iPhone 5 - reakce, zkušenosti
Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti
a) ano, mám originální nano SIM kartu
b) nepochopil jsem, co myslíš
c) kopíroval jsem video, které mělo cca 200mb a bez problému. Pak jsem měl video přes 400mb a do pc se nakopiroval soubor, ale měl 0kb
b) nepochopil jsem, co myslíš
c) kopíroval jsem video, které mělo cca 200mb a bez problému. Pak jsem měl video přes 400mb a do pc se nakopiroval soubor, ale měl 0kb
-
- iPhone expert
No ja jen jestli jsi nemel zaplnenou celou pamet od vsech aplikaci, ktere mas na mobilu nainstalovane. Malo pameti zpusobuje "lagy".
A 400MB soubor neni "velky", s tak malejma velikostma nemuze byt zadny problem.
A 400MB soubor neni "velky", s tak malejma velikostma nemuze byt zadny problem.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
Jo, to je mozne, jelikoz mi na pozadi bezela napr. fifa 13 a dalsi aplikace. schvalne se na to pokusim zamerit. kdyztak tady je video, co mi to delalo vcera. https://www.youtube.com/watch?v=QnnabQh ... ata_player .jo a s tim kopirovanim souboru na xp nemam problem jen ja. cetl jsem to i na vice forech
EDIT:
Tak tema aplikacema to nebude. Teď jsem si z multitaskingu vymazal témeř všechny a furt se to jak říkáš "laguje"
nedělej doubleposty.... sloučeno. iTukan
EDIT:
Tak tema aplikacema to nebude. Teď jsem si z multitaskingu vymazal témeř všechny a furt se to jak říkáš "laguje"
nedělej doubleposty.... sloučeno. iTukan
-
- Mírně pokročilý
Zdravím všechny majitele iPhone 5. Dnes jsem obešel 3 prodejny a zkoušel. Nemáte pocit ze home tlačítko výrazne cvaka lupe na rozdíl od 4S? Tam je tlačítko měkké a tiché.
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
-
- Moderator fóra
4S nemam, oproti 4 je na ip5 slyset, necemu to vadi ve funkcnosti?
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
-
- Senior uživatel
ano taky jsem si toho vsiml ze tlacitko HOME dost cvaka... oproti 4 a 4S je to poznatelny a hlavne, kdyz prejizdis pres HOME button zjedne strany na druhou, tak bych rekl ze se kolibe... mozna to je jen pocit, ale rekl bych ze ano, ze to ma proste vyssi zdvih tlacitka
[*]iPad 2 Wi-Fi 16 GB Black JB
[*]iPhone SE 16 GB Gold
[*]iPhone 6 16 GB White
[*]iPhone X 64 GB Black
[*]iPhone SE 16 GB Gold
[*]iPhone 6 16 GB White
[*]iPhone X 64 GB Black
-
- Moderatorka fóra
Tak já doma ještě neměla ani jedno zařízení, na kterém by home button nedělal klikavý zvuk. A to mi prošli rukama iPod Touch 1G, iPod Touch 3G, 2 iPhony 3GS a iPad 1G. Na všech HB kliká.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- iPhone expert
Kony: kliká mi taky vše (3G, 4, 2x iP5, iPad2, iPad3), ale usazení Homebuttonu je na každém kusu originál. Na mé pětce je hrana HB v úrovni čelního panelu, takže při přejetí prstem necitím žadný skok. Na manželčině pětce jde jasně tato hrana cítit, na iPadu3 je lehce také cítit.
Metalgirl: mám v okolí dva iP4S a tam BH necvaká - jejich chod je jak skákat do peřin .
Metalgirl: mám v okolí dva iP4S a tam BH necvaká - jejich chod je jak skákat do peřin .
-
- Moderatorka fóra
No vidíš, ale stejně i tak u většiny zařízení cvaká, mě to nějak osobně nerozčiluje. HB na iP 5 je nejlépe provedený ze všech, co mám doma.
