iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Odpovědět
Pasis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Příspěvek od Pasis »

Aprosto bezproblémovej tel, žádné výpadky, žádné vůle v tlačítkách, wifi jede jak blázen, 3G nevypadává.
iPhone 5 Black 16Gb, CZ VF, iOS 7
iPhone 3G Whited00r 7 JB
SM-N9005 Note 3 32 Gb
Nejsem zaujatý proti žádné platformě

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

já vůli taky mám, ale nechápu proč to může někomu vadit, proboha hledejte i jiné hodnoty, než iPhone :-D
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Mam pár veci co som postrehol. Ked napríklad hrám Asphalt 7, alebo trosku nejakú náročnejsiu hru, tak IP5 sa dosť zahreje. Ďalšia vec co ma hneva, je ze mam skype a s bratom si chcem volať. On ma IP4 alebo iPad 3 a mne nejde voice call. Dokonca ani nevidím seba a ani jeho. Raz mi šlo cez skype na PC. Co si ho mam nejako nastaviť alebo čo aby som mohol zavolať ako video call?? Aj vam sa tak zahrieva IP5? Veď mal by to zvládať ľavou zadnou

Edit// na ten skype som už prišiel. Stačilo odstrániť komplet Skype a znovu nainštalovať a už to ide. :) Ale aj tak je na Skype pomalý prenos.
Naposledy upravil(a) 2L8 dne čtv lis 29, 2012 9:56 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Uz ses tady na to ptal viewtopic.php?p=559691#p559691

Zkus si precist ty posty podtim nez se budes ptat znova.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Áno pýtal som sa aj na to, tuto sa pýtam aj na postreh pri hraní kvalitnejších hier na IP5. Či sa aj ostatným takto zahrieva. Stačí chvíľa a dosť sa zahreje. :( veď na novom IP by to nemal byť problém.
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

A nemyslis ze je to prave tim? ze je to vykone dvojjadro a ze se to prave proto zahriva? Protoze app jsou narocnejsi a procesor se max vyuziva.
Plus kombinace hlinikoveho tela, ktere perfektne odvadi teplo.

I prvni ipady se nezahrivaly, pak prisla druha generace s vykonejsim procesorem a objevovaly se narocne hry, ktere procesor max vyuzivaly a ipad se najednou pritom zacal zahrivat ...
Manual iPhone

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ježíš, lidííí, přemýšlejte, hliník velmi dobře odvádí teplo, proto jsou ta hliníková záda tak teplá, je to vlastně dobře, protože kdyby nebyla, znamenalo by to, že teplo je stále uvnitř přístroje. Ono se to zdá, že bůhví, jak to není teplé, přitom to je teplota max okolo 45 °C, ale jelikož naše teplota těla je nižší, tak to vypadá, že bůhví, kolik to nemá stupňů. Pokud to krásně udržíte v ruce a nehřeje to jak rozpálené ústřední topení, že na tom neudržíte ruku, tak je to v pořádku.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

mirke

Příspěvek od mirke »

Ja mam praveze pocit, ze iPhone 5 sa zahrieva minimalne. Pri tomto mobile ma ani raz nenapadlo, ze by mi nejak vyrazne vadilo vyzarovane teplo, nech som mu nakladal akokolvek. Ale zase je pravda, ze to zahrievanie moze byt kus od kusu mierne odlisne, menej vydarene kusky A6 z krajov silikonoveho wafera maju stratoveho tepla urcite o cosi viac.

mberdych
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od mberdych »

Oproti 4s se to v beznem provozu hreje o hodne min. Te stacil chvili pusteny browser a topila a topila.

KUba_
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od KUba_ »

Již více než týden mám iPhone 5 16GB Black. Jediné co můžu říct, že výdrž na 3G je zoufalá (max se mi povedlo 33 hodin), tak jsem zkusil 3G vypnout, a hle telefon mi vydrží 2-3 dny při bězném používání, v práci i doma mám wifi, tak není problém s internetem. A pokud budu potřebovat jinde rychlý internet - venku, kde není wifi, tak zapnu 3G.

