nepochopenie iTunes
-
- Host
nepochopenie iTunes
zdravim pani pls po dlllhej dobe som vytiahol stary iphone 3 a mam problem s hudbou /chcem ho pouzivat len ako prehravac./ Na hlavnom PC som si urobil playlisty a nasypal don hudbu. Tu ej vsetko OK ked pridam novu hudbu prebehne synchro a doplni ju do iphone. Ked pripojim Iphone k druhemu notebooku myslel som ze mi tam nasype tie moje playlisty a povedzme ze doplnim hudbu z druheho NB a usobi synchro. On vsak po pripojeni k druhemu PC ponuka synchronizaciu s tym ze obsah Iphone vymaze, co je asi spravne ale zjavne som to nepochopil cize je mozne synchronizovat hudbu len s jednym PC ????
-
- Moderator fóra
Re: nepochopenie iTunes
Hudbu muzes synch pouze s jednou itunes knihovnou, tudiz pouze s jednim pc.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
-
- iPhonefil
Ruku na srdce, toto by mohlo být od Applu zvládnuto zživatelsky lépe. Málokdo používá jen jeden PC, nebo minimálně by si třeba kamaráda rad přidal jeho knihovnu atd...
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- Moderator fóra
O tom zadna alespon na pc ktere mam autorizovane na moje apple id by to mohlo jit, chapu ze kvuli nelegalnimu kopirovani hudbu to na cizich pc nejde, ale pod stejnym apple id by to problem byt nemel.
Manual iPhone
Manual iPhone
- rony
- Klub čistého iOS
Kotelnik píše:Ruku na srdce, toto by mohlo být od Applu zvládnuto zživatelsky lépe. Málokdo používá jen jeden PC, nebo minimálně by si třeba kamaráda rad přidal jeho knihovnu atd...
Potom si zrejme jednu dolezitu vec nepochopil: takuto prkotinu by Apple milerad doplnil do systemu. ROZHODNE to nie je problem.
MIMOCHODOM: Komu to vadi, ma DNES uz moznost nasypat si hudobnu kniznicu na iCloud. Tam je uzivatelska prijemnost dostatocna.
Ale k veci: keby som mohol urobit to, ze si z jedneho pocitaca nahram pesnicky do iPodu, prejdem k inemu pocitacu a prekopirujem hudbu do neho, tak v prvom rade vytvaram cosi ako "nelegalne" kopie. Preto Apple pri vytvarani obchodu iTunes musel zabezpecit, aby neposobil ako prostriedok pre distribuciu obsahu. iPod je KONECNE zariadenie pri distribucii (prenasani) hudby. Nie je to USB disk.
Takze musel zabezpecit, aby prenasanie skladieb pomocou prenosneho zariadenia nebolo mozne resp. jednoduche. Preto a toto je jediny dovod preco existuje AUTORIZACIA pocitaca k Apple ID, preco nie je mozne synchronizovat iPod s VIAC ako jednou itunes kniznicou.
Staci premyslat a hned v ten moment sa vyvarujete zbytocnych sklamani ci planych nadeji, ze by cosi niekedy mohol Apple "vylepsit" alebo "prebudit" sa a "opravit" to, co povazujete za chybu. To, co je pre vas nedokonalost a chyba moze byt zamer.a
Bud sa tomu nejako prisposobite - to znamena, prestanete svoj iPod povazovat za HLAVNY sklad pesniciek a prejdete na jeho chapanie, ze je to koncove zariadenie pre POCUVANIE hudby z vasej hudobnej kniznice, ktora je MIMO toto zriadenie. Alebo to neprijmete a budete si musiet vymysliet system, ktory vas neobmedzuje pri volnom vymienani autorskych nahravok. Aj ked ja osobne si myslim, ze v skutocnosti to nie je ziadne obmedzenie - tak alebo onak casom pridete na to, ze vasa hudobna zbierka jednoducho musi byt mimo vas mobilny prehravac a v takom pripade musi existovat ako jeden celok. iTunes a Apple neobmedzuju pouzitie vasej kniznice VIAC zariadeniami, takze ziadne nelogicke obmedzenia neexistuju.
Kotelnik: chapem, ze by si kamaratovi rad dal pesnicky zo svojej kniznice, no nemozno to urobit tak, ze mu ich prekopirujes z iPodu ani tak, ze si on zoberie svoj iPod a prekopiruje z nej do neho. Ked budes premyslat, prides na sposob, ktory je rychly a jednoduchy.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Moderator fóra
Spise jde o to ze mam dejme tomu dve pc, kazde mam synch na svoje apple id, ale si chci pridat hudbu s druhe pc do iphonu,ipod, tak se mi smaze to co jsem si tam nahral s prvniho pc.
