iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky
-
- iPhonefil
Re: iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky
Ja mam petku a kdyz ted chytnu do ruky ctverku, kterou ma pritelkyne, mam chut s ni hodit o zem je hrozne hrozne pomala...
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- Mírně pokročilý
Hrozně, hrozně pomalá byla 3-ka na iOS 4.0. V případě iPhone 4 a iOS 6.0.1 je vše pořád svižné a nic mě nebrzdí. Samozřejmě, že je iPhone 5 rychlejší, ale pokud někdo nepotřebuje větší display a sekunda či dvě navíc pro něj neznamenají časovou ztrátu, těch 10 000 navíc za to nestojí.
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010
Macbook Pro 13 2010
-
- iPhone expert
Jenže pro porovnání ceny by bylo fér porovnávat i stejné kapacity. Tj. iP4S za 14000Kč vs iP5 za 16500Kč (16GB modely, Applestore). Tam už je rozdíl "jen" 2500Kč a třeba pro mě by to znamenalo koupit 5tku.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
proto me zajima, zda se vyplati koupit 4ku 8GB za 9590,- zda se to v dnesni dobe vyplati chci si koupit k vanocum iphone a zase jak je zde uvedeno, vetsi displej uz asi nechci, tak vaham 4, nebo 4S... 4ka ma cenu vazne dobrou a sekunda, dve pri delsim cekani me vazne nerozhodi
-
- iPhone expert
8GB je dle mého neskutečně málo. Pro tvou potřebu zbyde kolem 6GB a když si vezmeš, že dnešní hry (které na iP4 jedou pořád pěkně) zabírají stovky MB (pár specialitek má přes giga), tak do toho telefonu nic nedáš. Můj hlavní důvod přechodu na pětku byla větší pamět, protože na 16GB iP4 jsem už nevěděl co smazat (a to jsem tam ty gigové hry ani neměl).
PS: než koupit 8GB za 9,5k, tak raději starší 16GB iP4S v záruce za 10-11k.
PS: než koupit 8GB za 9,5k, tak raději starší 16GB iP4S v záruce za 10-11k.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
-
- Mírně pokročilý
Nevím, jak moc jsi otevřený k nákupu na inzerát, ale teď se hojně objevují iPhony 4 (16gb), které lidem v servisu při reklamaci vyměnili za nové kusy a běží k nim nová dvouletá záruka. Takový iPhone se dá pořídit v průměru za 8000Kč Do 8GB bych nešel, mně pomalu nestačí ani těch 16GB, co mám.
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010
Macbook Pro 13 2010
-
- Host
Takže dobrý den přeji a dovoluji si otevřít toto staré téma.
Chtěl bych se s vámi podělit o moje trápení ohledně výběru nového Iphonu.
Záměrně píši Iphonu , protože sem rozhodnutý že WP8 zatím nechci zkoušet a s androidem už sem měl tu čest , takže ten už vůbec nevyhledávám.
A teď už moje situace : Kamarád mi nabídl , abych měl pěkné vánoce , že mi prodá Iphone 4 16GB za 4 000kč.
Iphone je rok a půl starý , CZ distribuce , slušný stav( pár škrábanců na zádech , jinak displej je OK a kovovej rám taky).
Prý mu nespadl , vše funguje (mám vyzkoušeno) , jen přechází na 5S a tohohle by se rád do vánoc zbavil.
Já teď přežívám na nějakém prastarém tlačítkovém Sony Erricsonu , takže by se mi nový telefon hodil, doma mám Ipad Mini a před pár lety jsem používal Iphone 3G na 4.2.1 -
Můj dotaz je jestli má 4ka takovou hodnotu ?
Můj další dotaz je jestli si myslíte , že by se po vánocích mohlo objevit 4S tak do těch 4-4.5k že bych si vzal tu ?
Na iphonu bych rozhodně chtěl nejnovější Ios a co sem tak prolítnul weby tak 4ka už má docela problém s Ios 7 , ale Ipad mini (defakto HW 4Ska) běží hezky .
Telefon by sloužil na běžnou činnost jako SMS, hovor, kontrola e-mailu a trávení času na facebooku a konzumace obsahu obecně , pořízení pár momentek z akcí a občasné hraní her (ale to spíš typu hill climb racing, drawrace2, logo quiz a podobné hry , které nejsou ani tak náročné , ale spíš na odreagování).
Tudíž , když to tak celý zformuluju , co byste dělali vy , být v situaci kterou sem popsal víše ?
Koupili byste Iphone 4 nebo počkali než spadne cena 4S ?
Pokud byste vzali 4ku , je cena 4k fajn nebo je kamarád čorka .
