iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Odpovědět
mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Příspěvek od mike-biker »

Těch stížností na toto bylo více. Ale já si nemohu vynachválit provedení, jsem opravdu spokojen.
Už se opakuji, jediné co se nepovedlo je ubohá kapacita baterky. Měli tam šoupnout 2.000mAh. :evil:
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Jojo, klidne by mohl byt tlusty jak 4/s s vyssi kapacitou. Nicmene sednu do auta, mohu napichnout. Jsem v kancelari, mohu napichnout. Jsem kdekoli s pc, mohu napichnout. Je to jen o pristupu. Hadam, ze par set mah navic neudela z jednodenni vydrze dvoudenni. Verim, ze apple do lepsich baterek pujde az dosahne na dvoudenni cyklus a ne den a pul... To by bylo k nicemu. Takhle drtiva vetsina uzivatelu na noc napichne a den da s prehledem. Na co mi bude, kdyz vydrzi jeste jedno dopoledne a budu muset hledat sit?!
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

seamaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od seamaster »

Tak som sa natrapil, novy iP5 sa nechcel pripojit na wifi, spravil som restore a stale nic, tak som upgradoval firmware na routri a zrazu to ide. Uvidime, akomto bude na inych wifinach

Jump3r-ko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jump3r-ko »

styxx píše:Sepsal jsem pár zkušeností a kritiky na iPhone 5 - http://supermac.cz/2012/11/recenze-iphone-5/

S tým, že Apple spomaľuje narokom staršie iPhony je podľa mňa pravda. Tiež to bolo to prvé čo som si uvedomil keď som testoval iP 5.
Mimochodom, mám menší problém. Ak chcem stiahnúť už kúpenú aplikáciu tak tlačitko Install mi len preblikne a nič sa nedeje. Keď ale dám sťahovať aplikáciu ktorú som ešte nemal tak to ide v pohode a dokonca som už aj skúšal aplikáciu stiahnúť, hneď ju vymazať a zase nainštalovať a rovnaký problém. Písal som už aj na oficiálny support a nie som jediný kto má ten problém. Restore ani update nepomohol. Vám to ide?

Zemlicka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zemlicka »

To spomalovanie je hlupost.Mal som na ip4 ios6 a bola rychlejsia a na 5tkovom ios.
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Osobne bych se bal tvrzeni, ze je to hloupost, take pozoruji u ctverky znatelne pomalejsi chod, mnohdy sekani mt listy, angry birds se seka. Dost me to stve.

Pasis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pasis »

Včera jsem na něco přišel, ale nevim jestli to tu už je. Teď mam pohotovost 1 den, využití 7 hod a ještě mam 35% baterky. I když jsem si myslel, že jsou notifikace push vypnuté, v nastevení/maily, kontakty, kalendáře/doručování dat/ostatní jsem měl stále u icloud účtu pořád push. Troufám si říct, že to u mě byl ten kámen úrazu, na který jsem nikdy nepřišel. Úbytek 4 % za noc., to se mi snad nikdy nezdálo. Vypnuté polohové služby, 3G, ale neustále zapnutá wifi. Snad se tu najde někdo, kdo o tom taky nevěděl a komu to taky pomůže.
iPhone 5 Black 16Gb, CZ VF, iOS 7
iPhone 3G Whited00r 7 JB
SM-N9005 Note 3 32 Gb
Nejsem zaujatý proti žádné platformě

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Já jsem teď v UK, mám vypnuté mobilní data a jsem jen na hotelu na wifi. Hovory mám minimálně, ale celkem dost iMessage a SMS. I tak mám denní úbytek baterky jen 20% :-)
(přes noc telefon zapnutý v režimu "nerušit"). To se mi v ČR s aktivním 3G může taky jen zdát :-D
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Pasis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pasis »

:good: , funkci nerušit jsem taky zapomněl zmínit, tu mam taky zapnutou. Každopádně spokojenost.
iPhone 5 Black 16Gb, CZ VF, iOS 7
iPhone 3G Whited00r 7 JB
SM-N9005 Note 3 32 Gb
Nejsem zaujatý proti žádné platformě

jpacka
Host
Host

Příspěvek od jpacka »