Beru ze s ipodu do pc nejde a chapu to, akorat zmrzi ze na mych pc si nemuzu hudbu pridavat, u app tato moznost je, ty co mam v iphonu si muzu do druheho prehrat, takze se mi nesmazou a muzu si i nejake pridat, ale u hudby tato moznost neni ani u mych autorizovanych, takze ikdyz si do druheho pc pridam nejake album a chci si ho poslechnout, tak bud si smazu cely obsah hudby kvuli jednomu albu, nebo si budu muset pockat dokud se nedostanu na prvni pc a tu hudbu si tam nahrat a pak doplnit, takze vlastne musim mit na obou pc stejnou hudebni knihovnu.
Vim ze tato moznost je pro vetsinu uzivatelu zbytecna a iphone synch pouze s jednim pc, ale presto by tato moznost nebyla spatna a pisu zrovna, pouze na pc kterou jsou autorizovane na moje apple id.
Ano itunes match je moznost, ale kvuli timu ze to napr vyuziju nekolikrat zarok nebudu chtit platit 25$ za rok
Beru ze s ipodu do pc nejde a chapu to, akorat zmrzi ze na mych pc si nemuzu hudbu pridavat, u app tato moznost je, ty co mam v iphonu si muzu do druheho prehrat, takze se mi nesmazou a muzu si i nejake pridat, ale u hudby tato moznost neni ani u mych autorizovanych, takze ikdyz si do druheho pc pridam nejake album a chci si ho poslechnout, tak bud si smazu cely obsah hudby kvuli jednomu albu, nebo si budu muset pockat dokud se nedostanu na prvni pc a tu hudbu si tam nahrat a pak doplnit, takze vlastne musim mit na obou pc stejnou hudebni knihovnu.
Vim ze tato moznost je pro vetsinu uzivatelu zbytecna a iphone synch pouze s jednim pc, ale presto by tato moznost nebyla spatna a pisu zrovna, pouze na pc kterou jsou autorizovane na moje apple id.
Ano itunes match je moznost, ale kvuli timu ze to napr vyuziju nekolikrat zarok nebudu chtit platit 25$ za rok
Manual iPhone
Manual iPhone
-
- iPhonefil
Rony: díky za vyčerpávajíci odpověď. Ve všem máš pradu a souhlasím s Tebou. Já to nemám zapotřebí dělat, hudbu si někdy stahuju skrze iTunes, někdy si koupím orig. cd, někdy tak a někdy zase jinak... Moje odpověď byla spíše reakcí na vlákno a věz, že mě je to vesměs úplně ukradené. Používám iTunes match a co chci, seženu si sám a to samé očekávám od mých známých, kamarádů, kteří v drtivé většině posluchají úplně jiné věci než já jsem takový mladý starousedlík
- rony
- Klub čistého iOS
barberry, ano to je otravne a preco to nejde riesit pomocou Home Sharing? Resp. je velky problem mat mp3 na NAS a ak uz nieco chces preniest, tak pomocou neho? Ale moja otazka smeruje ku Home Sharing.
Precitajme si vsetci tieto informacie: http://support.apple.com/kb/HT3819?view ... cale=en_US
Podme to prediskutovat, co tym vyriesime.
Precitajme si vsetci tieto informacie: http://support.apple.com/kb/HT3819?view ... cale=en_US
Podme to prediskutovat, co tym vyriesime.
-
- Host
no jasne myslel som ze to je otazka prav ale ak tak ved ked mam hudbu na 2 roznych zdrojoch a synchronizujem s autorizovanym IPHONE medzi nimi tak podla mna nieje unik autorskych prav aj tak prvotne umiestnenie hudby do itunes pokial neboli kupene z itunes tak niesu autorizovane nie ??
- rony
- Klub čistého iOS
to uz su spekulacie. Aktualne asi aj bezpredmetne, kedze existuje v prvom rade iTunes Match a aj Home Sharing.