-
- Mírně pokročilý
Popsal jsi to přesně, na 4S je to jako skákat do peřin
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
-
- Moderatorka fóra
Mě spíš rozčiluje autofocus na foťáku, který inženýři z Applu zprasili.
-
- Starý pes fóra :)
@Metalgirl: myslis hrkanie alebo nieco ine?
Ja uz na iPhone 5 cakam 1,5 mesiaca a este ktovie ako dlho budem stale pocuvam dookola, ze niektori maju problemy s wifi, niektorym prisiel rovno poskriabany, inym zase vadi "hlucny" home button. Ach dufam, ze kym mi pride, ze sa mi uplne nezhovadi . Mam iPhone 4, s ktorym som najskor vobec nepocital a nechcel ho, no vyskytla sa mi moznost kupit ho na pausal za uplne sialene peniaze a som s nim nadmieru spokojny, taktiez teraz iPhone 5 mam moznost kupit za super prachy predal som iPhone 4 a doplatim 120€ . Ale tak verim, ze prechod z iPhone 4 bude pre mna riadny skok, no dufam, ze len pozitivny...lebo niektore veci co citam na fore tak ma dost rozladia.
Ja uz na iPhone 5 cakam 1,5 mesiaca a este ktovie ako dlho budem stale pocuvam dookola, ze niektori maju problemy s wifi, niektorym prisiel rovno poskriabany, inym zase vadi "hlucny" home button. Ach dufam, ze kym mi pride, ze sa mi uplne nezhovadi . Mam iPhone 4, s ktorym som najskor vobec nepocital a nechcel ho, no vyskytla sa mi moznost kupit ho na pausal za uplne sialene peniaze a som s nim nadmieru spokojny, taktiez teraz iPhone 5 mam moznost kupit za super prachy predal som iPhone 4 a doplatim 120€ . Ale tak verim, ze prechod z iPhone 4 bude pre mna riadny skok, no dufam, ze len pozitivny...lebo niektore veci co citam na fore tak ma dost rozladia.
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
-
- Moderatorka fóra
Wifi mi jede, HB mi nevadí, na kecy o HB kašli. Vše lícuje, sedí, je to pěkný kousek.
Co se týče toho autofocusu, no prostě nezaostřuje. Vytáhneš mobil z kapsy, posuneš ikonu foťáku nahoru, chceš hned po spuštění něco fotit a ejhle, ono to není zaostřené nebo natáčíš video, točíš bližší předmět, na který zaostří, pak chceš točit předmět ve větší vzdálenosti a ejhle, on ho nezaostří. Pořád zůstává zaostřený na bližší předmět. Jen doufám, že to není nějaká chyba složení těch čoček, že to je jen SW záležitost, která se půjde dát opravit. Protože jestli to je špatným složením samotného foťáku, tak s tím se už nebude dát dělat nic.
Toto mluví za vše:
Zobrazit video na http://youtu.be/mM18W14wRtg
Kód do fóra: [youtube]mM18W14wRtg[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
Než tu začnete psát, že vám to nedělá a tak dále, tak je to krásné, že vám to nedělá, buďte šťastní, ale problém s autofocusem hlásí vícero uživatelů iPhonů 5 po celém světě, nejen já.
EDIT: Ještě dodám, nemám locknuté AE/AF, před točením se nezaostřovala ťapnutím na display, iPhone zaostřil automaticky sám, no ale pak už nezaostřil dál. Aby se předešlo zbytečným dotazům.
Co se týče toho autofocusu, no prostě nezaostřuje. Vytáhneš mobil z kapsy, posuneš ikonu foťáku nahoru, chceš hned po spuštění něco fotit a ejhle, ono to není zaostřené nebo natáčíš video, točíš bližší předmět, na který zaostří, pak chceš točit předmět ve větší vzdálenosti a ejhle, on ho nezaostří. Pořád zůstává zaostřený na bližší předmět. Jen doufám, že to není nějaká chyba složení těch čoček, že to je jen SW záležitost, která se půjde dát opravit. Protože jestli to je špatným složením samotného foťáku, tak s tím se už nebude dát dělat nic.
