Absence NFC, prohra applu ?
-
- Senior uživatel
Re: Absence NFC, prohra applu ?
Kdesi to NFC už rozoberali, a vyšlo im napríklad aj to, že v iPhone už nebolo miesto pre NFC anténu (popri tých ďalších 2G/3G/4G anténach). Teda miesto by sa možno našlo, ale iPhone by bol hrubší. Vždy je to o kompromisoch.
-
- Host
Ano omlovam se vsem ze sem rekl neco proti applu. Presvedcili jste me uz to nechci nejake stupidni NFC . Budu platit vymenym obchodem a za sluzby operatora donesu treba kure platebni karty vracim ucet rusim.
Vzavam se jsem porazen.
NFC je spatny je spatny je spatny.
Rony jeste muzes me rict co ma obchodnik z toho ,ze prijima platebni karty? Krome poplatku bance. A proc to tedy dela ? Nebo mu plati vyrobce karty ?
Vzavam se jsem porazen.
NFC je spatny je spatny je spatny.
Rony jeste muzes me rict co ma obchodnik z toho ,ze prijima platebni karty? Krome poplatku bance. A proc to tedy dela ? Nebo mu plati vyrobce karty ?
Naposledy upravil(a) petrE70 dne pát zář 21, 2012 4:18 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Senior uživatel
Neber si to tak. Pre Apple sú proste cieľová skupina ľudia, ktorí (len) normálne telefónujú, občas niečo odfotia a tí najzručnejší možno použijú aj navigáciu. Pre geekov vyžadujúcich stále niečo nové je tu našťastie kopec Android výrobcov. A aj Windows Phone si nakoniec možno nájde stovku svojich priaznivcov.
-
- Host
bedo : Ale ja nepotrebuju ruzne ficury ,ale tohle me prijde jako technologickej posun a myslel sem,ze apple chce byt prukopnikem novych technologii.
My starsi pamatujeme jak se podobne opevovala Nokie a jak nakonec dopadla. Taky byla nedrazsi a nejlepsi.
My starsi pamatujeme jak se podobne opevovala Nokie a jak nakonec dopadla. Taky byla nedrazsi a nejlepsi.
-
- Senior uživatel
Možno Apple práve nechce byť priekopníkom tejto technológie, keďže jej priekopníkom už je Google. Je veľká škoda, že sa tieto dve firmy rozkmotrili.
-
- iPhoneHolik
I to se muze stat... Nikdo nerika, ze ne. Ale chapu, ze v soucasne dobe pro Apple neni dost zajimave tohle pridat... Cimz nerikam, ze je to dobre. Pro uzivatele ne, urcite by se nasli lide, kteri by to vyuzili. Jen proste chapu proc tomu tak je a nevnimam to jako chybu Apple
-
- Moderator fóra
petrE70 píše:Rony jeste muzes me rict co ma obchodnik z toho ,ze prijima platebni karty? Krome poplatku bance. A proc to tedy dela ? Nebo mu plati vyrobce karty ?
Obchodník z toho má větší obrat, protože kdyby nebral karty, tak spousta lidí nakoupí jinde. Lépe se také utrácí peníze na účtu, než v hotovosti. To je stará vesta.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
-
- Host
OT : naprosty souhlas stim, ze je skoda ze tyto firmy nespolupracujou. Myslel jsem jak spolu vytvori salelitni internet a tim zrusi vsechny mobilni operatory telefonovanim pres internet. Myslim,ze by to spolecne zvladly.
mike-biker - ja to samozrejme vim ,ale chtel jsem to slyset od Ronyho ktery tvrdi proc by apple neco delal kdyz ztoho nic nema. Treba by prodal vic kusu iP. Treba by bylo vic zajimavych aplikaci vyuzivajici NFC atd.
mike-biker - ja to samozrejme vim ,ale chtel jsem to slyset od Ronyho ktery tvrdi proc by apple neco delal kdyz ztoho nic nema. Treba by prodal vic kusu iP. Treba by bylo vic zajimavych aplikaci vyuzivajici NFC atd.
-
- iPhoneHolik
A to je prave ono. Autori NFC maji penize z toho, ze se to pouziva. Obchodnik ma vyssi obrat. Vyrobce by mohl prodat vice zarizeni. A to nas dostava zpet k tomu, ze to neni dostatecne rozsirena technologie. Tedy pritomnost NFC nezvysi prodej. Neni to to, diky cemu by Apple prodal o 10% vic iPhonu. Stejne tak obchodnikum to nezvedne trzbu. Proto je ted na autorech, aby motivovali tyto dve skupiny k tomu tuto technologii pridat...
EDIT: to ze Apple vyvinul prelomove zarizeni ve sve dobe neznamena, ze bude podporovat kdejakou novinku. Budme realisti. Navic Apple vytvoril fenomenalni znacku, nemuze si dovolit riskovat dat tam nevyzkousenou rozvijejici se CIZI technologii...
EDIT: to ze Apple vyvinul prelomove zarizeni ve sve dobe neznamena, ze bude podporovat kdejakou novinku. Budme realisti. Navic Apple vytvoril fenomenalni znacku, nemuze si dovolit riskovat dat tam nevyzkousenou rozvijejici se CIZI technologii...
Naposledy upravil(a) Jadro dne pát zář 21, 2012 4:33 pm, celkem upraveno 1 x.