Přeji hezký den a těším se na odpovědi .
Chtěl bych se s vámi podělit o moje trápení ohledně výběru nového Iphonu.
Záměrně píši Iphonu , protože sem rozhodnutý že WP8 zatím nechci zkoušet a s androidem už sem měl tu čest , takže ten už vůbec nevyhledávám.
A teď už moje situace : Kamarád mi nabídl , abych měl pěkné vánoce , že mi prodá Iphone 4 16GB za 4 000kč.
Iphone je rok a půl starý , CZ distribuce , slušný stav( pár škrábanců na zádech , jinak displej je OK a kovovej rám taky).
Prý mu nespadl , vše funguje (mám vyzkoušeno) , jen přechází na 5S a tohohle by se rád do vánoc zbavil.
Já teď přežívám na nějakém prastarém tlačítkovém Sony Erricsonu , takže by se mi nový telefon hodil, doma mám Ipad Mini a před pár lety jsem používal Iphone 3G na 4.2.1 -
Můj dotaz je jestli má 4ka takovou hodnotu ?
Můj další dotaz je jestli si myslíte , že by se po vánocích mohlo objevit 4S tak do těch 4-4.5k že bych si vzal tu ?
Na iphonu bych rozhodně chtěl nejnovější Ios a co sem tak prolítnul weby tak 4ka už má docela problém s Ios 7 , ale Ipad mini (defakto HW 4Ska) běží hezky .
Telefon by sloužil na běžnou činnost jako SMS, hovor, kontrola e-mailu a trávení času na facebooku a konzumace obsahu obecně , pořízení pár momentek z akcí a občasné hraní her (ale to spíš typu hill climb racing, drawrace2, logo quiz a podobné hry , které nejsou ani tak náročné , ale spíš na odreagování).
Tudíž , když to tak celý zformuluju , co byste dělali vy , být v situaci kterou sem popsal víše ?
Koupili byste Iphone 4 nebo počkali než spadne cena 4S ?
Pokud byste vzali 4ku , je cena 4k fajn nebo je kamarád čorka .
Přeji hezký den a těším se na odpovědi .
-
- Host
Já si myslim že 4k je hezká cena, ja sem před týdnem koupil iPhone 4 32 gb za 5K, mám tam iOS 7,nešlape špatně, občasné záseky jsou, ale to doladí iOS 7.1. Baterka je aspon u mě dobrá, pokud Apple doladí svižnost, bude stejně rychlá a stabilní jak iOS 6. Aspon za mě, vzal bych tu 4ku, a později přešel na 5/5S.
-
- Host
Tak sem to tedy od kamaráda koupil , akorád jsem to nevydržel a udělal sem si ježíška o pár dní dřív tak si sním už 2 dny hraju.
Mám pár postřehů , třeba někomu pomůžou.
Systém je na to , že je to telefon z roku 2010 docela svižný.
Mám na něm Ios 7.0.4 a v běžném používaním nemám problém , rozhodně mnohem rychlejší než 3G na 4.2.1.
Navíc mi z nějakého důvodu teď připadá můj mini větší a ještě trochu rychlejší , tudíž taky super věc .
Stáhnul sem si tak hill clomb racing , Angry birds GO a Star Wars I i ted II a běží to OK (ty GO mají podle oka dost ořezaný detaily aby to bylo plynulý ). a na dlouhou, když u sebe nemam tablet to uplně stačí.
Za boha ale nemůžu přijít na to , jak dostat savy z tabletu do Iphonu , takže Hill climb musim jezdit znova.
Kvalita fotek OK , ale strašně závisí na světle , jak je ho málo tak ty fotky dou kvalitou hodně dolů.
Zvuk to asi dost záleží na sluchátkách , u mě je to fajn, repráky nejsou špatný , ale na kvalitní poslech to není (to pro mě u žádného smartphonu).
Co můžu pochválit je kvalita hovoru , 2 strana vždy hlásila , že je hlas slyšet mnohem líp mež dřív.
Vím , že je trochu ulítlý tu psát takovou "minirecenzi" na telefon z roku 2010 , ale pokud se někdo rozhoduje vzít taky nějakou bazarovku , tak třeba mu to pomůže v rozhodování.
Pro mě si ten telefon tedy cenu 4000kč za kterou sem ho koupil obhájil a sem sním spokojen.
Přeji hezké svátky.
Mám pár postřehů , třeba někomu pomůžou.
Systém je na to , že je to telefon z roku 2010 docela svižný.
Mám na něm Ios 7.0.4 a v běžném používaním nemám problém , rozhodně mnohem rychlejší než 3G na 4.2.1.
