Kupujeme nový iPhone 3G - co to obnáší?

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv
Odpovědět

Až bude iPhone dostupný v ČR, hodláte si ho zakoupit?

Ano, čekám jen na to
107
35%
Uvažuji o tom
58
19%
Ne, zakoupím si již nyní iPhone v USA (či jinde)
73
24%
iPhone již mám, dva nepotřebuji
68
22%

Celkem hlasů: 306

stope

Re: Kupujeme nový iPhone 3G - co to obnáší?

Příspěvek od stope »

mcmichal píše:že to nebude...

No je fakt že HTC Diamond se dá sehnat za 12 tak to s iPhonem doufejme nebude tak hrozné...

Dave

Příspěvek od Dave »

ty lidi co si ho koupi u operatora budou pekne blbi protože tam prez system nic nedostanou protože stratí zaruku :D takže ja už kdybych šel do 3G tak jen s USA.

terry
Starý pes fóra :)

Příspěvek od terry »

@stope: tohle je opravdu blbost.. kdyby operátoři nabídli iphone za 18000,-, tak by šli sami proti sobě. Protože Češi dají za telefon sotva 10000,- - už ani to moc nedávají, protože to je drahý. Za iPhone ty peníze asi dají, ale tolik? Blbost. Už i 15000 je strašně moc.

@Dave: trochu nechápu.. když si koupím telefon u operátora, tak co ztratím? co nedostanu? můžeš trochu vysvětlit? 8)
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

rodier

Příspěvek od rodier »

Vsiml jsem si na fore par hlasek o tom, ze ho nekdo v USA bude prodavat bez smlouvy.. mate o tom nekdo nejake udaje? nejaky kontakt? Mam ted znameho v USA co je tam na cca 14 dni, tak bych ho zneuzil aby mi ho tam vyzvedl :))

Zedjunior

Příspěvek od Zedjunior »

Nejlepší bude si počkat na českou verzi iPhone, Vodafone ho má prý nabízet nejpozději v září a to za Americké ceny (199$/299$) :lol:

koffee
Host
Host

Příspěvek od koffee »

jo, ale s pausalem podle me tak 1000 Kc a vic... Sestra je v Bruselu tak sem ji naordinoval at se skoci podivat k mobistaru, jestli tam nejsou extremne velky fronty a koupi ho v predplaceny sade. Btw minimalni pausal u mobistaru je za 30EUR ale neni u toho napsana cena telefonu.

Dle slov CNN jsou vsude, kde dnes spousti prodej az hodinove fronty..

Zedjunior

Příspěvek od Zedjunior »

Proč 1000,- a víc? V Německu například začínají na 600 korunách, v ČR to o nic dražší nebude. Operátoři to musí mít vymyšlené tak aby na tom vydělali a přitom to vypadalo levně, určitě vidím jak si všichni kupují tarif za 1000 korun a ještě k tomu platí to co provolají nad rámec paušálu :roll:.. Nesmíte to brát tak, že iPhone je něco děsně drahého, iPhone není Vertu kde se platí velké prachy. Je to "obyčejný" telefon jako každý jiný, a proto nevidím žádný důvod proč by se měl prodávat za víc korun než jiné telefony.

stope

Příspěvek od stope »

to terry: jen tak pro info :wink: u OuTů stojí Nokia E90 11 950 Kč, samozřejmě s minimálním plněním 2K měsíčně... Nemyslím si, že by O2 moc riskoval... Tahle Nokia a ani iPhone nejsou telefony pro normální lidi...

to rodier: spekuluje se akorát o libijaro, ale ani to není jisté...

to koffee: jak už jsem tu postoval, Frantíci ho nabízejí od 17.7. kolem 12K neblokovaný, bohužel moje francouzština je stejná jako mandariínština, takže si nejsem jistý podmínkami...

to Zedjunior: u nás jsou ceny bohužel téměř vždy o 50% vyšší - tak to je a my jako konzumenti/zákazníci s tímk nic neděláme, ačkoli na západ od nás se stává že nastane tzv. zákaznická stávka - lidi prostě nenakupujou tak dlouho, že prodejce pocítí ztráty a sníží ceny... U nás to tak nechodí :cry:

terry

Příspěvek od terry »

Jak sem už říkal.. Buďto nasadí "obvykle vysoké" ceny a bude to telefon "vyšší třídy". Nebo cenu stlačí co nejméně, nabídnou přijatelné tarify a budou na iphone vydělávat.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Zedjunior

Příspěvek od Zedjunior »

Terry a spol. co tvrdí jak iPhone bude příšerně drahý: Telefon se i tady stejně jako v jiných zemích bude prodávat za těch Steevovo slibovaných 199/299$ a vy si ťukáte na hlavy, jsme přeci v ČR, tady to bude drahý. Nechápu vás, připadáte mi jak natvrdlý. Poněvadž Apple si ještě bude brát z toho co provoláte, propíšete, prostahujete, apod. peníze a to po dobu dvou let! I z toho paušálu si něco může brát.

