iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Odpovědět
2L8
iPhone expert
iPhone expert

Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Příspěvek od 2L8 »

Takze ani tebe to nejde? :( Tak nieco na tom asi bude, mozno je to novym iOS 6.0.1, vy co ste si nechali iOS 6 vam ide normalne BT?
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Taky mi to nejde, na obou mám iOS 6.0.1
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Ipad 2 ios 6 a z ip5 ios 6.0.1 pres BT normalne net sdilim.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak iP 3GS iOS 6.0.1 a iP 5 iOS 6.0.1 se nenajdou.
ALE iPad iOS 5.1.1 a iP iOS 6.0.1 se najdou.

Tuž co to jsou mi za finty fň?

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Tak ani ip5 6.0.1 a 3GS 6.0 se pres BT nenajde.

Ale ten 3Gs 6.0 nenasel ani ipad 2 6.0
Manual iPhone

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

iP 3GS a iPad 5.1.1 mi funguje. Ale tam, kde je iOS 6, tak se mezi sebou nenajdou. To bude beztak nějaká nová finta od applu. :D

fbio
Host
Host

Příspěvek od fbio »

Já mám iPad mini a iPhone 5, oba 6.0.1 a najdou se bez problémů

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Asi tam bude mozna nejaky problem s ios 6 a s verzi BT. Nevim jake je v ip 3GS ale ipad mini, ip5, ip4s maji BT 4.0
Ipad 2 a ip4 maji BT 2.1
Manual iPhone

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

iPad i iPhone mají stejnou verzi 2.1 s EDR. Takže v tom to asi nebude.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

barberry.pha píše:Asi tam bude mozna nejaky problem s ios 6 a s verzi BT. Nevim jake je v ip 3GS ale ipad mini, ip5, ip4s maji BT 4.0
Ipad 2 a ip4 maji BT 2.1

Je to OT, ale iP4 ma BT 2.1 a mladsi braska uz 4ku jo? ne ze by mi to nejak vadilo, s bt hf by to jelo i s 1.2kou nebo jak se ten prvni verze jmenuje a na nic jineho to nepouzivam.
Jinak to EDR mim A2DP ma nejakou spojitost s pouzitim BT Stereo headphones je to tak?

EDR je zvýšení rychlosti transferu dat. MG
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

rpodhr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rpodhr »

iPhone 4 mi po dvou letech používání vydržel nabitý celý den. Nový iPhone 5 mi vydrží s bídou půl dne...:/ To je děs a hrůza, nemilá zkušenost. Spekuluje se, že iPhone 5S bude mít lepší baterii, to by mě pěkně namíchlo..
iPhone 6 128gb, iPad Mini Retina 32gb, Apple Watch Sport (7/2015)<---iPhone 5 64gb<---iPad Mini<--- iPhone 4, 8 GB <--- iPhone 5 White (12/2012-ukradený)<---iPhone 4 (12/2010) <--- iPhone 3g (2008) <--- MDA Vario <--- xxx hloupých

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

To ti fakt vydrzi pri rovnakom pouzivani vydrzi o 50% menej?
Resp este menej. Kedze mne ip4 po reklamacii tesne pred vyprsanim 2r zaruky vydrzi znova az 2 dni (predtym 1), lebo dostal novu bateriu.
Nie je niekde chyba?

Zbytocne riesite display. Postavte vedla seba x iphoneov a budete mat x odtienov bielej farby displaya. Ja som este nenarazil na 2 rovnake. A to sa samozrejme netyka iba iphone, ale vsetkych displayov.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

rpodhr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rpodhr »

Fakt je to s tou baterií bída, nevím čím to je, ale nemyslím si, že bych ho používal znatelně víc.

