebni kartu klidne necham doma a nemam stim zadnej problem. Bez telefonu nevyjdu z domu a mam ho v kase. Takze bych nemel sebemensi problem misto platebni karty vytahnout telefon a pri prekroceni castky 500 Kc zadat pin na svem telefonu a ne na priblblem kabelu ktery na me vystrci obsluha benziny do okynka - treba. A kdybys chtel tak sem nekdo daval odkaz kde konkretne se ted da platit.
A jak sem psal muzu to prirovnat k LTE . Ta je pro me zbytecna uplne i kdyz mam zrovna vysilac LTE u baraku,ale nebudu tvrdit at to apple nemontuje ,ze to nema vyuziti.
Asi takhle proc nemit co nejvic moznosti prace z iphonem? NFC by tam bylo ja ho budu pouzivat ty ho nechces tak ho pouzivat nemusis.
To ze to je pro kartove spolecnosti + je ok ,ale i tobe platebni karta ulehci zivot a to by NFC ulehcilo taky.
Jeste jestli bys me mohl teda ujasnit co ma ten Apple z toho BT. Proc ho tam dava ?
Muzes me napsat proc ty to tak strasne nechces ?
A ver tomu ze i kdyby tam ten cip byl tak zaplatis ten iphone stejnou castkou jako kdyz tam neni akorat ma apple vetsi zisk. A mozna to je duvod tveho odporu.
A jak sem psal muzu to prirovnat k LTE . Ta je pro me zbytecna uplne i kdyz mam zrovna vysilac LTE u baraku,ale nebudu tvrdit at to apple nemontuje ,ze to nema vyuziti.
Asi takhle proc nemit co nejvic moznosti prace z iphonem? NFC by tam bylo ja ho budu pouzivat ty ho nechces tak ho pouzivat nemusis.
To ze to je pro kartove spolecnosti + je ok ,ale i tobe platebni karta ulehci zivot a to by NFC ulehcilo taky.
Jeste jestli bys me mohl teda ujasnit co ma ten Apple z toho BT. Proc ho tam dava ?
Muzes me napsat proc ty to tak strasne nechces ?
A ver tomu ze i kdyby tam ten cip byl tak zaplatis ten iphone stejnou castkou jako kdyz tam neni akorat ma apple vetsi zisk. A mozna to je duvod tveho odporu.
Naposledy upravil(a) petrE70 dne pát zář 21, 2012 3:40 pm, celkem upraveno 1 x.
- rony
- Klub čistého iOS
no a ja som sa pyal a nedostal som odpoved, ake je to teda rozsirene, iba reakciu, ze ked to bude v telefonoch tak to bude vsade, kebo ludia to budu pozadovat na obchodnikoch atd. atd.
ja chcem vediet ci je NFC na platenie v pomere k POS terminalom na akom percente pokrytia.
10%? 90%?
otazka teda znie.
kolko miest s POS terminalom ma zaroven moznost platit NFC. odpoved staci v percentualnom pomere.
ja som nikde nenapisal, ze ho nechcem.
ja som napisal, ze oproti platobnej karte mi nepride o nic praktickejsi ani nejako ohromne vyhodnejsi. to je vsetko.
a ty si doteraz nepochopil, ze aby mali NFC mobily za to sa nemaju starat ich vyrobcovia ale TIE FIRMY, ktore maju biznis model postaveny na NFC. TOTO PROSIM TA POCHOP!!!
Ak nie je v iphone nfc, tak je to zlyhanie firiem, ktorym tecu peniaze z pouzivania nfc technologie. tie to posrali a tym chod plakat, preco to nedojednali s apple.
ja chcem vediet ci je NFC na platenie v pomere k POS terminalom na akom percente pokrytia.
10%? 90%?
otazka teda znie.
kolko miest s POS terminalom ma zaroven moznost platit NFC. odpoved staci v percentualnom pomere.
ja som nikde nenapisal, ze ho nechcem.
ja som napisal, ze oproti platobnej karte mi nepride o nic praktickejsi ani nejako ohromne vyhodnejsi. to je vsetko.
a ty si doteraz nepochopil, ze aby mali NFC mobily za to sa nemaju starat ich vyrobcovia ale TIE FIRMY, ktore maju biznis model postaveny na NFC. TOTO PROSIM TA POCHOP!!!
Ak nie je v iphone nfc, tak je to zlyhanie firiem, ktorym tecu peniaze z pouzivania nfc technologie. tie to posrali a tym chod plakat, preco to nedojednali s apple.
