Ako presunut zlozky iTunes zo systemoveho disku
-
- Host
Ako presunut zlozky iTunes zo systemoveho disku
Už mi leze na nervy, ta debilni a zbytečná synchronizace pokaždé, když připojim iPhone 4S ke komplu. Hned mi to na C: sežere komplet místo a pak se toho nedá zbavit.
Nedá se to vypnout nebo aspoň přesunou na jinej oddíl HDD?
Děkuji!
Nedá se to vypnout nebo aspoň přesunou na jinej oddíl HDD?
Děkuji!
-
- Moderatorka fóra
Re: Zálohování a synchronizace iTunes!!!
Jdi v iTunes do předvoleb, tam se přepni na kartu zařízení a tam je vypnout automatickou synchronizaci ipodů, iphonů a ipadů, zaškrtni tu volbu a potvrď ok. Dole je taky i možnost smazat historii synchronizace. Tak můžeš použít.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Moderator fóra
Jak pise Metalgirl, synch jde vypnout, tak samo by mela jit i zmenit i cesta kam se maji backupy ukladat, a ty jsou samozrejme mazat.
OT: a az budes nekdy potrebovat obnovit iphone se zalohy, tak si vzpomen k cemu se ta "debilni" synchronizace delala.
A co vim tak na stejnem fw se back up prepisuje a nedela se pokazdy novy, novy se vytvori pouze po zmene fw.
OT: a az budes nekdy potrebovat obnovit iphone se zalohy, tak si vzpomen k cemu se ta "debilni" synchronizace delala.
A co vim tak na stejnem fw se back up prepisuje a nedela se pokazdy novy, novy se vytvori pouze po zmene fw.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
-
- Host
Díky a ještě prosím jak mám změnit cílovou složku na ukládání backup záloh?
edit
Dobry uz jsem to poresil prikazem
mklink /J "C:\Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup" "D:\Backup"
edit
Dobry uz jsem to poresil prikazem
mklink /J "C:\Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup" "D:\Backup"
-
- Klub čistého iOS
prečo si nenastavíš aby to robilo zálohu na iCoud?
-
- iPhonefil
Coby novaček vas tu všechny zdravím. Taky by mě zajímalo, jestli a jak by se dala změnit cesta pro ukládání záloh, protože mám SSD. Kolega předchůdce to vyřešil příkazem, ale příkazy mi nic neříkají. icloud jestli chápu správně to valí na net, což se mi zase protáhne časově. Navíc bych si rád nechal víc než jednu poslední zálohu - pořád se mi to přepisuje a mám tedy jen tu poslední.
Ví tedy někdo, jak na to?
Jinak se snažím číst už několik dní fora a vypadá to, že "celý" ipad NENÍ potřeba zálohovat, že se zálohuje jen něco málo. Je to pravda, nebo se mýlím? Není tu někde nějaký ucelený návod, jak a co všechno je záhodno zálohovat?
Předem díky za ohleduplnost k nováčkům.
P.S. Jeste se chci zeptat - je mozné, že by záloha samotná, tedy složka Backup měla pouhých 27MB? Pravda, ještě tam toho moc nemám, asi 700 MB obsazených, ale i tak mi to přijde malé.
Ví tedy někdo, jak na to?
Jinak se snažím číst už několik dní fora a vypadá to, že "celý" ipad NENÍ potřeba zálohovat, že se zálohuje jen něco málo. Je to pravda, nebo se mýlím? Není tu někde nějaký ucelený návod, jak a co všechno je záhodno zálohovat?
P.S. Jeste se chci zeptat - je mozné, že by záloha samotná, tedy složka Backup měla pouhých 27MB? Pravda, ještě tam toho moc nemám, asi 700 MB obsazených, ale i tak mi to přijde malé.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
-
- iPhonefil
Rád by som sa, prosím, opýtal to isté, čo sa pýta užívateľ nadomnou, pretože som na to zatiaľ odpoveď nenašiel.
Ako je to s veľkosťou backup súboru? Práve som urobil backup a jeho veľkosť je cca 5GB. V mobile mám však vyše 10GB dát. Je odzálohované naozaj všetko?
Ako je to s veľkosťou backup súboru? Práve som urobil backup a jeho veľkosť je cca 5GB. V mobile mám však vyše 10GB dát. Je odzálohované naozaj všetko?