- rony
- Klub čistého iOS
a ja ti vysvetlujem, ze places na nespravnom hrobe.
to uz je tvoja vec, ze si to vyhodnotil asi takto:
rony je hlupa apple ovca, co zere to, co apple predlozi. rovnako vsetci, ktori aktualne nezdielaju s tebou nadsenie pre nejaku konkretnu vec.
apple sa profiluje ako technologicky vizionar a mal by adoptovat kazdu novu technologiu podla vsetkeho este skor ako vznikla.
S tym neurobim nic, ze to takto vidis :-)
Problem vsak vidim v tom, ze ani po niekolkych hodinach a stovkach riadkov textu si nepochopil, ze na NFC niekto ZARABA a ze Apple robi veci, ktore aj jemu zarabaju. Z toho sa uz da odvodit, ze... pozor chvila ticha, nieco nove: treba ist plakat za tymi, co na NFC zarabaju, aby z tych penazi si zaplatili cestu do Cupertina a zacali presviedcat Apple. Ved to uz urobili v pripade Samsungu. Tak to snad nie je problem.
Bavili sme sa tu bohuzial vo viacerych rovinach sucasne, takze vznikli dezinformacie.
takze
1. rony vobec nikde nepovedal, ze NFC je uplny nezmysel. Technologicky mozno aj zaujimave ale ja nie som clovek, ktory pajkuje obvody takze to az tak neocenujem. Rovnako uz nemavam orgazmy z kazdej novej technologie len preto, ze existuje. Uz mam viacej doraz na prakticku stranku veci, dokazem popremyslat ci je to pre mna naozaj nejaky prinos. No a ked vyhodnotim, ze platenie NFC a platenie kartou je pre mna TO ISTE, tak prepac, ze nezdielam ziadne nadsenie ;-)
2. rony iba hovori, ze na to, aby sa nejaka technologia ujala nie su podstatne argumenty ake som tu pocuval o BATOHOCH, MP3, MOBILOCH, PENAZENKACH a neviem com este. Ani reci o tom, ze NFC funguje. (no keby nefungovala, tak potom sa nemozeme o nicom bavit). Podstatne je, aby ti, co vynalozia na jeho implementaciu z toho nieco mali. Alebo aspon nemali ine vychodisko (to v pripade, ze uz je to vsade je ze uz je hanba, ze sme posledni - to ale pripad NFC nie je ani zadaleka, resp, nedostal som percenta POS terminalov, ktore zaroven umoznuju platit cez NFC).
3. a nakoniec ronyho pragmaticke: ronymu je to uplne jedno :-) on nemusi milovat NFC ani ho nemusi nenavidiet, je mu to uplne fuk. V tom je medzi nami rozdiel, ze rony nesedi a nesniva o tom ake by to bolo so svetom plnym NFC snimacov nadherne. Rony na to pozera asi takto: ked nebude "zbyti", ked nebude inej cesty, tak mu jeho banka da platobnu kartu s NFC alebo mu tu platobnu kartu nakonfiguruje do mobilu ale RONY sam si nebude vyhladavat mobil s NFC, nebude sa ako blbec pytat obchodnikov, ci moze zaplatit mobilom, nebude chodit do banky a nebude podpisovat hovadiny len preto, aby zasa mohol vymenit sim kartu. Ronymu skonci platnost platobnej karty a bude ocakavat, ze banka mu da obnovenu bez toho, aby musel premyslat. Nechce ani premyslat v obchode a otrci obchodnikovi to, co mu dala banka na platenie.
Pani, ja som zamestnanec banky :-) a obcas stretavam takychto mimozemstanov, ktori su zasa opacne o ludoch presvedceni, ze im zozeru uplne vsetko, co si vymyslia.
Nie som apple ovca co brani Apple v tom alebo hentom, to mi je uriti.
som pragmatik.
a v pripade NFC este viac, pretoze evidentne ma na nom niekto eminentny zaujem, pretoze mu ide o biznis, tak by som nechal na nom, aby si zabezpecil, ze ten biznis bude fungovat :-) nebudem sa snazit obhajovat jeho zaujmy :-)
Iphone mam na to, aby kryl moje sukromne potreby, a na rovinu a nechapem, preco tomu nie je rozumiet: bez NFC alebo s nim kryje. Ked ma vonkajsie podnety prinutia premyslat nad tym, ze je to potrebne, tak sa budem pytat ci to ma iPhone :-) ale myslim si, ze pokial Apple ma pud sebazachovy, tak na taketo veci pride vcas. Preto som hovoril, ze o tri roky uvidime.
[edit=RONY]prepacte o tejto blbosti som uz napisal tolko textu, ze uz si musim dat stop. vsetko podstatne som uz povedal, pokial ste doteraz nepochopili zaklad problemu, uz to nesmerujte na mna. podla mna na uplne vsetko som odpovedal, polozil som aj vsetky otazky, ktore som chcel. vyhodnotte si to nejako sami. ak sa vam zda, ze som toh napisal vela, tak sledujte tucne pismo a je hlavne na vas, ak si to neprecitate, nevycitajte mi veci, ktore zapricinila vasa lenivost si nieco precitat. takze mi nevycitajte veci, ktore ste zle pochopili. teda, ja by som aj kecal dalej, ale priznam sa, ze mlatime prazdnu slamu - NFC je asi uspesna vec ale mna sa zatial nijako nedotkla a viditelne mi jej absencia este neublizila :-)[/edit]
to uz je tvoja vec, ze si to vyhodnotil asi takto:
rony je hlupa apple ovca, co zere to, co apple predlozi. rovnako vsetci, ktori aktualne nezdielaju s tebou nadsenie pre nejaku konkretnu vec.
apple sa profiluje ako technologicky vizionar a mal by adoptovat kazdu novu technologiu podla vsetkeho este skor ako vznikla.