Navíc mi z nějakého důvodu teď připadá můj mini větší a ještě trochu rychlejší , tudíž taky super věc .
Stáhnul sem si tak hill clomb racing , Angry birds GO a Star Wars I i ted II a běží to OK (ty GO mají podle oka dost ořezaný detaily aby to bylo plynulý ). a na dlouhou, když u sebe nemam tablet to uplně stačí.
Za boha ale nemůžu přijít na to , jak dostat savy z tabletu do Iphonu , takže Hill climb musim jezdit znova.
Kvalita fotek OK , ale strašně závisí na světle , jak je ho málo tak ty fotky dou kvalitou hodně dolů.
Zvuk to asi dost záleží na sluchátkách , u mě je to fajn, repráky nejsou špatný , ale na kvalitní poslech to není (to pro mě u žádného smartphonu).
Co můžu pochválit je kvalita hovoru , 2 strana vždy hlásila , že je hlas slyšet mnohem líp mež dřív.
Vím , že je trochu ulítlý tu psát takovou "minirecenzi" na telefon z roku 2010 , ale pokud se někdo rozhoduje vzít taky nějakou bazarovku , tak třeba mu to pomůže v rozhodování.
Pro mě si ten telefon tedy cenu 4000kč za kterou sem ho koupil obhájil a sem sním spokojen.
Přeji hezké svátky.
-
- Moderator fóra
iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky
Cena 4000,- je hodně v pohodě, pokud je iphone ještě v záruce.
Ja před měsícem prodával 3 roky starý ip4 16GB na výkupu v MP za 5600,-, displej i záda bez škrábanců(byly nalepeny folie)
Repráky u iPhonu jsou ok až od ip5, jinak výstup přes sluchátka jen kvalitní u každého iPhone, to prostě Apple umí. Za sebe můžu doporučit EarPods co jsou u iPhonu v balení od vydání ip5. S těmi peckami předtím se to nedá srovnat.
Focení ve špatných světelných podmínkách je problém každého mobilu max letošní Top modely už to mají zase o něco lépe pořešené.
Co se týká těch uložených pozic, pokud to není povelené v dané hře aby to bylo automaticky přes iCloud nebo GameCentre, tak to než JB přeneseš těžko.
Prostě u některých her to jde,a je to fajn, a u některých hrát bohužel znova. Tohle je v režii vývojáře.
Tak ať ti pěkně slouží, myslím že pro vstup do světa Applu ideální stroj za supr peníze, další už bych pak bral buď 5 nebo 5S
Ja před měsícem prodával 3 roky starý ip4 16GB na výkupu v MP za 5600,-, displej i záda bez škrábanců(byly nalepeny folie)
Repráky u iPhonu jsou ok až od ip5, jinak výstup přes sluchátka jen kvalitní u každého iPhone, to prostě Apple umí. Za sebe můžu doporučit EarPods co jsou u iPhonu v balení od vydání ip5. S těmi peckami předtím se to nedá srovnat.
Focení ve špatných světelných podmínkách je problém každého mobilu max letošní Top modely už to mají zase o něco lépe pořešené.
Co se týká těch uložených pozic, pokud to není povelené v dané hře aby to bylo automaticky přes iCloud nebo GameCentre, tak to než JB přeneseš těžko.
Prostě u některých her to jde,a je to fajn, a u některých hrát bohužel znova. Tohle je v režii vývojáře.
Tak ať ti pěkně slouží, myslím že pro vstup do světa Applu ideální stroj za supr peníze, další už bych pak bral buď 5 nebo 5S
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
-
- Host
Chtěl bych se zeptat funguje někomu automatické nastavení jasu mám pocit co mám ios 7 tak to nefunguje když jdu z tmavé místnosti na světlo tak se to zesvětlí ale naopak to nefunguje,jestli ta automatika vůbec někdy fungovala .Možná jste to tu už řešily tak mě prosím nasměrujte.Dík
-
- Host
Me to taky nefunguje..
-
- Klub čistého iOS
Mne to funguje, akurat to trosku dlhsie trva nez to zareaguje
-
- Host
to Barberry.pha : prosimte, mas nejak poneti, jak se meni ceny vykupu u iphonu, ted se divam, ze iphone 4 16GB black uz se vykupuje pouze za 4700 (tobe za nej pred 2 mesici dali 5600)...rad bych koupil na podzim novy iphone
-
- Moderator fóra
To nevím, to se musíš zeptat v MP jak a kdy to mění. Pak jedině zkusit Aukro nebo bazar a zkusít získat více.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
Manual iPhone