iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Odpovědět
kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Příspěvek od kotelník »

krabicka3 píše:Tak jsem objevil malou chybku. Kdyz dam psat novy mail, tuknu na telo zpravy, a pak zase tuknu zpet na "Komu:", tak je to velmi necitlive, a musim tuknout asi 5 krat nez se mi tam zase rozblika kursor. Mate to taky tak???

V ostatnich aplikacich na teto plose je citlivost touchscreenu ok, takze zrejme pujde o softwarovou chybu

Já jsem si toho všiml hlavně, když jsem dával do mejlu fotky a měl jsem za to, že to prostě ještě pracuje, tedy načítá fotku...
Co si pamatuji, bylo to tak vždy a rozhodně to není citlivostí touchscreenu...
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Tak restore nepomaha, zrejme pujde o nejakou chybku.
Nicmene jsem zjistil, ze kdyz drzim iPhone 5 na vysku,
je aktivni klavesnice, tak klavesa uplne vleho dole (klavesa "123")
nereaguje, kdyz na ni tuknu uplne na levem boku.
Chce to na ni tuknout doprostred klavesy. Mate to stejne?
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Ja jsem rad, ze se na ni trefim a zkoumat, zda ji nemackam moc vlevo ci moc uprostred... Hlavne, ze jsme zdravi :-D

Nicméně i poslední milimetr na tlačítku mám funkční na 100%
Naposledy upravil(a) kotelník dne úte lis 06, 2012 11:15 pm, celkem upraveno 1 x.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Nevim co nejak nema jit pri tapnuti na "komu" v novem mailu.
Mam novy mail a klikam ze zpravy do pole "predmet" a "komu" a normalne se mi tam hned rozblika kurzor, tapu doprostred pole.
Klikate do toho pole? Nebo na ten popis "komu" ?
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

ano taky jsem teď zjistil, že už to jde ihned. U iP4S jsem klikal normálně do prázdného pole a trvalo to i několik kliknutí, jak píše chlapec

ananas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ananas »

Bude to tak ako pise kotelnik. Tiez sa mi to par krat stalo, ked som posielal fotky. Ono to na chvilku akoby zamrzne, ale bude to tym, ze este nacita tu fotku.

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Deje se mi to i pri psani SMS. Co se tyce tech mailu, tak to dela u mailu, u ktereho neni zadna fotka.
Jinak se to chova stejne, kdyz klikam na popis komu nebo do pole (stejneho radku)

Zrejme nejsem jediny

https://discussions.apple.com/thread/43 ... 0&tstart=0
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

mirke

Příspěvek od mirke »

Vlastnim novy iPhone 5 16 White tyzden a rad by som sa podelil o nejake skusenosti:

Bolo mnoho diskusii o tom, ze iPhone je mozne dostat uz od vyroby poskodeny, co mozem aj v mojom pripade potvrdit, lebo moj kusok mal uz po vybaleni nejake mensie odreninky ramu. Je to zaujimave, lebo nikdy pred tym som podobny problem so ziadnym z predchadzajucich iPhonov nemal (Iphone 3G, Iphone 3GS a 2xIphone 4)

http://imageshack.us/g/703/p1060413x.jpg/

Co sa tyka pouzivania je to pre mna v kazdom smere lepsi mobil ako predosly iPhone 4, ktory som pouzival 2 roky. Hlavne odozva systemu je logicky podstatne lepsia. Velke plus je pre mna aj display, ma prijemnejsie podanie farieb, lepsiu svietivost a hlavne vojde tam toho viac. Najviac to ocenujem pri surfovani po internete a pozerani videi. Pri pohlade na iPhone 4 mi to teraz pripada, ako by som sa pozeral na stare crt s pomerom 4:3. Vydrz baterie pre mna porovnatelna s Iphone 4. Ocenujem podstatne hlasitejsi reproduktor a neporovnatelne lepsie sluchatka. Oproti 4 ziadne problemy so signalom pri uchopeni telefonu do ruky.