S tym neurobim nic, ze to takto vidis :-)
Problem vsak vidim v tom, ze ani po niekolkych hodinach a stovkach riadkov textu si nepochopil, ze na NFC niekto ZARABA a ze Apple robi veci, ktore aj jemu zarabaju. Z toho sa uz da odvodit, ze... pozor chvila ticha, nieco nove: treba ist plakat za tymi, co na NFC zarabaju, aby z tych penazi si zaplatili cestu do Cupertina a zacali presviedcat Apple. Ved to uz urobili v pripade Samsungu. Tak to snad nie je problem.
Bavili sme sa tu bohuzial vo viacerych rovinach sucasne, takze vznikli dezinformacie.
takze
1. rony vobec nikde nepovedal, ze NFC je uplny nezmysel. Technologicky mozno aj zaujimave ale ja nie som clovek, ktory pajkuje obvody takze to az tak neocenujem. Rovnako uz nemavam orgazmy z kazdej novej technologie len preto, ze existuje. Uz mam viacej doraz na prakticku stranku veci, dokazem popremyslat ci je to pre mna naozaj nejaky prinos. No a ked vyhodnotim, ze platenie NFC a platenie kartou je pre mna TO ISTE, tak prepac, ze nezdielam ziadne nadsenie ;-)
2. rony iba hovori, ze na to, aby sa nejaka technologia ujala nie su podstatne argumenty ake som tu pocuval o BATOHOCH, MP3, MOBILOCH, PENAZENKACH a neviem com este. Ani reci o tom, ze NFC funguje. (no keby nefungovala, tak potom sa nemozeme o nicom bavit). Podstatne je, aby ti, co vynalozia na jeho implementaciu z toho nieco mali. Alebo aspon nemali ine vychodisko (to v pripade, ze uz je to vsade je ze uz je hanba, ze sme posledni - to ale pripad NFC nie je ani zadaleka, resp, nedostal som percenta POS terminalov, ktore zaroven umoznuju platit cez NFC).
3. a nakoniec ronyho pragmaticke: ronymu je to uplne jedno :-) on nemusi milovat NFC ani ho nemusi nenavidiet, je mu to uplne fuk. V tom je medzi nami rozdiel, ze rony nesedi a nesniva o tom ake by to bolo so svetom plnym NFC snimacov nadherne. Rony na to pozera asi takto: ked nebude "zbyti", ked nebude inej cesty, tak mu jeho banka da platobnu kartu s NFC alebo mu tu platobnu kartu nakonfiguruje do mobilu ale RONY sam si nebude vyhladavat mobil s NFC, nebude sa ako blbec pytat obchodnikov, ci moze zaplatit mobilom, nebude chodit do banky a nebude podpisovat hovadiny len preto, aby zasa mohol vymenit sim kartu. Ronymu skonci platnost platobnej karty a bude ocakavat, ze banka mu da obnovenu bez toho, aby musel premyslat. Nechce ani premyslat v obchode a otrci obchodnikovi to, co mu dala banka na platenie.
Pani, ja som zamestnanec banky :-) a obcas stretavam takychto mimozemstanov, ktori su zasa opacne o ludoch presvedceni, ze im zozeru uplne vsetko, co si vymyslia.
Nie som apple ovca co brani Apple v tom alebo hentom, to mi je uriti.
som pragmatik.
a v pripade NFC este viac, pretoze evidentne ma na nom niekto eminentny zaujem, pretoze mu ide o biznis, tak by som nechal na nom, aby si zabezpecil, ze ten biznis bude fungovat :-) nebudem sa snazit obhajovat jeho zaujmy :-)
Iphone mam na to, aby kryl moje sukromne potreby, a na rovinu a nechapem, preco tomu nie je rozumiet: bez NFC alebo s nim kryje. Ked ma vonkajsie podnety prinutia premyslat nad tym, ze je to potrebne, tak sa budem pytat ci to ma iPhone :-) ale myslim si, ze pokial Apple ma pud sebazachovy, tak na taketo veci pride vcas. Preto som hovoril, ze o tri roky uvidime.
[edit=RONY]prepacte o tejto blbosti som uz napisal tolko textu, ze uz si musim dat stop. vsetko podstatne som uz povedal, pokial ste doteraz nepochopili zaklad problemu, uz to nesmerujte na mna. podla mna na uplne vsetko som odpovedal, polozil som aj vsetky otazky, ktore som chcel. vyhodnotte si to nejako sami. ak sa vam zda, ze som toh napisal vela, tak sledujte tucne pismo a je hlavne na vas, ak si to neprecitate, nevycitajte mi veci, ktore zapricinila vasa lenivost si nieco precitat. takze mi nevycitajte veci, ktore ste zle pochopili. teda, ja by som aj kecal dalej, ale priznam sa, ze mlatime prazdnu slamu - NFC je asi uspesna vec ale mna sa zatial nijako nedotkla a viditelne mi jej absencia este neublizila :-)[/edit]
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Host
Tak ja se jeste jednou omlouvam a uz nebudu psat k tematu ABSENCE NFC , PROHRA APPLU ? nic a protoze to podle me prohra je a to ,ze za svoje penize chci maximum se take omlouvam.