Toto mluví za vše:
Zobrazit video na http://youtu.be/mM18W14wRtg
Kód do fóra: [youtube]mM18W14wRtg[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
Než tu začnete psát, že vám to nedělá a tak dále, tak je to krásné, že vám to nedělá, buďte šťastní, ale problém s autofocusem hlásí vícero uživatelů iPhonů 5 po celém světě, nejen já.
EDIT: Ještě dodám, nemám locknuté AE/AF, před točením se nezaostřovala ťapnutím na display, iPhone zaostřil automaticky sám, no ale pak už nezaostřil dál. Aby se předešlo zbytečným dotazům.
-
- Starý pes fóra :)
Sorry za spam, ale neda mi to nespytat sa. To s tym autofocusom je zalezitost vsetkych iPhone 5? Alebo sa to vyskytuje iba na niektorych kuskoch? Pokial to na niektorych funguje pekne malo by sa to dat reklamovat ci nie?
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
-
- Moderatorka fóra
Dívala jsem se na netu, hlásí to více lidí po celém světě, jak jsem psala v předchozím příspěvku, některým to dokonce i vyreklamovali, co psali. Takže nejspíš je asi chyba přímo v HW, jinak by to nevyreklamovali. Čehož se obávám nejvíc. Protože jestli ano, tak budu muset reklamovat též. iPhone, který nezaostřuje mi je na nic. Celkem ráda s ním natáčím a fotím blboviny.
-
- iPhone expert
-
- Moderatorka fóra
On nezaostří ani při focení, to není jen při natáčení. jenže jaksi udělat fotky z blbého zaostření se dělá hůř, než to názorovat na videu.
EDIT: Ale tak pro upřesnění, při focení, to samé:
P. S. Kdo umíte věštit, tak mi můžete říct, jak dlouho ještě budu žít.
EDIT: Ale tak pro upřesnění, při focení, to samé:
P. S. Kdo umíte věštit, tak mi můžete říct, jak dlouho ještě budu žít.
-
- Klub čistého iOS
Mám problém s automatickým jasom. Všetko šlo úplne v poriadku, kým som raz nestíšil jas manuálne. Odvtedy my automatický jas vôbec nefunguje napriek tomu, že je v nastaveniach zapnutý. Mal niekto takýto problém? Čo s tým?
iPhone 3G 16GB White
iPhone 4 32GB Black
iPhone 5 32GB Black
iPhone 4 32GB Black
iPhone 5 32GB Black
-
- Sponzor 2014
Pri natacani na iP4s mi robi to iste, zaostri iba po tapnuti. Pri foteni ale uz zaostri na predmet v dialke, takze zrejme to bude chyba iPhonu
MB Pro mid 2010 13" C2D 2.4 GHz, 8GB RAM
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB
-
- iPhoneHolik
Zkousel jsem to pro zajimavost na 4S a vetsinou je to v pohode, ale nekdy je problem, ze ten predmet jakoby nezaznamena, neni v zornem poli cocky (nebo nevim jak to popsat). Nemuze tohle byt podobny problem?
-
- Moderatorka fóra
Jak nemůže být v zorném úhlu, však to má zaostřovat do nekonečna.
-
- Host
při natáčení videa zaostří jen jednou, pak až manuálně, ale tak to snad má být ne? Když vidím video, kde si telefon během točení pětkrát zaostří, tak bych liskal. Nechci ať ostří, dokud mu sám neťupnu na displej. Pokud vím, je to feature, ne chyba a mě vyhovuje
-
- Moderatorka fóra
Dejme tomu, že u videa, ale i tak, u fotek to má zaostřovat samo a to mi nedělá.
Prostě autofocus je autofocus, má zaostřovat sám. Ne že budu ťapat.
Prostě autofocus je autofocus, má zaostřovat sám. Ne že budu ťapat.
-
- Host
u fotek pravda, tam musí zaostřit sám hned, kdykoliv když se rozostří. Ale u videa je to rušivé, tam musí zaostřit jen jednou, nemůže ostřit pokaždé, když ti přes záběr projede auto . A abych teda jen neprudil, tak u focení mi ostří hned a bezchybně
-
- iPhoneHolik
Metalgirl píše:Jak nemůže být v zorném úhlu, však to má zaostřovat do nekonečna.
