iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Odpovědět
Džanek
Host
Host

Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Příspěvek od Džanek »

Ronin píše:Chci se zeptat (tech stranek je tu uz nejak hodne a co jsem se snazil prohlizet, tak jsem to nezaznamenal) - ma nekdo problem s proximity senzorem? Domluvim, dam telefon od hlavy a porad je na nem cerna obrazovka, az cca za 2-3s se konecne obevi menu a ja muzu zavesit. Je to problem meho kusu, nebo nejaky obecny?
Ale nedela mi to vzdy, ted jsem to zkousel...jen narazove, dokonce mam pocit, ze jen u jednoho cisla...

Dnes jsem si toho všiml i já. Vím určitě, že to dřív nedělalo.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

2MATRIX píše:tak drzal som black verziu , prve som myslel ze drzim nejaku maketu, no ten wow efekt ako pri prvom drzani iPhonu 4 som nemal..Ked som vedla neho vytiahol moje 4Sko a utrel o tricko , tak rok stary 4S (aspon v mojich ociach) posoby luxusnejsie a kvalitnejsim dojmom ako iPhone 5..uz mu na hranach presvital hlinik ale musim povedat nie je to tak strasne stou kvalitou nateru, ked som nechtom skusal po tom prejst ci sa nahodou nieco neodlupne tak tam nezostal ani naznak aj po opakovani..

Tak woow efekt se u me dostavil pokud jsem ho vybalil az doma a nebyl pridelany zadnym dratem jako v prodejne.

A k tem hranam, pokud kazdy jako ty zkousi skrabat hrany cerneho iphonu, tak se nedivim ze tam prosvita hlinik, ja ho mam pres mesic a zadne skrabance ani na hranach nemam. To je stejne jako prijit do autosalonu a zkouset klicem na vystavenych modelech jak ten lak drzi ...
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Dneska jsem si vsimnul, ze kdyz silneji zatlacim na levy horni okraj telefonu, tak telo povrzava. Mate to taky tak? Zkuste pripadne palcem a ukazovackem trosku pevneji sevrit kazdy roh iPhonu.
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

2MATRIX píše:tak drzal som black verziu , prve som myslel ze drzim nejaku maketu, no ten wow efekt ako pri prvom drzani iPhonu 4 som nemal..Ked som vedla neho vytiahol moje 4Sko a utrel o tricko , tak rok stary 4S (aspon v mojich ociach) posoby luxusnejsie a kvalitnejsim dojmom ako iPhone 5...

osobne mam iPhone 5, ale bohuzel musim podepsat to co pises...ikdyz je iPhone 5 lepsi at uz vetsim displayem nebo obecne lepsim HW, tak i na me 4S pusobi luxusnejsim dojmem
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

krabicka3: nic mi nevrže
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

balda88
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od balda88 »

Neřešil jste někdo, že nejdou poslat MMS a třeba video přes zprávu, když jste připojeni na WiFi? Mě se totiž děje to, že když jsem připojen na WiFi nic neodešlu, když se připojím na 3G vše v pohodě funguje.
 iPhone 6S Plus 64GB Space Gray 9.2
 iPad Mini Retina 16GB White WiFi 9.2
 Macbook Pro 13 2.4GHz Intel Core i5 16GB ram 256GB SSD Intel HD Graphics 3000 512MB Mac OS X El Capitan 10.11.2

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Akorat jsem si sam sobe poslal fotku v MMS a byl jsem pripojeny na Wi-Fi, a normalne mi dosla.

sepes
Host
Host

Příspěvek od sepes »

Mne jdou po wifi posilat fotky i video bez problemu.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

balda88 píše:Neřešil jste někdo, že nejdou poslat MMS a třeba video přes zprávu, když jste připojeni na WiFi? Mě se totiž děje to, že když jsem připojen na WiFi nic neodešlu, když se připojím na 3G vše v pohodě funguje.

Nemas vypnute v nastaveni mobilni data kdyz jsi pripojeny na wifi? nebo mas zapnute porad mobilni data i 3G ale kdyz ti to najde nejakou wifi a pripoji se k ni, tak v tu chvili ti ty MMS nejdou?
Manual iPhone

balda88
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od balda88 »

Mám pořád zapnuté mobilní data i 3G, když jsem připojen k WiFi, takže se mi to přepíná automaticky. Tak právě netušim co s tím. Když vypnu WiFi MMS se v pohodě odešle. Nešlo mi to ani na iOS 6.0 jsem myslel, že nemám po přechodu na nanoSIM povolené MMS a ty podle operátora mám pořád. Po update na iOS 6.0.1 to samé, ale když vypnu WiFi vše v pohodě.
 iPhone 6S Plus 64GB Space Gray 9.2
 iPad Mini Retina 16GB White WiFi 9.2
 Macbook Pro 13 2.4GHz Intel Core i5 16GB ram 256GB SSD Intel HD Graphics 3000 512MB Mac OS X El Capitan 10.11.2

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

skocil bych s tim na datovou prodejnu, at ti to tam nastavi.