A az si pujdu koupit nove auto tak jim jako spravny fanousek znacky reknu at si klidne ty pneumatiky nechaj at maj vetsi zisk, ze si koupim vedle v pneuservisu svoje.
SZ pro Ronyho :Jdu servat ty svoje zamestnance co delaj ty cipy NFC at se neflakaj.
A az si pujdu koupit nove auto tak jim jako spravny fanousek znacky reknu at si klidne ty pneumatiky nechaj at maj vetsi zisk, ze si koupim vedle v pneuservisu svoje.
SZ pro Ronyho :Jdu servat ty svoje zamestnance co delaj ty cipy NFC at se neflakaj.
-
- Sons of Jailbreak
Já jsem tuto diskusi založil a na začátku jsem psal že platba není ten největší problém že to jde obejít, rád bych tedy napsal co všechno by mohlo jít NFC čipem:
mohla by nahradit OpenCard - nebo jinou kartu MHD
bezkontaktní platby
posílání kontaků, obrázků, videí zpráv ...
v budoucnu by mohli nahradit klíčky od domu či auta ...
párování s notebookem ...
možná nahradit i doklady ...
Pak nebudete muset nosit nic víc než váš super značkovej iPhone
já neříkám že tohle všechno bude zítra nebo za týden či za měsíc ... ale co třeba za půlroku ? to mám potom čekat půlroku na nový iPhone ? a zase za to dávat nějaký nemalý peníze ? ve městech si myslím že by se to rozšířilo raz dva ... a pochybuju že apple vyrábí telefony pro nějaký vydláky (s prominutím) takže asi musí počítat že se to rozšíří ...
Jasně hodně lidí se bez toho obejde, protože to ještě nezkusili a co až to zkusíte ? hmmm ... Bluetooth je taky téměř nepoužitelný a je v iPhonu ... jde maximálně využít k handsfree ... ale když člověk třeba vyfotí fotku nebo nahraje video tak stačí když druhý zapne bluetooth a pošle mu to ... tady člověk musí dojít k nějakému počítači, stáhnout do pc ... potom poslat emailem ... (proč to dělat jednoduše když to jde složitě) ...
a myslím si že investice by nebyli zase až tak nákladné ... když operátoři nabízejí simkartu s čipem zadarmo ? teda nevím to jistě ale určitě né v řádu tisíc ...
když vyšel iPhone4 tak každej novej telefon co vyšel po něm tak ho srovnávali s iP4 ... často i vítězil ... ale dnes ? iPhone ještě nevyšel a už prohrává s konkurencí po hardwerove stránce ... já sem třeba trochu i čekal bezkabelové nabíjení ...
Čím má iPhone navíc než konkurence ?
já kolikrát zapomněl peněženku nebo klíčky ale protože na iPhonu posloucham pisničky a bez nich nedám ani ránu tak iPhone sem nezapomněl ještě nikdy ... takže když výjdu z domu jen s iPhonem tak vím že se nemusím vracet pro peněženku ... (kdyby mělo NFC) ...
někdo psal že by radši kdyby osekali ty blbosti jako bluetooth LTE NFC aby cena iPhonu klesla ... to si myslím že se nestane! právě proto je iPhone tak žádanej protože ho nemůže mít každý !!! kdyby ho mohl mít každý nikdo ho nechce ... i kdyby to všechno osekali cena zůstane dle mého názoru vždy stejná ...
mohla by nahradit OpenCard - nebo jinou kartu MHD
bezkontaktní platby
posílání kontaků, obrázků, videí zpráv ...
v budoucnu by mohli nahradit klíčky od domu či auta ...
párování s notebookem ...
možná nahradit i doklady ...
Pak nebudete muset nosit nic víc než váš super značkovej iPhone
já neříkám že tohle všechno bude zítra nebo za týden či za měsíc ... ale co třeba za půlroku ? to mám potom čekat půlroku na nový iPhone ? a zase za to dávat nějaký nemalý peníze ? ve městech si myslím že by se to rozšířilo raz dva ... a pochybuju že apple vyrábí telefony pro nějaký vydláky (s prominutím) takže asi musí počítat že se to rozšíří ...
Jasně hodně lidí se bez toho obejde, protože to ještě nezkusili a co až to zkusíte ? hmmm ... Bluetooth je taky téměř nepoužitelný a je v iPhonu ... jde maximálně využít k handsfree ... ale když člověk třeba vyfotí fotku nebo nahraje video tak stačí když druhý zapne bluetooth a pošle mu to ... tady člověk musí dojít k nějakému počítači, stáhnout do pc ... potom poslat emailem ... (proč to dělat jednoduše když to jde složitě) ...
a myslím si že investice by nebyli zase až tak nákladné ... když operátoři nabízejí simkartu s čipem zadarmo ? teda nevím to jistě ale určitě né v řádu tisíc ...
když vyšel iPhone4 tak každej novej telefon co vyšel po něm tak ho srovnávali s iP4 ... často i vítězil ... ale dnes ? iPhone ještě nevyšel a už prohrává s konkurencí po hardwerove stránce ... já sem třeba trochu i čekal bezkabelové nabíjení ...