Opravdu jsem nečekal když vypnu 3G takový rozdíl ve výdrži.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Na 3G jsem měla dobu použití 5 a půl hodiny, pro porovnání 3GS mi vydrželo na 3G 4 a půl hodiny. Moc velký rozdíl tam není, ale co se dá dělat.

KUba_
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od KUba_ »

Jen nechápu jak to iOS počítá, pohotovost beru, ale to využití. Vždy tam je více času než jsem to doopravdy používal. Nebo si to alespoň myslím.

Je blbost aby jsem za 1 den byl na mobilu cca čistého času 3-4 hodiny.

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Tak mikro-vule u tlacitek je, ale to mi opravdu v nicem nevadi. S tou teplotou je to jak pise Metalistka.
Jinak, děcka, s tou teplotou nevite o cem mluvite. ;) Kdyz jsem mel predtim Samsung Galaxy SII, na kterem kdyz jsem hral Gun Bros a mel to v nabijecce, tak display byl rozpaleny natolik, ze jsem tam dokazal udrzet prst 10 sekund, pak jsem ho musel zvednout a ofouknout.
btw prijde mi, ze Galaxy SII foti o neco lepe
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

Mato1985
Host
Host

Příspěvek od Mato1985 »

ja mam tiez volu na tlacitkach, ci uz volume, alebo power button. Ale neberiem to ako chybu. Preco by to malo vadit? Presiel som na i5 z i4 a zatial vidim len pozitiva. A sluchatka ma velmi milo prekvapili, zvuk sa oproti i4 neda porovnat

BaX
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od BaX »

KUba_ píše:Jen nechápu jak to iOS počítá, pohotovost beru, ale to využití. Vždy tam je více času než jsem to doopravdy používal. Nebo si to alespoň myslím.

Je blbost aby jsem za 1 den byl na mobilu cca čistého času 3-4 hodiny.

Počítá se i doba, kdy se iPhone připojí k internetu, zkontroluje maily, apod.
    iPhone 7+ 128GB
    iPad 2 WiFi 16GB iOS 7

Petr M.

Příspěvek od Petr M. »

Ja mam operatora Vodafone a problem s nekvalitnim hovorem pri zapnute 3G mam taky.Nevim jestli mam zadat vymenu telefonu?
barberry.pha píše:Hovoru u 3G vypadavaji pokud vim hlavne u tmobilu a je to diky jejich uzasne novince HD Voice, kde se zvuk prenasi pres 3G jako data a proto je tak super, akorat v miste horsiho pokryti 3G je pak s tim problem :( takze bych to nedaval za viny az tak ip5 jako tmobilu.
A ty bydlis v miste kde operatori maji ten rychle mobilni net? U tmobilu tusim nejaka cast brna, mlada boleslav a nejake casti u prahy.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

No pokud je to pouze kdyz jsi pripojeny pres 3G a na Edge to nedela, tak nevim jestli uspejes, je to problem site nez telefonu, a pocital bych ze jinaci iphone 5 ti to bude delat taky.
Ja vcera kvuli tomu volala na tmobile, ze bych rad tu sluzbu HD Voice vypnul, ze pri slabem 3G signalu nebo pokud neni k dispozici, ze hovor byva nekvalitni, pri vypnutem 3G tento problem neni (zkouseno na stejnych mistech) bylo mi receno ze je to sluzba site a ze to bohuzel vypnout nejde. On ip5 docela dlouho a slusne drzi signal 3G, coz asi neni v tomto pripade uplne super a ten hovor byva strasny.
Vyresi to vypnuti 3G, pokud se clovek pohybuje v mistech se slabym 3G signalem, horsi to je pokud 3G je normalne silne, ale vejde to obchodaku, kde zacne kolisat, to kvuli par minutam se mi vypinat nechce.