Jinak já nádech do žluta nemám, ale podle přiložené fotky se mi víc líbí teda diplay na iPhone 5....
iPhone 6 128gb, iPad Mini Retina 32gb, Apple Watch Sport (7/2015)<---iPhone 5 64gb<---iPad Mini<--- iPhone 4, 8 GB <--- iPhone 5 White (12/2012-ukradený)<---iPhone 4 (12/2010) <--- iPhone 3g (2008) <--- MDA Vario <--- xxx hloupých

Sten
Host
Host

Příspěvek od Sten »

zkus vypnout 3g, sice to není řešení, ale vydrží pak o hodně víc...
[*]iPhone 5 16GB • iOS 6.0.1
[*]iPad 2 (Wi-Fi) 16GB • iOS 5.1.1 JB
[*]Macbook unibody (late 2008)
[*]Macbook pro (mid 2012) SSD

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Tak ja nepozoruji problemy. Vydrzi mi plus minus uplne stejne jako 4S

Taky tady http://spravodaj.madaj.net/ HD
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

mirke

Příspěvek od mirke »

Zdravim.

Chcel by som sa opytat, ci ste niekto nemali podobny problem s Lightning kablom od iPhone 5 ako ja. Problem spociva v tom, ze kabel nenabija iPhone zakazdym, ked ho pripojim k PC, alebo k adapteru do zastrcky. Niekedy, ked pripojim telefon cez ten kabel k PC, alebo ku adapteru, tak len pipne v telefone, ale nenabija sa. Niekedy, ked cez neho napojim telefon, nedeje sa vobec nic. Niekedy to zase nabija normalne. Niekedy pohybem kablom, a prestane to nabijat.

Skusal som ten kabel na viacero PC a niektore dokonca len pri pripojeni samotneho kabla resetlo, na niektorych vyhodil po pripojeni Windows 7 problem s elektrickym prudom, alebo niekedy vobec PC nezaznamena, ze je ten kabel pripojeny. Na jednom PC prestali USB fungovat po pripojeni kablu az do dalsieho restartu. Podotykam, ze staci pripojit len kabel bez mobilu. S kablom mam problemy uz da sa povedat od uplnej novoty, ale nevenoval som tomu pred tym nejaku pozornost.

Chcel by som sa opytat, uz ste niekedy niekto reklamovali len kabel od iPhonu? Alebo ma niekto podobny problem s tymto kablom? Je mozne vobec reklamovat len chybny kabel bez telefonu? Telefon mam nieco cez mesiac, nie je tam este nejaka specialna podpora priamo od Applu (aj ked je kupeny na Slovensku v Telekome)? Cely telefon koli tomuto na reklamaciu davat nechcem, pretoze je zjavne chybny len kabel.

Za akykolvek postreh vopred dakujem.

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Zkousel jsi s jinym kabelem?

mirke

Příspěvek od mirke »

Iny kabel som neskusal, nemal som moznost. Viacero PC po pripojeni len samotneho kabla bez iPhonu zjavne blbne (resetnu sa, prestanu fungovat USB, vypisuju problem s prudom). Myslim, ze to moze byt jedine chybny kabel.

seamaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od seamaster »

Kup novy kabel a mas po probleme ;)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Papek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Papek »

Cosi podobne mi robi s iPadom Mini, v PC mi ho vacsinou nechce nabijat, az ked ho pripojim na niekolky krat a iba zo zadneho panelu. Vyzera to tak, ze oproti 4/4S je ovela viac citlivy na ubytky napatia/prudu. Zajtra by mi mali dojst dva rozne neoriginal kable, tak urobim test a dam vediet. S vypadavanim USB a nefunkcnostou som sa zatial nestretol, mozno mas problem v kabli.
iPad Mini White 1st gen
iPhone 7 32GB Black
Lumia 950 DS White

rpodhr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rpodhr »

Jestli ti nenabíjí ani když ho připojíš do sítě, tak je to kabelem.

mirke

Příspěvek od mirke »

Je to na 99% kablom. Nie som jediny s tymto problemom, na oficialnom apple fore je o tom cela tema:

https://discussions.apple.com/thread/43 ... 0&tstart=0

Podla Telekomu musim reklamovat cely telefon aj s kablom. Je to dost blbe dostat v baleni k tak drahemu telefonu chybny nabijaci kabel a teraz to cele reklamovat s tym, ze mi to tam nejaky servisak bude hadzat hore dole a cely telefon poobija.