Čím má iPhone navíc než konkurence ?
já kolikrát zapomněl peněženku nebo klíčky ale protože na iPhonu posloucham pisničky a bez nich nedám ani ránu tak iPhone sem nezapomněl ještě nikdy ... takže když výjdu z domu jen s iPhonem tak vím že se nemusím vracet pro peněženku ... (kdyby mělo NFC) ...
někdo psal že by radši kdyby osekali ty blbosti jako bluetooth LTE NFC aby cena iPhonu klesla ... to si myslím že se nestane! právě proto je iPhone tak žádanej protože ho nemůže mít každý !!! kdyby ho mohl mít každý nikdo ho nechce ... i kdyby to všechno osekali cena zůstane dle mého názoru vždy stejná ...
Omlouvám se,za trapné dotazy nebo příspěvky,prosím , mějte se mnou strpení !?
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
[iPhone 4 black 16GB, iOS 5.0.1 JB]
[iPhone 5 black 16GB|iOS 8.1|JB|02|Monster beats tours]
Citizen Eco-Drive Skyhawk Flight Chrono JY0000-53E
ASUS G55V|WIN7
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
- rony
- Klub čistého iOS
operatori ti nedavaju sim kartu zadarmo, ty za nu len neplatis priamo dalsi poplatok aj ked aj to je sporne.
ja som si v orange vymenu sim zaplatil. oni ti ju vymenia vtedy, ak cakaju, ze im to vratis vo vyuzivani ich sluzieb napr. takym zavazkom. ak ho nemas, tak si daju tiez vsetko zaplatit.
som alergicky na vety ako "nic to nestoji", je to "zadarmo".
nic nie je zadarmo ak ste to nepochopili ani z toho co som doteraz napisal, tak uz neviem ako to mam napisat
priemerne uvazujuci clovek sa vie zamysliet podobne ako som to urobil ja v predoslych prispevkoch a aj ked sa mu to nepaci alebo by cakal nieco ine, dokaze to pochopit. kto to nedokaze tak bude plakat na nespravnom mieste.
ja som si v orange vymenu sim zaplatil. oni ti ju vymenia vtedy, ak cakaju, ze im to vratis vo vyuzivani ich sluzieb napr. takym zavazkom. ak ho nemas, tak si daju tiez vsetko zaplatit.
som alergicky na vety ako "nic to nestoji", je to "zadarmo".
nic nie je zadarmo ak ste to nepochopili ani z toho co som doteraz napisal, tak uz neviem ako to mam napisat
priemerne uvazujuci clovek sa vie zamysliet podobne ako som to urobil ja v predoslych prispevkoch a aj ked sa mu to nepaci alebo by cakal nieco ine, dokaze to pochopit. kto to nedokaze tak bude plakat na nespravnom mieste.
-
- Sons of Jailbreak
mno jasně to Ti dávám za pravdu, nic není zadarmo ... ale tím jsem spíše chtěl poukázat na to že ten čip nebude zase taaak nákladnej ... místo toho aby ztenčili tělo a pak vymysleli super drahou bombu s výrobou foťáku tak mohli nechat tělo jak je a nacpat tam ten čip ... zvětší display a ztenčí tělo ... a ještě k tomu dali tu dotykovou plochu rovnou na to sklo myslím ... takže když vám spadne iPhone ... buď se přelomí ... a nebo praskne display ... jenže když praskne tak nepůjde už ovládat jako tomu bylo do teď (viděl jsem hodně borců co mělo pavučinu na displaji a stejně jim to reagovalo) ...
Rony o Tobě je prostě známo že Ty jsi Apple borec co žere všechno s nakousnutým jablíčkem ... prostě co výjde s tím se smíříš ... ať to stojí co to stojí ... máš doma několik hraček s jablíčkem ... a právě proto chceš dát za pravdu applu proč tohle a tohle ... zkus se zamyslet nad tím co píšeme a řekni jestli je na tom alespoň trochu pravdy ?
Rony o Tobě je prostě známo že Ty jsi Apple borec co žere všechno s nakousnutým jablíčkem ... prostě co výjde s tím se smíříš ... ať to stojí co to stojí ... máš doma několik hraček s jablíčkem ... a právě proto chceš dát za pravdu applu proč tohle a tohle ... zkus se zamyslet nad tím co píšeme a řekni jestli je na tom alespoň trochu pravdy ?
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
- rony
- Klub čistého iOS
aha zobral si to osobne a ideme do ad hominem. skoncil si. ides na hidelist.
-
- Sons of Jailbreak
dřív bych to bral osobně ale dneska už vím co od Tebe očekávat tak to beru s rezervou a nevím co je tam tak osobního ? není to však pravda, že máš několik jablíček doma ?
tvoje názory jsou nezaujate ? jen Tě žádám o nezaujatý pohled ...
tvoje názory jsou nezaujate ? jen Tě žádám o nezaujatý pohled ...
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
Co vím, napovím.
Co nevím, vymyslím !