Přijdete do obchodu a koupíte si iPhone 8GB za 2900 korun, k tomu dostanete tarif Nabito 700 (Vodafone). Měsíčně budete platit za tarif 700 korun + to co provoláte nad rámec tarifu. Dejme tomu že Apple z těch 700 korun vezme například 300 korun > to máme za ty dva roky 7200. Takže Apple od vás za to že jste si iPhone koupili a platili paušál má už 10 100 korun. Když si bude brát ještě nějaké procenta z provolaných minut apod. bude to ještě víc. Samozřejmě že částka 300 korun je pouze orientační, ale asi na nějakém takovém principu to bude fungovat.

Proto nechápu ty trubky co mluví o tom jak telefon bude drahý.. když si do Vodafone půjdete koupit jakýkoliv jiný telefon, nebude tak levný jako iPhone, protože výrobci telefonu už nic dávat nebudete poté co telefon zaplatíte.

stope

Příspěvek od stope »

to Zedjunior: opravdu si myslíš, že s tarifem za 700 (nehledě na to, že ne každý chce platit měsíčně sedm stovek za nic) dostaneš iPhone za pouhé 3000?? To jsi asi z docela levného kraje...

Podívej se na evropské ceníky, převeď si to do korun a hned zjistíš, že s takovým paušálem tě telefon vyjde na víc než dvojnásobek... A to nemluvím o tom, že na západ od nás jsou operátoři levnější (bohužel i ti, kteří vládnou u nás...)

koffee
Host
Host

Příspěvek od koffee »

Defakto se Zedjunior moc neplete, ale plati to jen v zahranici. Viz O2 ceny v UK prepocteny CZK.. 16GB iPhone 4690,- k tarifu za 885,- na 18 mesicu (celkem 15930,-) se 75min a 125sms s neomezenymi daty.. Takze jen za iPhone a mesicni pausal s tim, ze se neprovola nic navic je to v UK v prepoctu 20620,-
http://www.o2.co.uk/iphone/paymonthly

A ted v cechach, taky treba O2: Tarif O2 Simple 600 + Internet Speed (jediny mobilini typ pripojeni podporujici 3G) za 699 bez dane. Abychom srovnali minuty/sms je treba pomoci kalkulacky na webu O2 naklikat presne stejny pocet minut a sms. Tim odecteme 122,- z ceny tarifu a vcetne dane nam stejna nabidka vychazi na 1399,- mesicne se zavazkem na 24 mesicu = 33576,- + cena iPhone 4690,-.

Samozrejme je alternativ vic, treba jen Internet v Mobilu za 150,- ale tam je FUP 37,5MB/tyden.

Nicmene O2 v Cechach pry chysta neco zajimaveho (z duveryhodneho zdroje) ale ani zamestnancum nic ani nenaznacuji. Bohuzel O2 Neon byl taky prezentovan jako neco zajimaveho...

Zedjunior

Příspěvek od Zedjunior »

stope: ten tarif jsem uváděl pouze jenom jako příklad. A když už jsme u toho, není to za nic. Máš buď 175 minut volání nebo až 588 SMS zadarmo (myslím, že do všech sítí, ale abych se nepletl), atd. Ten tarif tak drahý není, stojí 588 korun, zbytek jde státu.. ale to je jedno.

Asi stále nechápeš, že ty peníze za paušál a to co provoláš dáváš operátorovi/Apple dva roky. To samé jako když telefon co se prodává za 6 900 korun dostaneš od operátora za 2 500 korun se smlouvou na dva roky. Nevím co je na tom k nepochopení..

koffee: myslím si, že operátoři musí přijít s tarifem speciálně upraveným pro iPhone.. poněvadž spousta aplikací v něm je vázáno k připojení na internet. No nic, uvidíme v září.

koffee
Host
Host

Příspěvek od koffee »

Zedjunior: no jasne, musi neco vymyslet.. treba ja moc nevolam ani nepisu sms, takze me by se libilo tak neco kolem 300-500 vcetne dane, ale i s neomezenym pripojenim (nebo rozumnym FUP)

Zedjunior

Příspěvek od Zedjunior »

koffee: Tak na Vodafone (Nový Zealand) mají speciální tarify iPhone 250/500/1G. Každé to číslo znamená měsíční limit na stažení dat. Čili něco podobného by mohlo být i tady, snad..