V praci ho vypinam vzdy, protoze to jednak tahalo baterku, a cely den jsem tam stejne poradne 3G nechytnul a pri zapnutem ty hovory staly zaprd. A vypnutiva zapnuti jednou za den mi nevadi, ale ne co x minut.
Manual iPhone

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Mne sa prave zahrievaju boky, okraje ... a ta sklenenna cast na oboch stranach zo zadnej strany IP :) Tak zato mi je to cudne, ze sa mi prave nezahrieva ta stredna hlinikova cast. Ale to iba pri narocnych hrach a aplikaciach, potom ked sa dana apka vypne, tak sa prestane zahrievat.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Problem bude az se ti bude zahrivat a nic nebudes delat ;) to se pak treba sekla nejaka app co pouziva GPS a na pozadi porad bezi. Pak staci udelat hard reset.
Jinak to zahrivani pri nejakych procesech je bezne ;)
Manual iPhone

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

Myslim ze pri plne zatezi jako je stahovani pres 3G,mene wi-fi,ci hrani narocnych her, se zahriva kazdy chytry neboli smartfoun.nektery vice,nektery mene,zalezi na tloustce,jak je tistak a cipy blizko ke krytu,zda jsou necim prekryte treba destickou z hliniku pokud se to kvuli chlazeni vubec dela atd.,to same pri nabijeni se nektere take zahrivaji stejne tak nabijecka,je to u spotrebni el. a mobilu bezna vec a vubec bych to neresil.Jine by to bylo, kdyby ti zahrivani a teplota, branily ve spravnem pouzivani a telefon by zacal palit v ruce, to bych uz zvazoval reklamaci,jinak si toho nevsimat.

Jinak abych nebyl tak mimo, mohu prohlasit zer vam petku tak trochu zavidim,ale me se designove nelibi...tedy libi,zpracovani je super,pouzite materialy vic nez hodnotne,sklo a hlinik podobne jako u predchudcu s vyjimkou 3G a 3GS to byly "plastaky" ale ten podlouhly tvar me nejak neuchvatil a apple predstavi kazdy rok, vzdy jen jeden model,proto cekam na nastupce iPhone 6 ci jak jej apple pojmenuje,zkratka iPhone 7th generation. 8)
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Vy nemáte problém s Bluetooth?? :( Nemôžem dokonca ani žiadne apple zariadenie lokalizovat. Ani raz sa mi to nepodarilo. Co mam s tým urobiť? Máte podobný problém?

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

2L8: Ne, žádný problém nemám. Které "druhé" Apple zařízení hledáš? Může být problém s podporou Bluetooth 4.0

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Skusal som sa spojit s IP 3G, s IP 4 a iPadom 3 a ani jedno mi neukazalo, nevyhladalo :( uz neviem c mam robit, ani obycajny obrazok neviem poslat na apple zariadenie, nie to este na cudzie. Asi sa neda posielat cez Bluetooth j na ine, vsak? Raz sa mi to myslim podarilo, ked som mal JB, ale teraz uz to nejde.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Nevim jakym zpusobem se je pokousis najit a sparovat,ale kdyz jsem pouzival soucasne 3Gs a ipada 1ku,snad se tehdy nasly ale spojit nesly,chtel jsem poslat porizene fotky z iPhone do iPadu a spojily se az s pouzitim patricne aplikace snad se jmenovala send photo nebo tak nejak a fotky slyu odeslat,nevim co mas v planu odeslat ty ale treba hudba nesla,stejne tak obrazky z galerii,ktere itunes ukladaji ve forme db.

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Mam par aplikacii co posielaju rozne subory (z AppStore), ale ten druhy nema tu aplikaciu. Mozno je to tym, ale tak tie primitivne telefony vedeli posielat vpohode hocijaky subor a iPhone nedokaze nic, iba maximalne na druhe Apple zariadenie, napr. taka fotka, nemozem vobec kolegovi poslat cez BT fotku, lebo ma Nokiu. Ale aj tak, ked zapnem BT a zacne vyhladavat, tak vobec nic v mojom okoli nenajde, aj ked je napr. zapnuty BT na inom iPade ci iPhone.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

To se po těch letech ještě divíš, že nelze odesílat na ostatní ne apple zařízení? To je známá věc už několik let. Ale, že ti nenajde ani druhý iP, to už je divné. Ani, když zkusíš spárovat přes hotspot? Objeví se ti v menu na spárování další to iP? Nebo se v menu neobjeví vůbec nic?