Rossik
Host
Host

Příspěvek od Rossik »

Ahoj, je to na 100% kabel mne to robilo na iphone 4. Kabel ti niekde skratuje. Reklamovat to ti neodporucam, kvôli jednemu kablu budes cakat mesiac. Kup si neoriginalny kabel za 10eur a mas po probleme...

Papek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Papek »

mirke píše:Je to dost blbe dostat v baleni k tak drahemu telefonu chybny nabijaci kabel a teraz to cele reklamovat s tym, ze mi to tam nejaky servisak bude hadzat hore dole a cely telefon poobija.

Pri odovzdavani telefonu na predajni sa do preberacieho protokolu vypisu vady - ak je telefon osuchany, ma poskrabany displej atd. Ak si tieto veci nenapisu, tak je to len tvoje plus a ak by ti vratili posrkabany telefon, tak si treba pytat takom stave, v akom si ho odovzdal.
iPad Mini White 1st gen
iPhone 7 32GB Black
Lumia 950 DS White

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Osobne bych se na reklamaci vykaslal, neriskoval, zamackl slzu a koupil origo kabel. 500 neni malo, ale ani zasadne moc, aby se mi vyplatilo byt kvuli tomu 14 dni ci tyden bez iPhonu... Je to blba situace, ale jsou i horsi

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

To je k vzteku, clovek da 23 000 Kc za mobil, a pak mu nefunguje kabel, a musi to reklamovat komplet, tak, ze je 10 dni bez mobilu. Mam pocit, ze kdybych to rekl svemu okoli, tak se mi vsichni smejou. :(
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

Viola73
Host
Host

Příspěvek od Viola73 »

Ahoj, pozdravujem každého na tomto fóre, som tu nový.
mám nový iphone5 - ku, vôbec prvý iphone v mojom živote. Všetko funguje bezproblémov, len s pripojením na vlastnú wifi sieť mám stále problém. Kde je nezabezpečený sieť všetko funguje bezproblémov, automaticky sa 5-ka prihlási. Mám WPA šifrovanie vigor 2700-router od telekomu. Chanel mám nastavené na auto. Sieť my iphone nájde,ale nie a nie sa prihlásiť. Zaujímavé je, že keď zapnem notebook a prihlásím sa na wifi tak aj môj iphone sa prihlásí k sieti. Niečo som čítal o zabezpečení routru, že iphone má s tým problém. Prosím keď viete niečo o nastavení tohto routera tak my pomôžte. ďakujem

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Pokud se připojíš až poté, co se připojí ntb, tak je problém v routeru. Zkus si změnit WPA na WPA2, třeba to pomůže.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Viola73
Host
Host

Příspěvek od Viola73 »

Dík za opdpoveď, vyskúšam. Vyskúšam ešte aj reštartovať router. To my napadlo že veľmi dávno bolo reštartované a odvtedy som tam robil mnoho zmien.

seamaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od seamaster »

Problem je v iPhone, vyriesi to snad upgrade, mne na TP linku pomohol upgrade fw na routri, ale na vela zabezpecenych sieti sa neprihlasim, dnes prekvapenie som sa na jednu, kde som sa nemohol prihlasit, prihlasil, takze skusit upgrade fw a potom cakat na novy iOS.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Nastav zabezpečení WPA2/PSK a šifrování AES. Jestli tam máš, s tímto iPhone problémy nemá.