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Moderator fóra
Ano,back up obsahuje vsechny nastaveni, ale neobsahuje app, pouze informace o nastaveni app, ulozene pozice, nevim zda obsahuje hudbu nebo pouze neinformace o tom jaka hudba tak byla nahrana ale urcite obsahuje fotky vyfocene iphonem.
A tech 10GB dat je to cim mas obsazenou kapacitu iphonu?
A tech 10GB dat je to cim mas obsazenou kapacitu iphonu?
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
Manual iPhone
-
- iPhonefil
Hudbu tam takmer vôbec nemám. Čo mi známi povedal, tak hudbu zálohuje len zakúpenú z iTunes. A keď tak nad tým teraz rozmýšľam, tak toto je asi aj odpoveď, prečo je ten backup "len" taký malý.
Tých 10GB (presnejšie 9,3 ) tak keď pozerám cez štatistiky a úložisko, tak fotiek mám 5GB a filmov v AVPlayeri 3,6GB, plus ostané apps. No a keďže filmy tiež nie sú zakúpené z iTunes, tak ich zrejme nezálohovalo (podobne ako tú hudbu). Tak by tá veľkosť cca 5GB backup súboru približne sedela.
To by mohlo byť, nie?
Tých 10GB (presnejšie 9,3 ) tak keď pozerám cez štatistiky a úložisko, tak fotiek mám 5GB a filmov v AVPlayeri 3,6GB, plus ostané apps. No a keďže filmy tiež nie sú zakúpené z iTunes, tak ich zrejme nezálohovalo (podobne ako tú hudbu). Tak by tá veľkosť cca 5GB backup súboru približne sedela.
To by mohlo byť, nie?
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
Zdravím. Už jsem si konečně vytvořil nějaké vyzvánění pro iPhone 5 v Garagebandu, exportoval jsem vyzvánění do iTunes a tam se to objevilo ve zvuky, no a když jsem dal synchronizovat zvuky, tak se tam objeví tabulka s varováním, že veškerá hudba, videa atd...budou z telefonu smazány. Sakra, co to zase je? To tam prostě nemůžu nahrát něco, prostě jen tak jednoduše? Když jsem si dával do iPhone hudbu přes iTunes, tak stačilo jen ctrl-c a ctrl-v a bylo to, tady to nejde a pak ještě to debilní upozornění k tomu všemu!!! Nechci to riskovat, jelikož jsem se na netu dočetl, že jak to někdo udělal, tak se v iPhonu opravdu vše smazalo. Nevíte, jak na to? Nechci přijít o obsah v iPhonu, ale chci si nahrát do něj nějaká vyzvánění...Díky
[mod=iTukan]Proč zadáváš příspěvky 2x? Jako nováčkovi podléhají tvoje příspěvky schálení od nějakého moderátora. Tím že ho zadáš podruhé nic neuspíšíš. Nastuduj si pravidla fóra.[/mod]
[mod=iTukan]Proč zadáváš příspěvky 2x? Jako nováčkovi podléhají tvoje příspěvky schálení od nějakého moderátora. Tím že ho zadáš podruhé nic neuspíšíš. Nastuduj si pravidla fóra.[/mod]
Clon píše: icloud jestli chápu správně to valí na net, což se mi zase protáhne časově.
Jinak se snažím číst už několik dní fora a vypadá to, že "celý" ipad NENÍ potřeba zálohovat, že se zálohuje jen něco málo.
- dlouho trva jen prvni zaloha na iCloud
- dalsi zalohy jsou prirustkove (jen zmeny)
- zaloha muze byt mala, protoze se treba nezalohuji samotne appky, to by bylo plytvani mistem (proc ukladat na iCloud appky uzivatelu, kdyz na Apple serverech jsou ulozeny jsou – staci jen ulozit informaci, ktere appky uzivatel ma a jejich data)
- ja mam na itunes zalohy vypnute, ale obcas zalohuji rucne na Itunes.