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Moje iP 4S taky nenajde brachovo 3G, ani sefovu 4ku :-)

glock1719
Host
Host

Příspěvek od glock1719 »

Teď jsem zjistil , ze mi iPhone 5 prehrava jen tak 20% legálně koupené hudby. Skladby co nehrají se sami divne listuji.
Netuší někdo čím to je a jak opravit?

junrai
Host
Host

Příspěvek od junrai »

glock1719: posledni dobou s tim mam take problem. Sice to zatim dela jen u jedne pisnicky, ale stejne..

glock1719
Host
Host

Příspěvek od glock1719 »

No super. Ví někdo jak s toho ven? A hudbu rozjet?

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Smaz z telefonu vsechna alba. Over si, ze ta problematicka jsou v iTunes v poradku (jdou prehrat) a pak je znovu synchronizuj s telefonem.

Mne se to stalo jen jednou, mam knihovnu na sitovem disku a nejak jsem ji poskodil. Snad ti to pomuze.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

glock1719
Host
Host

Příspěvek od glock1719 »

A jak smazu hudbu s iPhone nemohu na to dojit

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Bud pripoj k pocitaci s iTunes, zrus vsechny zatrzitka u hudby a synchronizuj, pak se z nej vsechna hudba smaze, nebo iPhone restoruj.
Jednodussi ale myslim pro tebe bude, spustit ikonkou dole Hudba, na danem albu prejedes lehce prstem zprava doleva, az se ti vpravo na radce objevi smazat, potvrdis a je pryc.
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne sob pro 01, 2012 11:19 pm, celkem upraveno 2 x.

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

glock: nahoře je "upravit", pak už to půjde

glock1719
Host
Host

Příspěvek od glock1719 »

Tak super vse jsem smazal a zase nahrál a jde to. Diky

Ronaldok
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ronaldok »

Cim to muze byt zpusobene? Mam iPhone 5 asi uz dva mesice. Ze zacatku sem ho pripojil kabelem k pc a synchronizoval hudbu. Pote sem asi mesic mozna dele nemel potrebu iphone pripojit kabelem k pc a k nabijeni pouzivam nabijecku. Dnes sem potreboval nahrat novou hudbu do iphone a hle pc ani iphone nedetekuje ze je pripojen iphone k pc. Kdyz prevedu tel. do dfu modu tak se mi ukazuje iphone v itunes i p. Ho detekuje. Ale jinak ne. Kde je zadrhel?

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Metalgirl píše:To se po těch letech ještě divíš, že nelze odesílat na ostatní ne apple zařízení? To je známá věc už několik let. Ale, že ti nenajde ani druhý iP, to už je divné. Ani, když zkusíš spárovat přes hotspot? Objeví se ti v menu na spárování další to iP? Nebo se v menu neobjeví vůbec nic?

Metalgirl: ee, neukaze mi ani, ze niekoho naslo. :( Ked zapnem BT a pozeram ako vypisuje vyhladavam, tak ani po par minutach nic nevyhlada a t mozem byt par centimetrov od iPadu alebo iPhonu :( A ano, viem, ze BT funguje len v ramci Apple, ale aj tak, je to skoda, ale myslim, ze appka Celeste dokazala posielat aj na ine zariadenia, len zasa treba JB, ktory este nie je :) Takze zatial mam ja s niekolko mesacnym pouzivanim IP 5 taketo skusenosti, inak je super! :)

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

A zkousel jsi treba z te ip5 sdilet internet pres BT do toho iphonu nebo ipadu? Jestli ho ip5 najde? Pokud ho najde pri tomto tak vsechno funguje jak ma a pak je problem v tech app.
Manual iPhone

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

To som neskusal, ty to tam máš spristupnene? Alebo treba aj to mat zapnute? No budem to musieť vyskúšať. Jedine co sa mi podarilo, ked ma kolega so svojim androidom nasiel, ukázalo mi aj jeho, ale to je vsetko.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak mě se též zařízení nenajdou, ani když chci sdílet osobní hotspot. Možná zase nějaká chyba v iOS?

Odpovědět