Ahoj mam takovy problem ze kdyz nekomu volam tak mi volajici rikaji ze me slysi velmi potichu uz 3 osoby mi to rekli a to me na mem iphone 5 trapi jako jedina vec nestalo se nekomu neco podobneho ? zvlastni je ze jsem byl ve vetsine pripadu v tiche mistnosti

ipho4S
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od ipho4S »

Pasis, ale ked vypnes push pri iCloude tak sa ti nebudu zalohovat data?? Napr poznamky, nove tel cisla atd atd ,..ako sa to da manualne,??
iPhone 8 plus 256GB

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

manuálně se to dělá přímo v iPhonu přes nastavení→icloud→uložiště a zálohy→zálohovat

martiaass

Příspěvek od martiaass »

Jak jsou na tom vase hrany telefonu (cerny iPhone 5)? Predevsim ty bez pouzdra? Stira se cerna barva, nebo ne? Diky

tommy89
Host
Host

Příspěvek od tommy89 »

Ahoj. Chtěl bych se zeptat jak to máte s ukazatelem wifi signálu. Protože já, ikdyž v nastavení wifi mám plný signál, tak nahoře u hodin mam jen jednu čárku. A nevim, jestli to je jen vizuální chyba nebo to má opravdu špatný signál. Každopádně, když volam FaceTime přes wifi, tak je to horší než přes 3G. Ale když si udělam speedtest, tak to moc nekolísá. Nemáte s tím někdo zkušenost?
MacBook Pro 15"
iPad 2 White 16 GB
iPhone 5 Black 16 GB
iPod Nano
iPod Shuffle

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

marťas: Sice mám bílej ale škrábance by byly i na něm, jen by nebyly tak velká na oko. Komplet bez škrábanců. A zdá se mi i dost odolný, nijak extra šetrně s ním nezacházím. Vpředu nově folie, do zadu objednané, boky nechráněné. Z lidích které znám a mají černou 5, tak někdo to má dlouho a v perfektním stavu, někdo to má totálně dodrané, tak nevím které skupině věřit, respektive věřím obojím, protože ty krásné neodrané mají takoví ti kterým bys mobil do ruky nepučil aby ho náhodou neškrábli :D

bob123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bob123 »

martiaass píše:Jak jsou na tom vase hrany telefonu (cerny iPhone 5)? Predevsim ty bez pouzdra? Stira se cerna barva, nebo ne? Diky

Bohuzel stira
iPhone 2G 4GB
iPhone 4 16GB Vodafone
iPhone 5 16GB Vodafone
iPhone 6 16GB Vodafone
Macbook pro 13" (mid 2009) Snow Leopard
Macbook pro 13" 2016
Apple AirPort Extreme
New iPad 16GB Wifi

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Me ne. Nosim v bugatti

bob123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bob123 »

me uz taky ne, mam ultra tenky obal z istyle, oter za 2 mesice bez pouzdra je minimalni, ale je, za rok by to bylo asi az na kost, nosil jsem v predni kapse ...
iPhone 2G 4GB
iPhone 4 16GB Vodafone
iPhone 5 16GB Vodafone
iPhone 6 16GB Vodafone
Macbook pro 13" (mid 2009) Snow Leopard
Macbook pro 13" 2016
Apple AirPort Extreme
New iPad 16GB Wifi

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

2 tommy89: Ja zkosel FaceTime jenom pres wifi a jelo to krasne, az jsem si uvedomil, jak Skype oproti tomuto nekvalitni.
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

Johny_F
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Johny_F »

TDa píše:marťas: Sice mám bílej ale škrábance by byly i na něm, jen by nebyly tak velká na oko. Komplet bez škrábanců. A zdá se mi i dost odolný, nijak extra šetrně s ním nezacházím. Vpředu nově folie, do zadu objednané, boky nechráněné. Z lidích které znám a mají černou 5, tak někdo to má dlouho a v perfektním stavu, někdo to má totálně dodrané, tak nevím které skupině věřit, respektive věřím obojím, protože ty krásné neodrané mají takoví ti kterým bys mobil do ruky nepučil aby ho náhodou neškrábli :D