-
- Starý pes fóra :)
nepochopenie iTunes
Mam dva pocitace, oba prenosne, takze obcas jeden z nich neni tam, kde bych ho s iPhonem potreboval. Kdyz pominu hudbu, kterou bych asi resil s pomoci iTunes Match, je tu jeste knihovna fotek a knihovna videa, ktere s iPhonem synchronizuju. Jak resit tohle? Nechci, aby se mi to synchronizaci s druhym pocitacem premazavalo, i kdyt asi to nebudu delat porad. Samozrejme mam fotky na nejakem webovem reseni, ale ty nejdou prohlizet kdekoliv online. Navic to nejde jako s hudbou - z cloudu si vybrana alba ulozit do iPhonu. Nebo mate nejaky jednoduchy napad? Tohle Applu zatim chybi. A zruseni MobileMe Gallery mi od Applu prislo docela nefer.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
-
- Moderator fóra
Zapnout manuální synchronizaci? Já má jen jeden Mac a na automatiku jsem si prostě nezvykl. Chci mít osobně pod kontrolou nakopírpvané soubory. Je to pro mě i jednodušší.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Starý pes fóra :)
nepochopenie iTunes
No jo, ja to vsechno manualne nastavuju, ale ... asi jsem to malo testoval nebo spis jsem nemel dost casu na pokusy a omyly. Mam obavy, ze kdyz neco z te synchronizace vypnu, tak mi to ten obsah proste smaze. Holt vyzkousim.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
-
- iPhonefil
OT: máš na to neděli...
- rony
- Klub čistého iOS
eRiper píše:Zapnout manuální synchronizaci? Já má jen jeden Mac a na automatiku jsem si prostě nezvykl. Chci mít osobně pod kontrolou nakopírpvané soubory. Je to pro mě i jednodušší.
to mam aj ja :-) Playlist, kam nahadzem vsetko, co chcem urcite mat v iphone. ten playlist je syncovany s iphonom. Oproti manualnemu kopirovaniu jedna vyhoda, nemusim iphone mat pripojeny k pocitacu. Takze sedim za kompom, nemusim hladat iphone a pripajat ho. Ked ma cosi napadne prihodit do iphonu, urobim to. Syncnem to pred spanim. Pre mna s tromi iOS zariadeniami je to komfortnejsie. :-) ale chapem ludi, ktori ten pocit, ze fyzicky skutocne riadia kopirovanie do zariadenia, musia mat inak maju pocit, ze to neriadia sami :-) Nakoniec ale radsej sa spolieham na rotovanie automatikou smartlistami ako ukazujem vo videu
Zobrazit video na http://youtu.be/jCUCopsuOJI
Kód do fóra: [youtube]jCUCopsuOJI[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
via http://spravodaj.madaj.net/view.php/201 ... blubenosti
-
- Host
no pani a po roku sa ozyvam znova Preinstalovany PC tym padom ked pripojim Iphone Ipad tak znova to zmaze playlisty a teake veci? Mal by som mat teda nakonfigurovane v "Itunes-nastavenia-rozsirene-umiestnenie priecinka itunes media" napr. cestu k NAS a nebudem musiet znova vytvarat playlisty, kopirovat knihy, hudbu ??? Alebo ako na to po reinstalacii. Mne to proste palica nebere / vek, microsoft /. A ked mam dalsie pc s itunes mam tam nastavit cestu k tomu NAS ??? A na finale naco mi je vlastne 5PC v itunes ked mozem synchronizovat len s jednym ??
-
- iPhone expert
Nejsem si ted jisty, ale mam pocit, ze playlisty jsou ulozeny na lokalnim disku i presto, ze je jinak knihovna na NASu.
Pokud to tak je, tak jsi mel pred reinstalaci systemu provest zalohu iTunes.
Pokud mas knihovny na NASu, tak na ostatnich PC muzes nastavit cestu k tomuto NASu, jen si dej pozor, abys ke knihovne nepristupoval v jedne chvili z vice iTunes. Na Superapple byl v minulosti clanek a popisoval tam poskozeni knihovny.
Edit: na Macu jsou playlisty apod. uloženy na lokále.
Pokud mas knihovny na NASu, tak na ostatnich PC muzes nastavit cestu k tomuto NASu, jen si dej pozor, abys ke knihovne nepristupoval v jedne chvili z vice iTunes. Na Superapple byl v minulosti clanek a popisoval tam poskozeni knihovny.
Edit: na Macu jsou playlisty apod. uloženy na lokále.
Naposledy upravil(a) Petrt dne sob led 12, 2013 10:58 am, celkem upraveno 1 x.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
- rony
- Klub čistého iOS
musis si zalohovat komplet kniznicu iTunes, nielen samotne multimedialne subory.
-
- Host
Petrt píše:
...
...
Zdravím, jak se zálohuje kompletně iTunes před tou reinstalací? Je na to nějaký soft?
iPhone 6 / 64GB / FW 10.2.1 (14D27) / firmware modemu: 5.32.00 / jailbreak ZATÍM BOHUŽEL NE / O2 CZ
- rony
- Klub čistého iOS
navod a aj KB od Apple.