ASUS G55V|WIN7
-
- Starý pes fóra :)
tu to trošku celoeuropsky testovali
k obchodníkom z NFC
ak ste si všimli väčšinou su to mega obchody a čerpacie stanice,tam to pochopím,penazí majúúú
ale také malé súkromné obchody,kolkokrát nemajú ani terminal na platobné karty,dôvod : nehorázne poplatky bankám a teraz další terminál NFC
k obchodníkom z NFC
ak ste si všimli väčšinou su to mega obchody a čerpacie stanice,tam to pochopím,penazí majúúú
ale také malé súkromné obchody,kolkokrát nemajú ani terminal na platobné karty,dôvod : nehorázne poplatky bankám a teraz další terminál NFC
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
- rony
- Klub čistého iOS
super material cicolably, velmi zaujimave citanie, cca rok stary clanok ale platobnym kartam trval vyvoj iba 15 rokov :-)
-
- Starý pes fóra :)
-
- iPhone guru
Nechci nejak generalizovat uzivatele androidu, ale vsimnete si komentaru dole. 2 z 8 prispevovatelu uz byli nadseni tim, ze budou jezdit na cerno v prazskym metru, nasledne byli zklamani, kdyz zjistili ze se jedna o USA.
Jen to podporuje tvrzeni ze 90% z nich krade software
Jen to podporuje tvrzeni ze 90% z nich krade software
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
- rony
- Klub čistého iOS
to je ich vec, no problem je, ze svojou blbostou a neschopnostou oberaju inych o cas vecami, ktore by mali byt schopni zvladnut sami a zjavne citanie je jedna z nich
napriklad ty si musel citat ich blaboly len preto, ze keby im to myslelo, tak su radsej ticho
napriklad ty si musel citat ich blaboly len preto, ze keby im to myslelo, tak su radsej ticho
-
- Mírně pokročilý
Ja za sebe mohu s klidem říct, že mi absence NFC vůbec nechybí. V Apple zřejmě usoudili, že se touto cestou nechtějí ubírat, tak to tam nedali. Takové kecy, že se jim tam ten čip nevešel.... kdyby chtěli, tak tam prostě je.
Taky tady http://spravodaj.madaj.net/
Taky tady http://spravodaj.madaj.net/
iPhone 5S 32GB SG, MacMini 2010, iPad3 32GB, AppleTV3
-
- Senior uživatel
Meanwhile at Andorid forums... [img]http://img.tapatalk.com/d/12/09/22/y9e5useg.jpg[/img]
[Návod] Ako zisťovať aktuálne info o JB
-MacBook Air 13" 2014 - OSX Mavericks
-MacBook Air 13" 2014 - OSX Mavericks
-
- Senior uživatel
-
- Moderator fóra
NFC sem, NFC tam… Nástup většiny nových technologií je strašně pomalý. První telefon s NFC byla Nokia 6131 v roce 2006. Uvědomte si, že tehdy jasně dominovala na trhu s telefony a stejně o NFC zájem nebyl. Proč? Protože je potřeba masivní podpory ze strany bank, operátorů a dalších společností. Není problém narvat NFC čip do telefonu a čekat, že ho uživatel nějak využije. Uběhlo 6 let a kdy je NFC teď? Skoro nikde. Neříkám, že se v budoucnu neuchytí, zatím mám spíše rozporuplné pocity.
A teď z jiné strany. Vezměme si všechny funkce iPhone a iOS a jejich reálnou použitelnost a četnost použití v reálném životě v ČR. Volání a SMS denně, web denně, mail denně, IM denně, RSS denně, šťourání se v oblíbených appkách denně, focení kdykoli, práce s kalendářem denně atd. Teď si vezmu NFC. Jdu do Albertu – nic, Lidl – nic, večerka – ale kde že, okýnko s rychlým občerstvením – už vůbec nic. Moc bych si přál, aby byl všude terminál pro NFC jako samozřejmost, ale tak to prostě není, zatím. Využitelnost ze všech funkcionalit iPhonu je při nejlepším nula celá něco. Třeba mají v USA více NFC terminálů, třeba to zas takové terno není. Osobně si myslím, že NFC se dočkáme nejdříve v příští generaci.
A teď z jiné strany. Vezměme si všechny funkce iPhone a iOS a jejich reálnou použitelnost a četnost použití v reálném životě v ČR. Volání a SMS denně, web denně, mail denně, IM denně, RSS denně, šťourání se v oblíbených appkách denně, focení kdykoli, práce s kalendářem denně atd. Teď si vezmu NFC. Jdu do Albertu – nic, Lidl – nic, večerka – ale kde že, okýnko s rychlým občerstvením – už vůbec nic. Moc bych si přál, aby byl všude terminál pro NFC jako samozřejmost, ale tak to prostě není, zatím. Využitelnost ze všech funkcionalit iPhonu je při nejlepším nula celá něco. Třeba mají v USA více NFC terminálů, třeba to zas takové terno není. Osobně si myslím, že NFC se dočkáme nejdříve v příští generaci.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
- rony
- Klub čistého iOS
http://www.tuaw.com/2012/09/27/bank-of- ... nt-system/
Previously, Bank of America explored Near Field Communication (NFC) chips, but appears to be moving on to this technology that doesn't require special hardware, just a high-quality camera phone. Some Apple fans and industry analysts have expected Apple to adopt NFC, but it hasn't happened yet.