Tak ne v zornem uhlu, ale v ose cocek. Mel jsem namireno na stul s klavesnici. Kdyz byla klavesnice v prostred obrazu, bylo to bez problemu. Kdyz byla klavesnice v rohu, neostrilo to... Snad uz je to pochopitelne
-
- Moderatorka fóra
No, ale jak vidíš, tak na mých fotkách je vše uprostřed a i tak stejně neostří a to bych tam mohla stát i půl dne
-
- Host
Tak jsem to taky zkoušel, a mně to ostří v pořádku, a taky to nezaostří vždy úplně uprostřed.
iPhone 5s 16GB - Space grey
iPod Shuffle 2GB - Gold
Retina Macbook Pro 2014
iPod Shuffle 2GB - Gold
Retina Macbook Pro 2014
-
- Mírně pokročilý
Mne autofocus funguje normalne, namierim na blizky predmet, zaostri v strede, zmenim kompoziciu, zaostri zase automaticky, ak chcem ostrit na nieco ine ako na stred, dotknem sa displeja na mieste, kde chcem zaostrit a zaostri tam, takze ziadny problem
Taky tady http://spravodaj.madaj.net/
-
- Moderator fóra
barri píše:Tak jsem to taky zkoušel, a mně to ostří v pořádku, a taky to nezaostří vždy úplně uprostřed.
Tak bod ostření nemusí být vždy uprostřed. Vlastně na fotce by ty nejdůležitější objekty neměly být uprostřed až na případy, kde se jedná o záměr.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
PtM píše:Mám problém s automatickým jasom. Všetko šlo úplne v poriadku, kým som raz nestíšil jas manuálne. Odvtedy my automatický jas vôbec nefunguje napriek tomu, že je v nastaveniach zapnutý. Mal niekto takýto problém? Čo s tým?
A víš že já to mám taky teď co sem si přečetl tvůj příspěvek tak mi to taky nefunguje a udělal jsem to co ty ( spíš tatka si půjčil můj telefon )
Rady ?
+ s tím autofocusem mě funguje částečně dobře občas se stane že to předmět nezaostří .
-
- Mírně pokročilý
Ted mi prisel iphone vse uzasny az na asi 3 odreniny:(( strasne me to stve telefon za 22 000 ( da se do budoucna vymenit ta bocnice?
iPhone Xs Max 256GB • iOS 12
iPad Air 2 128GB + LTE • iOS 12
Macbook Pro 13 2017 Touch Bar a Touch ID 3,1GHz procesor
Vždy jsem uměl milovat, ale až APPLE mi ukázal pravou lásku!
-
- iPhone guru
Ne, je to z jednoho kusu do ktereho je zapusteny displej
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
-
- Mírně pokročilý
( tak to je v haji ( jedine s displejem jo? Vis cenu cca?
-
- iPhone guru
Tak jestli ti prisel odreny, tak ho snad vrat a pozaduj neposkozeny, ne?
Pokud pristoupim na tvoje dohady, tak teoreticky by ti stacilo to hlinikove telo, ale prijde mi to u novyho telefonu absurdni resit, proste bych to vratil...
Pokud pristoupim na tvoje dohady, tak teoreticky by ti stacilo to hlinikove telo, ale prijde mi to u novyho telefonu absurdni resit, proste bych to vratil...
MacBook Pro 13" (2017)
-
- Mírně pokročilý
Mam asi 3 kamarady a jsou to spis tupky se kteryma se to da prezit ale bojim se do budoucna:( nikomu neuznali reklamaci u operatoru a ja to mam z apple store a jak se s nima dohadovat:( cekal jsem 2 tydny na 64GB verzi:(
-
- iPhone guru
Ja kupoval u operatora, pred nim jsem si to rozbalil a byl jsem pripraveny ho vratit, pokud by skrabance byly. Bylo nas tam vic a nekteri to udelali. Zavolal bych na infolinku Applu a normalne jim rekl, ze prisel dorytej, ze ho chces vratit (ze zakona na to mas 14 dni, a to i bez udani duvodu). Jsem si jisty, ze ti vyhovi.