Telefon je pravdepodobne o dost odolnejsi voci rozsiahlemu poskodeniu pri pade oproti iP4/4S, avsak hlavne riesenie lesklych okrajov ramceka bielej verzie, ktore sice posobi efektne, bude urcite nachylnejsie na poskriabanie.

Zemlicka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zemlicka »

: dnes mi vietor skoro odfukol z ruky ip5 takze uz neviem neviem ci ta vaha je take + :((
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Tak mam dalsi novy poznatek...dneska jsem si koupil (originalni) Adaptér s konektorem mikro USB a konektorem Lightning

http://store.apple.com/cz/product/MD820 ... b?fnode=45

A pri pripojeni k PC mi iPhone oznamil se zlutym trojuhelnikem, ze "Nabijeni s timto prislusenstvim neni podporovano"?!!! wtf? zitra jim to jdu hodit na hlavu

Zemlicka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zemlicka »

No urcite napis ako si dopadol :O
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)

sepes
Host
Host

Příspěvek od sepes »

Ja jsem to resil takhle a vsechno funguje bez problemu a jeste vyuziju i puvodni nabijecku.

http://store.apple.com/cz/product/MD818 ... g?fnode=45

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

sepes: To Tvé řešení jsem nějak nepochopil, mohl bys mi ho vysvětlit? Zdá se velmi sofistikované...
promýšlel jsi to dlouho?

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

:D :D kotelniku, za to ti odpustim i to,ze jsi me nazval "chlapcem" ;)
za kabel si to necham vymenit

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Jednoduche... K PC bude pripojovat tim USB kabelem s lightning. A diky tomu, ze ma USB, tak vyuzije adapter do zasuvky od predchoziho iP. Nebo jsi to myslel jinak sepes?

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

aha tak to pak jo, to je skutečně hodně promyšlené. Na to určitě ani v applu nepřišli :-D :-D :-D :-D :-D

sepes
Host
Host

Příspěvek od sepes »

@Jadro bingo uhodl jsi. Je to presne tak. Jde o to, ze cena je stejna, jak za tu redukci co ma krabicka3 a vyuzijes ten kabel vic. Stejnej kabel jsem pouzil i do autonabijecky do zapalovace.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

To Sepes: jenze smysl redukce je v tom ze mas doma kabely ktere nemaji jeden konec lightnig ale bud treba micro usb nebo starsi 30pin, a nemusis teda sebou tahat kabel ale napr pouze tu malinkou redukci, nemluve o tom ze dneska sezenes skoro v kazde domacnosti nejaky micro usb kabel.
Kdyby si chtel koupit stejny kabel ktery uz dostal v baleni tak by ho asi koupil, ale asi ma duvod si koupit redukci micro usb-lightning.

POZNÁMKA MODERÁTORA:

az si tady toto vyrikate tak tyto OT posty budou promazene
Manual iPhone

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

2 Jadro: abych citoval Kotelnika: "...Zdá se velmi sofistikované...
promýšlel jsi to dlouho?"
Ja v tom teda vidim jednoznacny cinismus a ironii, kterou si Kotelnik klidne mohl odpustit. ;)

Jinak redukci jsem si vybral, protoze mam nekolik microUSB kabelu, a ta redukce je mala a muzu ji prehazovat mezi temi kabely. Kdyzto kabel je velky a tahat ho je neprakticke. Nicmene koukam, ze mi nic jineho nezbyva.
Samozrejme reseni by bylo koupit vic kabelu, ale ty jablecne socialni pracovnice za nej chteji 500 Kc.