Jak muze mit iP5 nekdo dlouho, kdyz je v prodeji takovou chvili???

junrai
Host
Host

Příspěvek od junrai »

Ahoj chci se zeptat ohledne bileho iPhonu 5. Mam ho asi 14 dni s foliemi vpredu i vzadu ( vzadu mam tu rozdelenou na 3 ks ) a ted jsem si vsiml, jak jsou "spary" mezi hlinikem a sklem, tak se mi tam zachytava dost neporadku a vubec to nejde nijak vyndat. Ma nekdo podobnou zkusenost?

Zemlicka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zemlicka »

mam sice black ale negachytava sa mi tam nic.sklo a hlinik perfektne vedla seba sedia.nic nema sancu sa tam dostat
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

Johny_F píše:
TDa píše:marťas: Sice mám bílej ale škrábance by byly i na něm, jen by nebyly tak velká na oko. Komplet bez škrábanců. A zdá se mi i dost odolný, nijak extra šetrně s ním nezacházím. Vpředu nově folie, do zadu objednané, boky nechráněné. Z lidích které znám a mají černou 5, tak někdo to má dlouho a v perfektním stavu, někdo to má totálně dodrané, tak nevím které skupině věřit, respektive věřím obojím, protože ty krásné neodrané mají takoví ti kterým bys mobil do ruky nepučil aby ho náhodou neškrábli :D

Jak muze mit iP5 nekdo dlouho, kdyz je v prodeji takovou chvili???

Dlouho je relativní :D myslel jsem to jako ty co šli na půlnoční první prodej, všichni 16GB black + taková skupinka co ho má z německa..

Junrai:
Ustřihni 00nic u těch spár tu zadní foliu, aby to přilehlo na záda a ne aby to šlo do spáry

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Vsimli ste si taketo info o IP 4s a IP 5, ze sa z nich da "zmenit" 8 MPx fotak na 14!!! Ktovie co je na tom. Pozrite info:

http://m.tuaw.com/2012/11/23/want-a-14- ... e-it-happ/
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

OT: a k cemu to, kdyz se stavajici se da udelat 28Mpx? ....... panorama... :-D Uz hodne let fotim a honba za Mpx ne vzdycky dostava...
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

OT: Když se mohlo donutit 3GS točit videa v HD kvalitě :D Tak proč ne. Ale Mpx opravdu nejsou vše, důležitější je hlavně optika.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

No úměrně k počtu pixelů je důležitější velikost čipu jak samotná optika. Už tak jsou fotky z mobilů zašuměné (v porovnání se zrcadlem či komptaktem s velkým čipem) a někdo si dobrovolně ještě bude fotky prznit víc. Jen proto, aby se chlubil kolik MPixelů má :-(

Nj, jenze pokud ma optika vady jako distorze, aberace + propusti malo svetla, tak te chip nezachrani. MG

Edit: dalsi duvod nezvysovat pocet pixelu na tak malem snimaci ;-)

Však určitě, v tom jsme za jedno. :) MG
Naposledy upravil(a) Petrt dne ned lis 25, 2012 10:25 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

No srovnavat optiku v telefonech s klasickymi fotaky nevim nevim....ale kazdopadne pro vetsinu plati a radi na to slysi, ze: "Cim vic pruhu, tim vic adibas" :D paneeee :lol:
Sveho casu mi na kvalitni fotku na 15" monitoru s 1024x768 stacil a i dnes bohate 1 slovy jeden megapixel!!
Vypujcim si: Vselijake kvaltovani a honeni se za pixely, toliko pro hovado jest!
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Bobo17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bobo17 »

Váhám pořád nad koupí iPhone 5 z důvodu toho? že prosakují zprávy o tom,že v Březnu má vyjít 5S !
Prý iPhone 5 se nedaří vyrábět,ničí se už při výrobě a Apple už zadal výrobu prvních 100 tisíc kusů 5S na testy..takže fakt váhám..nerad bych aby za 3 měsíce vyšel nový
Jo a prý dostane lepší CPU,a pár drobností,LTE pro víc pásem a fakt maličkosti..poradťe jít do 5 nejít :X
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