Previously, Bank of America explored Near Field Communication (NFC) chips, but appears to be moving on to this technology that doesn't require special hardware, just a high-quality camera phone. Some Apple fans and industry analysts have expected Apple to adopt NFC, but it hasn't happened yet.
-
- Senior uživatel
Určite ste si všimli, že Android má momentálne dosť vážny problém s tým, že pri otvorení určitej web stránky môže dôjsť napr. aj ku kompletnému vymazaniu telefónu. Stačí k tomu otvoriť stránku v prehliadači, prípadne odfotiť "nesprávny" QR kód, alebo sa trebárs priblížiť k "nesprávnemu" "NFC tagu"...
Proste je to síce zaujímavá myšlienka, ale technológia je zatiaľ "Not ready For Commerce".
Proste je to síce zaujímavá myšlienka, ale technológia je zatiaľ "Not ready For Commerce".
-
- Host
Po nejake dobe a s odstupem casu a vychladnuti emoci bych rad konstatoval,ze az takova pecka to v podani Applu nebyla a zaspani se pomalu zacina potvrzovat.Jak jsem tu psal,ze Apple byl ikonou pokroku se nenaplnilo a postupne se ukazuje ,ze mu ujizdi vlak a konkurence ho sezere pokud nezacne zase nabizet inovace. Mistni fanatici hajici Apple za to ,ze zvetsil displej,a pridal par beznych kravinek udeleli z ip 5 ne div prevrat mobilni technologie a nepremozitelnou ikonu telefonu soucasne dostupnych. Zatim se pomalu ukazuje ,ze to bylo malo a Apple musi poradne zabrat chceli se vratit tam kde kdysi byl. Dukazem toho je klesajici zajem o IP 5 a to snad neni uz mozno prehlednout. I kdyz verim ,ze i to tu nekteri opravdu ne-zavisli vyvrati.
-
- patron iPhone.cz
NFC je mi ukradene. Neni pro to zadne rozsirene vyuziti. S cim souhlasim, ze Apple neinovuje jak by mel. Ne z hlediska konkurence (tam vyznamne inovace take nevidim, krome zvetsovani displeju a pridavani jader), ale z hlediska iOS. Jsem applista, ale zkusil jsem v posledni dobe vsechno. Androidy, windows phone 7 i 8 a musim rict, ze iOS uz zacina dost nudit a nektere veci docela chybi). Konecne i to, ze ja dlouholety applista (mel jsem jeste PowerPC stroje) zacinam zkouset konkurenci o necem svedci. HW mi prijde OK, ale iOS potrebuje zasadnejsi zmeny, aby nevypadal stejne jako par let zpet. Druha oblast je jednoznacne baterie.
- rony
- Klub čistého iOS
zelania vydavane za fakty?
klesajuci zaujem o iphone? nechcem zatvarat oci, no je tu vlakno o dostupnosti i5.
ty to odvodzujes od spravy, ze americki tinezeri uz nechcu jednoznacne len iphone ale niektori uz aj samsung?
alebo z inej?
iste. vec sa ma tak a treba to chapat.
revolucia bol iphone 2007. vsetko dalej je uz len evolucia a nfc vodotrysk baterka co vydrzi pol roka. to vsetko by stale bola len evolucia.
a to aj v pripade, ze by sa aj Applu zazdalo, ze urobili iphonom druhu revoluciu. to sa uz nepodari.
mat hlavu v oblakoch a snivat musite a je povinne zelat si aj nemozne. ale najma od seba :-) naopak, nohy na zemi v hodnoteni vykonu inych.
klesajuci zaujem o iphone? nechcem zatvarat oci, no je tu vlakno o dostupnosti i5.
ty to odvodzujes od spravy, ze americki tinezeri uz nechcu jednoznacne len iphone ale niektori uz aj samsung?
alebo z inej?
iste. vec sa ma tak a treba to chapat.
revolucia bol iphone 2007. vsetko dalej je uz len evolucia a nfc vodotrysk baterka co vydrzi pol roka. to vsetko by stale bola len evolucia.
a to aj v pripade, ze by sa aj Applu zazdalo, ze urobili iphonom druhu revoluciu. to sa uz nepodari.
mat hlavu v oblakoch a snivat musite a je povinne zelat si aj nemozne. ale najma od seba :-) naopak, nohy na zemi v hodnoteni vykonu inych.
-
- Host
Rony na tebe sem cekal a vedel ,ze ty se ozves. I kdyby Apple udelal ho.no se znakem jabka tak tobe bude vonet. Iphone 5 je bezne skladem viz dukaz http://store.apple.com/cz/browse/home/s ... ly/iphone5
Snizeni poctu objednanych displeju ? Asi nesmysl
Pad hodnoty Apllu ? Asi 16ti leti fakani z USA.
No nic zij dal ve snu treba se jednou probudis.
-
- Senior uživatel
ja tieto vylevy typu: "Apple by mal tamto alebo toto" velmi nechapem, priznam sa. Ved ked mi uz nieco nevyhovuje alebo mi nieco ine vyhovuje viac, tak si to kupim a zivot ide dalej, nie? Osobne mam iPhone aj Android, Mac aj Windows, horsky aj cestny bicykel a pouzivam to, co mi prave vyhovuje.