Mimochodem je tam i iPhone bez smlouvy, ale za astronomických $1129.

koffee
Host
Host

Příspěvek od koffee »

Jo, iPhone se da uz sehnat bez karty a $1129 neni az tak strasnych http://search.ebay.com/search/search.dl ... %3D1&fgtp= :mrgreen:

Almi

Příspěvek od Almi »

v otázkach a odpovediach predajcu na konci stránky je:

THIS IS NO THE 3G VERSION

takže asi tak :wink:
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

MooGy

Příspěvek od MooGy »

hlavne že pišu že je 3G kkti :D

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

MooGy píše:Je to fake či nie lebo to nevyzera až tak zle

daj tam ten link poriadne, kazis vzhlad/sirku stranky

zendr

Příspěvek od zendr »

JEDU DO CHICAGA 23.7 A NEVÍM JESTLI SI MÁM KOUPIT iPod TOUCH nebo počkat na iPhone 3G až bude tady v ČR?!!! prosím poraďte, čekám na něho už od března... :? :? :?

Almi: nepoužívaj CapsLook. tentokrát ti tu príspevok nechám. odporúčam prečítať si FAQ. veľké písmená sa u nás nepoužívajú

Diablo

Příspěvek od Diablo »

Ipod Touch nekupuj je to strasne osekana verze iPhone s tim ze jedina jeho vyhoda je ze ma tenci konstrukci a vetsi kapacitu ale pokud potrebujes vetsi kapacitu pameti nez ma 16GB iphone doporucuju koupit spis iPod Classic s HDD a velikosti nekolikanasobne vyssi. Rozhodne kdyz uz chces do toho dat penize tak si trosku priplat a kup si Iphone 3G . Pokud to bude mozne tak i v USA bez smlouvy . Jailbreaku a Unlocku na ceske SIM se neboj , do par dni tohle vsechno bude 100% opet mozne odblokovat.

zendr

Příspěvek od zendr »

No asi máš pravdu, já sem si ho chtěl koupit z toho důvodu, že se mi nechce čekat na iPhone 3G až bude v česku, ale jestli se dá koupit bez smlouvy a to ještě kdyby se tak do 10 dní někdo hodil návod jak ho odblokovat na český SIM, tak to nebudu váhat ani milisekundu!!! :mrgreen:

rakusand

Příspěvek od rakusand »

A bez smlouvy se uz v USA da koupit nebo ne? Jsem totiz ted v USA, tak kdyby nekdo chtel tak ho ptivezu, ale se smlouvou to nechci ani ja. Ale za nejkych 1100 dolaru to je nesmysl...

soustek
Host
Host

Příspěvek od soustek »

Tak jsem dneska rano sel nahodou kolem Apple Sore ve Stanfordu a par nadsencu tam cekalo. Byla hodina do oteviracky :)

Obrázek
iFoun 2G 1.1.2>1.1.4 (ZiPhone 2.5)>2.0 (winpwn2.0.0.3)>2.0.1 (winpwn 2.0.0.4)>2.0.2 (quickPWN)>2.1.>3.0>3.1 (CustomIPSW)
iFoun 3G 3.01>3.1>3.1.2>jlbrk Blackra1n>4.0>4.0.1 jlbrk redsn0w
iFoun 4 white 4.3.3>5.0
iFoun 5 white

rodier

Příspěvek od rodier »

rakusand píše:A bez smlouvy se uz v USA da koupit nebo ne? Jsem totiz ted v USA, tak kdyby nekdo chtel tak ho ptivezu, ale se smlouvou to nechci ani ja. Ale za nejkych 1100 dolaru to je nesmysl...

pry to ma jit..

copy paste od znameho co pouziva at&t:

Web (22:16:10 13/07/2008)
no je to tak

Web (22:16:55 13/07/2008)
az na to ze zaloha je 500

Web (22:17:08 13/07/2008)
funguje to tak ze oni ti daj telefon a pridelej ti cislo od at&t

Web (22:17:28 13/07/2008)
a od okamziku kdy si to doma aktivujes, tak platis pausal, a oni ti po dvou letech tech $500 vratej

Web (22:17:47 13/07/2008)
a kdyz si ho neaktivujes, proste jim to petikilo zustane

Wexter

Příspěvek od Wexter »

přesně tohle tady už bylo, už hodně dávno, že budou mobily prodávat bez paušálu a když si ho sám neaktivuješ dostaneš pokutu (500,-), takže se ,kupodivu, plní to co apple slíbil, ještě aby náš stál 199 (299) doláču a bude to šupa :)

rakusand

Příspěvek od rakusand »

A koupit to mam kde? Normalne v Apple store? Ptze jsem ted v USA a rad bych si nejaky privez, klidne i pro nekoho kdo by je ode me chtel... Jenze sem slysel ze to prodavaj jen americanum... A taky me napadlo ze bych si ho moh koupit, pak odjet do cr dat si tam svoji simku a volat normalne, ale to by neslo kdyby to prodavali jen amikum...

kolemjdouci

Příspěvek od kolemjdouci »

problem je v tom ze nemas social security number takze ti to prodaj na zalohu.