[mod=iTukan]vyjadřuje se slušně!!![/mod]

edit: byl jsem iStylu na Andelu (Praha) a chlapec za pultem s ruskym prizvukem na me, jestli s sebou mam i ten microUSB kabel (ten samozrejme s sebou nenosim). Ze bez nej to nemuze vyzkouset, a ze to musi poslat na reklamaci na kterou maji ze zakona 30 dni.:lol: Nastesti pochopil, ze to, ze on tam nema microUSB kabel neni muj problem, a ze vadne zbozi se do 2 dnu da vratit (odstoupit od kupni smlouvy).

petrnemecek
Host
Host

Příspěvek od petrnemecek »

Dnes jsem si byl vyzvednout "opravený" iPhone 5 - měl jsem problém se špatně přilepeným sklem. Dělal jsem si naděje, že by výměnou mohl být zcela nový přístroj, že refurbishovaných nebude ještě tolik v oběhu. Podle sériového čísla by to možná mohl být. Kontroloval jsem to na http://www.chipmunk.nl, telefon z opravy má normální tvar sériového čísla a je o 2 týdny novější než ten původní (37 týden oproti 35). Dělám restore, ještě jsem nesundal folie, ale zatím vypadá všechno dobře, sklo drží, škrábance žádné. Tak snad už bude všechno OK. Doba opravy byla celkem cca 10 dní.
iPhone 8GB -> iPhone 3G 16 GB -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 64 GB
iPad 3 16 GB wifi

dusbic
Host
Host

Příspěvek od dusbic »

Mam iPhone 5 white a vsiml jsem si ze na prave strane v hornim rohu mezi prechodem bileho ramecku a hliniku je micro sparecka a neni tak prilehava jako na drruhe strane! Taky jste si toho nekdo vsiml nebo je to normalni. Mel jsem 4s a tam to bylo krasne napasovane na sebe. Tohle vypada, ze ten hlinikovi ramecek je o neco vetsi?! Nevim jestli to je na reklamaci?

Papek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Papek »

Ked ti to vadi a myslis a je evidentne, ze to na druhej strane licuje presne, tak to reklamuj. Su v tom tvoje prachy, ty mas byt spokojny s vyrobkom. Treba si to vediet obhajit pri reklamacii, teraz to mas este o to lahsie, ze prvy 6 mesiacov sa vada posudzuje ako keby bola uz od vyroby a museli by ti oni dokazat, ze si si ju sposobil sam. Netreba sa nechat odbit.
iPad Mini White 1st gen
iPhone 7 32GB Black
Lumia 950 DS White

kotasekh
Host
Host

Příspěvek od kotasekh »

22.10.2012 se mi úspěšně podařilo rozbít můj iPhone 5 16GB Black :-). Přežil několik pádů na beton, na kámen, vše v poho, jen trochu mikroškrábance. Pak mi jednou spadl z metru na měkké lino, dopadl jak plácačka přesně na displej, no a mohl jsem zametat střepy :-D. Dneska mi konečně přišla faktura z Britexu, 6133kč i s poštovným, výměna celé jednotky s novou zárukou,přesně jak jsem chtěl :-). Byl to můj první iPhone, který jsem nějak poškodil, a to jsem měl 2008-2010 iPhone 3G, 2010-2012 iPhone 4 a teď iPhone 5. Chcete fotky? :-)

FOTO z Britexu

Demo27

Příspěvek od Demo27 »

No, já zejtra ponesu pětku na reklamaci. Obvyklý problém u dost iPhonů..home button..Včera normálně reagoval a dneska už ho musím mačkat spíš na straně než na prostředku, aby vůbec reagoval, uprostřed se vůbec nechytá..

McJobs
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od McJobs »

Nikto sa nestretol so zasekmi displeja napr. pri hrani FruitNinja ?

Zobrazit video na http://youtu.be/BnioM-nkhqc
Kód do fóra: [youtube]BnioM-nkhqc[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
 Mac OS X 10.6.8 Snow Leopard. Best OS X Yet.

PaDoX

Příspěvek od PaDoX »

Akurat som pred chvilou pozeral toto video. Mne osobne niekedy nezareaguje dotyk, ale vidim ze kazdy jeden iPhone 5 ma tento problem.

avixe
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od avixe »

toto bude ale softverova vec
"audietur et altera pars"

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Ja si zase vsimnul, ze se mi hur macka klavesa na klavesnici na prepinani cisel "123".
Tak jsem si stahnul jednoduchy malovaci programek "Sketch", a zjistil jsem, ze dotykova vrstva, kdyz je display na vysku, neraguje na poslednich 2 mm.
Vsimnete si, jak jsem nedokazal protahnout caru uplne do rohu nebo dolu ke kraji.
Kdyz otocim iPhone na sirku, tak uz tu caru k rohu vlevo u Home Buttonu protahnu, takze pujde zrejmne o SW chybku, ale neverim tomu, ze by to opravili.