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Tak me napadlo, ze pri presunuti jack konektoru dolu se vlastne apple celkem omezil v moznostech neuznavani reklamaci skrze cervene cidlo vlhkosti. Myslim, ze horni cidlo bylo vice nachylne na zcervenani, stacilo chvili telefonovat v desti...to dnes neni. Vlastne ani nevim, zda v lightningu je senzor? Nezkoumal jsem...
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Imho je horší vysrážená vlhkost než přímo kapka vody z deště. Já používal iP4 i při "dešti" a všechna tři čidla jsem měl po dvou letech nepoškozená (tj. stále bílé). Do sauny jsem si jej ale opravdu nebral ;-)
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

styxx
Host
Host

Příspěvek od styxx »

Sepsal jsem pár zkušeností a kritiky na iPhone 5 - http://supermac.cz/2012/11/recenze-iphone-5/
Obrázek iPhone 4
Obrázek iPad 3rd generation

Supermac.cz - Tipy a návody pro iPhone, iPad a Mac OS X
Twitter - Informační kanál SuperMac.cz

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

A neni to spis autofocus? Kdy to chrasti? Kdyz poklepes na zada nahore u fotaku ne :-) ?

saritage
Host
Host

Příspěvek od saritage »

Ahoj,

Dotaz pro majitele iP5, kolik vám pls vychází bodů v geekbenchi?
Ptám se, protože se občas stává, že mi místo 16xx výjde třeba 900,1200 atd.

Dík moc

seamaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od seamaster »

Chrasti hlavne autofocus u 4 aj 4s a to u kazdeho, ak niekomu nechrasti, tak odporucam navstivit ORL ;-) ja mam patku objednanu uz vyse mesiaca, tak nemozem potvrdit, ale optika je ta ista, tak chrastit bude urcite rovnako :-)

Test: uchopime iPhone do ruky a vsetkymi volnymi prstami prikryjeme tlacitka hlasitosti power a prepinac ticheho rezimu, aby sme vylucili ine pazvuky a prstom, nie nehtom poklepeme v oblasti nad nahryznutym jalkom, znamym aj ako logo Apple ;-) a pocujeme ako keby tam bolo nieco volne a hrkalo, ano je to ono, optika sa volne pohybuje a vydava zvuky.

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

je to presne tak, jak pise omega seamaster, dela mi to jak iPhone 5, tak iPad 3 ;)

CoolPoker
Host
Host

Příspěvek od CoolPoker »

Mám takový menší problém, který pozoruji už asi týden. Často se mi stává, že když dorazí sms, tak iP5 normálně zazvoní a objeví se notifikace. Sms si na homescreenu přečtu a telefon odložím. Do minuty se ale ta samá sms ohlásí znovu. Ve zprávách je přitom pouze jedna tato sms. Má někdo z vás podobný problém ?
Obrázek iPhone 5S Space gray 64 GB
Obrázek iPad 3rd generation Black Wifi/4G 64 GB
Obrázek MacBook PRO Retina 15' late 2013

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Nastavení > Oznámení > Zprávy > Opakovat upozornění

přečtení na homescreen není otevření zprávy, opozornění se tedy zopakuje xkrát, viz počet opakování upozornění v nastavení
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

CoolPoker
Host
Host

Příspěvek od CoolPoker »

Jj díky moc. Nevím, jak se to mohlo takhle nastavit.. Ale Tj fuk.. :)
Obrázek iPhone 5S Space gray 64 GB
Obrázek iPad 3rd generation Black Wifi/4G 64 GB
Obrázek MacBook PRO Retina 15' late 2013

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

VAROVÁNÍ MODERÁTORA:

Panove uz jste ale docela slusne OT!! Zalozte si vlakno o reklamovani iphonu 5, pripadne tady uz urcite o reklamacich iphonu nejake topicy budou!
Manual iPhone

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Dnes jsem poslouchal hudbu ze sve petky a zdalo se mi, ze je to nejake tiche. Tak jsem si to same pustil ze ctverky, kterou ma pritelkyne a zjistil jsem, ze ma o dost hlasitejsi vystup, samozrejme pres ty same sluchatka. Nemate tento pocit?

PaDoX

Příspěvek od PaDoX »

ožralý kotelník: musim suhlasit .. hlasitost mam uz na zltej, az cervenej aby som v elektricke normalne pocul.

shotik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od shotik »

me se stalo u petky asi trikrat uz ze kdyz jsem ji probudil tak display byl hodne tmavej jako kdyby byl ztlumenej . pritom mam dany jas napevno. stacilo jen zmacknout power a znova odemknout a vse v poradku. mozna bug ve fw

iPhone XS 64GB
iPad Mini 5
Macbook Pro Retina 13 Late2017
Apple TV 4
Synology NAS

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

PaDoX píše:ožralý kotelník: musim suhlasit .. hlasitost mam uz na zltej, az cervenej aby som v elektricke normalne pocul.