Jenze v apple storu ti hned aktivujou ten hloupej pausal takze.

300 novy iphone 3G-16 GB
36 aktivace pausalu
500 zaloha- protoze nemas social security number
175 poplatek za zruseni pausalu- tak aby i kdyz uz clovek davno bude v CR neplatil pres creditni kartu tech 70 dolaru mesicne.

Vsechno dohromady je to skoro presne 1000 dolaru.
Takze jak jsem se vyptaval po obchodech AT&T a apple storu neni jina moznost aspon prozatim.

Fiko
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Fiko »

kolemjdouci píše:300 novy iphone 3G-16 GB
.
.
Cize ak mam SSN, tak by mi iPhone v poho predali? A stalo by ma to 299 + 36 + 175 = $510 ?? Nejak sa mi to nezda
iPhone 6s 64GB SG
MacBook Pro 13-inch 2.26GHz | 8GB RAM | 620GB Fusion Drive

kolemjdouci

Příspěvek od kolemjdouci »

ne tak by te donutili zaplatit retail price prodejni cena ktera jeste neni urcena ale mela by byt $699 to znamena plus $400

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

$699 je myslím přijatelná cena, za 16GB.
Kéž by taková byla u nás...

Fiko
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Fiko »

Kez by takova byla aspon v USA... Teda je, resp bude, ale bohvie kedy to zacnu predavat bez 2 rocneho kontraktu :(
iPhone 6s 64GB SG
MacBook Pro 13-inch 2.26GHz | 8GB RAM | 620GB Fusion Drive

asur

Příspěvek od asur »

Zdravim,

omlouvám se jestli budu zbytečne spamovat, ale prošel jsem xx stránek a stále mám potřebu se zeptat, jelikož si nejsem úplně jist:

Kamarád pojede do USA, má tam i známého (s amer. občanstvím) přes kterého si mám možnost nechat koupit a následně dovézt iPhone 3G -
co pro mne z toho bude plynout za komplikace? Budu mít možnost iPhone normálně používat v ČR se svojí stávající sim kartou (Vodafone) bez problémů?
Díky za odpověď

dodulo

Příspěvek od dodulo »

ne budes si ho muset unlocknut, jailbraknut a este aktivovat...doposial nic z toho nie je mozne ... zatial sa iPhone 3G neda mat legalne v CR ani v SR tak ako pri verzii 1.0
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

asur

Příspěvek od asur »

Díky moc za odpověď. Předpokládám ale, že programy na unlock/jailbrake budou do měsíce ready ne?
A ještě poslední dotaz - aktivace spočívá konkrétně v čem?

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

Skoro do měsíce by tu ale měl být iPhone i oficiálně... ;-)

asur

Příspěvek od asur »

Snažil jsem se právě najít nejaké konkrétnější datum kdy má být iPhone vydán i na český trh, ale nedohledal jsem se ničeho konkrétního.
Odkud víš, že tu bude téměř za měsíc? :)

Zack

Příspěvek od Zack »

Ahojte, jsem nyní v USA a koupil jsem si Ipod Touch za 240 dolarů. Uvažuju že ho vrátím a chtěl bych si koupit nový iphone 3G, ale jak to čtu, tak se dvou letému podpisu nevyhnu. Proto uvažuji o obyčejnému iphonu. Na kolik by mě to tady přišlo, abych se nemusel upisovat a aby mi normálně v ČR fungoval (odblokaci si klidně udělám sám)? Vyplatilo by se mi to za vrácení toho ipod touch? Díky za odpoved

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

asur píše:Snažil jsem se právě najít nejaké konkrétnější datum kdy má být iPhone vydán i na český trh, ale nedohledal jsem se ničeho konkrétního.
Odkud víš, že tu bude téměř za měsíc? :)

Operátoři tvrdili že v září.
Vodafone zase uvedl že NEJPOZDĚJI v září. Takže když to šikovně zaokrouhlím, je to skoro měsíc :-)

No, počkal bych. Osobně zatím přežívám s prastarým telefonem. Snad nasadí "lidovou" cenu.
Vlastně, je stejně tak dobře možný, že ho mohou uvést zítra, za týden... Nebo taky až koncem září.

Odpovědět