-
- Moderator fóra
OT: Ten pád akcií je průhledným řízeným krokem před oznámením finančních výsledků (příští týden).
- iPhone 6s
-
- Moderator fóra
OT:
To Petr70: cetl jsi i jinaci zdroje nez bulvar na idnes.cz ?
Jak je to s temi displeji, padem akcii atd?
Hlavne ze jsi nam tedka vsem ukazal jaci jsme zaslepenci ...
Nemluvu o tom ze tvuj prvni post na ktery zcali vsichni reagovat nema z tadym tematem nic spolecneho.
To Petr70: cetl jsi i jinaci zdroje nez bulvar na idnes.cz ?
Jak je to s temi displeji, padem akcii atd?
Hlavne ze jsi nam tedka vsem ukazal jaci jsme zaslepenci ...
Nemluvu o tom ze tvuj prvni post na ktery zcali vsichni reagovat nema z tadym tematem nic spolecneho.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
-
- patron iPhone.cz
Proc bych nemohl napsat, ze bych rad zmeny tim a tim smerem? Asi se jich nedockam a pak bude na me co s tim, ale nebudu se tvarit, ze jak to je je bez moznosti vylepseni.
-
- Senior uživatel
to samozrejme mozes, ja som len napisal, ze to nechapem
Ja by som sa len nerad dockal toho, ze z iOSu sa stane druhy Android (features, features, more features). Steve tam uz nie je, aby tomu zabranil, tak to hadam Jony ustoji. Alebo inak povedane od iPhonu ocakavam spolahlivost a kvalitu, na ptakoviny mam Android.
Ja by som sa len nerad dockal toho, ze z iOSu sa stane druhy Android (features, features, more features). Steve tam uz nie je, aby tomu zabranil, tak to hadam Jony ustoji. Alebo inak povedane od iPhonu ocakavam spolahlivost a kvalitu, na ptakoviny mam Android.
-
- Host
To barberry.pha :koukam obcas do sveho bulvarniho iphonu na akcie. Asi tam data posila bulvar. O tobe konkretne sem nic spatnyho nenapsal. A kdyz si tady tu diskusi prectez od zacatku a podivas se na datum tak se taky zacalo disskutovat pri predstaveni ip5. A kdyz uz ses tedy vztahovacnej a beres to na sebe tak zrejme taky nepripustis ,ze by neco od Applu mohlo bejt jinak a lip. Nechapu proc tady neni moznost napsat jinej nazor nez ze Apple dela vse bez chyb. Sam mam ip a plno veci vim ,ze jde u konkurence lip, ale to neznamena ,ze bych to nechtel aby to slo u Applu taky.
zdroj : http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 04344.html
zdroj : http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 04344.html
-
- Moderator fóra
Ale právě WSJ těmito články srážel akcie! Taky je za toto dost kritizován a dokonce některé články smazal. Doporučuju nevěřit všemu, co se píše. Obzvláště negativistické prognózy bych bral z nadhledem, pád takového obra by byla samozřejmě senzace, ale rok 2013 to rozhodně nebude.
- iPhone 6s
- rony
- Klub čistého iOS
petrE70 píše:Rony na tebe sem cekal a vedel ,ze ty se ozves. I kdyby Apple udelal ho.no se znakem jabka tak tobe bude vonet. Iphone 5 je bezne skladem viz dukaz http://store.apple.com/cz/browse/home/s ... ly/iphone5
skusas ad hominem? alebo sa ti len nechce premyslat? preco mi prisudzujes veci, ktore si si vymyslel? jaj, ano, hodi sa ti to do tvojej argumentacnej logiky. Ja zostavam pri tom, ze si nerozumel tomu, co som napisal.
To, ze nepovazujem nejake posrane NFC za svetobornu zalezitost, to pre teba znamena to HOVNO, ktore mi pripisujes? Ja teda odpoviem na tvojej urovni: ak si ty myslis, ze NFC je zakladom revolucneho vyrobku tak si naivny clovek a podla teba ak ho nejaky vyrobca pouzije obratom je inovator doslova revolucia v technike. Prepac, toto ma bavi viac asi ako teba bavi uplne zbytocne reagovat tak ako reaguje pomocou uplne zbytocneho ad hominem.
nejde o to, ze NEMOZES povedat, co robi Apple zle. ide o to, ze to robis ako hulvat, ktory si nepripusti ani na sekundu, ze ktokolvek iny moze byt spokojny s tym co je alebo dokonca nemusi tebou vyzdvihovane bozske NFC povazovat za dolezite ci hodne pozornosti. Lenze tomuto nerozumies a tak ak ho niekto zlahci pod uroven, ktoru mu pripisujes, tak je pre teba slepy hlupy vyznavac hovna s logom jablka. To ta robi blbcom.
Takze ak ho mienis takymto stylom pouzivat, nemozeme diskutovat ale len po sebe utocit. Ja to robit nebudem, takze z toho je len jedna cesta: poprosim ta, aby si si o mna uz nikdy v buducnosti neobtieral svoju hubu a budeme obaja v uplnom klude. Ja na teba rozhodne hovorit nebudem. Ak budes mat v buducnosti pocit, ze ano, tak si pamataj: mylis sa. Inu moznost nemame. Od teraz.