Viola73
Host
Host

Příspěvek od Viola73 »

Tak reštartoval som a zatial funguje. Zámerne som nezapol ntb a iphone sa automaticky pripojil. Uvidím ako to bude fungovať, ale pohladám aj firmware upgrade. Vyskúšam nastaviť WPA2/PSK ale AES tam nevidím

Bobo17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bobo17 »

Měl jsem dnes poprvé v ruce bílou iPhone 5 ! jsem unešen ..až na malý detail ..mám 4S od května ANI ŠKRÁBANEC ! viděl jsem 5 která leží v pultu u prodejce vytahuje ji minimálně..a na zadní straně na jablíčku rýhy..a v hliníku taky :(( to mě tak štve..nevím jestli počkat na 5S anebo jít do 5tky..
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey

BaX
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od BaX »

OT: A co rovnou počkat na šestku? Ta by měla být zase "revoluční" ... :) Takhle můžeš čekat do nekonečna :)
    iPhone 7+ 128GB
    iPad 2 WiFi 16GB iOS 7

Bobo17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bobo17 »

Jasně..ale pořád nemám motivaci dávat za něco 20 K ..za něco co se škrabe :D Jako kdyby záda byly ze skla beru hned..ale nechci aby ten mobil vypadal jako prase a obaly nenosím ..4S je pořád jako nová..asi se hecnu a pudu do toho no :) ..
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey

Sten
Host
Host

Příspěvek od Sten »

to já mám paradoxně zkušenost opačnou - 4S jsem měl fest dodrápaný - hlavně záda. Pětka furt jako nová, ale je fakt, že kvuli "bubákům" že se hodně škrábe, se o ní starám asi lépe :)
[*]iPhone 5 16GB • iOS 6.0.1
[*]iPad 2 (Wi-Fi) 16GB • iOS 5.1.1 JB
[*]Macbook unibody (late 2008)
[*]Macbook pro (mid 2012) SSD

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Bobo17 píše:Měl jsem dnes poprvé v ruce bílou iPhone 5 ! jsem unešen ..až na malý detail ..mám 4S od května ANI ŠKRÁBANEC ! viděl jsem 5 která leží v pultu u prodejce vytahuje ji minimálně..a na zadní straně na jablíčku rýhy..a v hliníku taky :(( to mě tak štve..nevím jestli počkat na 5S anebo jít do 5tky..

Taky ale prodejce ci zakaznik mohl zkouset, zda je to bubak ci skutecnost.
Ja mam petku mesic jako novou, 4/4S by tolik urcite nevydrzel...

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Taky se k 5 chovám lépe jak ke 4ce. Tu jsem šoupal po stole, odřel jsem si jak záda, tak i čočku foťáku (kterou jsem musel měnit). Pětku nosím často v Bugatti pouzdru a po cca 1,5 měsící má jen malý vrip na sražení u power buttonu (horní hrana není chráněná pouzdrem). Na bílé to jde ale vidět jen při pohledu z úhlu při lomu světla.

Manželka nikdy nechtěla žádný dotekový telefon, ale moje pětka ji tak očarovala (vzhled, váha), že přemluvila Ježíška ;-).
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

eRiper píše:Osobně mi na iPhonu 5 nechybí nic – výkon monstrózní, foťák s kamerou super, displej bych komentoval až si ho ošahám. Design asi není zas tak špatný, jen je třeba si na něho zvyknout. Čtverka se mi ze začátku taky nelíbila, ale dneska ji současně s Nokií N9 považuju za skvosty mezi elektroninkou. Nicméně iPod touch 5G se mi líbí hned od začátku. Určitě iPhone 5 kupovat nebudu, 3GS ještě rok sloužit bude.

Ehm… "nikdy neříkej určitě". iPhone 5 je doma. Zpracovaní bezvadné; rychlost brutální; foťák moc dobrý; displej se dá ovládat jednou rukou, ale větší už by byl problém. Jinak je to jednoduše starý dobrý iPhone, jak jej známe od roku 2007.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Viola73
Host
Host

Příspěvek od Viola73 »

Ahoj všetci, má niekto skúsenosti aplikáciou FING na scanovanie wifi sietí? Nainštaloval som túto app. a zdá sa my že odvtedy sa vybíjám ovela rýchlejšie. Robí táto app. niečo v pozadí automaticky alebo len vtedy keď dám scanovať?

Odpovědět