-
- Senior uživatel
Tak ja mám Samsung Galaxy Nexus a ten má NFC. Zatiaľ som to NFC využil iba raz a to na poslanie kontaktu od spolužiaka, čo má SGS III. Žiadne iné využitie som zatiaľ nenašiel. Platby sa nedajú realizovať ani cez môj Nexus, ani cez SGS III, kedže na platby nie je použité štandardné NFC ako je to v SGS III, alebo Nexuse.
[Návod] Ako zisťovať aktuálne info o JB
-MacBook Air 13" 2014 - OSX Mavericks
-
- Host
Pr3dator - Nemas pravdu.
http://www.mobilmania.cz/clanky/penezen ... fault.aspx
Rony specielne pro teby i kdyz jinejm radis at hledaji tak sem ti to nasel.
http://kartavmobilu.cz/places.php
Asi to nema cenu je to porad dokola ty to odsuzujes ja bych to uvital. Nema cenu se prit mame kazdej jinej nazor.
Tak se prosimte ony na tu stranku od o2 podivej jeste jednou tam jsou takove cisla a to je pocet terminalu kde muzes ted okamzite zaplatit nebo uz nevim co nechapes.
2190 TED STACI ???????
A stale pocet roste.
A ted budes argumentovat tim , ze je to malo.
http://www.mobilmania.cz/clanky/penezen ... fault.aspx
Rony specielne pro teby i kdyz jinejm radis at hledaji tak sem ti to nasel.
http://kartavmobilu.cz/places.php
Asi to nema cenu je to porad dokola ty to odsuzujes ja bych to uvital. Nema cenu se prit mame kazdej jinej nazor.
Tak se prosimte ony na tu stranku od o2 podivej jeste jednou tam jsou takove cisla a to je pocet terminalu kde muzes ted okamzite zaplatit nebo uz nevim co nechapes.
2190 TED STACI ???????
A stale pocet roste.
A ted budes argumentovat tim , ze je to malo.
Naposledy upravil(a) petrE70 dne pát zář 21, 2012 3:53 pm, celkem upraveno 6 x.
- rony
- Klub čistého iOS
preco prekrista musi menit sim kartu ak to chce pouzivat?
to je milion otazok a zakladna: o rozsirenie nfc sa musi starat ten, kto na nom zaraba.
tu O2 stranku som uz videl. neodpoveda mi na otazku:
kolko platobnych terinalov POS je schopnych platby cez NFC.
KOLKO!?
to je milion otazok a zakladna: o rozsirenie nfc sa musi starat ten, kto na nom zaraba.
tu O2 stranku som uz videl. neodpoveda mi na otazku:
kolko platobnych terinalov POS je schopnych platby cez NFC.
KOLKO!?
-
- Senior uživatel
V tom prípade sa ospravedlňujem, ale dodavávam, že vy vlastne nechcete len NFC (ktoré má napr. aj Nexus bez podpory platieb), ale NFC s podporou platieb, čo je rozdieľ a ďalšia komplikácia pre Apple.
[Návod] Ako zisťovať aktuálne info o JB
-
- Senior uživatel
petrE70: prečo si teda nekúpiš ten Samsung? Apple nikdy nevyrábal telefóny s najväčším počtom kadejakých fičúr, Apple výrobky boli stále známe skôr jednoduchosťou. Otázka znie možno aj takto - stojí NFC za navýšenie ceny telefónu o (povedzme) 10€? Tebe asi áno, mne nie. Ja by som skôr uvítal, keby išli s cenou dole (a kľudne by mohli vypustiť aj LTE, keby to pomohlo)
BT používam na handsfree do auta.
BT používam na handsfree do auta.
-
- iPhoneHolik
Hlavne Rony ma pravdu. Apple je firma a kouka nejvic na to jak vydelat. Pokud by tam dal NFC ted, prisel by o vyhodu. Az se to rozjede, prijdou za nim firmy, ktere na NFC vydelavaji, aby do iP NFC dal a nabidnou mu za to provizi... A to bude ta prava chvile pro Apple. Pro nektere uzivatele to muze byt neprijemne, ale je to proste realita... A na druhou stranu, kdyby takto Apple nefungoval, rozhodne by dnes nebyl tam kde je...
- rony
- Klub čistého iOS
ak ma byt NFC len "novy bluetooth" tak ja osobne ho toboz prdim. ale to je len moj problem, pre mna za mna nech vymyslaju kazdy rok novu technologiu na zasrane prenasanie suborov a nech tlupa pomatenych technomoronov krici, ze to chce vsade mat. to mi je fuk.
len ma obcas zaujimaju prakticke otazky a odpovede.
tu ma pani presviedcaju, ze prakticke to je, tak davam otazky, alebo vysvetlujem. Oni si myslia, ze to je shame Apple a ja tvrdim, ze to je shame na tych, co maju na NFC biznis model. Preco po nich nikto nehuci, ze nezabezpecili dohodu s firmami,, aby vybavovali svoje vyrobky tymi chipmi?