A po vydani udajne ip5S by za pul roku mohl vyjit novy ip6, a tak treba pockat na neho ...
To muzes porad taky cekat na neco noveho.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

barberry to rika presne...kdyz budes porad na neco cekat, tak zivot stravis cekanim a nikdy nebudes mit "ultimatni" zarizeni. ;)

Jinak jsem vcera objevil smitko v objektivu. :( Nicemu to nevadi, ale nase*e to. Ma nekdo stejnou zkusenost?
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Bobo17 píše:Váhám pořád nad koupí iPhone 5 z důvodu toho? že prosakují zprávy o tom,že v Březnu má vyjít 5S !
Prý iPhone 5 se nedaří vyrábět,ničí se už při výrobě a Apple už zadal výrobu prvních 100 tisíc kusů 5S na testy..takže fakt váhám..nerad bych aby za 3 měsíce vyšel nový
Jo a prý dostane lepší CPU,a pár drobností,LTE pro víc pásem a fakt maličkosti..poradťe jít do 5 nejít :X

Zvlaste v elektronice, kdy uz v den koupi je zarizeni "stare" je totalne nesmyslne cekat. Naprosto souhlasim. Ja mam petku a nelituju, pokud me necim ohromi 5S, tak proste prodam nebo dam pritelkyni petku a koupim. Bud ho chces nebo ne, zde nejsou rady. Ted se muze skrabat barva, na 5S bude taky nejaka bublina, tomu ver, kterou vyresi 6 nebo 6S. Pro me osobne je pul roku dlouha doba na cekani, kdyby slo o to, ze za par dni bude nejaka keynote, tak je to jasne, ale tady ty aby, kdyby, mozna, prej... Nejak me to nebere. A zajimalo by me, na co bys potreboval lepsi cpu. To je takovy ten masturbacni komplex?

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

.Deignove je petka az na podlouhlejsitelo ktere nemusim nadherna, jako cokoliv od apple, ale patrne to designeri prepiskli a je problem to v takove rychlosti a mnoztvi, vyrobit s minimem zmetku...u 5-ky udelaji snad drobne kosmeticke zmeny.
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne pon lis 26, 2012 12:49 am, celkem upraveno 2 x.

Mike_99
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mike_99 »

Majú aj vaše volume tlačítka určitú vôlu?
iPhone 3G, 3GS, 4, 5, 6, 6S, 7, X, 11, 13 Pro
iPad Air
iPhone 15 Pro Max

grey
Host
Host

Příspěvek od grey »

...jj trošku vůle tam je.
iPhone 4 16 GB black-out
iPhone 5 32 GB White-out
iPad Retina

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Vuli u tlacitek snad zadny ajfoun co jsem vlastnil nemel,proc je tohle proboha u petky,horka novinka,stejne draha ne li drazsi nez bratrickove pri uvedeni.....

Papek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Papek »

Metalgirl píše:OT: Když se mohlo donutit 3GS točit videa v HD kvalitě :D Tak proč ne. Ale Mpx opravdu nejsou vše, důležitější je hlavně optika.

toto je trochu ine, treba citat zdroj
‘We have our own sensor and a better flash. You dock you phone into our device and it turns you smartphone into a genius-phone. We take over the camera.’

cize pripojis externy fotak k iphonu ;) foto: http://i.telegraph.co.uk/multimedia/arc ... 05289k.jpg
iPad Mini White 1st gen
iPhone 7 32GB Black
Lumia 950 DS White

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Mike_99 píše:Majú aj vaše volume tlačítka určitú vôlu?

Jojo i power button ma vuli. Tomu trosku nerozumim

mirke

Příspěvek od mirke »

Aj ja som zaznamenal volu hlavne na power buttone.

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Porovnaval jsem se ctverkou a neni to nijak hrozne. Ale, muzete se mi prosim nekdo vyjadrit k Vasi spokojenosti s vystupem hudby do sluchatek? Nemate to o dost mene hlasite oproti ctverce/s?

Odpovědět