A pokud ti reknou, ze to neni duvod k vymene, tak rekni ze ho tedy chces vratit bez udani duvodu. Oni ti budou muset vratit penize a ty si objednej novy kus...
A pokud ti reknou, ze to neni duvod k vymene, tak rekni ze ho tedy chces vratit bez udani duvodu. Oni ti budou muset vratit penize a ty si objednej novy kus...
MacBook Pro 13" (2017)
-
- iPhonefil
Ak sa nemýlim, tak automatický jas prestal fungovať príchodom verzie iOS 6.0.0RendyCZE píše:PtM píše:Mám problém s automatickým jasom. Všetko šlo úplne v poriadku, kým som raz nestíšil jas manuálne. Odvtedy my automatický jas vôbec nefunguje napriek tomu, že je v nastaveniach zapnutý. Mal niekto takýto problém? Čo s tým?
A víš že já to mám taky teď co sem si přečetl tvůj příspěvek tak mi to taky nefunguje a udělal jsem to co ty ( spíš tatka si půjčil můj telefon )
Rady ?
+ s tím autofocusem mě funguje částečně dobře občas se stane že to předmět nezaostří .
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Mírně pokročilý
Neviem, automaticky jas funguje bez problemov, ale da sa to opravit velmi jednoducho
http://www.imore.com/how-fix-auto-brigh ... nder-ios-6
http://www.imore.com/how-fix-auto-brigh ... nder-ios-6
-
- iPhone expert
Bl4de: jak píše smoldik, reklamuj jej u Apple s tím, že je podřený, případně odstup od koupě. Dnes jsou již iPhony běžně skladem a za dva dny bys měl na stole nový. U tak drahé věci bych "ťupky" netoleroval (aspoň ne ty, které si neudělám sám ).
Mimochodem, vyměnit Al pouzdro za nové bude hodně pracná a drahá záležitost - musí se veškerá elektronika přeskládat do nové skořepiny
Mimochodem, vyměnit Al pouzdro za nové bude hodně pracná a drahá záležitost - musí se veškerá elektronika přeskládat do nové skořepiny
-
- Host
hlavně si myslím že telefon za 20000kč by měl něco vydržet. Můj známý asi po měsíci telefon reklamoval protože byl odřený na boční plastové liště.Mimochodem dostal hned v prodejně nový.
Mám pocit že se telefon moc nepovedl, myslím si že použité materiály budí velmi laciný dojem. Jsem zklamaný , sám mám iPhone cca 4,5 roku z toho 2 roky IP4 a to jr pro mě šperk , můj doplněk a hlavně kovová lišta na boku , sklo na přední a zadní straně a hlavně vše je z jednoho kusu. Nic se nekroutí , nic nikde neloupe. IP5 na mě působí jako velmi drahá a musím říct i funkční hračka (je to Apple) s velmi nepovedenou skořápkou. Docela jsem zvědavý jak tyto telefony budou vypadat po roce provozu, hlavně boční lišta a zadní strana. To bude teprve šperk za 20000kč..... Jsem milovník Apple ale podle mě se IP5 moc nepovedl..
Mám pocit že se telefon moc nepovedl, myslím si že použité materiály budí velmi laciný dojem. Jsem zklamaný , sám mám iPhone cca 4,5 roku z toho 2 roky IP4 a to jr pro mě šperk , můj doplněk a hlavně kovová lišta na boku , sklo na přední a zadní straně a hlavně vše je z jednoho kusu. Nic se nekroutí , nic nikde neloupe. IP5 na mě působí jako velmi drahá a musím říct i funkční hračka (je to Apple) s velmi nepovedenou skořápkou. Docela jsem zvědavý jak tyto telefony budou vypadat po roce provozu, hlavně boční lišta a zadní strana. To bude teprve šperk za 20000kč..... Jsem milovník Apple ale podle mě se IP5 moc nepovedl..