Na toto nemam stale odpoved :)
Jadro: diky, konecne niekto, kto chape ako sa veci maju.
len ma obcas zaujimaju prakticke otazky a odpovede.
tu ma pani presviedcaju, ze prakticke to je, tak davam otazky, alebo vysvetlujem. Oni si myslia, ze to je shame Apple a ja tvrdim, ze to je shame na tych, co maju na NFC biznis model. Preco po nich nikto nehuci, ze nezabezpecili dohodu s firmami,, aby vybavovali svoje vyrobky tymi chipmi?
Na toto nemam stale odpoved :)
Jadro: diky, konecne niekto, kto chape ako sa veci maju.
-
- iPhoneHolik
Presne tak... Ten kdo NFC vymyslel, rozjel a vydelava na nem je ten, kdo ma dat impuls a motivovat vyrobce k tomu, aby NFC pridavali do svych zarizeni...
-
- Host
bedo: taky pouzivam v aute BT pro HF , ale pochybuju ze by automob. platily applu za to ze ho ma. Nesmysl co? A jak sem napsal tak by telefon stal stejne s cipem jako stoji bez nej. Za LTE si taky nepriplatis nic navic.
jadro : a ten kdo vymyslel gsm , bt ,mp3 ,mp4 ,LTE atd atd chodi montovat cipy do applu na brigadu.
Nemam nic proti nikomu jenom me vadi ta zaslepenost co udela apple je to prave . Obcas si tu pripadam jak v krestanske skole.
Nedělej více příspěvků pod sebou, jsi tu dost dlouho na to, abys znal pravidla fóra. MG
jadro : a ten kdo vymyslel gsm , bt ,mp3 ,mp4 ,LTE atd atd chodi montovat cipy do applu na brigadu.
Nemam nic proti nikomu jenom me vadi ta zaslepenost co udela apple je to prave . Obcas si tu pripadam jak v krestanske skole.
Nedělej více příspěvků pod sebou, jsi tu dost dlouho na to, abys znal pravidla fóra. MG
-
- iPhoneHolik
Jak tohle muzes vedet? Ty jsi kalkuloval ceny Applu? To by museli byt uplne tupci, aby nejake naklady nemeli zakalkulovane v cene...
Muzeme se bavit o tom, ze v te cene ro ve finale neni znat. Ale rozhodne to neni tak, ze by to v cene nebylo
Nejsem zaslepeny... Ale takhle to v dnesnim svete funguje... A u Applu tim spis, protoze jak tu bylo zmineno udava trend ve smartphonech
Muzeme se bavit o tom, ze v te cene ro ve finale neni znat. Ale rozhodne to neni tak, ze by to v cene nebylo
Nejsem zaslepeny... Ale takhle to v dnesnim svete funguje... A u Applu tim spis, protoze jak tu bylo zmineno udava trend ve smartphonech
Naposledy upravil(a) Jadro dne pát zář 21, 2012 4:03 pm, celkem upraveno 1 x.
- rony
- Klub čistého iOS
este dovysvetlim ako to je s NFC a bankami.
Resp. este do toho ide aj kartova spolocnost, VISA a pod. pretoze je to technologia, ktora je dolepena k POS terminalom.
Kartove spolocnosti riesia POS terminaly a banky vzdy robia akoby dealera tymto kartovym spolocnostiam.
V okamihu novej technologie, banky zvazuju ci je to pre nich vyhodne. Oni totiz tie banky ani moc nie su radi, ze ich klienti pouzivaju platobne karty resp. idu cez kartove spolocnosti. Odpoved je jednoducha, musia platit kartovej spolocnosti.
Takze ak sa v banke najde nejaky biznis model, tak az potom akceptuju nejaku novu technologiu.
v pripade NFC je vidiet, ze je to kartel kartovej spolocnosti, nejakej z bank a pripadne este nejakeho dalsieho partnera, ktory tam je hlavne do poctu.
Tato banka sa potom snazi natlacit obchodnikom POS terminaly s novou technologiou, oni ti obchodnici nie su nejaki nadsenci do technologii, na to seru. Oni nechcu nic moc platit, takze banky im to musia naoza sikovne natlacit do hlav, aby si to zobrali.
