iTunes neprida artwork.

Odpovědět
Midnight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

iTunes neprida artwork.

Příspěvek od Midnight »

zdravim mam problem s itunes uz sa s tym bavkam pol hodinu a nie a nie prist kvoli comu to robi...

to iste mi sem tam robilo aj pri hudbe ale na to som sa vykaslal.
teraz si vsak davam knihy do ipadu a po pridani knih (epub) do kniznice niektore maju obaly niektore nie... do niektorych som obaly pridal v pohode.. ale do niektorych ked obal (artwork) pridam a kliknem na OK, tak proste nic sa nedeje... obal sa tam neprida... ci uz jpg,ci png ci akykolvek format...

subor nieje nijak zamknuty, nieje len na citanie, je aj na zapis....

čo s tym ? :( vdaka
Macbook Air 2013 i5,128GB SSD, 4GB
iPhone 5S&5S 16-32GB White & White
iPod Classic 160GB Black
iMac 27" i7,2TB,ATI,12GB RAM
iPad Air 32GB Wifi + LTE

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Re: iTunes neprida artwork.

Příspěvek od Metalgirl »

Normálně klikneš na knihu pravým tlačítkem myši, tam vybereš artwork (grafika) a tam vložíš obrázek? Stačí na to jen obrázek přetáhnout. Budeš mít asi někde bordel v knihovně, protože mě to funguje bez problémů, všude artworky přidává v pohodě. Neuvažoval si nad tím, že bys smazal soubory knihovny a vytvořil knihovnu znovu? To jsou itdb a itl soubory a jeden xml soubor. Vymazal celou knihovnu a naimportoval soubory znovu?
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Midnight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Midnight »

ano presne ako pises.. but to tam skopirujem alebo klasicky pridam, bordel ziadny nemam vsetko mam krasne v zalozkach na externom HDD, knihy v knihach, dokonca este aj obaly mam potriedene pekne v zalozkach nech mam poriadok....

obrazok vlozim kliknem na OK ... a proste nikde... a to iste mi uz spravilo asi 4x pri hudobnych albumoch....cize tie mam bez obalov...

ale pri knihach ma to stve....

//
http://i45.tinypic.com/141ld9i.jpg
iPod Classic 160GB Black
iPad Air 32GB Wifi + LTE

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ne, že bys měl bordel, že bys to neměl pojmenované atd. Ale je bordel někde v těch souborech knihovny samotné, to jsou ty itdb itl a xml soubor. Prostě zkus smazat celou knihovnu, její samotné soubory, které jsem psala a naimportovat to zpět jako novou knihovnu. Prostě ty soubory samotné knihovny, které mají na starost, že si celou knihovnu pamatují, tak prostě tam může být v nich bordel a může to dělat potom takovou paseku.

Midnight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Midnight »

hmmm ked to zmazem, a nahodim tam albumy, knihy atd, tak budu tak ako som ich upravoval cez itunes ? niektore albumy co som stiahol tak neboli ani otagovane po pridani do itunes som nazval pesnicky, interpretov, albumy som pridal... to vsetko sa ako keby uklada to tych suborov tam kde su ulozene normalne ? cize teraz ked zmazem kniznicu a nahodim naspet tie subory tak to bude tak, ako to mam teraz ?
iPod Classic 160GB Black
iPad Air 32GB Wifi + LTE

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Otagování by si to pamatovat mělo. Akorát jestli máš u písniček stažené artworky z iTunes storu přímo, tak ty nebudou, ty budeš muset stáhnout znovu. Mě aspoň vždy po nahrání knihovny znovu mi tagování zůstalo, jak jsem je měla pojmenované.

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Záleží, jaký máš kontejner. Do MP3 se cover nepřidá, M4A si ho dokáže uložit přímo do samotného souboru. Teda aspoň takto jsem to já vypozoroval, ale neberte to jako spolehlivou informaci.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Do mp3 sa artwork prida, samozrejme je súčasťou súboru s mp3 v rámci ID3. Otazka je, ze si treba otvorit cez Get Info dane skladby a overiť si, či tam nemaš naraz viac artworkov - to môže robiť problém lebo nevieš ovplyvniť, ktorý sa zobrazí. Zároveň treba dať pozor na veľkosť - 300x300px je postačujúce, ja používam aj 600x600 ale to je asi aj zbytočné, no zobrazuje sa aj na iOS.

Rozhodne pridávanie artworku nefunguje na wma a podobných obskúrnych formátoch.

Rozdiel medzi m4a a mp3 je v tom, že u M4A je okrem "artworku" aj možnosť rozdeliť virtuálne záznam na kapitoly a každej priradiť obrázok, názov a odkaz (URL) s popisom odkazu. To sa využíva u podcastu, zvukových kníh a dokonale m4a produkuje napr. Garageband. MP3 má možnosť jedného "Cover" obrázku a využiť sa dá na obrázok pôvodného albumu ale asi na nič iné.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Midnight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Midnight »

ok .. hudba mozno je vyriesena, ale nejde mi to na E-bookoch .... vcera som stiahol asi 15 knih, z toho 12 artworkov ide pekne pridat a 3 nejdu ...

vsetko je to .epub...
iPod Classic 160GB Black
iPad Air 32GB Wifi + LTE

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Epub je vnutri len sada xhtml a rozhodne to nie je lahke.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Odpovědět