-
- Host
Co všechno se zálohuje na iCloud ? Jak zálohovat apps aniž bych použila propojení s itunes v počítači ? Můj stařičkej notas mi itunes neotevře, jen píše že kontaktování itunes store a tím to hasne, počítač se zablokuje a nereaguje na nic, musim vždy restartovat, itunes jsem přeinstalovala podle zdejšího návodu, mám měsíc starý windows, nepomohlo, tím to považuju za uzavřenou kapitolu. Budu kupovat novej iPhone a ručně bez iTunes stahovat ten kotel apps co mám ve starym founu, to bude něco, jinej způsob neni ?
-
- Host
lze tedy změnit adresáře na backup jinak než tím příkazem? dělá mi to vcelku potíž s místem na disku, mám menší systémový a backup se mi tam už nevejde, resp vejde, ale zbývá mi místo v řádech stovek MB
-
- Mírně pokročilý
chcem spravit backup na icloud ale ak v itunes oznacim moznost zalohovania na icloud a dam Sync, tak to nespravi nic... len asi na 2 sekundy hore vyskoci sync a koniec. a zaloha nikde... ci to treba robit cez telefon ? tam co je v icloude zalohovanie ? (vyber aplikacii atd ktore ma zalohovat ? )
Macbook Air 2013 i5,128GB SSD, 4GB
iPhone 5S&5S 16-32GB White & White
iPod Classic 160GB Black
iMac 27" i7,2TB,ATI,12GB RAM
iPad Air 32GB Wifi + LTE
iPhone 5S&5S 16-32GB White & White
iPod Classic 160GB Black
iMac 27" i7,2TB,ATI,12GB RAM
iPad Air 32GB Wifi + LTE
- rony
- Klub čistého iOS
Re: Ako presunut zlozky iTunes zo systemoveho disku
z Win si pamatam, ze je dobre si systemom win presunut zlozku s profilmi na iny disk ako systemovy v pripade, ze mas viacej particii. takze pohladaj kb od ms urcite na to ma postup.
symbolicky link na svoj profil je tiez riesenie. no take neuplne najmaak trvas na tom, ze c: bude len pre system.
symbolicky link na svoj profil je tiez riesenie. no take neuplne najmaak trvas na tom, ze c: bude len pre system.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- iPhonefil
Vyřešil to už někdo s tím odstěhováním záloh na jiný disk než na C: ? Tazatelů je tu sice více, ale asi se nepoštěstilo, že by si to přečetl někdo, kdo ví jak na to.
-
- Host
Zítra budu řešit ten samý probém, koupil jsem si iPhone 6 - 128 GB, noťas mám ovšem s SSD diskem 80 GB (primární oddíl C) a potom druhý HDD (oddíl D), kde už je 500 GB.
Tzn. zálohu iPhone do disku "C" určitě nedostanu a přijde mně dost škoda kupovat kvůli takové věci nový - větší SSD disk.
Víte prosím někdo jak iTunes vysvětlit aby byly zálohy prováděny kamkoliv jinam než na disk C?
Tzn. zálohu iPhone do disku "C" určitě nedostanu a přijde mně dost škoda kupovat kvůli takové věci nový - větší SSD disk.
Víte prosím někdo jak iTunes vysvětlit aby byly zálohy prováděny kamkoliv jinam než na disk C?
-
- iPhonefil
Zaloha iPhone rozhodne nebude tak velika.
Mam taky SSD a zatim to resim takto:
Zazalohuju bohuzel na C:
Zalohu najdu a rucne ji odkopiruju ve tvem pripade na D: do nejake slozky.
V pripade potreby tuto zalohu vratim na C: a provedu obnoveni.
Ma to tu vyhodu, ze si zaloh mohu ulozit kolik chci.
Jinak veskere aktualizace aplikací iTunes zase hazí do koše, takze zase na C:
Z kose si to taky vykopiruju na D: - jsou pripady, kdy je clovek moc rad, ze ten kos nevysypal
Mam taky SSD a zatim to resim takto:
Zazalohuju bohuzel na C:
Zalohu najdu a rucne ji odkopiruju ve tvem pripade na D: do nejake slozky.
V pripade potreby tuto zalohu vratim na C: a provedu obnoveni.
Ma to tu vyhodu, ze si zaloh mohu ulozit kolik chci.
Jinak veskere aktualizace aplikací iTunes zase hazí do koše, takze zase na C:
Z kose si to taky vykopiruju na D: - jsou pripady, kdy je clovek moc rad, ze ten kos nevysypal