To uz byvaju take tie tlacenky typu, ze velkemu retazcu obchodnemu daju vyhodne zamestnanecke ucty a pod. to uz si predstavujte sami.
V kazdom pripade kartova spolocnost vydava bezkontaktne platobne karty alebo vyuziva fakt, ze sa jej podarilo presvedcit nejakeho vyrobcu mobilu alebo cohokolvek ineho, aby to zahrnul. Pre banku je to super ale opat musi mat moznost manipulacie s klientami
cize preto je tam nutnost vymeny sim karty, pretoze oni by najradsej boli aby si dostal od nich platobnu kartu, aby si im popodpisoval nove sluzby a podobne veci. Tym padom ta banka chce pokryt tak obchodnikov cez tie POS terminaly, chce namasirovat aj ludi, aby si prave od nich brali platobne karty, cim pokryje cely ten retazec toku penazi.
takze pani, ak niekde CHYBA NFC, kricte po vasich bankach a po firme, ktorej logo mate na platobnej karte.
ti maju maslo na hlave, ze nedokazali presvedcit Apple aby im umoznil este vacsi biznis.
nie, platia tomu, kto ma z BT biznis. tak apple ako aj vyrobci aut.
nie, pocul si ako sa SAmsung chystal kvoli LTE zaloby na Apple?
vsetko je opatentovane a zo vsetkych technologii sa komusi platia poplatky. Takmer :) to nemozem vediet kolko a ake a komu :-) v kazdom pripade vsetko, co ma nejaky nazov obvykle znamena aj poplatky nejakej zabe na prameni :-)
Resp. este do toho ide aj kartova spolocnost, VISA a pod. pretoze je to technologia, ktora je dolepena k POS terminalom.
Kartove spolocnosti riesia POS terminaly a banky vzdy robia akoby dealera tymto kartovym spolocnostiam.
V okamihu novej technologie, banky zvazuju ci je to pre nich vyhodne. Oni totiz tie banky ani moc nie su radi, ze ich klienti pouzivaju platobne karty resp. idu cez kartove spolocnosti. Odpoved je jednoducha, musia platit kartovej spolocnosti.
Takze ak sa v banke najde nejaky biznis model, tak az potom akceptuju nejaku novu technologiu.
v pripade NFC je vidiet, ze je to kartel kartovej spolocnosti, nejakej z bank a pripadne este nejakeho dalsieho partnera, ktory tam je hlavne do poctu.
Tato banka sa potom snazi natlacit obchodnikom POS terminaly s novou technologiou, oni ti obchodnici nie su nejaki nadsenci do technologii, na to seru. Oni nechcu nic moc platit, takze banky im to musia naoza sikovne natlacit do hlav, aby si to zobrali.
To uz byvaju take tie tlacenky typu, ze velkemu retazcu obchodnemu daju vyhodne zamestnanecke ucty a pod. to uz si predstavujte sami.
V kazdom pripade kartova spolocnost vydava bezkontaktne platobne karty alebo vyuziva fakt, ze sa jej podarilo presvedcit nejakeho vyrobcu mobilu alebo cohokolvek ineho, aby to zahrnul. Pre banku je to super ale opat musi mat moznost manipulacie s klientami
cize preto je tam nutnost vymeny sim karty, pretoze oni by najradsej boli aby si dostal od nich platobnu kartu, aby si im popodpisoval nove sluzby a podobne veci. Tym padom ta banka chce pokryt tak obchodnikov cez tie POS terminaly, chce namasirovat aj ludi, aby si prave od nich brali platobne karty, cim pokryje cely ten retazec toku penazi.
takze pani, ak niekde CHYBA NFC, kricte po vasich bankach a po firme, ktorej logo mate na platobnej karte.
ti maju maslo na hlave, ze nedokazali presvedcit Apple aby im umoznil este vacsi biznis.
petrE70 píše:bedo: taky pouzivam v aute BT pro HF , ale pochybuju ze by automob. platily applu za to ze ho ma. Nesmysl co? A jak sem napsal tak by telefon stal stejne s cipem jako stoji bez nej. Za LTE si taky nepriplatis nic navic.
nie, platia tomu, kto ma z BT biznis. tak apple ako aj vyrobci aut.
nie, pocul si ako sa SAmsung chystal kvoli LTE zaloby na Apple?
vsetko je opatentovane a zo vsetkych technologii sa komusi platia poplatky. Takmer :) to nemozem vediet kolko a ake a komu :-) v kazdom pripade vsetko, co ma nejaky nazov obvykle znamena aj poplatky nejakej zabe na prameni :-)