To ********, je to slabá hlasitost... máte někdo zkušenost s přidáváním hlasitosti v iTunes?

[mod=MAREK]Kľud prosím, nenadávaj[/mod]

Omlouvám se
Naposledy upravil(a) kotelník dne sob lis 17, 2012 7:49 am, celkem upraveno 1 x.

saritage
Host
Host

Příspěvek od saritage »

Musím taky řici, že pociťuji iPhone 5 poněkud tišší :(

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Ale aspon to kompenzuje fakt, ze nam udelali pekne barevnou stupnici hlasitosti :-D

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Naposledy jsem mel 3GS, takze uz nedokazu posoudit, nicmene muj posledni mobil byl Samsung Galaxy S II, ktery kvalitou prehravani a hlasitosti o stupen niz nez iP5. Co jsem taky zkousel, tak je porovnat hlasitost iPadu 3 a iP5...ikdyz iP5 hraje nahlas docela slusne, na iPad to stale nema (svete div se, kdyz je v iPadu vic mista na velkou baterku a vetsi zesilovac)

PaDoX

Příspěvek od PaDoX »

BTW tu je reč o výstupe na slúchadlá, nie z repráku (ten je na iPhone 5 určite hlasnejší ako na iPhone 4 čo som mal).

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

ano přesně tak, výstup z repráku je krásný...

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

ožralý kotelník píše:Ale aspon to kompenzuje fakt, ze nam udelali pekne barevnou stupnici hlasitosti :-D

Jsem jediný kdo ji nemá? vždycky to vidím na nějakém vide u YT ale mě to nedělá :D iPhone 5 [6.0.1]

PaDoX

Příspěvek od PaDoX »

TDa: Musíš mať pripojené slúchadlá v jacku.

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Jojo, jen pri sluchatkach, aby sis uvedomil, ze si muzes poskodit hluch

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

PaDoX píše:TDa: Musíš mať pripojené slúchadlá v jacku.

Chtěl jsme teď udělat fotku že to nefunguje.. Pustil jsem iPod (teď se to jmenuje Hudba), pustil písničku, vrátil se na plochu, popustil naplno.. a ty barvy tam jsou :D Pak jsem se divil jestli su blbej nebo co že to tam dřív nebývalo.. pustil jsem televizi, popustil naplno a všechny čtverečky byly normálně bílé.. vypadá to teda že to umí jen aplikace Hudba, Videa a možná další systémové (Safari)..

Takže když už to funguje jen se "spešl" aplikacema: Ukazuje to vždycky stejný čtvereček žlutý nebo se posouvá podle toho jak je to ve skutečnosti hlasité, popř umí to pracovat s okolním ruchem?

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Tak jasne, protoze se asi nepocita s tim, ze ze safari budes poslouchat pres sluchatka s telefonem v kapse. Tim narazim na to, ze pokud ipod preskoci na dalsi song, ktery je o dost hlasitejsi a Ty mas telefon v kapse, trva dlouho nez hlasitost zmenis. Asi se predpoklada, ze safari vyuzijes na maximalne nejake youtube videa apod a pri tom jej drzis v ruce. Ale hudba, tedy iPod se pusti, zhasne a zamkne a zasune do kapsy...

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

VAROVÁNÍ MODERÁTORA:

JESTE JEDNOU TADY NEKDO ZACNE RESIT, I PRES VAROVANI MODA, REKLAMACE IPHONU 5, TAK DOSTANE OKAMZITE BAN A POST SE SMAZE!!! Psal jsem vam ze pokud hodlate resite reklamace iphonu, zalozte si na to vlastni topic, takze TADY SI RESTE SVOJE PROBLEMY A ZKUSENOSTI S REKLAMACI IPHONU 5
Manual iPhone

miro12345
Host
Host

Příspěvek od miro12345 »

Ahojte chcem si kupit iphone 5. Dost ma znechutili recenzie ohladne map.Chcem sa opytat ako funguju rozne google maps aplikacie napr Google earth alebo Live street view. To by mi hadam zatial aj stačilo. dik.Ozaj ako to vyzera s Jailbreakom to je druha vec na ktorej mi dost zaleži.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Google earth a street viewer funguji bez problemy.

S JB to je jako vzdycky, az bude tak bude a nikdo ti tedka nerekne nic konkretniho.
Manual iPhone

cicolably
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od cicolably »

Ja neviem co mate stale s týmy mapami,no jo su CB ale ako navigacia,ked to porovnam z Navigonom je to to iste. Earth je len paradicka a street view,no posmiali sme sa na ciganoch,bezdomovcoch,opilcoch od vtedy som na to ani nepozrel :-D
JB asi tak skoro nebude,vlastne to od iPhone 3G ani netreba
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Odpovědět