Obrázek

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Mal som raz niečo také, pomohol restore
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Uz jsem to zkousel na trech iPhonech 4S a jednom jinem iPhonu 5, a vsude je to stejne

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Jake mas pouzdro? :-D

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Ptal jsem se proto, ze sam mam pouzdro, kde nad displej trci kousicek gumy a tak kdyz chci uplne do kraju, tak musim zatlacit a odsunout tu gumu...

petrnemecek
Host
Host

Příspěvek od petrnemecek »

Jako pouzdro nejvíc používám more Letiqué (http://www.more-thing.com/en/iphone/iph ... one-5.html). Nijak extra se z toho telefon nevyndavá a pozor, není kožené!!
Jinak mám ještě Belkin Amband na běhání, u kterého mne zas překvapilo, že shora není telefon zakrytý, takže za deště na něj může pršet.
iPhone 8GB -> iPhone 3G 16 GB -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 64 GB
iPad 3 16 GB wifi

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

podobny sleeve mam tedka, a neni to ono, bojim se, ze mi z toho telefon vyklouzne. Chce to proste pevne pouzdro.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Panove o pouzdrech a obalech na iphone 5 uz tady jeden cely topic je!
viewtopic.php?t=2659
Manual iPhone

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Peterson píše:Nikto sa nestretol so zasekmi displeja napr. pri hrani FruitNinja ?

Zobrazit video na http://youtu.be/BnioM-nkhqc
Kód do fóra: [youtube]BnioM-nkhqc[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

Ted jsem to zkousel a v Mailu opravdu po chvili prestane reagovat. Nicmene ve Fruit Ninja funguje at delam co delam. Takze zrejmne pujde o SW zalezitost.

2MATRIX
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od 2MATRIX »

tak drzal som black verziu , prve som myslel ze drzim nejaku maketu, no ten wow efekt ako pri prvom drzani iPhonu 4 som nemal..Ked som vedla neho vytiahol moje 4Sko a utrel o tricko , tak rok stary 4S (aspon v mojich ociach) posoby luxusnejsie a kvalitnejsim dojmom ako iPhone 5..uz mu na hranach presvital hlinik ale musim povedat nie je to tak strasne stou kvalitou nateru, ked som nechtom skusal po tom prejst ci sa nahodou nieco neodlupne tak tam nezostal ani naznak aj po opakovani..coho je dost skoda ze ten displej mohol byt kludne o 1.5mm viac do sirky co teda iPhone 5 potrebuje ako sol , ten displej je moc uzky..neviem preco sa rozhodly len zdvyhnut vysku ked prave napr. pri surfovani vas dost obmedzuje sirka , cize od iPhonu 4 nie je v tomto ziadna zmena,no mam take zmiesane pocity poslednu dobu z applu.

Ronin
Host
Host

Příspěvek od Ronin »

Chci se zeptat (tech stranek je tu uz nejak hodne a co jsem se snazil prohlizet, tak jsem to nezaznamenal) - ma nekdo problem s proximity senzorem? Domluvim, dam telefon od hlavy a porad je na nem cerna obrazovka, az cca za 2-3s se konecne obevi menu a ja muzu zavesit. Je to problem meho kusu, nebo nejaky obecny?
Ale nedela mi to vzdy, ted jsem to zkousel...jen narazove, dokonce mam pocit, ze jen u jednoho cisla...
iPhone 3G 16GB od O2, fw 4.2.1, JB
iPhone 4 32GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB
iPhone 5 64GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Ronin: u meho kusu jsem si teto vady nevsiml (a to jsem ted casto volal na infolinku a kazdou chvilku daval telefon od hlavy a tukal cislo automatu). Mam iOS 6.0.1
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Odpovědět