-
- Host
Co je to to "KB"?
A kde najdu ten návod?
A kde najdu ten návod?
iPhone 6 / 64GB / FW 10.2.1 (14D27) / firmware modemu: 5.32.00 / jailbreak ZATÍM BOHUŽEL NE / O2 CZ
-
- iPhone expert
KB je knowledge base
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
-
- Host
Dakujem pani. skusim teda pohladat v KB ako sa zalohuje iTunes, ale bez nejakeho flame pride mi to tak trocha "divne". Ked dovolim itunes konsolidovat tak pokial mam povodnu hudbu na NAS a zlozku iTunes na NAS tak sa to zduplikuje a je to 2x na tom nase - dost zvlastne Nastavim adresar pre iTunes na NAS a napriek tomu musim nejakym nie transparentnym postupom zalohovat iTunes - samozrejme na NAS / bude to tam 3ti krat ?????? / - takisto dost zvlastne. Aj ked je velmi pravdepodobne ze nechapem uplne ako s iTunes uzx hore dva uvedene body mi pripadaju zvlastne - nechcem to moc studovat /akoze apple,IOS atd.../ chcem je pouzivat tablet a iphone a ocakaval by som jedndoduchsie postupy /ked sa tvrdi ze Apple je uzivatelsky privetivy a kazdy sa ho nauci coby dup /.
Je to len moj pohlad cloveka co chce pouzivat IPAD nechcem moc zachadzat do tajov prace s Apple - iTunes. Zrazu pride reinstalacia a ja pridem na to ze aj ked som nastavil jediny nastavitelny parameter v iTunes na to NAS aj tak to nepomohlo a prisile som o playlisty a asi aj ine veci. Pride mi to teda velmi neuzivatelske.
Je to len moj pohlad cloveka co chce pouzivat IPAD nechcem moc zachadzat do tajov prace s Apple - iTunes. Zrazu pride reinstalacia a ja pridem na to ze aj ked som nastavil jediny nastavitelny parameter v iTunes na to NAS aj tak to nepomohlo a prisile som o playlisty a asi aj ine veci. Pride mi to teda velmi neuzivatelske.
-
- iPhone expert
Konsolidace dat je (aspon u me) taky pekna prasarna. Mam hudbu na serveru 2x (ale ne vsechnu). Budu si s tim muset pohrat a rucne zmenit cesty k album.
Zaloha iTunes neznamena, ze budes mit vse na NASu 3x. Na lokalnim disku ti zabira slozka iTunes par MB. Jsou v ni i male soubory, ktere obsahuji seznam alb apod. Tyto soubory je nutno primarne zalohovat. Predpokladal bych, ze staci iTunes slozku prekopirovat a po reinstalu systemu ji vratit zpet. Nemam to ale vyzkousene. OSX jsem nikdy nepreinstalovaval .
Zaloha iTunes neznamena, ze budes mit vse na NASu 3x. Na lokalnim disku ti zabira slozka iTunes par MB. Jsou v ni i male soubory, ktere obsahuji seznam alb apod. Tyto soubory je nutno primarne zalohovat. Predpokladal bych, ze staci iTunes slozku prekopirovat a po reinstalu systemu ji vratit zpet. Nemam to ale vyzkousene. OSX jsem nikdy nepreinstalovaval .
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
-
- Host
Aha dik snad to bude stacit len skopirovat. No Apple asi netreba reinstalovat na W to tak raz za rok urobim pripadne ma dozenie upgrade HW. Snad do konca roka kupim aj prvy macbook.
Problém se soubry v iTunes
Zdravím,
od té doby co se mi stáhla nejnovější verze iTunes to dělá pořád jen problémy. Hudbu, kterou jsem měl v iPhonu nemůžu smazat, některé alba se mi dokonce v mobilu ani nezobrazují, pouze v iTunes, a to také nejdou smazat a nové písničky, které chci nahrát nejdou vložit do iTunes. Už si vážně nevím rady co s tím pořád je!?! Vždy to fungovalo bez problémů....
Prosím o radu, díky !!
od té doby co se mi stáhla nejnovější verze iTunes to dělá pořád jen problémy. Hudbu, kterou jsem měl v iPhonu nemůžu smazat, některé alba se mi dokonce v mobilu ani nezobrazují, pouze v iTunes, a to také nejdou smazat a nové písničky, které chci nahrát nejdou vložit do iTunes. Už si vážně nevím rady co s tím pořád je!?! Vždy to fungovalo bez problémů....
Prosím o radu, díky !!